Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4919

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2022
  • Poruke: 7

Tvrditi da su Rusi u dobroj situaciji u Ukrajini u odnosu na Zapad isto je kao i tvrditi da su Amerikanci imali dobru situaciju u Vijetnamu spram Kine i Sovjetskog saveza.

I kao što se Kina i Sovjetski savez tada nisu umorili od slanja oružja Vijetnamu, tako se neće umoriti ni Zapad (jedina razlika je da su Kina i SSSR to radili diskretno, a danas zemlje Zapada javno reklamiraju svaki komad oružja koji pošalju).

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 03 Nov 2006
  • Poruke: 785
  • Gde živiš: Adelaide, Australia

Bobrock1 ::https://mobile.twitter.com/GeromanAT/status/1601965915280654350

GP":mislim da je sjeverno od Bakhmuta"

https://mobile.twitter.com/CByder/status/1601963103578734592


GP":Može li netko locirati ovo, RU presijeca opskrbnu rutu Bakhmut UA"

Trebalo bi da je to ovo :


offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Bagration ::Tvrditi da su Rusi u dobroj situaciji u Ukrajini u odnosu na Zapad isto je kao i tvrditi da su Amerikanci imali dobru situaciju u Vijetnamu spram Kine i Sovjetskog saveza.

I kao što se Kina i Sovjetski savez tada nisu umorili od slanja oružja Vijetnamu, tako se neće umoriti ni Zapad (jedina razlika je da su Kina i SSSR to radili diskretno, a danas zemlje Zapada javno reklamiraju svaki komad oružja koji pošalju).


Рано је за поређења. Вијетнамски рат је трајао 11.година(од укључивања америчких војних снага), а СВО тек 290.дана.

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 798
  • Gde živiš: RS/BiH

Nadati se samo da ove Proryv 3 tenkove sa APS posade nece ostavljati kao do sad.

Moguce je tih 200 dio narudzbe od 400 komada koje je Ruska armija porucila jos krajem 2017 godine.

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2022
  • Poruke: 132

Georgius ::Ne počinjite opet jedno te isto. Meni je dve sekunde da obrišem poruku koju vi pišete 10 minuta. Vreme i živci su na mojoj strani Mr. Green


briši sve. 5 hiljada stranica su nadrobili ko loši Nostradamusi. pogodili ništa, pisali o svemu. Mjesecima pokušavam ovo čitat ali nema smisla GUZ - Glavom U Zid

online
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5483

ras007 ::Пре два-три месеца написао сам да у Украјини, под изговором да су добровољци, ратује регуларна пољска војска. У Пољској се праве масовне гробнице.

https://sveosrpskoj.com/svijet/kod-poljskog-grada-.....-ukrajini/

Шта је то у пољском бићу што га вуче украјинском крвопролићу?



Poljaci i Rusi su stari neprijatelji. Poljaci ne žele dodatnu rusku vojsku i baze na svojoj granici i ne žele pobjedu Rusije u Ukrajini. Gledaj iz njihovog ugla.

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

mercedesamg ::

Poljaci i Rusi su stari neprijatelji. Poljaci ne žele dodatnu rusku vojsku i baze na svojoj granici i ne žele pobjedu Rusije u Ukrajini. Gledaj iz njihovog ugla.


Познати су ми историјски анимозитети. Питање је импресионистичко,али сам мислио конкретно о улози Пољске, да ли рецимо мисли заузети запад Украјине у случају украјинског пораза, о чему је овде било говора.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

procesor ::Nadati se samo da ove Proryv 3 tenkove sa APS posade nece ostavljati kao do sad.

Moguce je tih 200 dio narudzbe od 400 komada koje je Ruska armija porucila jos krajem 2017 godine.

Којим то APS?

Два су им већ оставили, други мало и оштећен, а први к'о да је тек изашао из УВЗ.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

zdrebac ::

novinari po drzavnim televizijama, nebitno u kojoj su drzavi, su inace poznati po tome da pricaju ono sto politicari ne smeju. medvedev koji je kao tamo nebitan je spominjao takticke nuklearke.

i koliko to njihovo kako kazes trabunjanje utice na svest lokalnog stanovnistva koji to gleda vec mesecima? klasicno zamajavanje naroda i pranje mozga.
da se nakon tog trabunjanja pita dal narod daje podrsku za bombardovanje londona, svi bi skocili ko blesavi da podrze.


Расплињујеш. Опет понављам, ко је од директно одговорних за употребу нуклеарног оружја у Русији директно претио некоме нуклеарним оружјем? Нико. Путин је чак врло често деескалирао, али то се не преноси у западним пропагандним гласилима, јер се коси са њиховим наративом.

Баш због тога што би народ бомбардовао Лондон (да ли би? ипак је народ колико-толико свестан последица), народ не треба да одлучује о таквим стварима. Дакле, све је трабуњање, било на државним или приватним медијима.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Naravno da se može porediti Vijetanam, rat hiljadama kilometara preko sedam mora na pragu druge velike države. Gdje nije tvoja teritorija ugrožena. Pa ako i izgubiš, izgubiš malo ponosa i ideš u naredni rat. Vratiš pobjednike par koraka nazad ekonomski prije svega... Prednosti vođenja rata daleko od svojih granica, a komunističkog bauka možeš svuda po svijetu ganjati...

I Rusija u Ukrajini gdje se bore za zemlju i na zemlji svoje istorije. Koju su mnogo puta kroz istoriju natapali krvlju. Svojom i tuđom. Gdje da li ovaj ili onaj procenat lokalnog stanovništva doživljava Rusiju kao svoju državu. Ili će doživljavati.

Ukrajina koja je od 52 miliona uspjela sada po nekim procjenama doći trenutno do 36 miliona stanovnika. Po istim procjenama -3 miliona za prethodnih pola godine. Ako se nastavi sukob, odoše oni i ispod 30 miliona uskoro. Ekonomski i prije ovoga nije sjajno stajala, a tek sada... I još imaš Rusiju koja je krenula vojno da rješava problem. Za godinu, tri, pet, osam, 15, 20...

I da, ipak jedno poređenje Ukrajine i Vijetnama. Početkom Vijetnamskog rata (početak od 1955. godine) stanovništvo od nekih 28 miliona do kraja sukoba 1975. godine je poraslo na 46 miliona. Slična procjeni populaciji Ukrajine prije 2014. godine. Samo što ukrajinska populacija ide u drugom smjeru. I to moguće da dostigne tih vijetnamskih 28 miliona za deset godina od početka sukoba.

Na duže staze, što se tiče borbe meke moći oko Ukrajine. Tu Rusima nije išlo najbolje. Da jeste, ne bi ni došlo do ovoga. Na duže staze što se tiče borbe tvrđe moći, ne znam... Nekako pronađu način. Zato i jesu tolika država... Ali budi lud pa izazivaj sudbinu u sukobu sa njima...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1178 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 7 sakrivenih i 1138 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, Andrija357, Apok, bojank, bufanje, darkojbn, djboj, Duh sa sekirom, dushan, flash12, hatman, hologram, jaeger, Karla, Leonov, Marko Marković, Mcdado, mercedesamg, Mercury, Milos82, milutin134, nenad81, ozzy, raptorsi, ruger357, Srle993, stegonosa, TheBeastOfMG, Trpe Grozni, Valter071, Vatreni Zmaj, zbazin, |_MeD_|