Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4875

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2016
  • Poruke: 571

slonic_tonic ::pa tko i gdje ima kaponire za strateške bombardere?

ne razumijem, zašto isticati kao propust Rusije nedostatak nečega što ne postoji nigdje na svijetu?

Ma to se samo malo "Draganca" naljutio, sto UA razpalili po RU, pa on razpalio po "Simonu".
Wink

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • hyla  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 528

^ Nadam se da ćemo uskoro saznati koji su dronovi u pitanju. Čisto da znamo da li je u pitanju neki long range koji je došao čak iz Ukrajine ili neka zujalica koju je poslao lokalni petokolonaš.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2022
  • Poruke: 63

pein ::Ovaj ekipa koja kmeči kako je ovo šamar ruskoj PVO evo daću jedan banalan primer naravno ŠBBBKBB.
Dakle zamislite da su ove zujalice postojale 1999 i da se našlo par peipadnika VJ koji bi se infiltrirali u Italiju u Aviona (grad) i iz istog slali BPL dal sa bombicama da oštete koji avion ili kamikaze a mi ovde na forumu pišemo kako je to šamar NATO PVO. Pre no što grunete glupost razmislite malo i Sremac je dao lep primer isto a danas imate one RC aviončiće u koje mogu da se ugrade kamere malo ekploziva a pritom imajupopriličnu brzinu a pritom ne mora da leti visoko ni daleko. Pa i da je neko čuo na aerodromu da npr nešta zuji na nekih 30-50m visine šta je mogao da uzme praćku i da gađa al bitno da je to ŠAMAR za rusku PVO. GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid

Evo uzmite ovako nešta za primer brzom mala BG lansirano sa male daljine + mala visina


Pa nije u pitnaju neka mala zujalica, vec neki veci objekat, krstareca raketa ili neki avion koji je daljisnki upravljan i koji je ko zna od kud doletio, probusili su Ruski VAP kao crnci plavuse na zurkama. Horizont se zasijao od obima eksplozije, naravno da je ŠAMARČINA, kao sto su primili niz šamarcina tokom ovog rata.
Kako drugacije da nazovem napad na aerodrom strateske avijacije tj, jednu od komponenti trijade.
Sta je sledece, napad na Kremlj?
Hoce to Ukrajinci da urade kad vec Rusi dopustaju da se Zelenko šepuri po Kijevu.

Vaspitavan sam u porodici pitomca Golog Otoka kome su Rusju pokusavali istjerati iz glave tako sto su mu drali kozu sa tabana i sipali kljucalu vodu u usta od cega je trajno izgubio glas.
Volim Rusiju mozda vise do nekog Rusa, ali nisam glup da ne vidim njihove brljotine.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2016
  • Poruke: 571

Pitanje,

ako ovako lako prodje (sta god proslo) od strane UA (naravno potpomugnuto od ...),
sta bi tek bilo, da je USA razpalila po tom aerodromu?

Nije provokacija, pitam jer ne znam, zar je moguce , da se nesto krece 700km do RU strateske baze,
a da toliki kapaciteti od PVO nisu bili u mogucnosti to uociti?

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 805
  • Gde živiš: RS/BiH

Meni ovo smrdi na Ruski "false flag".Pazi pro zapadnjaci stavljaju slike da se nista nije desilo...hm hm

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2022
  • Poruke: 63

Sirius ::Не знам да ли је шамар, али званична верзија гласи да су оборена два дрона. Приликом пада после обарања нанесена је незнатна штета на два авиона, а при том су погинула три војника, а четири рањена.

Да је било супротно (што сад не знамо), Украјина би данас славила много гласније.

ПС
Ипак ја ово не бих овако олако проглашавао шамарима или чиме већ...Та база је стратешка и деценијама се разрађује и развија њен систем заштите. После оволиког искуства (обостраног) с дроновима, да ли мислите да је неко стварно тамо спавао на дужности или примењивао српску варијанту ''неће ваљда''? Покушано је, пала је карта, све маске су одавно збачене...Ова акција дубоко оправдава СВО у сваком смислу те речи. Ја бар то тако видим...

Kako nije šamarčina? Pa i da je oboreno nesto neposredno oko baze, ŠAMARČINA je jer to nesto nije obroeno daleko od baze.
Ja se sve nadam da ce se ti blesavi Rusi opasuljiti nakon prvog šamara, drugog, treceg ali nikako da im dodje iz D u glavu.
I koja je to srpska varijanta "nece valjda" tokom 1999 sve sto je komadantima trupa na terenu na savijetovanjima saopsteno primiejnivano je bez pogovora od pravila 21 sekud, do diperzije trupa i MTS na terenu, maskiranja, podmetanja mamaca itd.
Šetali smo 100 tine tenkova po KiM štekali ih i sakrivali i NATO nije mogao da nas nahvata, bilo je gubitaka ali su oni smanjeni na najmanju mogucu mijeru.

online
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 926
  • Gde živiš: Beograd

Šta god da je na aerodromu oštećeno ili nije, do sutra će se razjasniti. Suština ove priče je da će Ukri pokušati opet, na drugom mestu. Slutim da su opasnije Nato zvrčke ubačene u igru.

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 3057
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

Тачно вам недостаје спортски дух, опале им војни аеродром а генијалци овде предлажу да им Руси узврате касетним бомбама по центру неког великог града!? Немојте баш све гледати кроз Нато злочиначку призму, не ваља вам перцепција..

offline
  • beowl  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 14 Sep 2009
  • Poruke: 929

Napisano: 05 Dec 2022 19:00

hyla ::^ Nadam se da ćemo uskoro saznati koji su dronovi u pitanju. Čisto da znamo da li je u pitanju neki long range koji je došao čak iz Ukrajine ili neka zujalica koju je poslao lokalni petokolonaš.

Imamo snimak na prethodnim stranama gde se čuje nešto na mlazni pogon a vidi bljesak eksplozije kao da je Kalibr grunuo u nešto. Jasno je kao dan da nikakva petokolonaška zujalica nije u pitanju. I samo rusko MO kaže da je korišćena sovjetska BPL, što praktično znači Tu-141.

Takođe jako teško biva da krhotine od oborene BPL, pa bila to i mrcina poput Tu-141, na zemlji ubiju tri i rane četiri vojnika kao što tvrdi rusko MO. Taj je po svemu sudeći prošao i zakucao se negde a da ga niko nije ni primetio.

Dopuna: 05 Dec 2022 19:06

procesor ::Meni ovo smrdi na Ruski "false flag".Pazi pro zapadnjaci stavljaju slike da se nista nije desilo...hm hm

U saopštenju ruskog MO stoji da su napadnute dve baze srategijske avijacije - u Engelsu i Djagilevu.

Kažu da je u jednoj bazi bilo poginulih i ranjenih, plus dva oštećena bombardera - ali ne preciziraju u kojoj od ove dve. Moguće je da je šteta načinjena u Djagilevu a ove u Engelsu je ipak spasila PVO.

https://t.me/mod_russia_en/5296

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2022
  • Poruke: 63

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 994 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 5 sakrivenih i 939 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: AleksSE, amaterSRB, dankisha, darkangel, Daxi184, doktor1964, DPera, dragoljub11987, DragoslavS, drimer, Dukelander, Dvojac005, Excalibur13, Fabius, Gargantua, Georgius, Goran 0000, HrcAk47, Još malo pa deda, kikisp, kjkszpj, Koca Popovic, krkalon, Kubovac, kubura91, kybonacci, Luka Blažević, Marko Marković, MB120mm, milenko crazy north, milos97, mrav pesadinac, oganj123, Panter, pein, raketaš, robert1979, S-lash, Sančo, Shinobi, Sumadija34, vathra, Vladko, vobo, VP6919, wizzardone, zziko, Žrnov, šumar bk2, 125