Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1292

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25481

http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/crveni-k.....ski-konvoj

Црвени крст задовољан оним што на исток Украјине вози руски конвој
ШЕФ регионалне делегације Међународног комитета Црвеног крста у Русији, Белорусији и Молдавији Паскал Китат након прегледа руског конвоја с руском хуманитарном помоћи за Украјину задовољан је стањем терета, технике и условима смештаја возача и волонтера, саопштило је Министарство за ванредне ситуације Русије.

„Паскал Китат је задовољан виђеним и потврдио је спремност за наставак рада на контроли терета” — наводи се у саопштењу руског министарства.

Организована је упознавање Китата у кампу МВС Русије, где се налази руска хуманитарна помоћ. Током посете дошло је до садржајне размене мишљења између представника хуманитарног конвоја МВС Русије и регионалног шефа Међунадорног комитета Црвеног крста.

Због тешке хуманитарне ситуације на истоку Украјине, Русија је у августу предложила Савету безбедности УН да пошаље у тај регион међународну мисију с руском хуманитарном помоћи под окриљем и у пратњи представника МКЦК.

Камиони возе храну, укључујући 400 тона житарица, 100 тона шећера, као и 54 тоне медицинске опреме и лекова, 12 хиљада врећа за спавање и 69 електричних генератора.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Avg 2014
  • Poruke: 59

fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/snage-hu.....e-od-grada

Predpostavio sam da se ovako nesto desilo cim gledam domac medije i dnevnik HRTa a ni reci o Luganjsku. Very Happy



offline
  • Pridružio: 18 Feb 2006
  • Poruke: 114
  • Gde živiš: Batajnica

Деветнаестогодишња Оља – борац народне војске

Гледајући крхку деветнаестогодишњу девојку Ољу из украјинске Горловке, човек не би могао помислити да је она већ искусан борац народне војске. Грађански рат на истоку Украјине јој је упропастио младост, али Оља не изгледа несрећно, иако признаје да једва чека да наступи мир.
Сећајући се мотива који су је довели у народну војску непризнате Доњецке народне републике Оља је рекла да је „последњу кап“ за њу представљала трагедија која се 2. маја десила у Одеси. Оља је отишла у добровољце и чак се због тога растала од вереника:
Последњу кап за мене је представљала Одеса кад су почели да спаљују живе људе. На мајдану су викали: заклаћемо цео југоисток. Још тада сам осетила да се нешто преокренуло у мени.
У том тренутку Оља се бавила специфичним хобијем – стрељаштвом. То је било довољно да узме оружје у руку. „Али, нисм знала шта су реденик, поклопац, отвор за гас, калибри. Све је то дошло с искуством,“ – признаје она.
Пре свега неколико месеци Оља је живела у родном Артјомовску, граду недалеко од Горловке и похађала је колеџ желећи да постане наставник музичког. Прво је додатно радила као келнерица, затим у комбинату за прераду меса, а касније као продавац-консултант.
Онда су у Донбас дошли они које људи овде сматрају окупаторима и непријатељима. Оља се пријавила као добровољац како би „бранила своју земљу, свој дом“. Због тога се чак растала од вереника који је покушавао да је убеди да то није њихов рат и да је боље да се склоне. Девојка се сећа:
Кажу да не дирају мирне грађане, али сам својим очима видела музиље које су мучили, секли су им кожу између прстију. Не знам шта су хтели да сазнају од ових обичних жена, можда ко је отишао у добровољце. Видела сам како су у Славјанск у болницу довезли два обезглављена тела припаданика народне војске. Чак се нису могла ни распознати да се мајкама пошаље обавештење о смрти.
Сећам се како смо дошли на Семјоновку, призор је био страшан, мучан, а мораш да седиш у колима, ништа не можеш, зато што бомбардују. Не можеш да јуришаш на пројектиле с аутоматом. А одговараш за момке који су стајали на позицијама, трче, а гори им одећа, и вода их не спасава, земља их не спасава. Фосфор све разједа.
Оља је прво била у Артјомовску у народној милицији. Затим је одређена за пратњу за Славјанск – да прати цистерне с бензином које су возиле гориво у Славјанск и које возе намирнице и помоћ:
Возиш се кроз Семјоновку, осигурач ти је спуштен, патрон је у реденику, држиш прст на окидачу и не знаш шта ће полетети на тебе. Страшно безумље. Једном смо ишли и буквално на 20 метара од нас је експлодирао пројектил. Одмах смо јурнули 190 километара на сат.
Убрзо је морала да напусти родни дом. Оља каже:
Пратила сам аутобус с избеглицама које су ишле у Русију. На граници су ми телефонирали, баш после граничне црте. Добро се сећам тог тренутка. Момци ми кажу да је Артјомовск пао и да не смем да се враћам. Тако сам доспела у Горловку и остала сам овде.
Оља у својој јединици одговара за дисциплину. Тројице њених другова из Артјомовска, с којима је заједно дошла у добровољце, више нема међу живима – погинули су у пуцњави. „Мама рони сузе: шта ће бити ако те убију? Одговарам јој: знали смо у шта се упуштано,“ – каже девојка.
У мени се родило ново осећање. Не само обрана земље. Већ и просто освета, нека страшна мржња. Шта смо све овде видели: у Горловки су мама и дете раскомадани у експлозији. Баке које су седеле на клупи и грицкале семенке – такође су погинуле у експлозији. Ракете по „Стиролу“. Више уопште не обраћамо пажњу на њих, само негодујемо кад пуцају ноћу и сметају нам да спавамо.
„За мене више не постоји појам као што је Украјина,“ – признаје. „Нисам знала да ћу толико мрзети плаво-жуту заставу и да ћу је доживљавати као што су људи 1943. доживљавали свастику.“ Оља признаје да тешко може да замисли живот у миру:
Недавно смо отишли у госте код једног локалног добровољца да се одморимо, да поседимо, да одгледамо филм. Чудно је некако – висе завесе, гарнитура за седење. Већ два месеца нисам била код куће. Уопште не знам како ћу се прилагодити после свега овога. Вероватно ћу подићи шатор код куће.
Оља ће 30. септембра напунити двадесет година.

Глас Русије

srbinaokup.info/?p=45409

topwar.ru/56260-boec-opolcheniya-olya-ne-zn.....-flag.html

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2006
  • Poruke: 114
  • Gde živiš: Batajnica

Постоји само једно осећање јаче од љубави према слободи, а то је мржња према ономе ко ти је слободу одузео.

Че Гевара

offline
  • Pridružio: 02 Jul 2012
  • Poruke: 43

Пратим постове, гледам слике и видео снимке, и не могу а да се не отмем једном утиску:

застава са ове слике:

[img]http://www.mycity-military.com/slika.php?slika=178251_56335279_image.jpg[/img]


и ова застава:



су врло сличне, изузев у неки ситним детаљима.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17753

Mала исправка, Евге́ний Вуче́тич је био Србин пореклом..

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Moze li mi neko pametan objasnit par stvari. Ovi na Aerodromima se već 2 misica drže i nepredaju se. Ovi sjeverno od Krasny Luc su već danima opkoljeni i nepredaju se. Znaci moral Ukrajinaca nije još uništen?
Odakle in Municija i hrana? Ako ovi Kotlovi se sakupe i krenu u jednom pravcu, mogu li ih Novorusi zadržat?
Da se nebi dogodilo kao dosad, upale Tenkove i prošetaju se po Novorusiji. Dali pregovaraju o kapitulaciji?
Mirnije bi spava kad bi ove rupe na Karti nestale.Sta je sa Donjezkin Aerodromom?

offline
  • riva 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 02 Avg 2011
  • Poruke: 349

A03-D ::komkom ::play4fun ::bogami su se obskrbili opolcenci Smile

https://www.youtube.com/watch?v=qPlew6Ee118

baterija D30


Ma kakvi, cela kolona je sanitet.....ono sto kamioni vuku su kreveti na raskpalanje Laughing Laughing Laughing (malo humora niej na odmet)....


Bome, daleko je ovo od gerile.. A i ovi vojnici su na kraju kolone su u jednobraznim uniformama, sljemovima, sve po p.s.-u.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17753

Традиција..

Рускиња дала живот за Србе
В. Митрић | 18. август 2014. 11:30 | Коментара: 3

Болничарка Дарја Александровна Коробкина, хероина из битке на Гучеву. Погинула у саставу Дринске дивизије другог позива 2. октобра 1914.

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%.....0%B1%D0%B5

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Partibrejker ::Slobodarko ::Partibrejker ::MrCrow ::Novorusija vrsi zesce kontraudare.. cucete sutra u vestima Wink

Aham... svaki put kada ukrajinske snage naprave značajan pomak, to, zapravo, proruski teroristi vrše kontraudare... Smile
Reklo bi se da je Novorusija pred slomom.


Koji je to znacajni pomak napravljen ? Porosenko govori o uzimanju gradova Jasonvata i Iljovask a opolocenci se fotografisu iz centra tih gradova dok komandir bataljona koji je napadao na Iljovask cmizdri o mnogo zrtava , Donjeck nije opkoljen , put Krasni Luc - Donjeck je pod kontrolom opolocenaca , otvorili su novi put do granice ka selu Marinovka , propaganda hunte govori o nekakvom virtuelnom ulasku u Lugansk iako su usli u selo 15 km od centra i naravno izgubili su to selo uz snimke unistenih VDV iz Lavova i fasistickog bataljona Aidar.

Jedini znacajni pomak su imali unazad kada su razgulili sa granice i pretrpeli poraz koji ni jedna konvenciljalna armija nije pretrpela od Kuvajta i Sadama , 3500 ljudi vode kao nestali u juznom kotlu , unisteno i zarobljeno im je 200 jedinica borbene tehnike i onda su ponovo upali u novi kotao gde se predaju pukovnici i gde je najveci problem opolocenaca kako se brinuti o toliko zarobljenih. Od tri mehanizovane brigade sada ne mogu sastaviti jednu a od cetiri VDV brigade sada mogu skrpiti mozda pola.
O kakvom ti znacajnom pomaku govoris ? Gde se dogodio taj znacaji pomak ? Pitam za realni svet a ne virtuelnu propagandu


Ja bih rekao da je Novorusija mnogo manja danas, nego pre mesec dana. A pre mesec dana je bila mnogo manja, nego pre 2 meseca, a pre 2 meseca je bila mnogo manja, nego pre 4 meseca.
Ili je to sve "propaganda hunte"?


Lose mislis. Teritorija Novorusije je ovog meseca veca za 120km oslobodjene granice nego prosili mesec a od povlacenja iz Slavljanska i Kramatorska u Donjeck vojska DNR nije gubila teritoriju nego oslobadjala i cistila pojas uz granicu sto je za njih od presudnog znacaja. Nego nisi odgovorio gde je napravljen taj znacajni pomak ? Od proslog meseca do sada je jedina razlika u tome sto je hunta dozivela najveci poraz bilo koje konvencijalne vojske na planeti od Sadama i Kuvajta a gubitak od 200 jedinica borbene tehnike i 3500 nestalih ljudi bi Amerika osetila a ne rezimska vojska Kijeva.

Novorusija postoji 4 meseca iako si otisao nazad do 2013 , Novorusija je mnogo , mnogo, mnogoooo veca nego sto je bila pre 4 meseca kada je ustvari nije ni bilo a Hunta je mnogo,mnogo,mnogooo slabija nego pre 4 meseca i krece se ka tome da je nebude a napustanje Slavljanska i Kramatorska ( kontam da na taj " znacajni pomak" mislis jer drugog nije bilo ) je najpametnija stvar koju su napravili u Donjecku , za uzvrat su u pravom vrelikom pomaku borbom oslobodili granicu sto im je najvaznije , lupili hladan samar Kijevu , naneli poraz koji boli i unistili nekoliko brigada , doprineli da majke blokiraju ulice i mostove, da klece pred parlamentom , da se bacaju pred vojne kamione i biju poslanike hunte a narod koji zivi u zap i centralnoj UKR je svakodnevno mogao u dnevniku da slusa telefonska ukljucenja iz kotla , vojnike koji javno govore da hunta laze i skriva mrtve , da gledaju snimke izgorele tehnike i ugljenisane leseve i slusaju kako vojska ludi i ljudi od 50 god placu i da vide masovno dezerterstvo u Rusiju kao i gomile zarobljenih , ostavljene tehnike i razbijenih pozicija.

To je neprocenjivo i 10 Slavljanska i Kramatorska ne vrede koliko i ovaj poraz hunte a DNR je te gradove napustio bez borbe , napravili skolski primjer izvlacenja iz obruca a sa druge strane najbolji potez hunte je da ponovo posalje vojsku u kotao i unistenje

Taj "znacajnii pomak" hunte je doprineo da je DNR vojska jaca nego do tog " znacajnog pomaka" hunte jer nisu u okruzenju , jer su svi izasli neogrebani , jer imaju vezu sa Rusijom jer su sve snage i svu tehniku koncentrisali na manju i neisprekidanu teritoriju pa sada imaju dobar odnos
"broj vojnika/povrsina branjene teritorije" a sa druge strane bi opkoljeni garnizoni u Slavljansku , Kramatorsku , Artemovsku ... do sada bili porazeni.
Znacajni pomak na granici je doprineo da je hunta danas mnogo slabija , da su ljudi u Kijevu shvatili pakao rata i sad im vise nije do urlanja o klanju Moskalja , broj ubijenih/ranjenih/dezertera/ zarobljenih je toliki da se mnogi ljudi na zapadu UKR pitaju cemu sve to , unistena i zarobljena tehnika prevazilazi ono sta vecina armija u Evropi ima u naoruzanju a Kijev da bi opstao mra da organizuje treci talas mobilizacije i da vrhovna rada podigne prag do 65 god i time samo sipaju so na ranu i onima sto se protive ali sad i mnogima koji misle " camu sve to , treba se ssakriti i sacuvati glavu " ili vecini majki i zena koje su videle snimke gomile mrtvih i ranjenih pa protestaju i ne daju u vojsku sinovei muzeve.
Uglavnom , hunta nije u ovom ratu napravila ni jedan znacajni pomak koji bi znacio da su tog dana jaci nego prosle nedelje nego i nakon njihovog tzv znacajnog pomaka ( takticka cista pobjeda opolocenaca ) oni bi se nasli u govnima do guse i pred katastrofalnim porazom koji je usledio i da sve bude jos grdje po njih , u porazu koji se prenosio na dnevniku

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1170 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 6 sakrivenih i 1123 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., babaroga, bojankrstc, bolenbgd, Boris90, ccoogg123, dragoljub11987, dushan, Excalibur13, FileFinder, FOX, Goran 0000, hyla, ivan1973, Joco Skljoco, Karla, kolle.the.kid, laurusri, Leonov, Lieutenant, Lošmi, Mi lao shu, milutin134, nextyamb, ninareflex, NoOneEver Dreams, operniki, Ripanjac, Romibrat, simazr, Simon simonović, Srle993, StepskiVuk, Stoilkovic, tomigun, Tores, Trpe Grozni, Valter071, W123, šumar bk2, žeks62