Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4138

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Orc
Па неће човек да има посла са нашим добровољцима тјст. плаћеницима. Логично.
Овом приликом препоручујем свима књигу "мемоари Стевана Пишчевића". Можете је наћи у пдф-у.
Можете видети какво је било стање у Ново Сербији. Који мотиви су терали многе официре да прелазе у руску војску и преводе тамо људе. Какав је био генерал Хорват. Какав је био стари "српски хусарски пук". Који ниво корупције је владао у тим јединицама.
Мали офф.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

@latex

Evo tog dijela kada spominje plate, za ranjavanje, smrt...
https://youtu.be/-IFLfE3pmEk?t=1996

Nisam sve odgledao, pa ne znam da li je opet nešto pričao. Ali taj dio za ranjavanje 40k evra, smrt oko 110k. To se slaže sa ovim dijelom.

Često bude igranje gluvih telefona ne samo sa njegovim izjavama. Ali on barem priča na našem jeziku.
Evo neko napisao da je trebao biti glavnokomandujući dobrovoljcima, a on reče da je trebao biti komandant bataljona.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1465

Puno se piše o tome kako glavešine u Moskvi baš briga za živote civila i vojnika na izgubljenim teritorijama. Ovo se totalno kosi sa činjenicama do sad.

Do sad se pisalo a i takav dojam je ostavljen da se itekako vodilo računa o životima. Osim o životima pripadnika OSU. Ovo minimalizovanje gubitaka svojih vojnika i civila obe strane je oblikovalo način delovanja Ruske armije. Zbog toga je bilo dosta negativne kritike na forumu na račun Rusa što tako rade. Da ih to ograničava,usporava i daje prednost protivniku.

Kako se može videti, Rusi isti metod primenjuju i kad se povlače. Imaju relativno male žrtve među pripadnicima vojske u ovim napadima Ukrainaca. O civilnim žrtvama se malo piše sa obe strane. Bilo je par slučajeva granatiranja civilnih kolona za koje su po pisanju raznih izvora odgovorni Ukrainci.

Rusi su pokazali veliku tolerantnost prema civilnom stanovništu. Svi smo čitali i gledali velike kolone civila kako na Zaporoškom delu ulaze na teritoriju pod kontrolom Rusa. Ali veoma mali broj,mislim da je samo jedan forumaš postavio pitanje koliko je petokolonaša ušlo na taj način. A mislim da broj nije mali. Ako me sećanje ne vara nedugo posle toga su i počele sabotažne akcije na teritoriji koju kontroliše Rus Tom broju treba dodati i određen procenat stanovništva koje je ostalo zatečeno brzim prodorom Rus u te predele.Koji su simpatizeri pa čak i aktivni pripadnici ili su postali pripadnici SBU.

Pojavljuju se snimci gde lokalno stanovništvo dočekuje Ukre sa zastavama. Da li su to dupeuvlakači ili deo stanovništva koji aktivno podržava Ukro stranu, će se iskristalisati kad i ako se Rusi tu vraćali.

Ukri ako budu šikanirali,maltretirali,zatvarali i ubijali stanovništvo koje ostane na teritoriji koju sad zauzimaju može stvoriti kontra efekat. Podići i podstaknuti neophodan moral i kod Rusa koji su bili pasivni. Kako će se odvijati događaji pokazaće vreme.

Lično mislim da to stanovnišvo nije toliko ugroženo,nisu ni Ukri toliko glupi i ludi Neko razračunavanje sa njima može se desiti tek ako totalno poraze Ruse.

offline
  • Orc 
  • Građanin
  • Pridružio: 29 Jun 2022
  • Poruke: 212

@Skakac7 a Vuka zvali ruski generali da ga pitaju kako da izvrse odredjene akcije.
Odgedao sam prvih 20min. na pitanje "sta sa civilima koje sad ukri hapse i ubijaju na zauzetim teritorijama" covek odgovara "pa civili ginu u Donbasu svaki dan sta da se radi". A 7 meseci prica kako se sporo napreduje zbog naredbe da se "cuvaju civili vise nego vojnici".
Covek koji ratuje protiv nacista, koji je u svakom videu od pocetka rata pricao hvalospeve o nasim momcima u Donbasu, kako su odlicni kako ih komandiri hvale sada izjavljuje ovako nesto. Ili je lagao pre ili laze sada jer je i vise nego kontradiktoran.
Svaka mu cast kao borcu i za sve sto je ucinio u to necu da ulazim niti da umanjujem, ali u njegovim pricama mnogo toga se ne slaze.
Po toj logici svako moze isto da kaze za Sovjetski rezim, a i danas za Ruski, koji je to nivo korupcije i kakvo stanje vlada u njihovim redovima.
Kraj off-a

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

Zadnje vrijeme skoro nista se ne cuje o kalibraciji.Prije je to bilo svaki dan.
Nestalo raketa ili cekaju nesto?

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32530

Mnn2 oćeš da kažeš da opolčenski artiljerci ne mogu da pogode ništa treba pitati ukre kakvi su bar one koji su preživeli susrete sa 120kama MB 122jkama D30 i 152jkama D20.
Ork naših i nema puno tamo drugo nisu svi skupa nego razbacani po drugim jedinicama.
Dakle RF oće svoju verziju ino legije kao kod ukra gde bi bili svi dobrovoljci i dragovoljci iz cele EUrope dakle i Srbi o Hrvati i Francuzi i Španci itd.
On je trebao dakomaduje svima njima što je odbio baš zbog toga poznavajući naše kakvi su.
Nikson preuzeli ulogu od Kalibara iranski Šehid 139 velik domet mala brzina a odradi posao a pritom jeftiniji.

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2015
  • Poruke: 40

Svaki dan kad se probudim Ukri tuče Ruse. Wargonzo piše: U smjeru Krivoy Rog, ukrajinska vojska je napravila ozbiljan proboj. Novonikolaevka, Staroselye i Bolshaya Aleksandrovka došli su pod njenu kontrolu. Posljednje od navedenih naselja bilo je i ključno za smjer Herson sa sjevera. Ukrajinska vojska uspostavila je potpunu kontrolu nad ruševinama na lijevoj obali Inguleca. Selo Davidov Brod je također za Oružane snage Ukrajine. Tako je mostobran, na kojem su navodno ukrajinske trupe pretrpjele ogromne gubitke i bili u vatrenoj vreći, dobio zastrašujuće dimenzije za ruske trupe. A uzimajući u obzir “sivu zonu” u ovom smjeru s nesigurnom kontrolom, proboj Oružanih snaga Ukrajine do Berislava i Nove Kahovke sa sjevera i sjeverozapada ne čini se kao anti-znanstvena fantastika. Područje je otvoreno. Nema većih naselja. Kao i logističke rute duž kojih se mogu osigurati ruske trupe.

Još jedan raketni napad na Kherson i Antonovski most. Ukrajinska vojska još ne kreće izravno u grad na terenu.

Na Donjeckoj fronti ruske trupe napredovale su u području Pervomajskog. Pokušavaju izvesti jurišne akcije u smjeru Vodyanya i Experienceda.

Nastavljaju se kopnene borbe u području Bakhmuta. Ali sve više postaju pozicionirani.

Sada se na Luganskoj fronti ukrajinska vojska kreće prema granicama regije na lijevoj obali rijeke Oskol. Oružane snage Ukrajine zauzele su Borovsku Andreevku i Boguslavku.

Gdje ona 2 najjaća armija na svetu. Kada če početi da ratuju umesto da se taktički pomicaju prema Rusiji?

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Orc ::
Odgedao sam prvih 20min. na pitanje "sta sa civilima koje sad ukri hapse i ubijaju na zauzetim teritorijama" covek odgovara "pa civili ginu u Donbasu svaki dan sta da se radi". A 7 meseci prica kako se sporo napreduje zbog naredbe da se "cuvaju civili vise nego vojnici".


U prvih 20 minuta koliko sam upratio to oko civila je spominjao samo ovo.

https://youtu.be/-IFLfE3pmEk?t=757

Gdje je taj dio o civilima koje Ukrajinci hapse i ubijaju?

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2543

Vec par dana neka grupa vojnika pokusava da probije ka Harkovu sa severa izgleda?

offline
  • Orc 
  • Građanin
  • Pridružio: 29 Jun 2022
  • Poruke: 212

@pein razume ja sta je on hteo reci, na prvu nisam mogao da poveruje da je to izjavio.
Hvala Bogu pa imamo njega da osvetli obraz celog Srbskog roda jer smo mi neke pobegulje i nikada ne bi napustili rov. Sto se sa njegovim jedinicama iz LNR-a nikada ne bi desilo.
Bez obzira sto nasih nema puno i sto su rastrkani po drugim jedinicama.
Elem, da smo najgori vojnici i ratnici na svetu, najvece kukavice nikada ne bi smeo tako nesto da izjavi. Pogotovo uzimajuci u obzir gde je i sta je. Da li je od vas neko cuo da je jedan hrvat, bosnjak, albanac izjavio nesto slicno za svoje saborce?
Off

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 955 korisnika na forumu :: 21 registrovanih, 4 sakrivenih i 930 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bato, dane007, darkojbn, Djokislav, Fog of War, goxin, havoc995, kybonacci, mikki jons, Milos82, nemkea71, Nikolaa11, novator, pein, Sir Budimir, slonic_tonic, sovanova95, Tas011, vaso1, wizzardone, zlaya011