Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3242

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19181

Wrangler ::Ima ko ce se time baviti ali ako se tebi svidja evo ponavljat cemo kao papagaji svako par strana.
I treba da se ponavlja svaki put kada neko kaze "Rusi to ne rade".

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 12 Jan 2012
  • Poruke: 131

vladanan ::Рат до последњег Украјинца али не и до последње Украјинке...





Vjerovatno su sa istoka, pošto im je car Putin zemlju pretvorio u pepeo.

offline
  • Pridružio: 10 Jan 2009
  • Poruke: 405

bojank ::ruso ::Zenevska konvencija o postupanju sa ratnim zarobljenicima kaze da placenik nema pravo na status borca ili ratnog zarobljenika...
Opet potezemo pricu ko je placenik, a ko dobrovoljac. Po vecinskom misljenju na forumu je Beric placenik, i kada je bio u zarobljenistvu Ukrajinci su imali pravo da ga streljaju.
Da bi bio placenik novac mora da mu bude glavni motivator, tj. mora da ostvari "znacajnu materijalnu dobit" tim cinom. Samim time oni koji su bili u regularnim jedinicama ukrajinske vojske to tesko da su mogli da budu, jer u zemljama iz kojih dolaze i najgori posao je bolje placen. Kao sto Beric nije placenik, iako tamo dobija vojnicku platu, ili dobrovoljci 1999. u VJ nisu bili placenici, a dobijali su vojnicku platu.
Jako se lako razbacuje terminom placenik, bez da je iko pogledao definicije istog.


neznam dali ti je mozda palo na pamet da pitas Berica, dali ima rusko drzavljanstvo. Velika je razlika izmedju placenika i dobrovoljca,nemogu ove dve stvari u isti kos.

offline
  • Boter 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 31 Avg 2014
  • Poruke: 360

Steeeefaneeee

Citat:Не.
Хтео сам да кажем да ми већ 160 дана имамо са украјинске стране сваки дан гомилу оваквих доказа за уништење технике... То су хиљаде снимака и фотографија.

На већини материјала ови изгледају изгубљено, а Укри их лове. Као дивљач, једног по једног...

Да не помињемо оне веће "инциденте" попут прелаза у Билигоревки или уништења гаража, десетина паркираних возила, ремонтних пунктова и слично.


Ајде чоче кад имаш приступ тим материјалима и снимцима, направи неки графикон или приказ колико дневно укри избацују тих снимака од 1-160ог дана. То би било занимљиво али пошто је ово војни форум, батали ловачке приче.
Нико не спори да руска армија губи технику али поједини овдје никако да скапирају просту чињеницу - Русија није у рату, и с овим интензитетом сукоба и са свим тим губицима могу и даље у недоглед да се боре. Ових 10посто руске војске о јаду забави цио запад и нато, а ти причаш о ’инцидентима’...

online
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10916

konstruktor ::

neznam dali ti je mozda palo na pamet da pitas Berica, dali ima rusko drzavljanstvo. Velika je razlika izmedju placenika i dobrovoljca,nemogu ove dve stvari u isti kos.


Ma kakav fuzbal, celu planetu.

offline
  • Pridružio: 01 Mar 2022
  • Poruke: 43

mackenzie ::vladanan ::Рат до последњег Украјинца али не и до последње Украјинке...


Vjerovatno su sa istoka, pošto im je car Putin zemlju pretvorio u pepeo.


Четири замене теза у једној реченици и видеу? Није лоше Wink Али ја мислим да је вероватније да те девојке потичу из прича сличних оној недавној када је нетрагом нестала цура из западне Украјине након што је написала на интернету да би Украјина требало да престане са ратом или тако нешто. Кажу да је полиција рекла родитељима да је отишла од куће јер је била тужна због своје изјаве. Не би ме чудило да се сада каје због тога у неком шведском или норвешком борделу.

(Намерно сам оставио кратак дупли цитат да би се видео контекст.)

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2005
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: Niš

bojank ::Wrangler ::Ima ko ce se time baviti ali ako se tebi svidja evo ponavljat cemo kao papagaji svako par strana.
I treba da se ponavlja svaki put kada neko kaze "Rusi to ne rade".


Kao sa svim vestima u ovom ratu, treba sačekati kraće vreme dok se emocije ne smire i razum prevlada u tumačenju i pribavljanju dodatnih informacija i video materija sa terena.
Gledali smo i hvatali se bezbroj puta na snimke iz 2014te i kasnije, podmetnute kao trenutna dešavanja.

Ako se ovo zaista sada desilo i krivac je ruski vojnik, onda ga treba pod hitno lišiti slobode i osuditi za najteži ratni zločin, ne zbog toga da bi se pravdali pred svetom (koji ima bolove u preponama za Rusiju), već zbog same Rusije i njenih građana i vojnika kojima ovo ne bi bilo na čast ni malo.

Sa druge strane, prilično mi je čudno da se ovakav snimak (obzirom da je ruskim vojnicima zabranjeno nošenje telefona) pojavljuje u trenu kada ruska vojska pokreće masovne napade na više pravaca a kada ukrainska vojska ubija 100ak svojih vojnika u zarobljeničkom logoru.
Ako su bili voljni da ubiju 100 svojih vojnika, ko može da garantuje da ovo nije 101-vi ?

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

bojank ::

Napisano je 1001, a evo i 1002. put.
Uz svu manjkavost Oryxa kao izvora, dobar deo toga je tacan. Na daleko pouzdanijem lostarmour-u, preliminarna procena je bila pre mesec dana 400 kao minimum minimuma, koji su za sada potvrdjeni sa velikom pouzdanoscu. Plus oni gde nisu sigurni 100%, kojih ima preko 600. Od toga da je 50% rusko i nisu duplikati (a verovatno je barem 60-70%) - to je 700+ tenkova.
700/900, Kragujevac/Krusevac sto bi rekao Cane iz Partibrejkersa.

PS. Oryx je propagandista, ali realno manje lupa od ruskog ministarstva odbrane koje tvrdi sulude ukrajinske gubitke u tehnici, a za vecinu nema ama bas nikakve dokaze. Opet, pogledati potvrdjene ukrajinske gubitke na lostarmour-u. Tako da je degradacija foruma i stavljanje njihovih spiskova sa ukrajinskim gubitcima, ali se nekako niko ne buni zbog toga.


Bojane, na lostarmor-u su potvrdili 450 izgubljenih tenkova obe strane u sukobu. I da, to su naveli kao minimum, i da bi to trebalo mnoziti sa 2. Objavili su i tipove tenkova tako da se moze odokativno proceniti, ko je koliko izgubio.
Prvo, nikakvih 600 neprepoznatih tenkova tamo nema, uzeo sam i prebrojao, ima ih 45.
Drugo, Ukrajincima je pod pretnjom zatvora pre nekoliko meseci zabranjeno da postavljaju snimke svoje unistene tehnike ili, udara. Tako da je vecinu unistene ukro tehnike nemoguce videti. Pre par meseci su izasli neki snimci tupavog novinara iz Chernigova koji je pokazivao unistene ukro tenkove kao ruske.

Ako iz ovoga ne vidish koliko je Oryx smesan kao izvor, ja stvarno ne znam...

offline
  • Mrkva 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 21 Jan 2018
  • Poruke: 817

U vezi ovog napada na "branitelje" i "heroje", čak me ni ne čudi toliko što ih se kijevska hunta želi riješiti. Ali me čudi što proruska strana ih nije zaštitila. Pa i njima bi pasalo da ih što više propjeva. Okej, vjerujem da su krupne ribe duboko unutar ruskog ozemlja ali i ovi sitniji imali bi što vrijedno za reći. Pa čak bi i postojala nekakva mogućnost razmjene.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2020
  • Poruke: 34

Mrkva ::U vezi ovog napada na "branitelje" i "heroje", čak me ni ne čudi toliko što ih se kijevska hunta želi riješiti. Ali me čudi što proruska strana ih nije zaštitila. Pa i njima bi pasalo da ih što više propjeva. Okej, vjerujem da su krupne ribe duboko unutar ruskog ozemlja ali i ovi sitniji imali bi što vrijedno za reći. Pa čak bi i postojala nekakva mogućnost razmjene.

Украјинци кажу да нису они гађали затвор, него да су руси ту мучили затворенике па после сами побили све..

Гардијан

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 544 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 1 sakriven i 534 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, boris.zic, ikan, Istman, kihot, MB120mm, samsung, SR-3m, yrraf