Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4081

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 21 Avg 2022
  • Poruke: 61

dragon986 ::Ja sam za svojih 36 godina sto se kaze preziveo 1 rat na svojoj koži a svedok dosta ratova. Al ovo ratovanje do sada ne vidoh. Kao šlogirani. Ček bre izgubio si Liman i pre toga neka mesta pa jebemu mater valjda neprijatelju pokažeš neku moć gadjaš objekte po Kijevu zgradu Mup-a, GŠ neki kasarnu nešto da pokažeš moć ok ako hoces da sprecis civilne zrtve najavi al gadjaj. Jeste istrosili su dosta raketa al 50 gore dole. Ovo ne vidoh iskreno. Nisu mi jasni uopšte

Moc je u kontroli emocija i strpljenju, kako kod individualca tako i kod kolektiva. Kakve koristi od bombardovanja mup-a u Kijevu? To o cemu ti pricas su potezi ocajnika. Ako vec hoces da pokazes sta mozes, onda sacekas da temperatura padne ispod minus deset pa ugasis struju i gas citavoj drzavi.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1959
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Šta je ovo, kakva eksplozija.

https://t.me/anna_news/40423

🇺🇦🇷🇺Склад боеприпасов противника вышел из чата

Артиллерия уничтожает инфраструктуру противника на Херсонском направлении.

@anna_news

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

novator ::Šta je ovo, kakva eksplozija.

https://t.me/anna_news/40423

🇺🇦🇷🇺Склад боеприпасов противника вышел из чата

Артиллерия уничтожает инфраструктуру противника на Херсонском направлении.

@anna_news


Tај снимак је од летос...тачније негде из Маја месеца, пшеница још увек зелена, на оној малој њивици...

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Знате шта је мене почело много да нервира?
Снимци руских технике на возовима. Стално неки снимци руске технике. Стално колоне. Још од почетка рата. Па јбт никако да стигну.😀

Код Херсона их Руси изгледа добро туку. Тамо су војници РФ?

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12560

@Skakac7

Dobar deo tih snimaka su fake tj od ranije, upecali smo se biti za one kamione sto voze strateske rakete npr, ima jos tih fake snimaka.

Jednostavno neko ko ima dosta tih snimaka ili zna gde da ih iskopa sada pumpa svoj kanal.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3011
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

^
Ма нисам мислио на тебе већ генерално на коментаре како Руси не знају ратовати а да масовно не загину. Ја не видим да је то случај овде, можда не гледам како треба.
Лиман је пао, Укри имају иницијативу на том дијелу фронта (на Херсону им баш и не иде). Искористили су своју бројчану надмоћ јер им је то фактички и једина предност коју имају у овом сукобу. И шта сад? Па за почетак треба имати на уму да је председник РФ пред читавим свијетом тај исти Лиман прогласио саставним дијелом РФ, тако да идеју како су посриједи неке закулисане политичке игре трговином територије можемо отписати (јел Бабарога одахнуо?). Спроводи се дјелимична мобилизација не зато што ће сукоб стати сутра већ зато што ће ово потрајати..

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4530

Da se nadovežem nakratko na priču o čišćenju postsovjetskog prostora od oružija za masovno uništenje. Elem ko se seća Nun-Lugarovog akta i potonjeg programa? Kao jedna od posledica toga je bila reorganizacija agencija US DoD i 1997. formiranje The Defense Threat Reduction Agency (DTRA), koju bi smo mogli po naški nazvati Naša agencija za Vaše razoružanje. Intenzivne zone delovanja na uklanjanju svega što bi imalo veze sa oružijima za masovno unštenje naročito nuklearnim su bile Belorusija Kazahstan i Ukrajina. Naročito su ponosni na eliminaciju svih postrojenja za produkciju plutonijuma na postsovjetskom prostoru.
Primer vezan za Ukrajinu. Slika oko 2004. godine. Početak uništavanja zaostalih Kh-22 na ukrajinskoj teritoriji, bilo ih je tamo ostalo valjda par stotina.



Po DTRA-i Ukrajina, Belorusija i Kazhstan su postale nakon svega Nuclear free zemlje. Zvanično je sve "počišćeno" a nezvanično... E, a kako Raketaš lepo reče da ne bude po onom "Kuma donela, kuma pojela" da se Kalifornijum nije stvorio naprasno i ničim izazvano u Ukrajini gde bi trebalo ni smelo da ga bude u vojnoj upotrebi.

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Људи порчитајте ово што имам да напише, па онда пишите и разглабајте.

Инфо сам добио од Игора Јанковића, који има пријатеље на фронту и који се сваки дан чује са њима када је то могуче наравно.

Ова вест је од пре јелте пар недеља када су Руси напустили Харковиски правац.

Главне јединице које су браниле ХП па и овај овде јесу милиције ЛНР, када су укри навалили, једнсотавно су се разбежали, главом без обзира. Вијали су их руски СпН и остале јединице да се сакупе и врате на линију фронта, али узалуд (то је инфо из прве руке, од људи који су учествовали у томе, а сви су профи припадници ОСРФ, не милиција ЛНР/ДНР). Е исто се то и овде десило, ЛНР милицеје су опет подвиле реп и побегле, изузев оних пар јединица које су грчевито браниле Лиман. ОС РФ на овом делу фронта немају довољно својих снага да би могле да се супроставе саме украјинској офанзиви, све што имају је један мањи удео у односу на ЛНР/ДНР.
Зашто је то тако?
Зато јер им је главница снага које имају у Украјини тренутно на Херсону, јер се тамо брани тај мостобран који им је изузетно битан, много важнији од северног дела ратишта. Јер ако пукне Херсон, ћао регаци од даљег напредовања на том делу фронта нема више ништа и могу да забораве на ширење истог касније, јер је тешко прећи речицу Дњепар на том правцу и било ком другом.

Виде ћемо шта ће се десити од 5. октобра на даље, али сам мишљења као и Игор, да ће регрутна војска доћи и то у повећем броју на ове територије које дефакто постају РФ, попут Крима и то је онда крај за укро офанзиву, јер Руси онда бране своју територију, која још увек званично није њихова...док не прође ратификацију кроз Думу...

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

Srle993 ::Ovo ona nova vozila? Zaboravio sam naziv?

Тајфун-ВДВ.

offline
  • Orc 
  • Građanin
  • Pridružio: 29 Jun 2022
  • Poruke: 212

@Steeeefan Nije brale ovo je Kamaz-43269 "vystrel".

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1084 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 6 sakrivenih i 1033 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., bankulen, bigfoot, bojanM84, bojcistv, Bokiboks, Boris BM, BORUTUS, cavatina, cifra, CikaKURE, dane007, darkangel, darkojbn, debeli, dushan, Frunze, hologram, ikan, Još malo pa deda, kikisp, kybonacci, magna86, milanovic, milutin134, Mixelotti, mrav pesadinac, nikoli_ca, panzerwaffe, procesor, Sass Drake, shone34, Stanlio, Sumadija34, suton, Trpe Grozni, vathra, Vatreni Zmaj, Vlada1389, wizzardone, x9, zdrebac, ZetaMan, Zoca, šumar bk2