Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4125

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9416

Sim.a ::I ove kao da su autobusima dovodili.
https://twitter.com/i/status/1576342184751947776


Па јесу, имаш слике стотина аутобуса паркираних поред Кремља. Слично као и код нас када доведу људе па се паркирају по нбг.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Руси пробили одбрану у Первомајском иза Песака.

Ако је тачно, ово око Давидовог Брода, Руси су се онда већ повукли на неку линију између Дњепра и Ингуљца, 20-40 км јужно од досадашње.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1309

Офанзива код села Пески
ситуација у 14.00 часова 04.10.2022

🔻У позадини спуштања фронтова на правцу Лиман-Купјанск и Николајев-Кривој Рог, ситуација у близини Доњецка за руске трупе се само поправља: ​​јуришне групе настављају да проширују зону контроле око села Пески и аеродрома Доњецк.

▪Услед успешне офанзиве, јединице 1. армијског корпуса НМ ДНР успеле су да заузму територију села Первомајское у рејону до вишеспратница и скретања на Водјаноје.

Офанзиви су претходиле скоро месец дана жестоких позиционих борби и артиљеријских дуела. Оружане снаге Украјине више пута су безуспешно покушавале да изврше контранапад на положаје НМ ДНР код села Пески. Значајни губици у људству и техници довели су до слабљења борбене способности непријатеља на овом делу фронта.

▪Завршно чишћење села Первомајское омогућиће пресецање пута снабдевања групације у Невелском: у селу се налазе напредни артиљеријски положаји непријатеља. У овом случају, Оружане снаге Украјине биће принуђене да се повуку из села.

▪Напредовање на север до Водјанојеа и Опитнога омогућиће развој даље офанзиве на Орловское у циљу опкољавања Авдејевског утврђеног подручја. Одавде Оружане снаге Украјине свакодневно гранатирају стамбена насеља градова Доњецке агломерације.

Dokaz da Ukri nemaju dovoljno snage za sve pravce,idealno bi bilo da Rusi zauzmu Soledar i Bahmut dok se ovi trude oko Hersona i Lisicanska

offline
  • Pridružio: 13 Feb 2009
  • Poruke: 335
  • Gde živiš: Nis

chichabg ::bladesu ::

3. Момци са терена масовно јављају да су наша тактичка обележја нанета на опрему непријатеља, тј. „З“ и „В“, што је изазвало пометњу у првим сатима битке, када се фронт срушио. Ако је то тако, онда непријатељ има амерички мрежно-центрични систем контроле борбе, када су све јединице на бојном пољу повезане у мрежу и означене на компјутерима, чак и на нивоу чете, а да не говоримо о батаљону-пуку. Тако чак и наредник чете у Хумвее-у, БМП-у или Т-64 види на екрану где своје, а где странце, и није га брига какве ознаке на оклопу. Ако је тако, онда је ово веома лоше, јер. ово је квалитативно нови ниво командовања и управљања. А наше повлачење је последица губитка једначине
https://t.me/rybar/39722

Možda ovo objašnjava snimke onih polupanih vojnih vozila medju kojima je bilo i ukrajinskih i ruskih oznaka (Z,V) o čemu se raspravljalp pre par dana.


Ja o tome pricam vec 6 meseci, rusi nemaju predstavu gde su njihovi a kamo li neprijatelj.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1309

1.Битка за Херсон: ситуација у области Андрејевског и Берислава
од 15.00 часова 04.10.2022

На североистоку Херсонске области прегруписале су се Оружане снаге РФ. Због пробоја Оружаних снага Украјине на Бериславски сектор и претње физичког опкољавања руске групе из села Дудчани и Давидов Брод, донета је одлука о повлачењу контингента Оружаних снага РФ у нову линија одбране.

▪Поред Брода, руске јединице су напустиле Болшу и Малу Александровку, Старосеље, Трифоновку, Нову Каменку, Олгино и Архангелское.

Још није сасвим јасно како ће проћи нова контакт зона. Претпостављамо да ће данас Оружане снаге РФ бити стациониране на линији Костромка – Борозенскоје – Миловое. Ово ће избећи стварање "котла" и изравнати линију фронта.

🔻 Са становишта немогућности одржавања одбране у сектору Кривог Рога, ово је једина прихватљива опција за очување људства и опреме.

Међутим, одсуство било каквих узвратних дејстава и контраофанзива у блиској будућности ће створити претњу од даље офанзиве Оружаних снага Украјине на Берислав и Нову Каховку, као и Херсон са сектора Посад-Покровски и Снигиревски. Осим тога, контрола Оружаних снага Украјине над обалом реке Дњепар представља непосредну опасност за руски контингент на левој обали Дњепра.

Украјинске јединице, под условом да не буде противљења, моћи ће да изврше десантну операцију помоћу малих чамаца и чамаца којих имају довољно. А ово је већ удар на бок групације Оружаних снага РФ у региону Запорожја и директан излаз на Мелитопољ.(Po meni ozbiljan problem)

Решавање овог проблема требало би да буде главни приоритет и захтева хитан одговор.


2.Овде ми замерају да својим вестима терам људе у депресију. Рецимо, треба ти позитива. Па, време је такво, неће бити добрих вести у блиској будућности. Ни са Херсонског фронта, ни са сада Луганска.

У многим нашим секторима, рецимо, наступио је умор након дугог офанзивног периода, током којег су ослобођене велике територије. Али више нема снаге да их задржи.

Зашто је то? Јер нема довољно људи. Иако је, сигурно, у "особљу" све изгледало другачије. Ови шамари су били потребни да би сви схватили како је то заиста. Након тога су објавили делимичну мобилизацију.

Непријатељ, пак, доводи у борбу припремљене резерве, остварује предност и у људству и у обавештајним подацима. Време које су провели у повлачењу и дефанзиви, Кијев је искористио за припрему нових борбено спремних формација.

Можете посипати пепео по глави и поцепати косу на грудима уз поклич "Све је изгубљено!" Али сада треба да урадимо исто – да припремимо људе да њима разводе бескрвне јединице. Решите проблеме интеракције и комуникације. Поставите задње.

Возили смо се сада од Кременне до Сватова. Не видим ни панику, ни мржњу. Мушкарци се спремају за тешке борбе за територију Руске Федерације. Које морамо да повратимо када се превазиђе оперативна криза Новог светског поретка.
https://t.me/rybar/39741

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2575

Napisano: 04 Okt 2022 13:38

Ovo je katastrofa i sramota za RF.

Dopuna: 04 Okt 2022 13:43

🇷🇺❗️More than 200,000 people have arrived in the Russian Armed Forces as part of the partial mobilization that began on September 21, Defense Minister Sergei Shoigu said.

200.000 vec mobilisano - Sojgu

Dopuna: 04 Okt 2022 14:10

Bojim se da sledeci udar kontre bude kod Ugledara i presece kopnenu vezu s Krimom...

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Srle993
Питање је да ли уопште имају неке трупе и на Криму.
Војска им је исчезла. Или су имали катастрофалне губитке на почетку рата. Или уопште нису ни имали бројну војску. Ови код Херсона се ипак добро боре. И повлаче се у реду. Али треба им подршка и појачања.

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

Cini se da se cijena operacija oko Kijeva sada placa.Nije Peskov slucajno govorio o znacajnim gubicima.Proglasavanje 4 oblasti dijelom RF je pod svijetlom aktuelnih desavanja spasavanje onoga sto se spasiti moze.Nece biti da Kremlj nema pojma kako na terenu stoje srvari.Niti je Putin reda radi u svom oobracanju povodom pripajanja pominjao pregovore o primirju.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2018
  • Poruke: 264

Da Kremlj ima pojma o bilo čemu ne bi ovo ni započinjao.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Shinobi
И даље остаје питање зашто су Руси преспавали три месеца? Могли су тада да одрже референдуме и да припоје области и покрену мобилизацију. Имали утврђене одбрамбене положаје таман на време.
И ово припајање. То је по мени лоше. Како ће да задрже те територије? Како да их после поврате? Једино да покрену општу мобилизацију.
Стварно не знам.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 903 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 13 sakrivenih i 835 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Rade, A.R.Chafee.Jr., babaroga, Bobrock1, Brana01, comi_pfc, darcaud, darkangel, deLacy, Denaya, Dimitrise93, djboj, DragoslavS, Georgius, havoc995, ikan, Istman, Karla, kokodakalo, krkalon, kunktator, kybonacci, Levi, Lubica, MB120mm, Mercury, mikrimaus, mile23, milenko crazy north, Mixelotti, mnn2, moldway, mrav pesadinac, nebkv, nemkea71, nikoladim, novator, opt1, ostoja, Panter, Petarvu, prashinar, raptorsi, Romibrat, Singidunumac, Sirius, Srle993, stalja, vathra, vlajkox, voja64, wizzardone, Zi0mek, |_MeD_|