Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3454

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32508

Bio je kačen snimak denacifikacije iz prvih sekundi no evo ga duži snimak istog
Arrow https://mobile.twitter.com/DrazaM33/status/1560970783375204352

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Vidim da se mnogo njih naljutilo i ne mogu preko telefona svima da odgovorim ali ja zaista necu nikome da kvarim iluzije. Moje pisanje je bilo inspirisano mapom koju mi je ranije danas poslao drugar. Ko vidi ovu mapu i nastavi da misli da je sve super i da sve ide po planu, ja necu da smetam. Samo nastavite da pricate o tome kako Rusi melju a kako je linija i dalje kod Donjecka. Kako Ukrajinci ginu u masama a opet se ne napreduje.

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 612

Rusi pobjeđuju dok ukrići gube.
To nekima jako smeta i zato kukaju.
Trenutno je 4:0 za Ruse (Krim 1:0, LNR 2:0, DNR 3:0, Herson 4:0).
A i dok ovo tipkamo stotine granata pretvaraju ljubitelje nacista u čevapćiće Wink

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Insan ::

Svakim danom se ispostavlja kao tacna ona Vujiceva izjava da je obican JNA vojnik u smislu poznavanja taktike bio daleko ispred Ruskog specnaz vojnika.


Notorna glupost. Poslusaj malo ucesnike. Zao mi je ako ne razumes ruski.
Za ostale, ucesnik govori o cuvenoj zasedi kod Ivankova, nikakve gubitke u ljudstvu nisu imali (ta jedinica koja je prva napadnuta), i o stanju na Gostomelu kad su stigli, a brzo zatim prebaceni pod Harkov.



Insan ::
Ukoliko bi se vratili odredjeni vremenski period u nazad, vojnicka prica je slicna kao i danas,
- 1904 u ratu sa Japanom su izgubili skoro cijelu mornaricu,
- 1939 u ratu sa Finskom su toliko izginuli da su Ruski oficiri govorili da je svaki metar i svako drvo koje su osvojli placen zivotom.
- U bitci za Berlin, nakon toliko godina ratovanja, dali su sebi luksuz da podcjene pancer fauste u urbanim uslovim ratovanja, pa su uvidjeli da ako nastave na isti nacin da ce imati ogromne gubitke u tenkovima.
U jurisu na Rajhstag grebali su sa dna lonca, poslali su 300 automaticara koji su bili obezbjedjenje glavnom stabu, i to da je mozda polovina imala jednu do dvije rucne bombe i rezervni dobos za PPS.
U toj bitci skrkali 70 -80 % zaliha art municijie.


Gde si ti izucavao istoriju? Iz wikipedije?

Izvor za sovjetske oficire koji govore to za Sovjetsko-Finski rat? Jel su zato Finci predali 12% teritorije i drugi grad po velicini? Ne mozes da zamislis kakva je to tragedija bila za Fince, 400,000 je izgubilo sve sto su imali, a mogli su to izbeci.
Da li znas, da su Finci posle proboja linije Manerhajma gubili 1000 vojnika dnevno (KIA) i da je taj broj rastao svakodnevno? Da su bukvalno ostali bez artiljerijske municije, uz svu svesrdnu pomoc 'zapada'?
Ako nesto vezuje ova dva konflikta, to je kolicina mitova i propagande.
Samo jedan, Simo Hajha...isti Ghost of Kiev, uopste nikakvog pomena o gubicima od snajpera nema u zurnalima BD jedinice koja je stajala tamo, a druge jedinice su pominjale.

Cuj podcenili pancerfauste... pa koristili su ih gotovo u istoj meri kao Nemci. Uzmi malo procitaj Isajeva. Zauzimanje Berlina je bila briljantna operacija.

Sto se ovoga rata tice, uveren sam da ce mnogi biti jos vise sokirani kad za nekih 20-ak godina budu objavljeni podaci o stvarnom broju angazovanih ruskih snaga.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3096

slonic_tonic ::
na šta konkretno misliš?
meni se čini da se već koristilo više-manje sve šta se imalo, ne mogu se sjetiti nečega što nije.

ok, možda one podvodne automatske puške nisu...


https://www.youtube.com/watch?v=L_iEXyqItDw

Kod Peskija nije bilo civila, mogli bi baciti dve tatice i Peski bi bio gotova stvar. Imaju i manje snage termobaričke avio bombe.

Pred toga nisu upotrebili ni FAB 3000, 5000 i 9000.......da ne idemo napred.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32508

+ Vojo 1978
Mapu postavio Webb na drugoj temio 15 avgusta 2022
Arrow https://pbs.twimg.com/media/FaJziXeX0AQU_56?format=jpg&name=large
Arrow https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-des....._1172.html
Nije na odmet pratiti obe teme

offline
  • Pridružio: 10 Jan 2011
  • Poruke: 84

Све је ствар како би неко од нас био војсковођа и шта заправо желимо као резултат рата.
Неко би на јуриш, а ја не бих уопште ишао напред док год Украјинци доводе појачања на тренутне линије.
Имаш превласт у ваздушном простору, превласт у артиљерији, превласт у оклопним снагама и слабији си три до пет пута у људству од непријатеља.
Онда сатиреш непријатеља челиком и барутом из ваздушног простора и са својих утврђених позиција по непријатељским теби добро знаним положајима.
Ноћас Украјина капитулира и пристане на размештање руских трупа на целој њеној територији.
Вашингтон, Лондон и Брисел укидају све санкције Русији под условом да се задржи економски, политички, енергетски, безбедоносни, финансијски, монетарни, трговински... систем као пре фебруара 2022 (стари нови светски поредак).
Како би ви оценили такво стање, као победу или пораз Русије?
Ја бих то доживео као велики пораз Русије.
После почетног руског удара и разумне руске понуде за мир подно зидина Кијева, са уважавањем основних руских интереса и благом модификацијом светског поретка, коју су Сједињене Америчке Државе одбиле, започео је рат Сједињених Америчких Држава и њених вазала са украјинским „месом“ ( а Бога ми, шаљу они и своје „месо“) против Русије у циљу очувања и конзервисања старог новог светског поретка од стране Вашингтона и стварања новог новог светског поретка од стране Москве.
Брз темпо ратних дешавања не одговара ни Американцима и поготово не Русима ( на крају крајева Руси ратују већ осам година, што не би још осам), а за Европу је лепо речено да може да се факне.
Темпо руског напредовања у Украјини мора пратити темпо обликовања, организовања и прегруписавања саме Русије и слободног света (оног света који није под контролом Сједињених Америчких Држава).
Пребрз темпо руских операција у Украјини би била катастрофална стратешка грешка.
Што се мене тиче Руси да отерају украјинску артиљерију од Доњецка и за ову годину су завршили.
У сваком случају, када се сагледа у целини државно стање Русије, величанствено је њено држање у рату са супермоћном, самоизабраном и самопосебном западном златном милијардом (од мене са радошћу већ прежаљеном).
А какав ће бити најновији нови светски поредак и положај Срба и Србије видећемо.
За почетак нека Руси у Украјини темељно победе Сједињене Америчке Државе уз подршку, на било који начин, од слободних људи и народа.
Не журимо.

offline
  • yrraf  Male
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 2488
  • Gde živiš: Loznica Srbija

Ja reko, Rus priča više nego što može da ispuni to je jasno, ali se to ovde predstavlja a i na zapadu kao da su gomila debila koja samo što nije pobegla nazad preko granice što je debilnost. Kao, toliko su izgubili kredibilitet da će sad svako da ih zapišava. Daleko smo od tog scenarija. Jasno je da nisu upotrebili još uvek ni približno pun kapacitet konvencionalnih snaga, da im je privreda u "redovnom" modu i da ih ovaj rat sa sve sankcijama (u novcu) košta koliko i prethodnih 8 godina "mira". Zašto je to tako i zašto ne udaraju punom snagom ne znam, samo znam da ne udaraju a ovde de predstavlja kao da vode totalni rat u Ukrajini i još gube. Ni jedno od ta dva nije istina.
Zapad sa druge strane priča kako su gladni, demoralisani, ostali bez preciznog oružja posle 7 dana, bez tenkova posle dva meseca, bez municije ostaju svakog četvrtka, svi im okreću leđa, trpeće gladni, svake nedelje novo "odlučujuće oružje" šalju Ukrajini za imaginarne kontraofanzive. Priča kako se moraju povući i sa Krima, kako Ukr sigurno pobeđuje a još će posle oni da deimperijalizuju Rusiju. Realnost je da Rusi sa četvrtinom redovne vojske nepreduju već 6 meseci protiv 7 puta (po UKR izvorima) brojnijeg protivnika koji ima trećinu američkih zaliha stingera i javelina, i drugu najbrojniju i najmoderniju artiljeriju u NATO. Realnost je da Rublja jača a na zapadu istorijska inflacija. Realnost je da "lideri slobodnog sveta" savetuju narodu da se ne tušira i da je 18 stepeni u stanu dovoljno. Ej, države koje čine 7 od 10 najvećih ekonomija sveta. Ako to nije gubitak kredibiliteta i veze sa mozgom ja ne znam šta je. Rusija je koliko mene sećanje služi (reči zapada) regionalna sila na zalasku sa promašenom ekonomijom veličine Španije, zastarelom tehnologijom, trulom papirnom vojskom, bez ijednog ozbiljnog saveznika sa duboko korumpiranim autokratskim režimom koji samo što se ne uruši. Kakav je kredibilitet uopšte na zapadu imala takva država pa da ga sad "gubi"? Ajde se dogovorite.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Voja1978 ::Vidim da se mnogo njih naljutilo i ne mogu preko telefona svima da odgovorim ali ja zaista necu nikome da kvarim iluzije...

Usput, karta je pogresna. Sta su Ukrajinci zauzeli kod Izjuma, Bahmuta (Artemovska)...da ne pominjem cuvenu Hersonsku ofenzivu prikazanu na istoj?
Hajde, molim te prosvetli nas neupucene.

offline
  • vobo 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Apr 2011
  • Poruke: 1585

Svi vidimo da je trenutno zastoj u ofanzivnim dejstvima, to i Rusi priznaju. Razloge znaju samo oni. Artiljerija i dalje radi punim kapacitetom, bitno je da sacuvaju ljude i ne srljaju u neke nepromisljene napade i trose jos vise ove LDNR mucenike.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 502 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 1 sakriven i 497 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: goxin, Sančo, t84dar, vladaa012