Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1806

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 30 Avg 2014
  • Poruke: 103

Немојте да ликујете за изгубљеном техником укропа јер је злато у америци и на конто тога ће им ови продати све из складишта. Крај рату и наша победа ће бити тек онда кад изгине већина добровољаца-фашиста са запада укроруине. Зато би било идеално да наши нападају само те положаје и правце где су они јер регуларна војска и на силу мобилисани грађани ће једва дочекати да се предају тј демобилишу.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

pein ::

Da li neko ima vise informacija o ovome?

https://www.youtube.com/watch?v=mG8Pzxq5Vsc#t=78



offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Ruski mornari se pripremaju da 28.11. na brodu "Vladivostok" krenu za Rusiju, u pratnji skolskog broda "Smoljni"
http://flot.com/2014/176120/

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

http://en.itar-tass.com/world/760944
Кина о референдуму на Криму
Иако је начелно против референдума за независност, Кина мисли да је референдум на Криму
заиста посебан случај

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Evo fine snimke iznutra AN-30B Zuti 80 koji su " zli Rusi oborili iznad Slavljanska dok je prevozio humanitarnu pomoc , inkubatore za bebe i lek za ebolu " :




Pravi humanitarac Mr. Green

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

Izdajnik ::http://translate.google.ch/translate?hl=hr&sl=ru&u=http://www.dialog.ua/&prev=search

Ovo me zabrinjava.

Dali ima mogucnosti ovo uništiti? Mislim Svaki Radar se može locirati. Dali Novorusi imaju tehniku Poslat im nešto šta prati radarski izvor i uništit ga. Ovo bi moglo nam probleme pravit.

Hajmo vojni stručnjaci na Forumu. Koja rješenja imamo.

To je valjda ova mashina


Sto rece @aramis s, pojacano radiotehnicko izvidjanje, ometac, ili precizna artiljerijska vatra i kao da ga nema.
Novorusi su vec dokazali te sposobnosti.

Ovakvo lociranje art. oplozaja neprijatelja vrlo je brzo, precizno i daje prednost strani koja koristi radar pod uslovom da je druga strana tehnicki inferiorna i ne koristi protiv mere.
U tehnicku opremljenost Novorusa ne treba sumnjati Wink

online
  • mnn2 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 05 Avg 2006
  • Poruke: 322
  • Gde živiš: tamoDaleko

Nije ovo neka novina.Sećam se devedesetih kad su nas plasili da je neprijatelj nešto slično dobio kao humanitarnu pomoć.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Ovaj radar je nepotpun bez sredstava veze , komandnog centra i obucenih posada ( ukljucujuci i umrezenost baterije ili diviziona za kontrabatiranje ) i on jedino moze biti efikasan ako Ukri imaju obucene posade , prenos podataka do komande i svoje artiljerije u realnom vremenu a bez svega toga je ovo kozmeticka pomoc Amerike jer osim sto sigurno nemaju obucene posade isto tako , sudeci po onom sto se da videti , im je sistem veze iz doba SSSR-a ili mobilna telefonija tj sistem " prst u uvo "

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2014
  • Poruke: 93

cezar 35 ::Izdajnik ::http://translate.google.ch/translate?hl=hr&sl=ru&u=http://www.dialog.ua/&prev=search

Ovo me zabrinjava.

Dali ima mogucnosti ovo uništiti? Mislim Svaki Radar se može locirati. Dali Novorusi imaju tehniku Poslat im nešto šta prati radarski izvor i uništit ga. Ovo bi moglo nam probleme pravit.

Hajmo vojni stručnjaci na Forumu. Koja rješenja imamo.

To je valjda ova mashina


Sto rece @aramis s, pojacano radiotehnicko izvidjanje, ometac, ili precizna artiljerijska vatra i kao da ga nema.
Novorusi su vec dokazali te sposobnosti.

Ovakvo lociranje art. položaja neprijatelja vrlo je brzo, precizno i daje prednost strani koja koristi radar pod uslovom da je druga strana tehnicki inferiorna i ne koristi protiv mere.
U tehnicku opremljenost Novorusa ne treba sumnjati Wink

Naravno ovo ima smisla kada se upotrebljava u sistemu koji uključuje i jedinice koje su spremne za dejstvo po otkrivenim položajima.
Do sada smo na većini snimaka videli da artiljerija brzo poseda VP i po izvršenom zadatku još brže ga napušta.
Vreme reakcije Ukr artiljerije mora biti brzo i precizno ili može se koristiti avijacija, za koju smo videli da je prizemljena.
Najveća opasnost od ovog sistema je ukoliko se na VP boravi jako dugo uzdajući se u uređenja položaja a ne u manevar.

offline
  • boksi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Jun 2008
  • Poruke: 7818

SRPSKI HUSARI U UKRAJINI "Srbin Ivan" najavljuje novu jedinicu sa dva eskadrona i komandom u Moskvi

Obučen u maskirnu uniformu s nepoznatim simobilma na rukavima, u video klipu koji se pojavio na "Jutjubu" pojavljuje se nepoznati borac koji najavljuje osnivanje nove paravojne jedinice sa srpskim dobrovoljcima u Ukrajini.

- Rode moj, na današnji dan, 21. novembra, u svetlu velikog pravoslavnog praznika Aranđelovdana, dana svetog Arhangela Mihaila, obaveštavam vas o početku mobilizacije i popunjavanja nove srpske dobrovoljačke jedinice, koja će na operativnom nivou imati dva eskadrona, od kojih će jedan biti operativan na teritoriji DNR-a, dok će drugi biti na teritoriji LNR-a i koji će biti u punom raspolaganju oružanim snagama Novorusije - kaže ovaj muškarac kojeg su na društvenim mrežama Rusi predstavili kao "Srbina Ivana".



Prema njegovim rečima, za selekciju i organizaciju dobrovoljaca, logističke potrebe, obuku i doktrinu novoosnovane jedinice brinuće se koordinaciono telo pod nazivom Patronat, sa sedištem u Moskvi.

- Jedinica će nositi naziv Srpski husarski puk, po uzoru na istoimenu jedinicu osnovanu od strane ruskog imperatora Petra Velikog, kada je srpskom majoru Ivanu Albanezu dodeljen zadatak da osnuje prve srpske husare, koji će braniti granice ruske imperije. Činjenica koja nas je inspirisala da osnujemo jedinicu srpske husarije je da je ona osnovana da bi branila teritorije današnje Novorusije. - kaže on.



Ovo lici na amblem JSO

Prema podacima BIA, u građanskom ratu u Ukrajini, čiju celovitost priznaje država Srbija, učestvuje ne više od 30 građana. Oko dvadestak njih bori se na strani proruskih pobunjenika i obećana im je plata od oko 2.000 dolara nedeljno, dok je poslednjih dana ne više od 10 naših građana otišlo da se bori na strani ukrajinske vojske. Naravno, za 3.000 dolara nedeljno.

Svima njima od septembra preti višegodišnja kazna zatvora jer se očekuje da će tada biti promenjen zakon koji će ubuduće žestoko sankcionisati učešće naših građana u oružanim sukobima u stranim zemljama. Kako saznajemo, u Srbiji nema centra za regrutaciju plaćenika za Ukrajinu, tako da su naši građani na ukrajinsko ratište stigli preko Poljske, ali i direktno preko Moskve.



http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/513411/SRPSKI-HUS.....m-u-Moskvi

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1074 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 4 sakrivenih i 1031 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: babaroga, bigfoot, cenejac111, darkangel, Dimitrise93, djboj, DPera, draganca, esx66, HrcAk47, ikan, janbo, Joja, Kibice, kobaja77, Koridor, KUZMAR, ladro, laki_bb, laurusri, mercedesamg, milanovic, Millennium, mnn2, Nemanja.M, Panter, rajkoplje, raketaš, raptorsi, Rogan33, Srle993, stegonosa, Tas011, Trpe Grozni, Vlada1389, vladulns, šumar bk2, žeks62, 79693