Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3453

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

@fantom
Pa jebes ga fantom, problem je sto su k'o talijani, pichke igraju bunker, pa na kontru ako uspe, a nije lose ni nerjeseno. A sa druge strane lep fudbal, brazilski...
Samo je caka sto se jos ne zna da li ovi nasi igraju na bodove ili na pobedu...po zivcima sigurno skacu...ali kao sto znas i srbiji ima vise selektora nego stanovnika...
A znas ono i kad primimo go, a sto jes jes primamo, krece ocaj...
A sto najgore ne znamo ni koji je minit utakmice, a ni koliko traje.. a bogami ni koje je ovo uopste prvenstvo...sta je titula...za sta se igra..a ni koji je tim poslat, prvi ili seoski..a bogami i selektor zna li sta ili je preko veze postsvljen da bi se prodali igraci i uzela kinta
Pa jel ovo kvalifikacije ili nokaut ili finale mozda...
Ah toliko nepoznanica...

Ah da, na drugoj strani u poluvreemnu sve reklame za pivu,dobre zensnke piju pivu, a sa nase prikazuju kreme za suljeve, caj za mrsavljenje i kosmodisk...


A vikend je, pa se vise razmislja...

E sad ko razume shvatice sta sam hteo da kazem...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7857
  • Gde živiš: Zagreb

Bobrock1 ::
Ako poznajete šta od konvencionalnog oružja ima Rusija u arzenalu, onda znate da može Rusija dobiti "kredibilitet" nazad u sat vremena, samo če poslije toga oni koji su vikali gubitak kredibiliteta vikati dženosajd, dženosajd.

na šta konkretno misliš?
meni se čini da se već koristilo više-manje sve šta se imalo, ne mogu se sjetiti nečega što nije.

ok, možda one podvodne automatske puške nisu...

offline
  • Pridružio: 29 Feb 2008
  • Poruke: 1490

fantom_S ::А шта су тачно Руси требали урадити да се запад на умјеша, напасти Литванију, Пољску, Њемачку, шта тачно?
Za početak, nije ni trebao da daje izjavu o tome šta će biti ako se neko umeša kad već nije u stanju sprovesti je u delo.

Inače, uopšte nije trebalo uraditi bilo šta od toga što pominješ. Ne bi bilo ni potrebno. Zato je bezveze da bilo kome pričaš kako misli da je baš to trebalo uraditi. Uostalom, RUS nije ni sposobna za tako nešto. Zaboravio si reči tog istog Putina kada je rekao da je u konvecionalnim snagama RUS slabija od NATO.

Trebalo je oboriti prvu NATO/USA bespilotnu za koju se znalo šta radi blizu Krima, bez obzira što su to formalno međunarodne vode i isti takav vazdušni prostor iznad njih. Oboriti avionom, ne PVO sredstvom. Broj poginulih 0, a poruka je poslata.
Ako to ne bi bilo dovoljno, onda je trebalo kalibrisati davnih dana onaj aerodrom u Poljskoj blizu granice sa UKR, a koji je glavni centrar za dovlačenje svega. Najaviti im prethodno, i u sred noći poravnati dobar deo objekata na njemu. Broj poginulih bi verovatno opet bio 0 ili blizu toga (zbog prethodne najave). Još jača poruka bi bila poslata. Ne, ne bi NATO aktivirao član 5.

I nakon svega toga NATO bi nastavio da šalje naoružanje UKR, ali bi sve morali da rade mnogo više tajno i ograničeno jer ne bi mogli da koriste svu svoju logistiku slobodno kao da rata nema. Time bi dotur opreme za UKR bio višestruko manji nego što je danas.

fantom_S ::Јел имате неку идеју зашто украјинци тако упорно настоје ескалирати овај рат...
Zato što im gazda tako kaže.
Gazda im je Amerika/NATO. Samo budala može da veruje da se UKR pita za bilo šta u ovom sukobu. Zašto ih gazda gura u to? Zato što gazda zna da je na drugoj strani lik koji blefira.

offline
  • Pridružio: 01 Dec 2009
  • Poruke: 1833
  • Gde živiš: Borca Sebes gde obicno .......

Realno govoreći ukrajinska vojska nije mačiji kasalj, a pride dobili su mnogo i para i tehnike, pogotovu tih nlaw i drugih protivoklopnih sistema koje su koristili na sve i svasta. Meni je nejasno koliko su oni imali sistema pre spec operacije i da su im glavne stvari iz donacije, onolika vojska nerazumem.
To sto se tiče izginuća rusa je uvek bio komandni kadar primer sledeći tokom puta oko sveta carska mornarica rusije u jednoj od vezbi gadjanja unistavaju ne metu već brod koji je vukao metu i to govori mnogo. A pride sto su japanski komandanti na brodovima uvek imali ruske brodove ciljane sa svim topovima na brodovima dok kod rusa samo prednji.
Finska kao da rusi su ratovali sa tudjim vojnicima a ne svojim. Mogu misliti koliko se žukov nervirao i jeo, ali jedinice nisu bile u punom sastavu, sve se promenilo kad je stigla informacija da japan neće napadati rusiju (sve zasluge bitke na reci halhingol) i usiljeni mars na zapadni odma ulazak u borbu (bitkom okaljeni vojnici su odradili daleko veći posao od vojske koja je neiskusna) a opet pride los komandni kadar.
Da se razumemo nepravda ruse ali mnogo ljudi gube bez potrebe u početku kao nole prvi set je zasigurno izgubljen ali posle ide rusko privikava je na situaciju i prevaga ide uvek na njihovu stranu

offline
  • Pridružio: 13 Sep 2010
  • Poruke: 2401

Meni je dobro kako ovde imamo red "Rusi to je poseban svet, nevidjena organizacija, promisljanje, uvek 30 koraka ispred, sahisti" pa onda red "Rusi su to, tako ratuju hehe".

I sta god da je problem, to je nekako nemoguce da se resi. Da se zatvori nebo, ne moze. Da se zatvori more, ne moze. Da se razlupaju aerodromi, ne moze. Da se sacuva sopstvena teritorija, ne moze. Da se presece snabdevanje neprijatelja, ne moze. Da se zauzme neka selendra,ne moze - jer rovovi/mazino linija puta 1000. Ukri su za ovih 6 meseci kod mcm forumasa dogurali od poluizgladnele bande kukavica i narkomana do pruske armije iz 18.veka.

A Rusu pobedjuju, pobedjuju, melju i melju, rasturaju Evropu, Ameriku, svet. Ukri se raspadaju. U ovom selu gine 6000, u onom selu 7000, pobegla 56.brigada, raspala se 92.brigada...

A rat zaglavio i traje.

I sad ce svi besno da odgovaraju, ali stvarno svasta covek moze procitati ovde. Samo nista nema veze sa elementarnom logikom. Smile

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2013
  • Poruke: 742

neshaoct ::

I nakon svega toga NATO bi nastavio da šalje naoružanje UKR, ali bi sve morali da rade mnogo više tajno i ograničeno jer ne bi mogli da koriste svu svoju logistiku slobodno kao da rata nema.

.


Pa i nije rat već specijalna vojna operacija.

offline
  • yrraf  Male
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 2475
  • Gde živiš: Loznica Srbija

Jbg. da lik sa druge strane stvarno toliko blefira zar ne bi ovaj omnipotentni, nadmoćni baja prosto uleteo direktno u Ukrajinu i završio sa gomilom nesposobnih blefera koji bi odma otrčali do iza Urala za svaki slučaj? I jedni i drugi ovde dobrano taktiziraju i pričaju bajke, a realni ciljevi i dometi su im mnooogo skromniji. Da su Rusi čak i duplo jači od onoga kako ih zapad i pola foruma predstavlja valjda bi ta "moćna" Litvanija uletela sa svih sedam ultra giga modernih tenkova i polupala ove pajace sa sovjetskim smećem? A ako baš zaškripi mogla bi i ona svemoćna Poljska da uleti pa da ih pošalje u Aziju i pravi Intermarijum. Taman dok slave pobedu na Crvenom trgu da pozovu sveže primljenu vrtirepku iz Finske da zavrti sisićima na proslavi, nije da ne zna kako.
Ajmo malo se vratite u okvire zdravog razuma i promišljanja. Da, Rusija nije SSSR koji može da zgazi u 6 nedelja do Berlina (prosto neverovatno da je tako posle potpunog razjeba države i ekonomskog genocida koji su pretrpeli), ali nisu baš ni totalni debili koji samo što ne izgube rat. Da pričaju kao da su SSSR ali nisu i mi to znamo ali naravno da neće to priznati.
Koliko im je kredibilitet pao govori činjenica koliko se zemalja van zapada priključilo sankcijama. Čak ni neki bliski saveznici sa BI se ne usuđuju da zavrnu ove "pajace". Čak naprotiv, zapad je toliko zloupotrebio bukvalno sve globalne finansijske i političke poluge kroz sankcije da je potpuno kompromitovao svoju ulogu kao dominantan faktor. Niko sa mrvom mozga im nikada više neće prepustiti kontrolu nad globalnim tokovima novca i trgovinom. Videćemo rađanje paralelnog globalnog sistema sigurno a to znači da će uticaj zapada biti u nekom momentu sveden isključivo na same sebe, tj. na američke pudlice i nikog više.

offline
  • Pridružio: 10 Mar 2022
  • Poruke: 608

Rusi zaista melju ukriće a to što neki žale zbog toga to je njihov problem Smile

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 91

fantom_S ::А шта су тачно Руси требали урадити да се запад на умјеша, напасти Литванију, Пољску, Њемачку, шта тачно? Јел имате неку идеју зашто украјинци тако упорно настоје ескалирати овај рат и коме би та ескалација више одговорала, Русима? Понекад не знам јел овде пишу десетогодишњаци који се понашају као да је ово први рат у историји, ајде прескочићемо да је у хладном рату између Руса и Амера било једно десетак прокси ратова који нису резултирали нуклеаеним армагедоном, ајде прескочићемо да су американци у својим ирачко-афганистанским авантурама спржили отприлике 8 хиљада милијарди долара са никаквим резултатом, сад су Руси требали мобилизовати милион војника, заратити са пола европе, сјебати економију и добити шта тачно, аплауз на МЦ форуму?

Trebalo je da posle masakra u Odesi 2014. godine ulete sa vojskom u Ukrajinu, vrate onog majmuna Janukoviča u fotelju u Kijevu, i da ga ga tu na licu mesta, pred kamerama, nateraju da potpiše novi ustav Federativne Republike Ukrajine.
Danas ne bi gledali kako ukrajinska artiljerija satire ruske vojne kolone, kako kineski dronovi bombicama satiru rusku pešadiju i kako se čitava južna i istočna Ukrajina (Malorusija) pretvara u prah i pepeo pred našim očima, metar po metar.
Umesto toga (ne)ruska elita, oličena u Kremlju, je izabrala poguban put. Ne samo da su dozvolili da se majdanska vlast učvrsti, nego su je jadovi priznali i sami sebe u budućem ratu proglasili za agresore. Ostavili su (pro)rusko stanovništvo bez ikakve podrške, mada nisu ga podržavali ni pre 2014. godine. Ideologija ukrajinskog nacionalizma je dobila celokupne državne resurse na raspolaganju i osam godina da pretvori Ukrajinu u antiruski front.Uz stranu pomoć, pažljivo su očistili državu i društvo od svakoga ko bi moga i da pomisli da stane uz Rusiju. Sve ovo je posledica katastrofalno loše procene i neznanja rukovodećeg kadra u ruskom vrhu, čiji se kvalitet jasno video u zimu 2022.godine.

offline
  • Pridružio: 29 Feb 2008
  • Poruke: 1490

yrraf ::Jbg. da lik sa druge strane stvarno toliko blefira zar ne bi ovaj omnipotentni, nadmoćni baja prosto uleteo direktno u Ukrajinu i završio sa gomilom nesposobnih blefera koji bi odma otrčali do iza Urala za svaki slučaj?
Ali, zašto menjaš teze?
Pa, nije NATO ni rekao da će ući u UKR/RUS ako dođe do napada na UKR (i sad ih ti kao ''prozivaš'' što nisu u stanju to da urade), nego je obrnuto.

Da te podsetim:
"Whoever may try to create obstructions to us, let alone pose threats to our country and our people, they should know that Russia’s response will follow without delay and entail consequences that you have never encountered in your history. We are prepared for any march of events. All necessary decisions in this connection will be made. I hope that I will be heard," Putin said.tass.com

Jako je formulisao da jače ne može - i sam ''pokušaj da nas ometate'' je stavio kao dovoljan uslov da reaguje, a kamoli ako ta delatnost bude pretnja po RUS i njene građane... kad ono - blef.
NATO je od prvog dana rekao da neće biti direktnog sukoba sa RUS, i gle čuda tako se i ponašaju.
Direktnog sukoba nema jer Mišel, Hans ili Džon ne rukuju sa Caesar/PzH 2000/M777/Himars... ali još kako daju sve to nekom Vladimiru, Oleku ili Bohdanu u UKR uniformi i ovi koriste. Tipičan proxy rat konvencionalnim sredstvima između NATO i RUS... baš ona vrsta rata koja RUS neodgovara, što vidimo i po stanju na terenu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1341 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 7 sakrivenih i 1279 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, aramis s, Asparagus, babaroga, Bane san, bankulen, bojank, bojcistv, Botovac, comi_pfc, darcaud, DENIRO, Dimitrise93, dmdr, DPera, Duh sa sekirom, FileFinder, Frunze, galijot, GandorCC, Georgius, gorantrojka, HrcAk47, ILGromovnik, kikisp, kybonacci, Lubica, LUDI, Luka Blažević, mercedesamg, Metanoja, mile09, Mirage 2000N, mrvica78, NoOneEver Dreams, Panter, Parker, pein, RecA, Ripanjac, S2M, ser.hill, Shinobi, Srle993, stalja, Sumadija34, theNedjeljko, Tragač, Trpe Grozni, VJ, wolf1, Zi0mek, Zobara, zziko, Žrnov