Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4119

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2314

Nije nikakav raspad u pitanju. Fluidnost na bojnom polju je normalna stvar jos od famozne izreke da nijedan borbeni plan ne prezivi prvi kontakt bla bla..
Ako "naricem", ne radim to za Rusijom nego ja "naricem" za fleksibilnoscu komandnog lanca ruske vojske i brzinom donosenja odluka u kriticnim situacijama. Rusija ce se izvuci ne sumnjam. Nece Abramsi napraviti nista sto Bulat-M ne moze...niti ce F16 uraditi vise od SU27. Igra "cizme" je u pitanju a Rusa trenutno nema dovoljno i ne mogu da pridobiju ni muskarce u Donbasu da se prijave u vojsku a kamo li u Hersonu i Zaporozju...kako zasto...ne znam.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Тешка ситуација на југу: непријатељ је пробио фронт у Херсонској области на 20 км и наставља да руши
Детаљи са нашег фронта.
Нагомилавши велике снаге пре 2 дана, Оружане снаге Украјине прешле су у офанзиву у правцу Берислава.
▪ Наши су их дочекали артиљеријском и авијацијском ватром, запаљеном опремом и покушајем да зауставе притисак.
▪ Током првог дана тешких борби наши су спалили 15-20 борбених возила пешадије и до 10 тенкова Оружаних снага Украјине.
▪ Наши тенкови дуго нису притекли у помоћ 126. бригади и момци су били приморани да се врате на нове линије одбране.
▪ Покривале су их 80. бригада и 98. ваздушно-десантна дивизија.
▪ Непријатељ је напредовао у неколико праваца, заузимајући десетак насеља. (пола у сивој зони - условно извлачење):
Љубимовка, Оскоровка, Золотаја Балка, Крешченовка, Архангелск, Мирољубовка, Михајловка, Гавриловка, Новоалександровка, Шевченковка.
▪ Пробивши одбрану, Оружане снаге Украјине су се глупо кретале дуж десне обале Дњепра и стигле до Дудчана.
▪ Пробивши фронт у дужини од 30 км, утрчали су у одбрану 126. бригаде.
▪ У Дудчанима су јуче наши дигли у ваздух мост да би зауставили напредовање непријатеља.
▪ Водиле су се жестоке борбе овде и код Григоровке.
▪ И наши су утврђени код Миловог.
▪ Сва 3 дана помаже нам наша војна авијација, посебно пилоти хеликоптера.
▪ За 3 дана тешких борби наши су „спалили око 20-25 тенкова заједно са авијацијом, борбена возила пешадије се не могу побројати, као ни остала опрема Оружаних снага Украјине“.
▪ Појачања су потребна сва 3 дана.
❗ Постојала је претња од продора непријатеља до Каховке, тада би наша групација била одсечена, као и претња да ће наше снаге са бока у сектору Кривог Рога
https://t.me/RVvoenkor/27937

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 651
  • Gde živiš: United Kingdom

Boter ::
Ти си ми омиљени комичар на овом форуму, ево ти лајк за труд.


Covek (flash12) je najveci Gospodin na ovom forumu, s velikim G. Iznosi svoje misljenje u kom je u ogromnoj vecini u pravu, a sve kritike (cesto i neumerene i "neukusne") odlicno podnosi i nikad nije bio niti cinican niti bezobrazan, e to je za svaku pohvalu i za postovanje!

Flash12 za moderatora!

offline
  • Pridružio: 01 Okt 2022
  • Poruke: 38

flash12 ::Ово је потпуни распад система. Шта уопште сада може зауставити Украјинце?

Поред оружја и броја, тренутно делује да су готово опијени осећајем победе. Бре пре 7 месеци мислили су да им је држава капут, а сад имају осећај да не само да могу да се одбране и сачувају барем већи део територије, него да буквално могу да поразе Русију на бојном пољу и сами поврате скоро све изгубљено осим евентуално Крима? Замислите само тај осећај.

Распад, распад, распад...И туга. И срамота. Русија одавно више није светска војна сила, са тим смо се одавно помирили, али ове срамоте су заиста непревазиђене, ово прети да постане највећа војна срамота у скоријој историји.


Au brate al si ti u banani Very Happy pa nije bas sve tako crno, nadajmo se.

Ne znam i ta prica o "svjetskim vojnim supersilama", pa ko je supersila, USA? ljudi pobjegli ko picke iz Afganistana, ne samo da su pobjegli nego su zakrabuljenima ostavili tehnike i ostalog u vrijednosti ko zna koliko milijardi.
Medijski propraceno ali nesto se ne sjecam da je iko ismijavao USA vojsku, jebiga "slobodni" mediji ne grizu ruku koja ih hrani. Cak su "analiticari" pokusali sve predstaviti kao svojevrsni uspjeh, jednako kao i u ovom ratu kad ukri bjeze onda su to planirana povlacenja i takticke zamke.

Ko je dobio rat u Siriji, "jedina svjetska sila" USA ili Rusija + Iran. Istinu govoreci jesu zauzeli naftna polja na istoku ali generalno "slobodna sirijska vojska" citaj proksi vojska USA i Izraela (tu racunam sve one frakcije muslimanskih radikala od nusre do isila, jer svi su iz FSA nastali) je epski popusila. Naravno, nato advokati uvijek imaju alibi pa kazu da je to samo slabo opremljena vojska lokalnih plemena, naravno opet "slobodni" mediji i tumacenje i interpretacija. Kad popuse, onda su to samo plemena, dok se ratovalo slali su im sakom i kapom oruzje i opremu.

U Africi pusiona zapadnjackih govana, ostaje im samo Ukrajina. Tu su ulozili sve cipove, idu na sve ili nista, valjda ce Rusija izdrzati.

Nakon Nagorno Karabakha mozak su nam popili sa dronovima i kako su oni prekretnica rata, nakon pola godine ukrajinskog rata famozni Bayraktar ostaje efektan u ratovanju protiv sorosevski unistene armenske vojske i nekih plemena koje osim kamenja nemaju drugu PVO.

Mediji su zlo.

offline
  • Pridružio: 27 Mar 2022
  • Poruke: 84
  • Gde živiš: Banatska kineska četvrt

flash12 ::Ово је потпуни распад система. Шта уопште сада може зауставити Украјинце?

Поред оружја и броја, тренутно делује да су готово опијени осећајем победе. Бре пре 7 месеци мислили су да им је држава капут, а сад имају осећај да не само да могу да се одбране и сачувају барем већи део територије, него да буквално могу да поразе Русију на бојном пољу и сами поврате скоро све изгубљено осим евентуално Крима? Замислите само тај осећај.

Распад, распад, распад...И туга. И срамота. Русија одавно више није светска војна сила, са тим смо се одавно помирили, али ове срамоте су заиста непревазиђене, ово прети да постане највећа војна срамота у скоријој историји.


Независно од ставова, ово није постовање него класично манипулативно предавање.
Шта су Украјинци мислили, шта осећају итд. су ствари које ти не можеш знати. Дакле, гаташ и проповедаш то гатање као општи став украјинске војске. Небитно је да ли си у праву или ниси. Нигде се ниси макар оградио да је то само твоја претпоставка. А онда нам још сугеришеш да то замислимо. Манипулација и препотенција - потцењујеш и вређаш читаоце.

Друго, који сте то ви (који сте се помирили да ...)? Заступаш неку групу? Има вас више под истим ником? Персираш себи?
Основа форума је да свако износи само сопствено мишљење или преноси туђе, уз навођење извора. Или није?

offline
  • Pridružio: 01 Okt 2022
  • Poruke: 38

Iznenadjujuce iskrena reportaza iz Bahmuta na hrvatskom jutarnjem listu, uz klasicnu dozu propagande ipak prenose misljenje lokalnih ukro vojnika, a ona nisu nimalo "vesela i razdragana" kako to mediji opcenito pokusavaju predstaviti, onako, "ukrajinci rado ginu sa osmijehom na usnama".

Prilicno sumorna atmosfera u tom gradu, sudeci po reportazi, plase se sta dolazi jer cekaju ruska pojacanja, kazu "Rusi napadaju u valovima", i opcenito dosta zuci zbog velikog broja poginulih saboraca.

Bas mi i ne djeluje da su puni elana i poleta. A Jutarnji je glasilo zapadne oligarhije. Mozda ce novinar dobiti koju pasku jer nije napisao kako je sve bajno i sjajno.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Kairos kaže ide tehnika al ih je pogodio tenk dal kumulativnom ili pak je probojna prohujala mislim da je pogođen u motor s obzirom da je LOV na putu a spreda dolazi kolona.
Evo i na ruskom
Что бывает, когда [b] танковый снаряд[b/] поражает бронемашину - на видео.
Ina lep opis na ANNA njuz TG
Arrow https://t.me/anna_news/40501

offline
  • Bluper 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 25 Jun 2022
  • Poruke: 13

Dva načina da se kaže ista stvar:

1. Od početka ruske agresije brinuo sam kako će hrabri ukrajinski narod da izdrži pred naletom vojne sile kao što je ruska. Strašno me je potresalo dok sam gledao kako ukrajinska avijacija prestaje da postoji, kako Rusi oslobadjaju celu Lugansku oblast, kako su se samo prošetali kroz Hersonsku i Zaporošku oblast, kako se naši najvatreniji momci predaju u Mariupolju, kako stotine, možda hiljade kalibara i drugih navodjenih raketa uništavaju naše regrutne centre, rafinerije, tehničke zavode… Stresao sam se kad sam video kako padaju Kindzali kao meteori. Srećom ceo zapadni svet je stao uz slobodarski narod ukrajine pa su im poslali haubice i tenkove… jeste da su haubice predvidjene za desante a ne za duge artiljeriske okršaje, jeste da je oklop star, jeste da je ”hamvi” obična kanta… al ne bije boj svijetlo oružije. Srećom po ukrajince, do kojih mi je jako stalo, Rusi nisu aktivirali dovoljan broj vojnika… i na moju prvobitnu radost iskoristili su to da dobiju taktičku prednost na doduše manjem delu fronta. Medjutim istina je da je u ovim napadima bespotrebno poginulo puno vojnika, istina da se izgubilo masa oklopa i nije mi baš najjasnije od kog je to značaja i šta će se time postići… Kad malo bolje razmislim nisam čak mi to deluje kao pirova pobeda ili možda labudova pesma. Ali verujem da će srčanost ukrajinskog vojnika ipak odneti pobedu… samo da im na vlasti nije onaj uživalac narkotika, to već malo baca senku na moje nade u pobedu. Umalo da zaboravim, koliko sutra ili prekosutra Rusija menja status iz SVO u nešto… sad šta ne znam… al na moju žalost šta god bilo po ukrajince dobro neće biti…

2. Rusi rašrafili ukrajinsku vojsku, otkinuli im dobar komad zemlje, uništili oklopa više no što imaju nato države Evrope, ukrajinci izgubili više vojske nego što ima cela britanija. Trenutno ukrajinci imaju blagu prednost na terenu koja će jako brzo da se istopi.

Eto to su dva načina da se kaže ista stvar, samo je jedan perfidan a drugi direktan. Nemam problem da svako ima svoje mišljenje koje se oslanja na bar neku logiku, al to zamotavanje u oblande je krajnje iritantno.

edit:
neću se više oglašavati da ne zatrpavam već zatrpanu temu, jedini razlog zbog kog sam nešto i pisao su komentari koji se temelje na ”poletnosti vojnika koji veruju u pobedu”… ukrajinci će uskoro da udju u Rostov na Donu (ne izmišljam, bilo je na temi) i sl.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

bladesu ::Тешка ситуација на југу: непријатељ је пробио фронт у Херсонској области на 20 км и наставља да руши
Детаљи са нашег фронта.
Нагомилавши велике снаге пре 2 дана, Оружане снаге Украјине прешле су у офанзиву у правцу Берислава.
▪ Наши су их дочекали артиљеријском и авијацијском ватром, запаљеном опремом и покушајем да зауставе притисак.
▪ Током првог дана тешких борби наши су спалили 15-20 борбених возила пешадије и до 10 тенкова Оружаних снага Украјине.
▪ Наши тенкови дуго нису притекли у помоћ 126. бригади и момци су били приморани да се врате на нове линије одбране.
▪ Покривале су их 80. бригада и 98. ваздушно-десантна дивизија.
▪ Непријатељ је напредовао у неколико праваца, заузимајући десетак насеља. (пола у сивој зони - условно извлачење):
Љубимовка, Оскоровка, Золотаја Балка, Крешченовка, Архангелск, Мирољубовка, Михајловка, Гавриловка, Новоалександровка, Шевченковка.
▪ Пробивши одбрану, Оружане снаге Украјине су се глупо кретале дуж десне обале Дњепра и стигле до Дудчана.
▪ Пробивши фронт у дужини од 30 км, утрчали су у одбрану 126. бригаде.
▪ У Дудчанима су јуче наши дигли у ваздух мост да би зауставили напредовање непријатеља.
▪ Водиле су се жестоке борбе овде и код Григоровке.
▪ И наши су утврђени код Миловог.
▪ Сва 3 дана помаже нам наша војна авијација, посебно пилоти хеликоптера.
▪ За 3 дана тешких борби наши су „спалили око 20-25 тенкова заједно са авијацијом, борбена возила пешадије се не могу побројати, као ни остала опрема Оружаних снага Украјине“.
▪ Појачања су потребна сва 3 дана.
❗ Постојала је претња од продора непријатеља до Каховке, тада би наша групација била одсечена, као и претња да ће наше снаге са бока у сектору Кривог Рога
https://t.me/RVvoenkor/27937


Na osnovu viđenih dostupnih videa i slika Ukrajinskog napada prema Dudčanima, tvrdim da je broj od uništenih do 10 Ukro tenkova i 15-20 BVP u toku prvog dana borbi vrlo realan, a ukoliko su Ukrajinci za tri dana samo prema Dudčanu izgubili 20-25 tenkova i BVP "da se ne mogu nabrojati" ( ukoliko je odnos kao i prvi dan 1 uništen tenk - 1,5 ili 2 uništena BVP broj bi u totalu bio između 30 i 50 izgubljenih BVP Ukra ), mišljenja sam da će Ukri u vrlo dogledno vreme na Hersonskom frontu izgubiti previše tehnike i posada da bi nastavili ofanzivu, naravno ukoliko ne dođe do kolapsa Ruskih linija, što ipak sumnjam da će se desiti obzirom da bi tamo trebala biti ipak ozbiljna ekipa.
Ukoliko se ovaj tempo nastavi, Ukrajinci će za 7 dana izgubiti tenkovsku brigadu!!!

Praktično svakodnevno izgube po neku kolonu oko Davidovog Brida, do sada su izgubili Boga i Oca oko Suvog Stavoka i Kostromke a sada su se počeli još ozbiljnije trošiti i uz Dnjepar.
Meni bi bilo neverovatno da ovako mogu da guraju i u novembru.

Opet, ukoliko bi pobedu definisali prostom matematikom tj. odnosom ko više gubi tehnike i ljudi, onda se i 2 SR. završio pobedom Nacista, a ne Kaljinkom ispred razrušenog Rajhstaga.

Videćemo da li će išta konkretno današnji Putinov potpis na proširenje teritorija Ruske federacije doneti, i to mislim na instant pristizanje većeg broja pojačanja na front, ili ćemo morati da se strpimo do kraja oktobra kada će se mobilisani početi pojavljivati na bojnom polju.

Zapadu se žuri zato što im se ekonomija urušava.
Da li ste čuli ili videli vesti da je Britanska Centralna banka morala da upumpava (virtuelne) pare kako bi sprečila kolaps penzionog fonda!!! Naravno globalistima ne odgovara da im se na naslovnim stranicama provlače vesti da će im 20 miliona građana ostati bez penzija.
Ovim merama nenormalnog upumpavanja bezvrednog novca u sistem, Britanci će sasvim sigurno 2023. imati "stagflation" - ekonomsku stagnaciju + inflaciju = siguran način da se razje.e barem 70% stanovništva.

Eto, preostaje nam da čuvamo živce i treniramo strpljenje...







.

offline
  • kihot 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 11 Avg 2008
  • Poruke: 29

Godinama čitam ovaj forum bez ikakve potrebe da se oglasim i evo šta Rusi napraviše, malo pa malo moram i to baš na ovoj temi.
Napravih pauzu, kafa naravno, ajd da vidim jel neko od analitičara pisao štogod zanimljivo i šta čitam?
Fleša tj reakcije na istog. On čovek piše šta piše, drži se teme, ima i neku poentu, koristi mozak na neki svoj način, originalan je ali meni njegov način pisanja ali baš neodgovara i jednostavno ga prekačem.
No izaziva reakcije da ga baš ono secirate, lični napad, čemu to? Čime je izazvao? Vojni forum se pretvorio u nastuup gomile histeričnih žena, od onih što kmeče oko propasti cele SVO pa do ovih što ih je Fleš nečim izazvao.
Realnost, oni koje bi trebalo da čitate su rekli sve, od linije odbrane Harkov zbivanja, dve rezervne linije odbrane Herson, i smer napada, ma sve. Sad čekamo, rasputica i posle zbivanja, ko će biti iznenađen na zapadnom frontu.
Ono što me privuklo uz kafa pauzu da moram da čitam seciranje Fleša je ruska artiljerija na Hersonu, avijacija radi dobro ali artiljerija posle prodora ima neki problem, logistike, šta god, dole su bili dobri.
Nisam siguran da li grešim pa sam došao da potrežim ovde info od ljudi koji više prate i viiše znaju.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 992 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 2 sakrivenih i 959 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksandar Tomić, babaroga, Brok, Dimitrise93, djboj, Djokislav, drimer, esx66, Fog of War, Gall, HrcAk47, ikan, Kibice, kobaja77, Koridor, laurusri, Lazarus, marsovac 2, Mi lao shu, NoOneEver Dreams, operniki, procesor, Srky Boy, Srle993, Sumadija34, Trpe Grozni, vandrej, VP6919, zlaya011, šumar bk2, 125