Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2025

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 16 Okt 2014
  • Poruke: 100

26.01.15.Донецк. Ночной рейд подразделения СОБР и Оксаны Волчонок
youtube.com/watch?x-yt-cl=84838260&.....95pYYSWD7M

panzerwaffe ::miljan02 ::Moras podrzavati pro rusku stranu u svemu sto rade. Ako to ne radis, to znaci da podrzavas naciste, ukrajince, NATO, ameriku i tako dalje. Nazalost tako neki ljudi razmisljaju.
Da si malo čitao forum unazad znao bi da je ovde mnogo kritika bilo upućeno za mnoge stvari i u Rusiji i u Novorusiji.

Jesu, i ocigledno je ako si se malo potrudio da procitas moj post da se to ne odnosi na njih, kao sto sam naveo "neki ljudi". Nisam rekao svi.

Fenix Lady ::miljan02 ::
........
Cinjenica je da tatari nisu zadovoljni sa ruskom okupacijom krima. Kao i istom cinjenicom da pro rusi u istocnoj ukrajini nisu zadovoljni sa ukrajinom. Najlakse je ne misliti svojom glavom i uzimati samo ono sto nekom odgovara, a sve sto ne odgovara proglasiti propagandom, iako ima video zapisa i dokaza.


Ovim što si pripajanje Krima Rusiji nazvao okupcijom, sve si rekao !!!

Odluka da se ta ista Ukrajina, kao i Litvanija, Letonija, Estonija, Kazahstan, Tadžikistan, Uzbekistan,..... otcepe od SSSR je bila normalna i prihvatljiva, ali odluka da se Krim otcepi od Ukrajine nije normalna, jel'?!
Odluka da se Čehoslovačka podeli na Češku i Slovačku, da se od SFRJ otcepe Slovenija, Hrvatska, Makedonija i BiH je takođe bila legitimna za ceo svet, ali odluka da se moš misliti KRIM OTCEPI OD UKRAJINE, e to nije legitimno.

Dosta je više te nebulozne priče o nepromenljivosti granica definisanih posle II svetskog rata, kad su sve granice promenili upravo oni koji se sad pozivaju na iste.

I kakva je to priča o Tatarima na Krimu?! Pa oni su tamo manjina i to žestoka manjina. Njima ni jedno ljudsko pravo tamo nije ugroženo, ali da će oni moći da odlučuj o sudbini Krima, a ne većinski narod, e to malo teže. Sva svetska bagra je žestoko skočila da brani pravo Tatara na Krimu, a niko nije skočio da brani prava Rusa u Letoniji koja im je upravo zabranila da govore svojim maternjim jezikom!!!! baš kao što je Ukrajina zabranila Rusima u Ukrajini !!!!

Sve to što pokušavaš da plasiraš ovde na forumu, da nije žalosno bilo bi smešno !!!


Nema nista normalno o slanju svoje vojske na tudju teritoriju. To nikad nije bilo normlano niti ce ikada biti. I to ce se uvek zvati okupacija.

Pricas o necem o cemu nemas pojma. U Litvanija, Letonija, Estonija, Kazahstan, Tadžikistan, Uzbekistan, ukrajini tokom raspada SSSR nije bilo okupacije sa vojskom is tudje zemlje i to je cinjenica. To sto ti mislis da je raspad SSSR isto sto i slanje vojske na tudju teritoriju gde joj nije mesto (znaci van baza gde treba da budu po ugovoru) govori samo o tome kolko duple standarde imas.

I zbog toga Krim nikada nece biti isto kao primere sto si ti dao zato sto su rusi usli na tudju teritoriju, i tu nema nikakve rasprave vise. Da je krim odrzao referendum bez prisustva strane vojske, proglasio nezavisnost i onda rusi usli, onda bi smo mogli da pricamo o slicnostima, ovako ne.

Takodje ti sigurno ne znas dal su prava tatara ugrozena ili ne, pogotovo sto je dosta bilo tema o tome da jesu., posto su oni kao manjina protive ovih promena, i dosta problema nastaje zbog toga, ukljucujuci zatvaranje njihove TV stanice sto sam ovde postavio, a vi pokusavate to da opravdate na svaki moguci nacin.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Прво пет разлога за свеопшту панику, а онда се са небеса спушта… руски десант
УКРАЈИНЦИМА ПРЕДОЧЕНО КАКО БИ ЗАСТРАШУЈУЋЕ ИЗГЛЕДАЛО
ДА ПРОТИВ ЊИХ ЗАИСТА РАТУЈЕ РУСИЈА
ПРВИ ЗНАК: Отказивање свих средстава за везу, потпуно пражњење акумулатора у возилима, тенковима и осталој техници, као и пражњење батерија на мобилним телефонима, специјалним нишанима, на радио-станицама - то обезбеђује систем „Хинган“, чији је радијус деловања - 20km
ДРУГИ ЗНАК: Потпуно отказивање свих система који користе ЛЦД мониторе и престанак рада свих уређаја за навођење на циљ система ПВО, па су и радари мртви - тако делује систем „Алтаир“
ТРЕЋИ ЗНАК: Немогућност коришћења диригованих пројектила - од лаких преносних зенитних ракетних система до противтенковских диригованих ракетних пројектила. Они се одмах самоуништавају приликом покушаја коришћења… То је систем „Ртут“ (Жива), а Руси их сада имају у сваком батаљону
ЧЕТВРТИ ЗНАК: Немогућност коришћења дронова - беспилотних летелица. Они или падају, након отказивања система за нацигацију и мотора, или слећу на положаје које држе Руси. Јер, систем „Красуха-4“ избацује из строја електронику у авионима и било којим другим летелицама
ПЕТИ ЗНАК: Феноменална прецизност артиљеријске ватре, са растојања које је ван домашаја украјинске артиљерије

Линк за цео текст:
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/prvo-pet.....ski-desant



offline
  • Pridružio: 10 Feb 2010
  • Poruke: 3863

ProkupacPK ::Nestanak struje 300m ispod zemlje je opasna stvar. Zna li ko da li su se izvukli?

Сви су извучени.

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

MarkoO ::

Na mene a vjerujem i na ostale je puno bolji utisak ostavio video kada su zarobljenim Ukrima s aerodroma dali soka da se okrijepe...

@Wrangler

Ne vjerujem da će Novorusija ikada ući u sastav RF. Nisu ušle ni Abhazija ni Osetija iako de facto, jesu dio RF. Novorusija je sredstvo Rusije da obuzda Ukrajinske snove o pridruživanju NATO i EU, isti scenarij kao i s Gruzijom.

Zato sam i stavio u zagradi "u nekom obliku"
Ne znam od kada pratiš dešavanja u Ukrajini ali na početku sukoba su se itekeko lijepo ophodili sa zarobljenicima a to rade i dan danas, pazi ne može dobiti isti tretman mobilisani rudar ili redov (pogledaj video sa Zaharčenkom gdje majci očita lekciju i vrati joj sina) i fašista koji je viđen na Majdanu kako baca koktele i koji sada u Donbasu "vaspitava" neistomišljenike i koji se diči (onaj pukovnik mi tako djeluje) svojim djelima.
Taj ćelo je zaslužio puno gore poniženje i po meni Givi jeste pogriješio svojim postupkom...trebao ga je u neki podrum i metak u potiljak ili kao Musolinija objesiti na sred trga za primjer ostalim krvolocima.

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2014
  • Poruke: 276

Obavezno pogledati, oleg carjov pre majdana u ukrajinskoj radi, veoma poucno

offline
  • Pridružio: 11 Sep 2011
  • Poruke: 82

Vratili se ovi

Trapped by Artillery Fire: Russian Roulette (Dispatch 88 )

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Deki se vratio na front i radi punom parom.

http://www.pravda.rs/2015/01/27/foto-srbi-odbranil.....-gardista/

Ako imate F.B. verovatno mozete da vidite snimak.

https://www.facebook.com/video.php?v=4399427161535.....mp;theater

Deki trenutno čisti svoju pušku .

Čudimo se mesecima kako Ukrainci gube teritoriju , tehniku , ljudstvo ...
Posle ovog snimka mislim da će svima biti jasnije zašto je to tako ?

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201501272216-xowl.htm

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Gledam na Militar Map oko Debeltseva se pojavile neke zastave. I sve su blize i blize. Nevjerujem da je ANR sve to mogla osvojit. Prije prepostavljan da se Ukrainci povlace. Zna li netko vise o ovome?

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422327029&v=-yzbJesPrHE&x-yt-cl=84838260
Заробљена Украјинска техника на блок посту у близини Красног Партизана

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 864 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 7 sakrivenih i 814 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, Alexandar-1973, amaterSRB, Bokiboks, Boris BM, dane007, Dannyboy, Djokislav, DonRumataEstorski, Duh sa sekirom, Excalibur13, flash12, FOX, gorican, Griffon vulture, ikan, Ivica1102, Karla, kolle.the.kid, Komentator, Kubovac, kybonacci, Litostroton, mikrimaus, milutin134, Misirac, Mlav, mnn2, mocnijogurt, nebojsag, nemkea71, nextyamb, opt1, powSrb, raptorsi, RJ, Sirius, Trpe Grozni, Tvrtko I, vathra, vlajkox, W123, |_MeD_|