Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2390

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Frunze ::Zastave DNR i RF na administrativnoj zgradi Krasnog Limana.
Mustuluk, onda da cestitamo kolegi!

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Feb 2022
  • Poruke: 339

VladaNS1978 ::Novi današnji snimci Ukrajinskih jedinica koje odbijaju poslušnost / ne žele da budu topovsko meso...
Prvi snimci su bili od one dve jedinice pre 3 nedelje, a sada već svakodnevno po više jedinica odbija dalje učestvovanje u ratu.
https://twitter.com/mdfzeh/status/1529570446735187973
https://twitter.com/mdfzeh/status/1529749772046852098
https://twitter.com/mdfzeh/status/1529752135721594881


Ma ja te ljude potpuno razumem.
Guraju glavu pod artiljeriju u ratu koji uopšte nije njihov. Ne vodi ga čak ni rukovodstvo njihove zemlje nego neke tamo daleke koja ni malo ne haje za njih. U ratu koji nikako ne mogu da dobiju nego u kom će oni da krvave gaće dok se veliki nadmudruju.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 182

Поставио сам гласање/анкету у вези трајања и исхода специјалне операције / рата:

Kada i kako će se završiti sukobi u Ukrajini?
mycity-military.com/Kantina/Anketa-Tra.....ajini.html

На форуму често имамо расправе како су поједини мислили да ће Кијев да капитулира за пар дана, и сл. Штета што није онда направљено једно овакво гласање, па би се видели шта је већина мислила, чије су се (краткорочне) прогнозе оствариле.

Опције су:
- Победом руских снага у наредних месец-два.
- Победом руских снага у до краја године.
- Победом руских снага наредне године или касније.
- Победом украјинских снага до краја године.
- Победом украјинских снага наредне године или касније.
- Рат ће ескалирати са НАТО и др. и неће се окончати у догледно време.

___________________________
Питање за модераторе: изгледа да анкета не може да се постави на ћирилици, чим се освеже опције и дода прва наредна, само се појаве кодови уместо слова.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1235

Украјински "Резидент":

Citat:Наш извор у кабинету председника нам је рекао да Запад чека избијање битке за Донбас, обустављене су нам масовне испоруке тешког наоружања које су већ обећане. На фронту има мало артиљерије и ПВО, што онемогућава одржавање ситуације без хитне помоћи САД и Велике Британије. Ситуација је толико критична да би фронт могао да се уруши наредних дана, на шта је Зеленски упозорио наше западне партнере.

Citat:Наш извор у ОП је рекао да Залужни директно комуницира са Пентагоном о ситуацији на источном фронту, главнокомандујући Оружаних снага Украјине инсистира на потреби повлачења трупа из Северодоњецка како се не би поновила судбина група Мариупољ.


Citat:Извор ОП је рекао да је Генералштаб почео да ствара нову одбрамбену линију како би избегао мале џепове на источном фронту. Залужни је предложио да се градови у Донбасу користе као мрежа предстража за постављање артиљерије и одржавање свестране одбране. Дуж линије Славјанск / Краматорск / Дружковка / Константиновка / Торецк, сужавајући тако линију фронта и користећи градове као тврђаве које покривају једна другу.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Sim.a ::Baš me zanima kako bi bila primljena eventualna slična Kisindžerova poruka Srbiji.
Nije svejedno u kojoj si ulozi ili si se uživeo kao da si.

Kakve veze ima EVENTUALNA poruka SRBIJI, sa temom SPECIJANE OPERACIJE RF U UKRAJINI!?
Inace primjetna je nervoza pojedinih clanova foruma otkad su Rusi krenuli da MELJU posljednjih dana.
Izleti u off, neke poruke ' podrske ' specijalnoj operaciji zavijene u zabrinutost zbog stanja opreme, ljudi,ciljeva , do otvorenog ulicnog rjecnika.
Neko je dobro primjetio da se vidi razlika u ruskom i ukrajinskom pristupu ratu , od izjava zvanicnika,medija do odnosa prema zarobljenicima .
Vec vidjeno na Balkanu 90-ih.
Isti rukopis.

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2974
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Mora da si nešto pobrkao jer kod mene nema podrške i brige kako Rusi ratuju u Ukrajini.
Pošto u naslovu stoji "mišljenje" ja sam dao svoje glede takvih rešenja i stavova u zavisnosti da li gledaš sa strane ili si objekat.

offline
  • Ratarstvo
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 256

RobinHood12 ::VladaNS1978 ::Novi današnji snimci Ukrajinskih jedinica koje odbijaju poslušnost / ne žele da budu topovsko meso...
Prvi snimci su bili od one dve jedinice pre 3 nedelje, a sada već svakodnevno po više jedinica odbija dalje učestvovanje u ratu.
https://twitter.com/mdfzeh/status/1529570446735187973
https://twitter.com/mdfzeh/status/1529749772046852098
https://twitter.com/mdfzeh/status/1529752135721594881


Ma ja te ljude potpuno razumem.
Guraju glavu pod artiljeriju u ratu koji uopšte nije njihov. Ne vodi ga čak ni rukovodstvo njihove zemlje nego neke tamo daleke koja ni malo ne haje za njih. U ratu koji nikako ne mogu da dobiju nego u kom će oni da krvave gaće dok se veliki nadmudruju.


Poenta je da sve rade suprotno od Nato i bice im bolje, iz tog razloga mislim da ukrajinski vojnici koji su se predali za mene heroji, kao sto rekoh to ne odgovara za Nato, EU... U prevodu nema greske ako radis kontra od njihovih zelja! (a inace su majstori da okrecu narode jedne protiv drugih)

Inace Nato je u ratovima izuzetno precizan, elegantan i sta sve ne... Npr. Seh mahala je bila eleg. sravnjena sa zemljom '99, bacane kasetne bombe na Juniku (na padobrance), rat koji je po njima trebao da traje 3 dana pa nesto i nije, pred kraj rata su histericno i agresivno gadjali sta su stigli... Treba samo poci od svoje kuce!

Meni se kod njih isto bas svidja, kakav imaju stajling i luking, oblici njihovih aviona... i ne manje bitno svidja mi se kako svi zoblju zvake, imaju dobre naocare i izgledaju namrgodjeno!

ZIVIJO NATO Ziveli

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Sim.a ::

Rusija jeste napadom na Ukrajinu pogoršala stvar ali nije ona jedina odgovorna za naše probleme



Za naše probleme?
Geopolitička previranja su poput prirodnih nepogoda, ili čak katastrofa, treba ih prihvatiti kao takve.
Koga uopšte zanimaju problemi Srbije u najvećem geopolitičkom previranju u poslednjih 70 godina?
Mislim, da li je moguće da neko može da zastupa taj stav, po meni poprilično neozbiljan. Sve što se ikada dešavalo u istoriji čovečanstva uticalo je na male narode.
Sad nas dvojica iz nekog Mojmilova u Srbiji krivimo Rusiju jer nam je, štiteći svoje interese "napravila probleme" umesto da razmišlja i o nama kada je dozvoljavala da se Krim prisajedini Rusiji.
Notorna budalaština.
E sad, šta konkretno tebi i nekolicini ovde smeta? To što su ljudi u ovom sukobu prepoznali nepravdu pa uprkos "briganju za sopstveno dupe" reaguju onako kako čovek treba da reaguje na nepravdu. Da je osudi i podrži svaki otpor njoj.
Imam decu koja su u "kritičnom" dobu. Svake godine im treba duplo više nego prethodne. Podjednako sam zabrinut za budućnost kao i celo čovečanstvo.
No, to ne sme da poremeti čovekov pogled na pravdu i nepravdu. Taj odnos prema pravdi i nepravdi prenosimo i na svoju decu. Moramo, u protivnom ćemo dobiti još veću gomilu Makrona, Zelenskih, Šormaza i ostalih mediokriteta 21. veka.

offline
  • Pridružio: 28 Okt 2020
  • Poruke: 324

Prognoze nisu moguće kada ne znamo konačan cilj Ruske strane. Kad bi bilo poznato u potpunosti, šta je to što Rusi tačno hoće i dokle će da idu onda bi se možda i usudio da dajem neku prognozu. Sa druge strane , sve je više informacija o tome da su sankcije zapada kontraproduktivne i da prave veću štetu po evropsku ekonomiju nego rusku. Pitanje je i da li će zbog toga ruska strategija biti da namerno uspore čitav tok rata i da po malo kljucaju , bez većih gubitaka ljudstva i resursa. Možda u ovom momentu procene da im takva taktika odgovara. Linije mogu lagano da pomeraju, imaju ljudski potencijal u DNR i LNR da se linije drže kada se zauzmu i mogu da vode jedan sukob ograničenih razmera dok oni to žele. Sa druge strane moraju da vode računa da se druga strana u međuvremenu naoružava, tako da ima mnogo nepoznatih u jednačini.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

kaze naslov na onom snimku:
...This time they are complaining to their superiors as to why they don't have adequate equipment...

NATO skola: moze da se ratuje samo ako si bolje (100struko) opremljen od protivnika u suprotnom pravac kuci npr u Kanadu, zeni pod suknju...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1340 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 7 sakrivenih i 1288 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, Alibaba1981, antonije64, Areal84, bagor10, Battlehammer, Bubili, bufanje, cikadeda, darionis, darkangel, Dimitrise93, Dorcolac, DPera, draganl, Faki-Valjevo, FileFinder, hooraay, hyla, ikan, Istman, janbo, Karla, kolle.the.kid, krkalon, kybonacci, Mcdado, mercedesamg, MilosKop, milutin134, Mixelotti, mocnijogurt, naki011, nemkea71, panzerwaffe, Parker, pein, royst33, Srle993, Stoilkovic, Toper, Vlada78, wolf431, YugoSlav, zbazin