Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4921

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2016
  • Poruke: 571

Tvrtko I ::Volim kad nase uvazene kolege "realisti" porede rat u Iraku sa SVO.

1. Rat u Iraku, dugorocno gledano, je NATO izgubio, jer ono malo baza sto imaju tamo, je dobrodoslo "kao krme u Teheranu"
2. Sto se tice same operacije, zamislimo da je Irak imao punu vojnu i materijalnu podrsku Kine i Rusije.

Potrajalo bi to malo duze

UA u pocetku nije a NEMA ni sada punu vojnu podrsku NATO pakta, da je imala ili ima,
ne bi bilo SVO.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Па једино што фали овде у украјини је да се званично ушетају са све својом техником и својим обележјима НАТО војници, мада има их само носе укро униформе за сада...јер ипак имају нуклеарну силу против себе, па не би баш да се играју јелте тог рата, коме ником добро не би донео, а већина би нестала са лица земље за мање од 5 минута....тако да што се тога тиче делимично си у праву, нема пуну војну подршку, јер нема чизме још увек на терену, а све остало је не пуна него потпуна војна подршка...пази није немогуће да се ушетају трупе америчке и другх земаља у украјину, ако дође до неког великог преокрета на терену...на све су спремни да до тога не дође....а то би било слично као у Сирији, када су улетели и сад САА и Руси не могу ништа ту да више ураде, а одавно би почистили смрдљиве курде који су окупирали део земље на коем не живе...

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2340
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

ZoranB. ::Srušeni most u Bahmutu/Artjemovsku?
Ja ovde vidim samo dva železnička nadvožnjaka od kojih je jedan srušen a ostaci su pali na put.
Ovo je presecanje jednog koloseka pruge za Blagodatne a ne puta.
Most je nevidljiv.


Срушен је источни надвожњак преко кога иде колосек ка рудницима соли код Соледара. Не видим разлог зашто би Украјинци рушили тај колосек, то је слепи колосек, Русима ништа не значи. Ти остаци су свакако блокирали пут и по мени је то циљ, блокирати или успорити пролаз, али оставити могућност да се лако оспособи ако буде потребно.

online
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1476

Zapadnjaci vrlo dobro znaju sa nisu svi Nemci-Nemci, Fancuzi-Francuzi, Amerikanci-Amerikanci i da dobar deo stanovništna te zapadne države ne doživljava kao svoju maticu. Državu koja predstavlja njihov identitet kao nacije, država koja je ustrojena na njihovim verskim ubeđenjima i za koju je vredno dati svoj život.

Zbog toga zapadna propaganda pokušava sve svoje neprijatelje demonizovati i prikazati kao nešto što negativno utiče na njihov način života. A tu se uklapa konstatacija o individualnosti stanovništva u zapadnim zemljama. Irak, Iran, Libija, S.Koreja i mnoge druge nisu prikazane kao države koje direktno ugrožavaju državnost zapadnih zemalja. Već kao države koje ugrožavaju njihov način života. Na tu kartu igraju zapadnjaci. Tu traže podršku za svoje postupke. Ne da se brani država u kojoj živiš ( mnogi gastarbajteri nemaju uopšte simpatija prema državama u kojima žive), državu koju voliš ili koja ti daje nacionalni i verski identitet. Već da se brani sistem. Sistem koji ti daje ali i polako sisa krv na slamčicu u koji kad jednom uđeš nema tako lakog izlaska.

Veliku ulogu u uspeh mobilizacije igra i razlog zašto se ona sprovodi. Ima tu mnogo aspekata koji utiču na istu. Nije isto proglasiti mobilizaciju u zemlji koja je napadnuta ili u zemlji koja napada. Zbog toga se sad Rusija prikazuje kao nešto što urušava njihov način života. Da je ona kriva za pogoršanje standarda i izazivanje energetske i svake druge krize.Da je ona ta koja je prva napala.

A koje je bio kriv za veliku ekonomsku krizu 2008. Krize iz koje nikad nismo izašli, krize na koju se nadovezuju druge krize samo zamaskirane drugim razlozima. Kriv je sistem koji zapadnjaci uporno predstavljaju da je savršen, da su sve krize koje su se dogode izazvane nečim drugim i posledica toga. Sistem za koji treba da se bori po cenu ulaska u 3. svetski rat.

Današnji čovek je sebičan, okrenut materijalizmu koji je nametnuo zapad. Mnoge boli stojko i za državu i za sistem i za moralne vrednosti. Bitno mu samo da ima para i da može kupiti šta je poželeo. A zapadnjaci prednjače u tome.

Zbog toga mislim da mobilizacija u mnogim državama koje nisu na zapadu bi imale poteškoća. A zbog gore navedenih samo nekih razloga, na zapadu možda i veće.Ovo se odnosi samo u slučajevima kad bi pojedinačno države ulazile u sukob.

Nisu svi Ukrainci i Rusi koji su napustili svoje države,uradili to zato što je ne vole kao državu ili zbog sistema koji vlada u njoj. Napustili su je zbog straha za život i gubitka načina života koji su vodili. Čak štaviše mislim da dosta njih voli svoju državu ali više vole novac i svoj život. Mislim da dobar deo stanovnika zapadnih zemalja ali i drugih ne razmišlja drugačije od ovih Rusa ili Ukrainaca. Mislim da je na zapadu ovakvo razmišljanje i više izraženo, tako da bi u tim slučajevima tamo bilo svega i svačega.

U scenariju 3.velikog rata koji se vodi konvencionalnim sredstvima, situacija se menja. Tu nastupa na scenu zapadna propaganda. Koliko su bili uspešni u svom nametanju vrednosti za koje se treba boriti. To bi bio rat zapadnog sistema protiv onih koji mu se suprostavljaju.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

Ово јесте светски рат. Велики рат. Само велики рат конвенционалним оружјем више није могућ. Управо због нуклеарног оружја. Овај велики рат се сада води другачије. Оружјем, економијом, информацијама, демонстрацијама, обојеним револуцијама...
И завршиће се као и претходна два. Променом светског поретка.

offline
  • Kopač  Male
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 03 Avg 2022
  • Poruke: 7
  • Gde živiš: exYU i šire

ZoranB. ::Srušeni most u Bahmutu/Artjemovsku?
Ja ovde vidim samo dva železnička nadvožnjaka od kojih je jedan srušen a ostaci su pali na put.
Ovo je presecanje jednog koloseka pruge za Blagodatne a ne puta.
Most je nevidljiv.


Ima tu i most (bar bi rekao po obrisima nasipa i promene tipa konstrukcije), samo je niži od nadvožnjaka. Da li je srušen ne vidi se, jer je možda srušeni deo iza čelične konstrukcije koja je pala na put pa se ne vidi sa snimke.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2020
  • Poruke: 569

Kopač
U pravu si,ima neki mostić,ali nije dignut u vazduh.
Ovo što je palo,lako se uklanja.
Najpre će biti da je slučajan pogodak a ne Ukrajinsko presecanje sopstvenih linija snabdevanja?
Eventualno,može biti deo neke šire akcije Ukrajinaca pred povlačenje.


U napadu dronom na aerodrom Djagiljevo poginuo je i major Jevgenij Maljutov (pilot)

online
  • Pridružio: 22 Jan 2012
  • Poruke: 1476

https://twitter.com/LogKa11/status/1602088527214546944

G.P. Руски дрон квадрокоптер баца гранату у вентилациону цев подземног подрума/позиције украјинске војске. Вероватно најскривенији напад гранатама дроном у рату

offline
  • beowl  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 14 Sep 2009
  • Poruke: 919

ZoranB. ::

U napadu dronom na aerodrom Djagiljevo poginuo je i major Jevgenij Maljutov (pilot)


Ako je suditi po uniformama, poginula su dva pilota i jedan pripadnik tehničke službe. Izgleda kao da su ih pogodili tačno dok su proveravali avion pred poletanje.

offline
  • Orc 
  • Građanin
  • Pridružio: 29 Jun 2022
  • Poruke: 212

RQ-4B Global Hawk opet blizu Krima, verovatno se priprema novi napad Ukra.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 997 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 10 sakrivenih i 937 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., aleksmajstor, babaroga, Ben Roj, bojankrstc, bojanM84, bojcistv, cavatina, chichabg, darkojbn, debeli, Denaya, djboj, Dorcolac, dule10savic, Džordžino, goxin, JOntra, Karla, kokodakalo, Krusarac, Krvava Devetka, Kubovac, lelemud, Lubica, mackenzie, mercedesamg, MiG-29M2, milimoj, minmatar34957, mnn2, mrav pesadinac, panzerwaffe, pein, Petarvu, ruso, S2M, slonic_tonic, Smajser, Srki94, Srle993, Stoilkovic, tmanda323, tubular, TwinHeadedEagle, vathra, Vatreni Zmaj, voja64, Webb