Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3866

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2574

❗️🇷🇺Циљ делимичне мобилизације је да се позове додатних 300.000 људи. Са мобилизационим ресурсом од 25.000.000 људи.

Регрути се неће слати у борбена дејства

Нико неће звати и мобилисати студенте, нека мирно уче – Шојгу

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 730
  • Gde živiš: Beograd

E šta smo dočekali, da Sloveni podižu uloge jedni protiv drugih, i da ovakva vest bude jedna od olakšavajućih u nizu. Ne znam šta bih dao, da je još u februaru ili martu uspelo svrgavanje sadašnjeg ukrajinskog "establišmenta" i da se postigao sporazum, kontrola i mir. A onda da i ukrajinski, beloruski i ruski nišani, zajedno sa ovih 300 000 novih "nišana", budu večno upereni prema ovim odvratnim germanskim njuškama i ostalim njihovim plemenskim derivatima, što prosuše otrove među slovenskim narodima. Davno je taj "zapad" zaslužio jedno podučavanje o "Istočno-evropskim vrednostima".

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2574

Sta znaci ovo regruti se nece slati u borbena dejstva, znaci li to da ce ovih 300.000 biti samo za ocuvanje postojecih teritorija i odbrana od Ukrajinskih ofanziva?

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Sada cemo biti svedoci nekih teskih dusevnih lomova kada ljudi koji su pola godina odbacivali ideju o mobilizaciji kao potpunu defetisticku budalastinu sada pocnu da pricaju o genijalnom strateskom potezu velikog kremaljskog sahiste. To ce biti prelom kao onomad sa Zetom i Ligom sampiona, ko se seca tog slucaja.
A i mnogi ce moderator biti duzan ponekog izvinjenja, mada cemo pre docekati Zetu u finalu LS nego to.

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 730
  • Gde živiš: Beograd

Citat:Srle993:
Sta znaci ovo regruti se nece slati u borbena dejstva, znaci li to da ce ovih 300.000 biti samo za ocuvanje postojecih teritorija i odbrana od Ukrajinskih ofanziva?


Misli se verovatno na guštere, da se neće mobilisati i slati u rat. Samo rezervisti. Do prevoda je.

offline
  • Deneb 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 14 Dec 2018
  • Poruke: 318

300 000 je tek pocetak , vrlo lako sada bez najave moze to i dalje rasti , ono sta sada treba da zabrine Zapad je da Ukrajinci su svoj resurse vec istrosili , i vojno i psiholoski , Kijevu i onom glumcu sada vise nije svejedno.
Ako bude pameti i dobre taktike , Rusi vrlo lako i brzo mogu doci do granice na reci Dnjepar , a to znaci da Ukrajina ce prestati postojati , u svakom slucaju ja da sam Ukrajinac i zivim u Odesi poceo bih se pakirati.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Napisano: 21 Sep 2022 8:41

Интересантни су подаци о погинулима, које је објавио Шојгу. Да заокружимо:

- 60 хиљада погинулих бораца ОСУ
- 6 хиљада погинулих бораца ОСРФ

Уз то имамо податак од око 3 хиљаде погинулих бораца ДНР. Да на то претпоставимо око 3 хиљаде погинулих бораца ЛНР и осталих, долазимо до укупне бројке од 12 хиљада погинулих са руске стране. Дакле, имамо око 5 пута веће губитке на украјинској страни. Ово делује као доста веродостојна слика.

Dopuna: 21 Sep 2022 8:45

А сад мало назад на вести с фронта:

ЛИНК

Изгледа да су Руси применили на Северском Донцу исту тактику као са Ингуљцем. Украјинци су објавили опасност од поплаве због ракетног напада на брану Печенезког акумулационог језера.

offline
  • Pridružio: 20 Dec 2018
  • Poruke: 999

Позиви су већ подељени, а ово је конкретно реакција једног навијача Спартака из Москве који се до пре неки дан бусао у јуначке груди преко инстаграма

offline
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 129

Jako zajebana situacija trenutno za neke prognoze.
Ako ova mobilizacija bude odradjena onako kako to bog zapoveda, za Ukrajinu moze znaciti kapitulaciju, e sad u kom vremenskom intervalu, kao i sve zavisi od ciljeva i namera ruske strane.
Sta bi znacilo "kako bog zapoveda": Pa sveze mobilisani ulaze u sastave jedinica na teritoriji Rusije i tamo po planu i programu sprovode obuku, a deo aktuelnog kadra prelazi u Ukrajinu i sprovodi zadatke planirane nastavkom operacija. No kako smo od Rusa do sada cesto videli da ovo sve nekako ide kao voznja pod rucnom, moracemo sacekati nekoliko dana (nedelja), da vidimo kako ce to da izgleda.

U svakom slucaju ako uvedu sveze jedinice i pojacaju dejstvo iz vazduha (u kom imaju ogromnu premoc) moglo bi da se svasta izdesavati u narednom periodu, pa i to da bi cak i kompletna crnomorska obala mogla da bude zauzeta. Nebi morali forsirati velike gradove momentalno, dovoljno je da ih okruze i oni padaju, pre ili kasnije.
Zanimljiva ce biti i reakcija ukrajinske strane na eventualni (ili sigurni) ulazak novih snaga sa ruske strane. Ako budu srljali i dalje sa tim svojim namerama (ofanzivom), moglo bi im se debelo obiti u glavu, tj da pogube ove jedinice kao gumicom obrisane, a uz to i dodatne teritorije koje ni u snu nisu sanjali, da bi mogli pogubiti.

Iskreno ja se nadam nekim pregovorima na nekom diplomatskom nivou, jer kontakti preko posrednika postoje sigurno celo vreme. No plasi me ovaj glumac, koji mi ne odaje utisak normalnog i racionalnog coveka, sta je razlog tome, pokazace vreme. Mada se verovatno moze i predpostaviti ko mu drzi jaja u stegi.
Sa druge strane VVP, ma ko sta mislio i o njemu i o Rusiji, radi ono sto je mozda i pre morao da pokrene.
Mozemo mi biti kako kazete i Rusofili i Natofili i Kinezofili i sta god zelite, ali je cinjenica, da je osnovni cilj zapadne agende, oslabiti Rusiju, po mogucnosti rasparcati i preuzeti resurse. Ko tvrdi bilo sta suprotno, treba odma posetiti lekara iz oblasti Psihologije. Da li to sad neko podrzava ili ne je uopste nevazno, jer je jednostavno nepravedno i nedopustivo, jer zamislite samo obrnutu situaciju.

Zapadni svet svakako silom prirode i negativnog prirodnog prirastaja lagano nestaje i to je prakticno nemoguce zasutaviti iz milion razloga, da sad ne ulazim u dublju analizu, jer je to valjda svima jasno. U svakom slucaju, mu ne sme biti dozvoljeno da povuce citav svet sa sobom, a ja se prosto bojim da im je upravo to i cilj.

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1402

Nema vise rata u svilenim rukavicama, ulozi se podizu na novi nivo.

Ocigledno je ovo dogovoreno na sastanku SCO i Rusi su dobili amin od Kine da eskaliraju sukob.

----
Imam i neke posredne informacije da se ocekuje da se rat prosiri i na Poljsku u dogledno vreme.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 867 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 3 sakrivenih i 821 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, airsuba, Apok, babaroga, bojcistv, Brana01, Bubimir, cavatina, delrey, Denaya, Dimitrise93, Djokkinen, doklevise, doktor1964, DonRumataEstorski, Dovla, goxin, ikan, Karla, Kubovac, kunktator, marsovac 2, Mercury, Metanoja, milenko crazy north, Milos ZA, Mixelotti, mkukoleca, novator, nuke92, ozzy, Panonsky, pein, Penzula, savaskytec, Shinobi, slonic_tonic, Srki94, styg, wizzardone, wolf431, zeo, ZetaMan