Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4886

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 409

U svakom slučaju moraju poraditi na tom "realnom vremenu", jer pored Tu-22 više nije bila cisterna nego kamion generator tako da je to realno vrijeme do 1h kako je netko gore i napisao, što opet nikako nije za zezanciju i zahtjeva puno više opreza.

Činjenica je da ne možeš nikako sve pokriti i da se ulozi stalno dižu, ali sve ostalo (osim Antonovskog mosta) je nakon prvog iznenađenja bilo spriječeno i nije prolazio po 2 puta isti napad, ako nisam nešto previdio.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Optički spijunski sateliti obicno nisu geostacionarni...

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 882

Rusima se do sada u ovom ratu, tj. SVO, dogodilo gotovo sve što je moglo da se dogodi.... Od obaranja ili oštećenja gotovo svih tipova aviona i helikoptera koje imaju (SU 30/34/35, MI 35, MI 28, Ka 52...), do napada na baze strateške avijacije, do potapanja Moskve, napada dronova (i podvodnih i nadvodnih) na Sevastopolj, do rušenja Kerčkog mosta, do stradanja generala i visokih oficira na ratištu, dizanja u vazduh brojnih skladišta municije i goriva daleko od linije fronta, do brojnih atentata u Ukrajini i čak u Rusiji...
Jedino je ostalo još da dođe do eksplozije u Kremlju ili do napada na baze ruskih nuklearnih podmornica...

Ali, valjda uče iz svega toga i preduzimaju mere kako im se ne bi ponovile iste stvari...
Čečenija, Gruzija i Sirija su bile smejurija u odnosu na ovo. Ovo je pravi izazov i test za organizaciju i funkcionisanje ruske vojske, obaveštajnih i kontraobaveštajna službi i cele države i društva

offline
  • beowl  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 14 Sep 2009
  • Poruke: 911

Izgleda da ipak ima štete i u Engelsu (Tu-95).


https://twitter.com/ZaTritsa/status/1600147134510235648

offline
  • Karla 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 04 Nov 2022
  • Poruke: 468

Jos slika iz Bahmuta.
https://t.me/ChDambiev/21015

Zarobljena 2 Ukrajinska oficira.
https://t.me/rusich_army/6704

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

A na bojnom polju su se ponasali kao u Ceceniji 90ih, pokusali da usetaju tenkovima u gradove...
Oklopna tehnika koja se onda pokazala kao prevazidjena se i dandanas koristi, cak i proizvodi na novo (da mi to neko objasni!?!)...
Eto Rusi proizvode razne BTR umesto Boomeranga, BMP3 umesto Kurgantesa, T72, T62,...
U Ceceniji su izgubili oko 2000 oklopnih vozila i naucili nisu nista.
Jedina pohvalna stvar su razna vozila tipa MRAP i mozda Tigar (koji je mozda prelako oklopljen ali ipak bolje resenje nego neoklopljeni GAZovi ili BRDM2).

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7957
  • Gde živiš: Zagreb

vathra ::Још кад би нам објаснили те сателитске снимке у реалном времену за вођење операције...

Кад један сателит може да буде врло кратко изнад одређене територије.

one i jesu u realnom vremenu nego nisu u kontinuitetu 😁

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 882

Везано за свакодневно гранатирање Доњецка

Са телеграм канала Сладков +
https://t.me/Sladkov_plus/6805
Превод је лош, јер је са гугл транслејта :

ДОЊЕЦК. ВЕОМА НЕПРИЈАТНА ЧИЊЕНИЦА ЗА ПРИХВАТАЊЕ :

"Украјинска артиљерија ради шта хоће, а руска контрабатеријска ватра не може ништа. Не можемо да урадимо ништа да се супротставимо артиљерији Оружаних снага Украјине по питању безбедности Доњецка.

Сва прича о нашој супериорности у артиљерији остаје празна фраза: ми немамо ни копнено извиђачко оружје ни беспилотне летелице способне да одмах открију ватрено оружје непријатеља и да га униште.

Да ли знају за овакво стање ствари? Да ли о таквој ситуацији са обавештајном опремом извештавају врх? Нама се пророкују велике ствари, како да са таквом подршком идемо у офанзиву?

Откуд ова прича о недостатку муниције? Зашто се опет перемо крвљу цивила, Руса? Зашто се становништву не објашњава пут који нас је довео до најкрвавијих дана Доњецка у целом рату од 2014. године?

Из Доњецка нико не стење, сви само шкргућу зубима од мржње. Али Доњецк чини све да узме наше, сви мушкарци су отишли ​​на фронт, становништво не паничи и држи се. Хоћемо ли одати почаст Доњецку или не? Или ћемо бити стрпљиви?

А што се тиче опште ситуације, морамо признати себи и известити самопоштоване одговорне особе горе да ни сада, и свих ових 10 месеци, немамо и нисмо имали реална средства за вођење контрабатеријске борбе, наша артиљерија је слепа.
........................................................................

И још један песимистичан пост од Стрелкова, везано за општу ситуацију и морал у армији и нејасне циљеве СВО....
https://t.me/strelkovii/3495
Опет је превод са Гугл транслејта :

А сада још укратко о утисцима са путовања, које је било неубедљиво, али не и бескорисно (пошто су ми остале очи и уши, а глава ми такође ради).
....
....
А сада ћу само приметити да је у основи свих наших „све већи победа“ на фронтовима и правцима НМД најдубља криза стратешког планирања. Једноставно речено, трупе се боре „по инерцији“, немајући ни најмање представу о крајњим стратешким циљевима текуће војне кампање и само нагађајући о нејасним плановима команде за тако грандиозне бесмислене гестове као што је изградња потпуног луди у бескорисности (али дивље скупи у смислу трошкова извршења) Суровикин Линес.
У већини делова Оружаних снага РФ војници и официри не разумеју: за шта, за шта и за које сврхе се уопште боре. За њих мистерија – шта је услов за победу или само услов за окончање рата? А власти Руске Федерације нису у стању да им то објасне, пошто постављање јасног циља за НВО значи „ограничавање маневарског простора“ – односно губљење могућности да се циљеви НВО у сваком тренутку прогласе остваренима. које вође Кремља сматрају згодним. (По хиљаду и први пут подсећам да је страсно жељено „помирење са партнерима“, за које се до данас предузимају многи кораци који деморалишу друштво и војску, у принципу недостижно, али Кремљ и Стараја трг чине не желим да верујем у то).
Таква осећања посебно у трупама доводе до апатије. Апатија, пак, доводи до пада морала и испуњавања постављених задатака „за схов” и „клизања рукава”, без правог интересовања за њихов успешан резултат. Дакле – у војсци Оружаних снага РФ (и деловима Оружаних снага ЛДНР, иако тамо борци имају много више мотивације) преовладава апатија.
Одсуство јасне војно-политичке стратегије не дозвољава војсци да развије тактику која ће допринети њеном спровођењу. У међувремену – „на хиру“ – Оружане снаге РФ се спремају за дуготрајни позициони рат, изграђујући дугорочне структуре дуж целог фронта у стилу „а ла Манерхајмове линије“ (не вуче на „ Мажиноова линија"). Чињеница да је праћење стратегије дуготрајног рата самоубиство за Руску Федерацију (и њене власти и елите, иначе, такође) – писао сам још 2014. године, али сам рекао (више од једном или два пута) – од самог почетак текуће кампање.
Стога, гледајући како непријатељ полако (и без икаквог противљења) спроводи сопствене стратешке задатке уз потпуну пасивност војних и политичких власти Руске Федерације, не очекујем ништа добро на фронту у наредним недељама.
И, да, – тзв. „Украјина“ се НЕЋЕ смрзнути зими, НЕЋЕ се побунити и НЕЋЕ се борити горе. И обрнуто. Њени војници, који су већ поверовали у своју снагу као резултат јесењих победа Оружаних снага Украјине и који имају пуну подршку НАТО-а, само ће се све јаче и јаче борити против „Московљана“, освећујући недаће које су носили њихови рођаци и пријатељи. позади су принуђени да подносе. А дочекаће их само апатично обављање дужности, иза којих се многим борцима и командантима одавно назире нерешено питање: „Шта ми радимо овде, ако је Москва највише забринута за спровођење „житних послова“, несметано пумпање амонијака преко Одесе и „плафон цена“ гаса и нафте који се испоручују бројним западним партнерима?

offline
  • Pridružio: 02 Sep 2020
  • Poruke: 47

Не видим да је ико ставио да је током ноћи изгледа погођен и аеродром код Курска. Горе цистерне са горивом.

zerohedge.com/markets/third-russian-ai.....oss-border

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2016
  • Poruke: 568

Neko je ovde dobro napisao, RU su pojeli Oligarsi, korupcija, nepotizam, partijska poslusnost ...
Ali iznad svega bi izdvojio Oligarhe. Novac , koji je pokradjen bi zapusio puno rupa , ako ne i sve.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 757 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 1 sakriven i 740 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bestguarder, bigfoot, bojcistv, Darko001, Dorcolac, drimer, Ilija Cvorovic, Istman, Lazarus, miodrag, Oscar, Shilok, Srki94, wolverined4, zziko, šumar bk2