Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4106

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Ratarstvo
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 257

Krvava Devetka ::

Sto se mobilizacije tice, po mom misljenju 300 000 nije dovoljna brojka, trebalio bi mobilisati barem duplo toliko trupa.




Skoro sam bio u Sociju i pricao sa jednim covjekom na tu temu i kaze da uglavnom vecina (Rusa) misli da su te brojke mnogo vece a ne 300000, rat je, tako da je valjda ok da tako kazu za medije.


@novator
Bravo za razmisljanje, evo ja smanjujem sa navijanjem posto za sad lose ide i vidim da nema leba od rusa, tako da se treba na vrijeme prebaciti za drugi "tim" a to je skroz normalno raditi... a i pokazalo se kroz istoriju da se to radi kod nas, a i kod drugih naroda.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7587
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

Ma nije uopste problem da ce se Rusi izvuci . Imaju kapacite i adute
Problem je samo patnja stanovnustva . I tih malobrojnih vojnika koliko ih vec ima .

Za ocekivalo se bilo da imaju spremnu rezervu .

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

У правцу Херсона, свиње су покушале да покрену контраофанзиву
Сусрет са Ваздушно-десантним снагама показао се погубним за њих! Нису узели Дудчане!
https://t.me/c/1591373977/5806

Оружане снаге Украјине почеле су да се повлаче код Артемовска, - Виталиј Кисељев, помоћник начелника Министарства унутрашњих послова ЛНР

„У међувремену, Оружане снаге Украјине се повлаче у близини Артемивска. Највероватније, утиче недостатак резерви за офанзиве у другим правцима“, рекао је он.
Подсетимо, у овој области борци Вагнеровог ПМЦ-а и војске ДНР напредују на непријатеља.
https://t.me/c/1591373977/5805

offline
  • S-lash 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Apr 2008
  • Poruke: 4887
  • Gde živiš: Slovenija

S2M ::Čitam jutros da je 8 država za to da Ukrajina uđe u nato.Pored Rumunije tu su i ostale moćne sile nato pakta, S.Makedonija, Estonija, Slovačka, Crna Gora, Slovenija , litvanija i Latvija.Odabrano društvo.


Slabo čitaš
https://www.dnevnik.si/1042998072/svet/devet-vzhod.....o-ukrajini

Citat: Izjave sicer niso podpisali predsedniki vseh regionalnih članic Nata, med njimi ni predsednikov Hrvaške, Madžarske in Slovenije.

offline
  • Pridružio: 01 Okt 2022
  • Poruke: 38

Ako je vama lakse vjerovati da smo mi novoregistrovani tu dosli da nekoga provociramo i da Rusima ide odlicno a mi smo nekakvi trolovi i ubaceni element, spijuni, provokatori, onda ok. Vase misljenje, pojedinaca.

Ja znam da ja nisam, to sto sam novoregistrovan ne znaci nista.

Inace citam da je kod Rusa i dalje veliki problem linija komandovanja, naredjenja odozgo ne dolaze ili ne prolaze, komandanti manjih jedinica na svoju ruku donose komandu za povlacenje da spase ljude, to su ozbiljno organizacijski problemi. Moderna vojna doktrina inzistira na dobrom lancu komandovanja i uvezanosti jedinica jer su manje jedinice sve vaznije, nije vise brigada ili bataljon osnovna jedinica vec ceta ili vod, cak i desetina. Manje mobilne jedinice, kao sto ukrajinci rade sa famoznim dzihadmobilima, to ih je nato naucio, upadanje u dubinu unosenje pometnje kod neprijatelja i onda ulaze glavne snage da utvrde.

Rusi i pokusavaju tako ratovati, bar ono sto se dalo primjetiti kod osvajanja mariupolja djelovanja cecenskih jedinica i tako dalje, i sam Wagner funkcionise na tom principu. Medjutim prodori su jako spori, ne znam iz kog razloga se ulazi u dugotrajne bitke za i one najmanje gradove, zasto nema opkoljavanja cemu je skolski primjer ova zadnja nacisticka akcija na Limanu. Tako su DNRovci ratovali prije osam godina, cijele ukrajinske brigade su zarobljene obuhvatima, famozni kotlici jelte. Pretpostavljam da je opet problem manjak jedinica i ljudstva, tek je Lisicansk kotlicem ili pokusajem kotlica rijesen. Uz Mariupolj naravno.

Sve se svodi na to da ruska vojska mora pojacati redove sa par stotina hiljada ljudi, a njih je vec proljetos trebalo obuciti i pripremiti. Ovo sad je vadjenje kestenja iz vatre.

To su jasne greske, pa kome pravo kome krivo. Neki razlozi za gubitke na frontu moraju postojati.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6277

S-lash ::

Slabo čitaš
https://www.dnevnik.si/1042998072/svet/devet-vzhod.....o-ukrajini

Citat: Izjave sicer niso podpisali predsedniki vseh regionalnih članic Nata, med njimi ni predsednikov Hrvaške, Madžarske in Slovenije.


Ne čitam ja slabo, nego ne berem slovenske novice.OK?
Nagledao sam se dosta stanja bi kakio, ne bi kakio .Imao bih još svašta da napišem ali pravila foruma ne dozvoljavaju.

offline
  • Dicus  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2008
  • Poruke: 2991
  • Gde živiš: Beogard

Citat:Добро. Тако је било и после неуспеха, измишљеног од Американаца, блиц-крига, па се осуло дрвље и камење на руску војску. После Руси заузели неколико градова, укључујући победу у тешкој борби за Мариупољ. Шта ће бити кад Руси преузму ионицијативу? Турбо ће да нестанете са нета као што сте се сад турбо појавили. Као генерали после битке.

Evo ja ću prvi za godinu, dve, sedam, ma kada se ovo privede kraju da kažem da sam totalno omanuo sa svim procenama, ako si ispostavio da sam grešio. Bez ikakvih opravdanja, da se to desilo zbog ovoga ili onoga. Neam nikakav problem sa time. Tu sam na forumu 14 godina, bože zdravlje biću još.

Više me zanima šta će se desiti sa svima ovim koji su na forum došli juče, kada je počela SVO, i koje ništa na forumu ne zanima sem ove toksične time, ako se pak ispostavi da je ”все нормально” jedna fraza koju je suštinski uništila Rusiju, onakvu kakvu smo je do početka SVO poznavali ?

Ono na kraju krajeva, odakle bre nekom pravo ko se juče ispilio na forumu da uopšte sudi o tuđim stavovima i šta je njihova pozadina? Sve bre sami stručnjaci koji Bojanu objašnjavaju kako nema pojma o tenkovima i kako je proizvedeno 2000 Armata. U kom balonu ljudi vi živite?
Forum je oduvek imao i izražene rusofile, ali često gospodu koja zna o čemu priča, a sad se namnožili rusopatofili, koji svima ovde sole pamet i lupaju etikete. Ne smeš ništa da napiše, odmah kreću napadi, i to ne konstruktiva rasprava i sučeljvanje mišljenja, nego bato "gori si od zapadne štampe". Napisao bih svašta, ali postoje pravila foruma, koja već i sa ovim pisanjem kršim. Da neće neko da meni ili nekom drugom prebaci da ne volim Rusiju zato što kritikujem stanje i sistem u kojem se nalazi? Te vaše dogmatske stavove širite na drugom mestu, ne na vojnom forumu, ovde možemo da pričamo o činjenicama, i svačije mišljenje je validno, dok kod ne pretera sa lupetanjem.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

У Мариупољу у близини пијаце Космос догодила се експлозија, разлози за сада нису познати
https://t.me/denazi_UA/23218

Борци из Чеченије на Херсонском правцу
https://t.me/denazi_UA/23217
https://www.mycity.rs/must-login.png

Украјински борбени хеликоптер Ми-24П оборен у правцу Херсона.
https://t.me/boris_rozhin/65971

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2018
  • Poruke: 359

@Dicus
Svaka ti je ka u vladike. Ovo je vojni forum i treba da iznosimo misljenje o ovoj operaciji bez vrijedjanja i omalovazavanja drugih. Ako imas drugacije misljenje od mog, u redu, ali odma presude da je neko botina ova ili ona dovede me do stanja da bih bio u stanju svasta da uradim.
Ja sam rusofil, i zato me bole ovi porazi i ovaj ogoljeni kurc.evi sistem koji kao da nije sistem jer svaki sistem se trudi da ispravi i uravnotezi nepravilnost koja ga ometa (zato se i zove sistem). Ovo kazem jer nakon svih ovih poraza i fejlova koje gledamo vec mjesecima kao da niko iste nije uocio.
I ako nekoga i nesto volis onda moras da mu kazes gdje i kako grijesi. A mi koji ovdje govorimo o glupostima koje Rusi prave smo pravi rusofili. Barem ja to tako vidim.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3012
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Не бих ја рекао да неправилности нису уочене, мислим да јесу али државни апарат је по правилу тром, није баш склон брзим промјенама макар оне биле и на боље, а некако ми се чини да је у војсци то још израженије.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 910 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 9 sakrivenih i 873 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., Andrija357, cincarin, dane007, darios, Darko001, dekan.m, DPera, draganl, esx66, Fabius, Frunze, goxin, HrcAk47, JOntra, Lieutenant, mikrimaus, mkukoleca, nemkea71, ozzy, pein, robertino, Smiljke, stalja, StepskiVuk, Stoilkovic, Vlada1389