Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4113

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 723
  • Gde živiš: United Kingdom

Moj glas za Elon Musk-a tj za njegov plan.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5512

^ a ko garantuje da će se sprovesti taj plan? Bili su već mirovni planovi, Minsk 1 i 2, da li su se sproveli?

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1080

Ruski generalštab bi trebao imati bar jednog generala da prati MCM i implementira naše ideje na operativnom nivou.

Po svemu sudeci vatrena noc ruskih snaga je drasticno umanjena u odnosu na juli mjesec.
Moguci razlozi su zamor na orudjima, neblagovremeno ili nedovoljno remontovanje, gubitak orudja zbog kontrabatiranja/bpl/ostavljanja ili havarija,
Smanjen dotok municije zbog unistenja skladista oko Luganska, Hersona itd,
Usitnjavanje skladista i manjak ljudstva zbog rotacija , ko zna.

Mozemo pricati ovo i ono, ali ruska upotreba artiljerije NIJE ekonomicna, gradovima poklapaju stacionarne polozaje i dobro ukopane ukrajinske pjesadijske polozaje - to je svakako pogresno iako je vjerovatno najbrze i najzgodnije.
Ne vidi se upotreba art municije sa blizinskim ili tempirnim upaljacima, sto je u svakom slucaju najefektivniji nacin za dejstvo po rovovima i transejama, a upotreba teskih bacaca za razbijanje utvrdjenih polozaja izgleda da je jako rijetka, vrlo vjerovatno zbog doktrinarnih ogranicenja jer za tako veliki kalibar odobrenje i upravljanje vatrom vjerovatno treba zvati divizijski ili korpusni stab.
Takva orudja bi trebalo dati pod direktnu komandu jedinici nivoa bataljona u nastupanju, tako da od zahtjeva za dejstvo ne moze proci vise od 10 minuta do prvog opaljenja i eventualnih popravki.
Našlo bi se odličnih ideja i za Iskandere…

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2684

Ako su propali Minsk 1 i 2, možda prođe Musk 3. Jer in je u na engleskom. Ništa to nije slučajno. Sve je to zakuhala AI spomenuta, a znamo da je Musk iz RS.

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 723
  • Gde živiš: United Kingdom

Meni se plan svidja, dosta korektan barem na prvi pogled, sto se postovanja mirovnih planova i dogovora to je vec druga prica, ni Nato ni Rusija ni Ukrajina nemaju naviku da se pridrzavaju dogovora. Medjutim ovaj rat je sve osiromasio pa ce se mozda pridrzavati dok ne napune zalihe, a onda mozda nova partija hrkljusa.

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1600
  • Gde živiš: na zalasku sunca

slonic_tonic ::samo ovo s vidom mi palo na pamet kao smiješan detalj.
Znaš ono kad stariji ljudi mijenjaju naočale svako malo sa dugih na kratke, baš me zanima kako to funkcionira u jeku borbe


Мултифокална контактна сочива. Мада, са 61 годином је ,врло вероватно, већ урађена интерокуларна капсулотомија.

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

Kadirov salje sinove u rat...
https://www.glassrpske.com/cir/novosti/svijet/kadi.....ini/436899

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3153

https://twitter.com/mdfzeh/status/1577013695787716608

GP":Romanov baca još kiselih jabuka. Navodno je UA uspio preuzeti dio Dudchanyja."

Nova kahovka ne smije pasti. Tako da bi trebalo ukre zaustaviti.

offline
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 129

Dvesta strana nacepase kolege slaveci ukrajinsko nastupanje i rusko povlacenje, rispekt brader sto bi rekli Jenkiji!
Rat je jebena rabota i tesko je zavaljen u udobnu stolicu daleko od dogadjaja reci nesto pametno i relevantno, ali je jedno sigurno da se u ratu stvari mnogo brzo promeniti i okrenuti za 180 stepeni, kao sto upravo gledamo, pa shodno tome ja ne razumem kuda se zuri ovim Ukrajincima??? Da li to oni nesto znaju sto mi ne znamo ili onako stihijski guraju dok ne odbiju po nosu.
Sa druge strane Rusi nesto mnogo cute, a to obicno nosi nesto sa sobom. Da li je zatisije pred buru ili sta je vece pokazace se ubrzo.
Sta ne razumem u celoj prici je to da se operacije uglavnom izvode u ravnicarskim predelima, gde stojis ko na tacni da te poklope odakle stignu, pa shodno tome mi je nekako bilo logicnije nastupanje Rusa pre ovoga sa onim laganim tempom i maksimalnim oprezom, nego ovo jurcanje Ukrajinaca. Rusi su valjda kupili skolu sa onim dubokim prodorima na pocetku SO,a ovi Ukrajinci ocigledno nece da uce na tudjim greskama, nego na svojim. A ko zna mozda se oni tu malo toga i pitaju, tj. neko drugi konce vuce.
Ja sam ubedjen da ce im ovo skociti na nos. Kako neko rece, logicnije je bilo da odrade desnu obalu Dnjepra i utvrde po dubini, ako krene, a pitanje je jos uvek samo kad, ta ruska ofanziva. A neeee, oni bi da izadju na istocne granice, sto je jednostavno nemoguce, jer nemaju ni oni 3 miliona soldata, a sa druge strane se radi o za njih ekstremno neprijateljskom okruzenju. Bog ce dragi znati gde ce ovo sve otici.

Da malo udjem u off. citam danima vesti po ovim nasim portalima i prosto ne mogu da verujem sta se kod nas sve moze procitati...Jbt. kod nas je veca propaganda protiv Rusa, nego ovde u EU gde zivim. Da li se to nesto valja iza brda ili ja samo paranoisem, nemam pojma, ali mi se ne svidja nikako (mislim na uvodjenje sankcija od nase strane ili slicno).
Nesto sam primetio da se, ako uzmemo ove neke da kazemo rezimske medije, najvise teskih bljuvotina moze procitati na MONDU. I ne bude mi mrsko i krenem pratiti autore tekstova i onda ide: Ivana lazic, Sara Gajic, Jana Desovski, Tamara Sekulovic ...pa se ja nesto pitam, od kad su bre to kod nas najveci strucnjaci za vojne operacije i vojnu taktiku ZENE??? Ili sam ja nesto debelo prespavao, ili ovde nesto debelo smrdi.

Kako god, zamolio bih kolege da se uzdrze nekih velikih reci, likovanja i medjusobnog vredjanja, jer je to stvarno besmisleno, iz milion i jednog razloga.

I za kraj da se izdeklarisem, ja sam u ovom sukobu za Ruse iz nama dobro poznatih razloga, da ih sad ne nabrajam, jer necu reci nista novo. Ali isto tako mogu da kazem da poznajem dosta Ukrajinaca i Rusa i da su mi Ukrajinci uvek nekako bili blizi, bar nama blizi, a Rusi "uglavnom" arogantni, nadobudni i prepotentni. Da li je to razlog sto ovo sad prolazi ovako ja ne znam, ali eto podelih moja zapazanja

Pozdrav svima

offline
  • Pridružio: 13 Sep 2010
  • Poruke: 2401

Gledam slike komandnog kadra azova i drugih mariupoljskih jedinica kako lepo dobijaju odlikovanja negde u bratskoj Turskoj.

Rusi su bas denacifikovali i demilitarizovali Ukre za sve pare. Isto kao sto su zastitili rusko stanovnistvo. Sramotno.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 772 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 7 sakrivenih i 734 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: anbeast, babaroga, Bane san, bojcistv, bufanje, CikaKURE, Dimitrije Paunovic, FileFinder, Grah0, ILGromovnik, Istman, Ivica1102, janbo, Karla, ladro, Misirac, Miškić, mocnijogurt, MrNo, nesa1962, nuke92, ostoja, procesor, royst33, sevenino, Srle993, stegonosa, tomigun, vathra, zeo, |_MeD_|