Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1997

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1475
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Debalcevo ukropska strana
http://www.rferl.org/media/video/ukraine-russia-de.....12452.html
https://www.youtube.com/watch?v=RvnK3jcmSLc



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Eagle1987 ::Posto vidimo da su Novorusi dobro naouruzani, pitao bih bolje upucene u ovaj sukob, u kojoj mjeri tehnika moze biti njihova a u kojoj Ruska.

Pogledas jednu stranicu u nazad I vidis remontovanje zarobljene tehnike. Znaci tahnika je ukrajinska uglavnom.



offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 274

Eagle1987 ::Posto vidimo da su Novorusi dobro naouruzani, pitao bih bolje upucene u ovaj sukob, u kojoj mjeri tehnika moze biti njihova a u kojoj Ruska.

I kod jednih i kod drugih je Ruska tehnika,sa time sto Ukrajinci imaju nesto i nato tehnike jer ih istom snabdevaju,kao sto mozes videti da je nato oruzije pronadjeno na aerodormu.U sustini svi koji nisu u Nato-u koriste rusku tehniku,na globalnom nivou....

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17753

Новости
24 января 2015

День траура в Донецкой Народной Республике.
Артиллерия ВСУ обстреляла Мариуполь.
Армия ДНР освободила поселок Красный Партизан.
В Горловке остается напряженная ситуация.
В Стаханове не прекращаются бои.

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2015
  • Poruke: 241

virked ::СТРАТЕГИЈСКИ ОБУХВАТ: Рат САД против Русије и Кине
Citat:О Аутору

Владимир Ракоњац је рођен 1992. године у Београду. Након што је завршио Војну гимназију, школовање наставља на Војној академији, смер војноелектронско инжењерство, модул – телекомуникације. Свере интересовања су му геополитика, војна историја, геостратегија и војна стратегија.


Стратегијски обухват представља...

Данас, јануара 2015. дошли смо у ситуацију да је Русија јасно показала своје агресорско лице, док Кина није могла да обузда своје освајачке аспирације. Сједињене Америчке Државе су у великој мери успеле у својој обухватној намери. Европски фронт је формиран, Пацифик утврђен, Блиски исток пожељно нестабилан, док Авганистан представља базу на коју може и даље да се рачуна. Уз помоћ дипломатских и економских притисака на Русију и по могућству, успешне организације оркестрираних револуција, овај план би био највећи стратегијски успех у историји људске цивилизације. Када погледамо са војне тачке гледишта Русија и Кина су у стратегијској дефанзиви са потребом за новим савезима. Наоружавање је у току, а пребацивање одговорности за изазивање глобалних криза је учестало. Долазећи период доноси нешто сасвим ново, али у једну чињеницу треба остати апсолутно уверен – униполарни систем са Сједињеним државама на челу, се неће предати без борбе.

(akademskikrug.rs)
http://akademskikrug.rs/strategijski-obuhvat/

Brate mili, ja šupljiju propagandu odavno nisam pročitao.
Kakav strateški obuhvat Rusije i Kine?
Rusija i Kina agresivni?

"Strateškim obuhvatom" EU propade u totalu. Samo (npr) Grčku je toliko pogodio embargo ka Rusiji, da će prva od EU članica ispasti iz EU, a zatim je osiguran pad evra i propast EU (doduše i ovako bi, ali sporije). Šta mogu amerikanci bez jake i monolitne EU - postaju sila opkoljena morem. Koliko im je god more pomagalo, ipak su Rusi i Kinezi u centru geopolitičkom sveta, a ako EU ode pod led (kao što mora), od evro-atlantizma, ostade samo ružna uspomena.

SAD sa navodnom politikom pada cena nafte (ako i to nije Rusko-Kineski potez), osta bez jedine "perspektive" - nafte i gasa iz stena. Pola sveta je tu budalaštinu već otkazalo, a niskom cenom nafte dolar odlazi u istoriju. Saudiska arabija, ... svi američki saveznici odoše pod led, dok se Kina i Rusija itekako snalaze. Američke firme propadaju i sišu gomile sveže štampanih dolara iz budžeta, jer proizvodnja nafte i gasa iz stena, zahteva startne troškove 60+ dolara za 220l. Ko tu može da gubi i šta? Niska cena nafte pogoduje samo preduzećima u razvoju, a ne monopolistima, a ko danas razvija privredu? Kakav obuhvat, a BRIKS sve jači i jači?

Isto po pitanju raketa, kosmosa, vojnog budžeta. SAD vojni budžet je džak bez dna, a iz probušenog džaka, kako finansirati rakete, kosmos, nove projekte? Da se ne lažemo, NATO ima opremu koja nije ni prineti drugome, sem za slikanje. Od tenka, preko topa, do raketa i svemira, svuda su u ogromnim problemima - sve to nevalja ništa. A da tek ne pričamo o "ratovima zvezda", obaranju Ruskih raketa iz Rumunije i Poljske i sličnim glupostima.

Stvari su jasne i prejasne, da NATO ima hrabrosti, snage, mogućnosti, odavno bi napali Rusiju (i/ili Kinu) i demonstrirali tu silu neviđenu, pa bar povodom Ukrajne, koju su preuzeli pučem na koji Janukovič nije reagovao. Umesto toga pričaju bajke o svojoj sili, te će sankcije, te reakcije, a svima je jasno da je zapad smrtno bolestan i da u ludilu vuče samoubilačke poteze.

Povodom Ukrajne, jasno je da je samo pitanje vremena, da Rusi (iz Ukrajne) preuzmu Kijev, Lavov i sve što treba, a zapad je tu nemoćan. I da otvore još neko žarište u svetu, sve oko Rusije i Kine na 1000km će biti vrlo brzo Rusko, ili Kinesko. Da li na žalost, ili na sreću, ne znam, ali biće ljute muke po svetu, jer se SAD praktično ne graniči sa Rusijom da je Rusija osvoji, a Rusi neće "tolerisati" strahote pomahnitalih ludaka večito - odgovoriće nuklearno (na bilo kakav nuklearni napad).

Baš da toga ne bude, Rusi ovoliko i odugovlače oko Ukraine, jer veći su ulozi u pitanju. A za Ukrajnu Rusija ima svo vreme sveta (na žalost civila), jer tako (na žalost) mora.

offline
  • Pridružio: 03 Maj 2014
  • Poruke: 103

Французима дошло на наплату (не)испорука Мистрала. Индија одустала од набавке француских авиона, и договорили се са Русима о куповини Су-30. Пошто је Француска сада на лошем гласу по испуњењу уговора, биће тога још, Пресешће им Мистрал, и подилажење САД.


warfiles.ru/show-78849-cu-30-vmesto-rafale-.....ndiyu.html

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2015
  • Poruke: 241

Izdajnik ::Jedan vojni strucnjak je danas opet pricao o situaciji u Ukraini. on je otprilike rekao, da se Kijev i njegovi Americki Savjetnici previse oslanjaju na brojke. Po tim brojkama su Ukrainci u totalnoj premoci. Ali to su vecinom vojnici koji ni pod prijetnjom oruzja nece napustat svoj bunker. Zato nisu u stanju jednu Ofenzivu da zapocnu. Uloga Americkih Savjetnika je proturjecna. Prvo ih Ukrainci pumpaju sa informacijama koje nisu istinite i drugo oni su navikli na super motivirte vojnike, totalnu premoc u zraku i topnistvu. Izvarednu Spijunazu i demoralisanog neprijatelja. Kaze da zna o jednom slucaju, gdje je bio naredjen jaci udar na pozicije von Novorusa. Bilo je na tom djelu Fronta skoro 1500 vojnika. Kad su saznali da moraju krenuti vecina nije ni pod prijetnjom zatvora na to pristala. Javilo ih se 50 sa 3 tenka. Naravno od napada se odustalo
Američki "stručnjaci" su navikli da napadaju nenaoružane planinske nomade kod uzgoja koza, po mogućstvu sa bespilotnim letelicama iz Vašingtona.

Ajde nek pošalju malo te svoje "motivisane vojnike" u Novorusiju?
Garantujem ti da bi bili lošiji od ukropa i da bi Novorusija već bila na Poljskoj, Rumunskoj, itd. granici.

Isto i pitanje jednoga, koliko tehnike su Novorusi dobili, a koliko zarobili?
"Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka."
Nije to fudbalska utakmica, ili auto-trke, ovde je ko živ, ko mrtav - rat.
I ukropi i Novorusi imaju slično naoružanje - vrhunsko za rat (sa tim što ukropi ipak puno više).

Ovim opkoljavanjem kod Debaljceva, mislim da je preko 50% posla završeno, ali nisu ludi da podcene protivnika, pa ne hrle.

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2014
  • Poruke: 9

zoran MKD ::Eagle1987 ::Posto vidimo da su Novorusi dobro naouruzani, pitao bih bolje upucene u ovaj sukob, u kojoj mjeri tehnika moze biti njihova a u kojoj Ruska.
Акои експерт че да разлкује совјетску од совјетске технике.

Dobro receno, ali mislio sam u kojoj mjeri ih Rusi nadopunjuju tehnikom i koliko su mogli imati tehnike na pocetku sukoba!

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2006
  • Poruke: 376

БВП ополченаца пропало на неком мосту. Могуће да је из групе која је кренула за Стаханов



Моторолине слике из војске (Чеченија)



offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Након данашњег ослобађања још 5 села изнад Дебљацева Дебљацевски котао прети да се претвори у обруч.
Већ сада је јасно да изласка за 8 000 припадника националне гарде (десни сектор) нема изласка . Питање је само да ли ће положити оружје и предати сву технику (иначе се овде налази преко 20% целокупне украјинске војне технике) или ће часно погинути као што су изгинули у Иловајском котлу само што ће овде жртве бити далеко веће.

Ovi su pošli na Peski , evo kako su završili .

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688&v=wRqXx4z4xjI&x-yt-cl=84503534

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1159 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 4 sakrivenih i 1119 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Alexandar-1973, Andrija357, Belac91, Buzdovan, cenejac111, CikaKURE, comi_pfc, debeli, dejina811, djboj, FOX, galerija, Georgius, hologram, Kubovac, Litostroton, ljuba, mercedesamg, Mi lao shu, MikeHammer, milan.vukovic, milenko crazy north, Milos82, ObelixSRB, Parker, procesor, repac, rodoljub, stalja, Stanlio, stegonosa, suton, vathra, zapclink, |_MeD_|