Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4911

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Odavno se spominje i piše o tom južnom pravcu za prekid kopnene veze sa Krimom. Osim ako i ovo nije neki balon za skretanje pažnje zbog drugog pravca napada.

GP
Citat:Наш извор у ОП је рекао да је Генералштаб, заједно са Пентагоном, симулирао контранапад на Бердјанск/Мелитопољ, подложан појачаној одбрани руске војске. За ову војну кампању потребно је акумулирати резерве од 200 хиљада у запорошком правцу, а губици ће износити 30-40%. Према искуству харковске контраофанзиве, потребно је искористити индустријски потенцијал Запорожја и Дњепра за формирање резерви у тешкој техници, која се брзо може пребацити на жељени сектор фронта.

Arrow https://t.me/rezident_ua/15486

Uh, ako pokušaju ovako nešto to će biti klaonica odavno neviđena. I budu jasniji neki ruski potezi.
Živi, živi duh slovenski...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3098

danijell ::
Živi, živi duh slovenski...


Što prije trebaju ruje da stuku kritičku infrastrukturu do kraja, tako da "industrijski potencijal Zaporožja i Dnjepra za formiranje rezervi u teškoj tehnici", neče se moči izkoristiti.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6916

@kunktator
Takva mozganja o pravom trenutku za napad su uvukla svet u oba svetska rata.
Ni II svetski nije počeo odmah punim svetskim sukobom već objavom rata nakon invazije na Poljsku, odnosno, dobrih godinu dana se na frontu nije dešavalo ništa. Ali kad se jednom pređe taj Rubikon nema nazad. I svima bi bilo bolje da apsolutno na takvo nešto ni Rusija ni iko drugo ne pomišlja.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2013
  • Poruke: 3803

Kuntakator

A ja bih na tvoje viđenje dodao i sledeća pitanja:

- Da li Rusija posle ovog rata može sebi priuštiti još jedan konvencionalni rat. Da se razumemo Estoniju ma i ceo Baltik mogu da sravne, ali šta ako NATO ne odluči da pusti Baltik niz vodu. Pošto znamo da se nikome ne ratuje, šta bi se desilo sa savezom i SAD ako bi se dozvolilo da makar jedna i najmanja članica bude puštena niz vodu, pa zna se raspao bi se, kako NATO tako i celokupni bezbednosni koncept SAD. A jel mislimo da bi to SAD dozvolila ili da li bi dozvolila Rusija da je na njenom mestu, naravno da ne bi. Zato se Rusija i ne bavi tim mozganjima i nema nameru da rizikuje napadom na savez, uostalom to je Putin i rekao.
- Drugo pitanje, slažemo se svi da su konvencionalni kapaciteti zapada drastično smanjeni kako proizvodjnje tako i samih OS usled nestajanja SSSR sa političke scene. Ali sa druge primećujem da i dalje gledamo na Rusiju kao na veliki SSSR i to iz vremena drugog svetskog rata, kao industriju tog kapaciteta da može da bukvalno štanca tenkove , avione i generalno svu opremu i da bude nepresušni izvor. Zašto se ne zapitamo koliko će Rusiji trebati da obnovi svoje kapacitetete na predratne, a pritom rat nije još ni gotov, te još ni račun ovog rata nije urađen završni.

E sada kada damo odgovore na moja i tvoja pitanja da li misliš da li bi Rusija rizikovala eventualnim napadom na članicu NATO, a pritom se uzdajući u to da "verovatno" NATO neće reagovati, pošto nema konvencionalnih kapaciteta pritom se najviše misli na kopneni element. A šta ćemo sa vazduhoplovnom komponentom, koliko ona može da kompenzuje nedostatke prevashodno u brojnosti kopnenih oruđa?

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1582

^^^
dragon986
Nije problem sto mi pojedini ovdje na forumu gledamo na Rusiju kao na bivsi SSSR po pitanju stancanja tehnike i sl.
Problem je sto sami Rusi(mislim na vojsku) u toku ove SVO ponasaju kao da iza sebe imaju neiscrpan izvor tenkova, granata, raketa i sl. mozda grijesim ali prateci ovu SVO stekao sam takav utisak.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2020
  • Poruke: 569

Kijev,prvih dana sukoba.
Video verovatno prikazuje uništenje specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije u rejonu mesta Irpen.
Možda najbolja ilustracija koliko su u pravu oni koji su tvrdili da je ovo uspešan manevarski potez,razvlačenje Uk. snaga,panici i dezorijentaciji u Uk. vojsci u Kijevu,malim Ruskim gubicima,zamalo uspešnom svrgavanju vlasti itd.
Od velike galame ovde se nisu mogli čuti drugi glasovi,a da ne bih dužio pročitajte komentar Moon Five-a ispod videa.
U par rečenica čovek sve rekao,ne treba mu prostor za 1000+ objava koliko su pojedinci ovde napucali.
Možda nema novih činjenica,ali ima i treba da bude novih viđenja događaja od prvog dana nadalje.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1073

Niti se na tom videu nesto konkretno vidi, niti si napisao nesto sto bi imalo neku vrijednost.

Svaki artiljerac ti moze napraviti plan vatre po ocekivanom pravcu, to se radilo odavno i to nije nikakav americki izum .

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32523

Rado ide ukrop u vojnike dva ga tuku a treći nu on streljae po njemu
Так проходит мобигизация в кУкраине
https://t.me/xoxol_uk/9036

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3098

https://twitter.com/copemuch/status/1601588040161718272


GP":Još jedan AFU tenk s otvorima zavarenim izvana, Ukrajinsko zapovjedništvo nastavlja praviti mučenike od svojih vojnika"

:Z.

offline
  • Pridružio: 21 Feb 2013
  • Poruke: 200

Ovo bas boli koliko je fejk. Bebee Dol

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1141 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 8 sakrivenih i 1091 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, bankulen, bigfoot, bojanM84, bojcistv, CikaKURE, darkojbn, debeli, djboj, Dovla, Fog of War, Frunze, ginjica, gomago, hologram, ikan, Još malo pa deda, kikisp, kripo, kybonacci, Marko Marković, milanovic, Millennium, Milos ZA, nesa1962, nikoli_ca, panzerwaffe, radoznao, Sass Drake, Springfield, Stanlio, Sumadija34, TheBeastOfMG, Trpe Grozni, vathra, Vatreni Zmaj, vladulns, zdrebac, zlaya011, Zoca, šumar bk2