Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4120

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1625

Sve u svemu i na tu temu, nemam pojma šta da kažem osim da je SVO pogubila komentatore na ovoj temi kao nijedna do sada na celom forumu ikad. Ma ovde je uvek sve "rešivo" bilo, i sve moguce varijante multiverzuma su bile izlistane sa nekom logikom do ove specijalne operacije. Ovih dana je situacija ravna Twin Peaks-u.
Oni koji se uzdrzavaju od kritickih komentara ili promovisu strpljenje posle tolkio izgubljenog ljudstva tehnike i vemena ustvari nemaju komentar na realnost situacije ali nesto ipak zele da kazu. ...

Samo strpljenje u ovom slucaju mogu da priuste ratnici sa kauča, i oni u zlatnim palatama.

Pozdrav i postovanje svima koji su javno priznali da su kadkad pogrešili u tvrdnjama ili čvrstim i ponekad uvderdljivim komentarima koji su pukli u realnosti na ratnom frontu. Svi smo ovde ljudi, i koliko god da se nadamo denacifikaciji i kraju ovog haosa toliko je i situacija van nase kontrole.
Do sutra..

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2263

snimak zarobljenih vojnika iz lnr koji su ostali u limanu, na drugom snimku besni pricaju kako su im rusi rekli da cuvaju linije, pa otisli.

https://www.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/com.....&context=3

https://www.reddit.com/r/UkraineWarVideoReport/com.....&context=3

offline
  • Pridružio: 30 Apr 2010
  • Poruke: 552
  • Gde živiš: Beograd

N. Babić

Liman i sposobnost razlikovanja važnog od nevažnog

Imao sam jako dobru profesoricu iz filozofije. I učila nas je da je najvažnija vještina čovjeka, koja određuje, između ostalog, njegov opstanak, blagostanje i mjesto u hijerarhiji, a nema društava bez hijerarhije, možete histerizirati i pokušavati dokazati da to nije tako, dakle najvažnija vještina jest sposobnost razlikovanja važnog od nevažnog.
Razmjer, veličina, stupanj utjecaja na ono što se događa. Ono što se u filozofiji naziva kategoričkim mišljenjem.
Na primjer, glavna primjedba protiv Telegram kanala Rybar je što ne stavlja mjerilo na svoje karte. Rezultat je loša manipulacija i često se bitke lokalnog značaja, zbog pretjerane aproksimacije razmjera, pretvaraju u gotovo epske bitke razine Staljingrada.
Ako bakterije pogledate kroz mikroskop, one također izgledaju goleme. Ali zapravo u ruskoj kampanji nije bilo i najvjerojatnije neće biti ničega usporedivog sa Staljingradom ili Kurskom izbočinom.
Jer kod Staljingrada je Treći Reich na svom vrhuncu u jesen 1942. imao gotovo milijun vojnika, a ukupni gubici za cijelo vrijeme bitaka premašivali su milijun i pol. Da ne govorimo o "sitnicama" poput 1200 zrakoplova Luftwaffea na ovom pravcu u trenutku početka bitke. Kijevski Reich nema ništa slično i ne može ni imati.
Ovo je za bijednu "Ukrajinu" tekući "totalni rat" i Armagedon, jer je na kraju jednostavno neće biti. A za Rusiju, sa svojim razmjerima, poviješću i mogućnostima, ovo je obična granična operacija, ali kao dio većeg sukoba.
Već sam mnogo puta rekao i opet ću ponoviti da Rusija nije u ratu s Ukrajinom, ni za Ukrajinu. Izazvala je globalni imperijalistički svjetski sustav i bori se za njegovu temeljnu reorganizaciju na pravednijim osnovama.
I Sirija, i Ukrajina, i niz drugih žarišta, uključujući i ona koja ga nisu zapalila, samo su epizode u tom sukobu.
Međutim, u ovim epizodama ima značajnih trenutaka. Rast Rusije za četiri regije jedan je od takvih značajnih trenutaka. Značaj ovog događaja je geopolitički.
Rusija je dobila četiri regije. Rusija je dobila nekoliko milijuna novih građana. Azovsko more postalo je unutrašnje more Rusije. Rusija je dobila kopneni koridor do Krima.
Je li to bitno? Itekako je bitno!
Zelenski je u histeriji i na nekom otrcanom noćnom ormariću potpisao apel za ubrzani prijem ostataka Kijevskog Reicha u NATO. Ali NATO je odmah odbio ovaj apel. Iako je osam „svjetskih sila“, predsjednici Litve, Poljske, Estonije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Češke i Rumunjske, reklo da se slažu s prijemom, Stoltenberga, glavni tajnik NATO pakta, i Baerbock i njemačko ministarstvo vanjskih poslova, te Sullivan, Bidenov savjetnik za nacionalnu sigurnost su rekli - NE.
Je li ovo značajno? Itekako je značajno.
Američku rezoluciju u UN-u kojom se osuđuju referendumi nisu podržali Kina, Indija, Brazil i velika većina svjetskog stanovništva.
Je li ovo značajno? Značajno je!
Opet, Putinov govor u kojem on osporava neokolonijalni sustav Zapada, strani analitičari i novinari nazivaju "jednim od najvažnijih događaja dvadeset i prvog stoljeća“. U ovom trenutku, naravno, jer je kraj stoljeća još daleko.
Plus, tamo u Africi, Francuska je izgubila još jednu svoju koloniju i ostao joj je samo Niger. Posljednji.
Je li ovo značajno? Nedvojbeno!
Ali neki ne obraćaju pažnju na sve to, jer je tu "LIIIIIIIIIMAAAAAAAAAAAAAN!"
Uz odgovarajući intenzitet s e čuju urlici “Propalo je sve“, „Strijeljajte Glavnu komandu i generala Šojgua“, „Rusi na Maidan“ i kojekakve gluposti.
Zapravo, radi ovog pokušaja da se malim uzmakom blokira golema pobjeda Rusije, okolica Limana je u protekla dva tjedna žestoko praćena od kauč-patriota. Vodili su PR rat.
Ovdje vrijedi isto što za one koji traže surovu represiju, ali bi isti ti na sam pogled na „Berijine crvene epolete“ na svojim vratima vrištali o ljudskim pravima i međunarodnim konvencijama. Tako bi se ponašali i ovi „patrioti“ da im se na vratima pojavi Vojna policija s bijelim uprtačima i plavom kovertom s pozivom da se jave u vojni odsjek. Bilo bi milijun poziva raznim doktorima i rođacima u bolnicama da im brzo izmisle neku bolest koja ih sprečava da ispune svoju dužnost. Već viđeno i na ovim prostorima.
Poslušati neke od njih, pa čak im dati priliku da spavaju sa Cindy Crawford, ili tko je sad već supermodel, ne znam, kukat će “A zašto ne sa Sharon Stone?”.
Jedan od tih „mudraca“ je prvo komentirao pripajanje regija: “Pomislite samo, nekakve četiri mrlje pune sirotinje“, a onda je predaju Limana nazvao katastrofom.
Čekaj malo, "četiri mrlje" s ukupnom površinom od pola Velike Britanije i koje su punile oko 50% ukrajinskog proračuna? Samo trenutak, "četiri mrlje" s populacijom većom od sve tri baltičke nacije u izumiranju, plus Gruzija?
Ali nema veze. Za te i takve je gradsko naselje Liman s prijeratnim stanovništvom od 20 tisuća ljudi, koje se svelo na nekoliko stotina ljudi, to je „tragedija univerzalnih razmjera“.
Ozbiljno? 120 tisuća četvornih kilometara su sranje, a važno je 20 kvadratnih kilometara područja neutvrđene stepe i šumaraka.
Ni jednoj zapadnoj propagandnoj kanalizaciji, čak ni Daily Mailu ili CNN-u, nije palo na pamet napisati nešto poput “Ukrajina je zauzela Liman i sada je Rusija definitivno na koljenima”.
Ali ruski "patriotski blogeri“, dva od tri, tvrde da će se ruska vojska sada sigurno povući na planine Urala. Ni manje ni više.
Samo ne mogu shvatiti jesu li oni uopće na ruskoj strani? Navijaju li za Rusiju ili za "lijepu Rusiju budućnosti" sa LGBT zastavom?
A da se okupi kaznena bojna svih onih koji se glasno brinu za Liman i da ih se pošalje da se bore da se grad oslobodi? Pa to je bitnije od referenduma.
Ili bolje ne? Zato je važno pridržavati se „infohigijene“. Ne čitati anonimne stručnjake s Telegrama, a filtrirajte i one koji nisu anonimni.
Uopće mi nisu bili jasni napadi na generala Lapina. Ušće su čuvali kozaci iz milicije LNR, a za njih je iz nekog razloga kriv general ruske vojske. I to u vrijeme dok je LNR još uvijek neovisna i još službeno nije Ruska Federacija. Barem do sutra ili prekosutra.
Gdje je tu logika? Nikome nije jasno.
Ili za neke, a oni su posebno dosadni i uvredljivi, "kriva je Glavna komanda u Moskvi"? Jesu, baš kao što su liberali i antisovjeti sa svojim bajkama "pobijedili komunizam Staljinu u inat". Pa nije baš tako.
Inače, čisto za kraj o „nevažnome“, upravo imamo proruski i antifrancuski puč u Burkini Faso, državi od 20 milijuna stanovnika koja ima zlato, bakar, nikal, cink, titan. Ali i dalje čujete Liiiiiiimmmmaaaaaan!!!
Za rubriku „važno-nevažno“ pričekajmo i rezultate izbora u BiH, točnije u Republici Srpskoj, ali i Brazilu. Rezultati će se znati sutra, najkasnije prekosutra. Ako pobijede Dodik i Lula, uz sve navedeno će „Limanci“ možda zašutjeti. A ako ni to ne bude dovoljno, usta će im začepiti ruske snage i nova oružja, ali još treba vremena da se okupe, formiraju borbene skupine i da dobiju raspored borbenih zadaća.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8441
  • Gde živiš: pecina stroga

Malo zdravog razuma, konacno

offline
  • Pridružio: 21 Nov 2012
  • Poruke: 166

Kao i u životu uvijek imate uspone i padove. Kako ne treba u dobru poletjeti tako se ne treba i u zlu poniziti. Usponi i padovi su sastavni dio svih dešavanja. Ne zaboravite Amerikanci nijesu mogli Basru u Iraku da osvoje dugo vremena pa niko nije govorio nesposobni Amerikanci.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1304

Pa da, ovaj tekst gore donekle objašnjava šta se događa. A video sa zarobljenim LNR-ovcima donekle potkrepljuje moju teoriju koju sam neki dan napisao. Možda sam totalno u krivu ali meni se čini da ove teritorije Rusi jednostavno prepuštaju Ukrajincima. Zašto? Teško je znati u ovome trenu, razloga može biti puno.

Jer, još jednom- da u mjesec dana ne mogu skupiti 5-6K vojnika 50 km od svojih granica? Nikako ne drži vodu. Gdje su kalibri, Gerani, gdje su poklapanja ukra preko Dnjepra uraganima, tornadima, gradovima itd.. Gdje je Ruska vojska? Ništa od ovog svega nema smisla i zato sve to skupa ne može biti slučajno. Ne vjerujem da je raspad kod Rusa jer jednostavno nema smisla. Ako ipak je, e onda jbg.. Ali kao što sam rekao, Rusi su kraljevi maskirovke i toliko puta su već iznenadili neočekivanim potezima. Možda jednostavno čekaju zimu i smatraju da ih na terenu trenutno još ništa ne ugrožava? Tko zna.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6916

https://www.politika.rs/scc/clanak/519528/Sta-Rusi.....-nuklearka

@ccoogg123
A nekad je upravo onako kako izgleda. Samo što se naopako tumači.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2314

Ovom "strucnjaku" treba objasniti da nije SAMO Liman a i da jeste to ne znaci da gledas kako se neprijatelj sprema u napad a ljudi i vojnici se ostave bez ikakve podrske i pomoci I da niko ne odgovara...jer eto zauzeli su pola Britanije.

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

Ne doznajem se u oružje ::
Друго, који сте то ви (који сте се помирили да ...)? Заступаш неку групу? Има вас више под истим ником? Персираш себи?
Основа форума је да свако износи само сопствено мишљење или преноси туђе, уз навођење извора. Или није?


Ако боље обратиш пажњу, видећеш да овде свака пета порука садржи фразу "сада нам је свима јасно", а притом те поруке имају потпуно различито виђење ситуације.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1304

stegonosa ::
@ccoogg123
A nekad je upravo onako kako izgleda. Samo što se naopako tumači.


Naravno Ziveli Kao i uvijek, vrijeme će pokazati. Ali kao što kažem, previše toga smrdi. Onaj gut feeling mi govori da Ukrima malo previše dobro ide i malo su previše u ekstazi, a znate što se kaže, tko visoko leti... Eto, ja neću više palamudit temu, nastavite sa korisnim informacijama.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1076 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 3 sakrivenih i 1026 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, Andrija357, bankulen, bojanM84, Denaya, Dimitrije Paunovic, dmdr, dozorni, dushan, FOX, Georgius, JOntra, Komentator, krkalon, kunktator, laganini123, Lister, ljuba, Luka1998, mercedesamg, Mi lao shu, milanovic, MilosKop, mnn2, mrav pesadinac, mrvica78, muaddib, naki011, nebojsag, novator, Pohovani_00, raptorsi, RJ, Sale.S, sasakrajina, Singidunumac, SR-3m, Srle993, Sumadija34, Trpe Grozni, vandrej, vathra, Vlad000, Webb, wizzardone, zziko, žeks62