Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3329

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Руска камиказа против пз-2000
https://t.me/boris_rozhin/59991?single

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • d.ing Metalurgije
  • Pridružio: 21 Jan 2010
  • Poruke: 2966
  • Gde živiš: Makedonija

ameri isporu;ili ne[t odalekometno
pogoli UKRI aerodorm na Krim

https://t.me/boris_rozhin/60003

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1465

pericanet ::Hahahahahaha. Peskov kao da je izasao iz Alan Ford stripa. U fazonu ako mislis pobediti ne smes izgubiti, tako i on trajace dok se ne zavrsi hahahahaha. Hit.

Nego mene malo brine zasto se denacifikacija odvija kao u Prvom S.V. ratu tako sto planiraju da sve zivo UKRO vojnike pobiju na frontu, umesto kao u Drugom S.V. ratu ne angazuju malo vece snage i lepo obidju tvrde tacke pa kada ih izoluju i zauzmu onda mogu da ih tako izolovane i bez podske love kada hoce i koliko hoce jer su izolovani, ostace kad tad bez resursa (municija,voda,hrana...) a ovako, ovi ih sa zapada pumpaju skoro sve do Donbasa, da su uzeli sve uz granicu sa poljskom i morsku granicu ne bi postojao nacin da se ukri naoruzavaju. Ovako deluje kao hidra, uvek joj izraste nova glava...


Po milioniti put da se ponovimo. Ovo nije DSR. Po vatrenoj moći mogu se porediti,po ostalim aspektima ni slučajno. Ovoliku dužinu fronta u DSR je pokrivalo par miliona vojnika. Sa tolikom silom si mogao raditi duboke prodore i obuhvate protivnika.

Uzećemo Avdejevku kao primer u ovom sukobu Neka Rusi imaju i 10k vojnika na tom pravcu a verovatno da nemaju. Neka odrade obuhvat kao na mapi ispod.





Da li je 10k Rusa dovoljno za ovakav obuhvat. Možda...Ali da li je dovoljno da hermetički drže zatvoren unutrašnji presten. NE. Da li je dovoljno da šire perimetar obuhvata i sebi stvaraju operativnu dubinu prstena kako bi opkoljavanje moglo funkcionisati i dati željene rezultate. NE. Nije dovoljno ni 20k.

Za stvaranje kotlova neophodni su brzina napredovanja, da neprijatelju ne daš vremena da se izvuče iz zagrljaja. A to opet iziskuje od napadača veliki broj angažovane snage koja če ti garantovati uspeh. Takođe napredovanje bez obzira na gubitke koje trpiš. Kad ostvariš zatvaranje obuhvata podrazumeva se širenje prstena ka spolja a to opet iziskuje značajne snage i opet napredovanje po svaku cenu bez obzira na gubitke. Ako napadač nije u stanju da trpi ili ne želi rizike velikih gubitaka, nije pametno preduzimati ovakve poduhvate. Ako nije spreman na ovolike žrtve rizikuje da su se obuhvat vrati kao bumerang i pretvori u poraz.

Rusi ovakvim trenutnim delovanjem (što ti kažeš kao u PSR) smanjuju svoje gubitke, izbegavaju rizike koji mogu poremetiti dalje operacije ako pretrpe neželjene veće gubitke.

Prelaz S.Donca kod Belogorovke je očiti takav primer. Rusi su pretpeli značajne gubitke u tehnici. Ali to nije uticalo na stabilnost fronta i dalje odvijanje operacija na bliskom frontu.

Sad zamisli da se nešto slično desi tokom obuhvata. Recimo kod Umanska. Pored tehnike, koliki bi to ljudski gubitci bili. Ubijeni,ranjeni,zarobljeni. Koliko bi to uticalo na dalji tok opercije. To bi bila katastrofa koja bi potpuno zaustavila operaciju obuhvata, možda i poljuljala ceo taj deo Ruskog front.

Pošto Rusi ne žele takve gubitke, nisu spremni da zamene nastradalu jedinicu i nastave prodor, oni takve akcije i ne preduzimaju. Drugim rečima igraju na sigurno. Polako sa što manjim rizicima ako krene nešto po zlu.


P.S.
Kad kažem spremni,mislim na to da guraju svoje vojnike u smrt po svaku cenu.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2335
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

babaroga ::
Vojni cilj je prisiliti Ukrajinske vlasti da pristanu na uslove. To je ratni cilj. Kad ukri potpisu, staje rat. Ali tek tad pocinje prava denacifikacija i prava demilitarizacija. I postavljanje granicnih prelaza u Lisichansku.


Ne bih se složio da Rusi žele postavljanje graničnih prelaza u Lisičansku. Kao što je Putin mnogo puta rekao, Ukrajinci su bratski narod. Do pre 8 godina skoro 10 miliona državljana Ukrajine je radilo u Rusiji. Rusi i Ukrajinci su putovali vozovima, avionima, odlazili u goste prijateljima, rođacima, ostvarivali poslovnu saradnju itd. Veze su od tada uglavnom prekinute.

Da, ova specijalna operacija se odnosi na Donbas, ali ne samo na Donbas. Ako Ukrajinska država nastavi da postoji nakon završetka specijalne operacije, siguran sam da cilj Rusije nije da postavi gvozdene granične prelaze prema njoj, ma gde god ta granična linija bude bila. Pre bih rekao da je njihov cilj da ta granica bude ista kao i granica prema Belorusiji, a siguran sam da bi to želela i većina stanovnika juga i jugoistoka Ukrajine.

offline
  • Pridružio: 22 Feb 2011
  • Poruke: 1748

Ciljevi specijalne operacije u Ukrajini su u međuvremenu zastareli... sada kada se ti ciljevi i ostvare, Ukrajinu neće pustiti na miru, njeno rukovodstvo neće pustiti na miru. Ako ne instaliraju svoje, Ukrajina će non stop biti držana u sukobu niskog intenziteta a što podrazumeva i da će biti povremeno "kaliblirana kalibrima"

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7966
  • Gde živiš: Zagreb

Orlan kompletić

https://twitter.com/PrateekRoutray/status/1556924766795096065


iznenadilo me da ima anlaser, što je za tako malu letjelicu možda nepotreban teret.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Vojni aerodrom na Krimu kod mesta Novofedorovka je pogođen sa 7 projektila.
Odesa je udaljena od aerodroma 270 kilometara, a Nikolajev 240.
Izgleda da su oni ludi zapadni Satanisti zaista rešili da podignu ulog do 3 Svetskog rata.
https://t.me/intelslava/35138

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19165

Skakac7 ::Руска камиказа против пз-2000
https://t.me/boris_rozhin/59991?single

M109, jedno 95%.

online
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

Citat:Експлозије у Сакију и даље грме, становници и туриста крију се у подрумима.
Муниција је детонирана на војном аеродрому.
Највероватније није било ракетних удара, тк. нико није видео ракете. У складишту муниције дошло је до експлозија које и даље детонирају

https://t.me/RVvoenkor/22509

Citat:❗Министарство здравља Крима - хеликоптери медицинске авијације послати на аеродром у Новофедоровки

https://t.me/milinfolive/88461

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 883

Nadajmo se da nema stradalih i da nisu uništeni Suhoji stacionirani u toj bazi... To bi bila epska katastrofa, al ne postoji način da se to sazna, osim da imamo snimke, slike baš iz baze, a Rusi naravno neće priznati ako je uništen koji SU 30SM

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 992 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 3 sakrivenih i 946 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, Atomski čoban, Boris90, comi_pfc, croato, darios, dmdr, Dorcolac, esx66, goxin, HrcAk47, JOntra, Koca Popovic, Kubovac, Lieutenant, ljuba, Metanoja, Mi lao shu, MiG-29M2, milenko crazy north, Milometer, MilosKop, Mr. Majevica, nemkea71, nenad81, NoOneEver Dreams, opt1, ozzy, panzerwaffe, pein, raptorsi, RJ, S2M, Sirius, Steeeefan, Trpe Grozni, uruk, Vlad000, VP6919, wolverined4, |_MeD_|, 125