Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2841

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1421

Usled dešavanja u Lisičanskoj izbočini i usmerene pažnje ka njoj, promiču nam dešavanja na zapadnom delu Donjeckog fronta. Zato nam fale na temi forumaši koji simpatišu i podržavaju Ukrainsku stranu. Ubeđen sam da bi do sad neko od njih objavio ove vesti. Iskren da budem, oni su mi služili kao izvor informacija koje se plasiraju sa druge strane. Na konzumentu je da odluči hoće ili neće poverovati u to. Ali taj jedan izvor može uputiti na drugi, i tako se može stvoriti jasnija slika o dešavanjima na terenu. Tako smo imali uvid u neka dešavanja dosta ranije nego što Ruska strana objavi.

Ukrainci imaju određene manje teritorijalne pomake na frontu kod Vuledara. Za sad to nije opasno po Ruse ali ako nastave ovako mogu se snage kod Velike Novoselke staviti u nezgodan položaj. Biće zanimljivo videti u narednim danima Ruski odgovor.




Zato ovim putem apelujem na administratore i članove da budu malo tolerantniji prema njima. Takođe apelujem i da oni budu fer igrači. Da ne zatrpavaju temu provokacijama ili off-topicima. Mislim da je svima u interesu saznati što više pravih i kvalitetnih informacija. Nebitno sa koje strane dolaze.

Nečije ubeđenje ne može tako lako da se promeni, kako oni ne mogu moje ili naše, tako ne možemo ni mi njihovo. Ali nije loše znati kakvo je raspoloženje sa druge strane.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Поменуо сам пре пар дана да су Украјинци покренули ту мини офанзиву код Угледара и заузели пар села. По ономе што сам прочитао из руских извора украјинска група ту није нешто велика (помињу неких 6 тенкова итд.), нешто су Руси и авијацијом ту Украјинце поклопили. Ако украјинска групација заиста није велика, вероватно да су Руси пребацили снаге на друге приоритетније правце у овом тренутку.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2442

Kijev opet gadjan pise na liveuamap da se upravo cuju eksplozije sirom Kijeva.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1421

Jeste Frunze, spomenuo si pre par dana. Ali na tome je i ostalo. Posle više niko ni slova o tome i tako nam se to izgubilo iz vida.Treba nam forumaša koji će povremeno da nas "bockaju" takvim stvarima.

Ja sam pomalo obraćao pažnju na taj deo. Tad kad si to postavio bilo je priće od oko 1500 Ukra i nešto tehnike. Sad po mapi i stanju na terenu, ne bih rekao da je ostalo na tih 1500. Mora da su Ukri na osnovu uspeha ubacili još snaga.




Ukri su zauzeli ova zaokružena sela. Volodomirovka istočno vode se borbe.

Ono što je zamimljivo,Rusi su par dana pre ovog Ukro napada ušli u Ševčenkovo i Jegorovku koji su bili "siva zona". Zauzeli Pavlovku.Tako da Rusi nisu imali uređene položaje u tim mestima. A tu su Ukri baš i podigli Rusku liniju i udarili u bok selima levo i desno.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Denaya ::

Ukrainci imaju određene manje teritorijalne pomake na frontu kod Vuledara. Za sad to nije opasno po Ruse ali ako nastave ovako mogu se snage kod Velike Novoselke staviti u nezgodan položaj. Biće zanimljivo videti u narednim danima Ruski odgovor.


Pavlovka je bila u 'sivoj' zoni, niko je nije 'drzao'. Onda su Ukrajinci usli i 'zauzeli' je i napali Egorovku.
Rusi su ih udarili artiljerijom i avijacijom, kao tamo kod Hersona. Mislim da je Vostok tamo vec neko vreme.
I nisu Ukri zauzeli nista od tih sela, ni Egorovku, ni Novomajorskoe, Nikoljskoe...

online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

+21

https://twitter.com/PrateekRoutray/status/1540968921334894592

https://twitter.com/TriTro29/status/1540807966663684096

Eliminacija ukrainskih vojnika.

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2022
  • Poruke: 79

Denaya ::Jeste Frunze, spomenuo si pre par dana. Ali na tome je i ostalo. Posle više niko ni slova o tome i tako nam se to izgubilo iz vida.Treba nam forumaša koji će povremeno da nas "bockaju" takvim stvarima.


Problem sa tim informacijama koje dolaze sa ukrajinske strane je sto su uvek nepouzdane. Obe strane lazu, preteruju i precutkuju, ali ukrajinske informacije kako nedelje prolaze postaju sve gore i gore.

Tih ofanziva ka Hersonu, iz Zaporozja, ka Izjumu i oko Harkova i svuda na mapi u poslednje 3 nedelje je bilo desetine i kolege koje prate drugu stranu su ih pominjale i svaki put se ispostavi posle par dana da nikakvih pomaka nije bilo ili ako je i bilo da su odbijeni i vraceni na pocetne pozicije.

Cela mudrost ovog sukoba je cekati da obe strane potvrde neko desavanje. Problem je sto dok se to desi stvari su vec odavno gotove i ne mogu se kvalitetne analize i predvidjanja postici.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1421

@Kairos

Ako je tako onda je dobro. Mada sam iz Ruskih izvora pročitao ovo za Ševčenkovo i Jegorovku da su bili u "sivoj zoni". Navodno su se tuda muvale Ukro IDG pa su zato odlučili ući u ta sela. Takođe Ruski izvori su pisali da su oslobodili Pavlovku.

Linija je pomerena na "štetu" Rusa na svim mapama. Čak i Ruski izvori pišu da su Ukri imali tu manjih uspeha.

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1597
  • Gde živiš: na zalasku sunca

Телеграм канал "Донбас-Италија" јавља да је Захарченко погинуо у терористичком нападу.
https://t.me/sportstreamingVPN/6393

online
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

https://twitter.com/Russ_Warrior/status/1540986789011537920

GP:"Broj ukrajinskih vojnika poginulih u posljednja dva tjedna je oko 8.000, brzo se približavamo točki gdje će Kijev moći slati samo neiskusne ročnike na frontu, od tog trenutka ruska vojska će početi osvajati ukrajinski teritorij nevjerojatno brzo tempo".

Pitanje je, dal je ova tačka zamora ukrajinske armije več došla. Videčemo kako če biti sa Lisiščanskom.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1371 korisnika na forumu :: 27 registrovanih, 5 sakrivenih i 1339 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Alibaba1981, aramis s, bestguarder, Bobrock1, croato, FileFinder, GandorCC, Georgius, hyla, jackreacher011011, janbo, Koca Popovic, ladro, laki_bb, loon123, M1los, Mi lao shu, Milometer, Oscar, Parker, stegonosa, vathra, Volkhov-M, vukdra, W123, zlaya011, zzapNDjuric99