Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1813

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32768

Sir oliver budimo realni i da su krenuli kako jesu opolčenci bi nadjalje dogurali tj očisili bi donjeckvi lugansku oblast od ukra a možda i nebi jer bi se patili dole oko mariupolja :-) nema potrebe za pesimizmom kolko je dobro došlo primirje ukrima tolko i opolčencima :-)



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/451505/Rusi.....Litvanijom
Русија затворила границу са Литванијом



offline
  • Pridružio: 03 Apr 2008
  • Poruke: 5823

stalker ::На гласању у УН поводом резолуције против нацизма,САД,Канада,Украјина гласале против!
Хрватска,Словенија,БиХ,Македонија,Црна Гора уздржани! Cool


Poznavanje engleskog ti je na zavidnom nivou.

offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2786

Sad će sledećih 5 strana da čitamo odgovore na post Sir Oliver-a Bebee Dol

offline
  • Pridružio: 17 Avg 2012
  • Poruke: 1273
  • Gde živiš: Šid, Srbija

stalker ::На гласању у УН поводом резолуције против нацизма,САД,Канада,Украјина гласале против!
Jel postoji neki link sa tekstom vezano za ovo?

offline
  • Pridružio: 16 Jan 2012
  • Poruke: 291

Citat:1) Japan i J. Koreja su imali mnogo više stanovnika 50ih pa je uspelo.

Porediti Japan i J.Koreju, njihov mentalitet, radne navike, disciplinu, kulturu i Ukrjaince (u sutini sve nas slovene) je apsolutno besmisleno. Ono sto kod njih uspeva kod nas provereno ne uspeva i obrnuto.
Sve u svemu los primer.

Citat:2) Kada se kreće sa niske lestvice podizanje nije toliki problem.

Posli smo i mi sa niske lestvice i napravili nesumnjivi napredak, ali ko je zadovoljan? Ko misli da USA/EU donosi srecu i blagostanje? To ne veruju cak ni oni koji jesu za EU, ali su ipak svesni svih prednosti i mana.

I dzaba im sve kad su i tu nisku lestvicu dostigli preko poljoprivrede i rudarstva iz Donbasa. Kao kad bi Srbija pokusavala da oporavi svoju poljoprivredu, ali bez Vojvodine.

offline
  • Pridružio: 27 Jul 2014
  • Poruke: 83

Sir Oliver ::Neko je pokusao da objasni Rusku taktiku kao igranje saha. Problem je da Predsenik Putin izgleda igra sam sa sobom. Druga strana se ne bavi taktikom. Da je pre dva tri meseca, kada su imali sansu slomili Ukrajinsku vojsku, da je Kijev u dometu haubica prica bi bila drugacija. Dali su im sansu u Minsku i to ce skupo kostati. Za koji mesec (a ovo ce potrajati) ni pola Sibira da daju nece da pomogne. Zasto sam negativan. Zato jel je zapadna masinerija u zaletu Osetil su da je druga strana je sprema na kompromise. Juce je Nemacki Ministar spoljnih poslova izigravao "dobrog policajca" Istovremeno se najavljuje otvorena podrska u vojsci Ukrajine vojnog saveza u kome je i Nemacka. Ludilo
Nadam se da gresim ali su moja strahovanja ogromna da ce Rusija da klekne


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ako si negativan po pitanju opstanka ljudske civilizacije, a i zemaljske kugle, onda te razumem. Ali ako si negativan po pitanju da ce Rusija kleknuti onda te uopste ne razumen.

Ako vrh Ruske Federacije oceni da je Rusija na putu da "klekne" nece se libiti atomskih udara po celom zapadnon svetu (Rusi su to otvoreno i reklu pozivajuci se na vojnu doktrinu usvojenu 2010 godine). Drugim recima Rusi ce zabiti nadgrodni plocu na kojoj ce pisati:

LJUDSKA CIVILIZACIJA
RODJENA: Ko zna kad
UMRLA: 20XX

Prema tome rode, ne sekiraj se za Ruse i Rusiju, vec se postaraj da ti ovo vrememna kolio nam je svima ostalo provedes u sreci i veselju!

offline
  • Pridružio: 02 Nov 2010
  • Poruke: 1285

Megapurpletv ::+ .........

Japanci su dvadeset godina živeli u bedi i radili 14 sati na dan da bi postigli to što su postigli. Baš me zanima koliko Ukrajinaca je spremno na takav fanatizam.Ipak Japancima ni to ne bi bilo dovoljno da im Amerika nije otvorila tržište kako svoje tako i evropsko. Danas je situacija sasvim drugačija, ni Amerika ni Evropa ne mogu više nikome ozbiljnije da ustupaju tržište. Jedina nada za razvoj Ukrajine je rusko tržište a oni baš sa njima našli da zarate. Amerika kada je započinjala pokušaj okupacije Ukrajine je računala da će pretvaranje Ukrajine u svoju koloniju finansirati preko Ukrajinskog izvova u Rusiju. Veroovatno su pretpostavili da će Rusiju ucenjivati bazom na Krimu ali Putin im je majstorski oduzeo to stredstvio ucenjivanja i sada je situacija za Ukrajinu katastrofalna.


1) Mentalitet, radne navike, nivo discipline, fanatizam itd su sve promenljive kategorije koje su posledica uslova života prethodnih deceniju-dve.

2) Potpuno istim mehanizmom koji sam opisao je i Kraljevina Srbija izašla kao pobednik iz carinskog rata sa A-U. Zemlje Antante, za koje smo bili vezani preko Rusije su nas iz strateških razloga pogurale dajući nam kredite i otvarajući tržišta za našu prehrambenu robu koju su i favorizovali. Po našem izvoznom artiklu br. 1 se ceo rat i zvao "svinjski rat"

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3635

Trpe Grozni ::stalker ::На гласању у УН поводом резолуције против нацизма,САД,Канада,Украјина гласале против!
Хрватска,Словенија,БиХ,Македонија,Црна Гора уздржани! Cool


Poznavanje engleskog ti je na zavidnom nivou.


У чему је проблем?
Текст сам пренео,могуће да има грешака,које не мењају суштину!Очигледно ти се резултат гласања не свиђа.Да ти кажем одмах,И ја сам ШОКИРАН гласањем! Mr. Green Cool


http://rt.com/news/207899-un-anti-nazism-resolution/
http://www.un.org/en/ga/third/69/docs/voting_sheets/L56.Rev1.pdf

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2007
  • Poruke: 8384
  • Gde živiš: Ravni Banat

Раширисте фокус и превише.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1010 korisnika na forumu :: 73 registrovanih, 10 sakrivenih i 927 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: alkatraz080, amstel, Ben Roj, bigfoot, Bobrock1, bojank, cer, comi_pfc, darcaud, deimos25, dekan.m, Denaya, Dimitrije Paunovic, Djokislav, Dorcolac, DPera, dulleo, Frunze, Georgius, goranperović66, havoc995, HogarStrashni, ILGromovnik, Ilija Cvorovic, Karla, kikisp, Krusarac, Kubovac, kybonacci, Lieutenant, Litostroton, LUDI, mackenzie, mariwoj63, Maschinekalibar, MB120mm, mb1213, mean_machine, mercedesamg, Metanoja, mgolub, Miha79, milenko crazy north, milimoj, mushroom, Ne doznajem se u oružje, Nemanja.M, nenooo, nikoladim, nuke92, panzerwaffe, pirke96, radionica1, raptorsi, RJ, rovac, sasa87, skvara, Srle993, stegonosa, Stoilkovic, tmanda323, torivoje, UAV operator, VJ, vlad4, vladulns, Vlajman1957, voja64, zeo, zixmix, Žrnov, šumar bk2