Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4109

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1611

Frunze ::... Знајући за англосаксонске методе обмане, не бих искључио могућност да се у англосаксонским круговима разматра некаква нуклеарна провокација, чији би саставни део била лажма оптужба да је Русија употребила нуклеарно оружје. Надам се да ово није тачно и да англосаксонци нису довољно луди за овако нешто.

Meni nije jedna stvar jasna kod cele price oko tih tackastih taktickih nuklearnih projektila.
U 21vom veku smo, i vojnici nece ici da zauzimaju teren na koji je pala nuklearna bomba, dan posle. Ni blizu. Reon ce biti radioaktivan decenijama, zar ne? Opet, baciti samo jednu takticku nuklearku ne resava nista. Treba ih nekoliko bar za promenu situacije na frontu. Po meni se to baca na neprijateljske snage na neprijateljski teren. Ne na teren koji osobadjas od neprijatelja i pokusavas da zauzmes pesadijom i tenkovima sto pre. Ili pogresno kontam celu stvar..

Sto se amera tice i njihovog sceniranja i okrivljavanja Rusije da bi mogli da se umesaju malo direktnije u ovaj rat. Zasto bi Ameri to hteli? Nece ni oni da rizikuju nista vise od ovog proksi ratovanja. Ovo im je ideala o kakvoj su samo mogli sanjati. Sto duze potraje bas ovako, to bolje. jedino ako Rusi odjednom ne preokrenu stvar za 180, i pregaze i Kijev i Odesu za kratko vreme.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Најмоћнија војска у Европи: да ли је тако - Рибарова анализа способности Оружаних снага Украјине

У позадини недавних догађаја, исти људи који су се смејали Оружаним снагама Украјине 2014-2021. изненада су почели да говоре о наводно великом таленту за војно руководство Залужног, напредном систему контроле и потпуној примерној обуци непријатељског особља. Украјинској команди приписани су сви замисливи и незамисливи атрибути, претварајући Генералштаб Украјине у неку врсту идеалне војне машинерије.

❓Да ли је заиста тако?

Као одговор на питање, ево неких објективно потврђених чињеница:

▪Значајна бројчана надмоћ Оружаних снага Украјине у људству одавно није тајна никоме са обе стране фронта. И не ради се само о неупоредиво већем броју украјинских формација на линији фронта, већ о попуњавању руских јединица: војни дописници су више пута наводили конкретне примере батаљона Оружаних снага Русије величине вода

▪Често украјинска команда користи бројчану надмоћ на примитиван начин – напада масом опреме и пешадије „на чело“. Непријатељ трпи губитке и повлачи се... да би се после неког времена поново срушио на руску одбрану на истим местима.

Ове речи се лако могу заменити за пропаганду, само што их потврђују многи видео снимци из правца Николајев-Кривој Рог. Последњи јасан пример је разбијање код Правдина , које је коштало Оружане снаге Украјине десетак комада опреме и заробљеника.

▪Судећи по хронологији борби на југу, непријатељ напредује у свим областима са очекивањем да ће негде руска одбрана посустати и бити потиснута. Нема говора о било каквој штедњи снага: село Сухој Ставок је већ постало синоним за бесциљно слање украјинских јединица на клање.

▪Телевизијске „главе које говоре“ воле да причају о украјинским „тактикама малих група“ и другим напредним решењима. А у позадини искаче снимак из Давидовог Брода, где Оружане снаге Украјине иду у напад у марш колони: након уништења два оловна тенка, ... само се зауставља на отвореном пољу и пада под стрељање руске артиљерије.

Ако су Оружане снаге РФ због овога биле критиковане на почетку НМД, онда украјинска команда ради потпуно исто после 8 месеци рата.

🔻И не, ми не потцењујемо борбене способности Оружаних снага Украјине, већ само инсистирамо на трезвеном сагледавању ствари. Јер прецењивање непријатеља је готово штетније од његовог потцењивања.

Горе наведене чињенице јасно показују: украјинске формације под командом истих генерала објективно трпе велике губитке у људству и техници у офанзивама на положаје на којима се брани 20 људи. Они праве глупе грешке и следе шаблон.

Они могу да испуцају читаве пакете ХИМАРС-а у нигде и да дезинформишу сопствену команду о уништеним складиштима, за које се испостави да су стамбене зграде Херсона , Перевалска и Первомајск

❗Стога, Оружане снаге Украјине могу и треба да буду тучене

Али важи и нешто друго: ако Оружане снаге РФ наставе да се боре у дивизијама величине батаљона, не промене приступ организацији командовања и руковођења и систему кажњавања и охрабривања људства, онда ће ситуација на фронту не мењати.

Непријатељ ће тада у потпуности искористити чак и обичну бројчану надмоћ: Оружане снаге Украјине и даље имају довољно опреме и људства.
#анализа #Русија #Украјина
@рибар

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Борци јесу, јер су то Руси, али немојмо се заваравати, без НАТО помоћу са информацијама готово у реалном времену, тешко да би украјинска војска ишта учинила у овим рату....

Хвалоспеви на рачун једног генерала, када иза себе има цео НАТО естаблишмент који проучава сва могућа сценарија где напасти и када и са чиме, треба заобићи у ширем луку...

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6896

Uspešni ukrajinski napadi "džihadomobilima" su bili samo u situacijama gde je ruska odbrana tanka, sa ogromnim rupama, pa su mogli da se vozikaju.

A ovde je odgovor za Ruse:
Citat:
...ако Оружане снаге РФ наставе да се боре у дивизијама величине батаљона...

Sve je već rečeno, manje više.
Sad gledamo razvoj na terenu.

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2022
  • Poruke: 121

Vidim na snimcima, vec ima blata. Verovatno ce ukri sad tehnikom morati samo po putevima, a tu su laka meta.
Dok ne smrzne ne verujem da ce biti nekog veceg pomeranja, taman dok mobilisani ne budu spremni.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2441

https://t.me/rybar/39699

Ozbiljno lupanje 50tak vozila kod Davidovog Broda...

U poslednjih mesec dana smo videli vise unistene Ukrajinske tehnike nego od pocetka SO ja bih rekao, i to sve unistene kolone, za sad, oni i dalje napreduju. Ovo lici na demilitarizaciju, navuces protivnika na svoju stranu i rokas..

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2306
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Vatrogasaccc ::Vidim na snimcima, vec ima blata. Verovatno ce ukri sad tehnikom morati samo po putevima, a tu su laka meta.
Dok ne smrzne ne verujem da ce biti nekog veceg pomeranja, taman dok mobilisani ne budu spremni.


Рано је још за распутицу. Јесења распутица наступа када има пуно падавина при температури од око +5 степени, те вода не испарава. Обично је то од средине октобра до краја новембра. Наредних недељу дана се не очекује нити пуно падавина, нити такве температуре.

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6232

+ Dejstvo VKS RF
https://t.me/rybar/39700

Ovo baš i nisu NRZ.

offline
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1421



Ova mapa je nacrtana 30.08. i trebala je ići uz ovaj post od 03.09.

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-des.....l#p2490452

Kako su ona dva pokušaja prelaza severno od Davidovog broda osujećena odustao sam od nje. Sad je opet aktuelna u malo izmenjenoj formi. Mada se u izveštaju od 15:00 h spominje Novodmitrovka. Za razliku od mape napad bi išao iz Arhangelska.

Svi sad kritikuju Rusku komandu. Ono što je čudno, niko ne kritikuje Ukrainsku komandu. A razloga ima podosta. Zašto je ovaj napad usledio tek sad?

Jesu Rusi nalupali Ukre na početku ofanzive kod Petrovke, skoro na istom delu gde su im sad provalili. I prvi snimci poklapanja Ukro tehnike je sa tog dela. Jeste da su Ukri posle toga čapkali non-stop dole. Ali napad ovakvih razmera je morao uslediti mnogo ranije. Sačuvao bi mnoge živote Ukrainskih vojnika ostavljenih na mostobranu na Ingulecu.. A dobit bi bila veća nego što je sad. Verovatno linija Dudčani-Nova Kamjanka-Sadok-Čkalove-Tamarin. Sad ako dodju do ove linije Dudčani-Nova Kamjanka- Velika Aleksandrovka je uspeh ali plaćen sa previše života.

Rusi ako se ustale na ovoj drugoj liniji moraju da udave mostobran kod Androvke, inače lako im se može desiti ova duža linija.

P.S.

Ne bih odbacio ni mogućnost Ruskog kontraudara pa linije budu.......ko zna gde.

offline
  • Pridružio: 10 Jan 2011
  • Poruke: 84

У тренуцима напетог ишчекивања руског буђења и организације можда би требало мислити и о трговини па да се, рецимо, у степи Херсона појави двојац АЛАС – Врабац са руским обележјима и именима.
Идеално место за проверу и промоцију система и начина употребе.
Кад је могло да се продаје наци страни може и братској ради симетрије и нема љутиш.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 975 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 11 sakrivenih i 930 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, Andrija357, bojank, bufanje, darkangel, Dimitrise93, Georgius, ivan979, Kubovac, mackenzie, Magistar78, menges, mercedesamg, mihajlo.hrin, milanovic, moldway, nemkea71, nextyamb, opt1, pacika, royst33, Sirius, SlaKoj, slonic_tonic, solic, sombrero, srbijaiznadsvega, Srki94, tmanda323, Valter071, vladaa012, YU-UKI, Yugol33, Čivi