Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2031

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Željko
  • Arhitekta
  • Pridružio: 04 Avg 2014
  • Poruke: 37
  • Gde živiš: Zrenjanin

Evo samo, apropo Givijevog nutricionističkog zbrinjavanja pukovnika sa aerodroma, pa pogledajte sliku ovog čoveka koji je sigurno sa jednom nogom direktna vojna pretnja Ukrajini i sigurno ga upravo vode na edukativni kurs, npr. da igra školice dok mu ne otpadne Georgijevska lenta.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

Грађани Украјине не желе да ратују
Власти Украјине оптужују војне обвезнике земље за ометање мобилизације. Без обзира на опасност од кривичног кажњавања, више од половине резервиста бира да на разне начине избегне позив у војску. Раније је председник РФ Владимир Путин предложио Украјинцима који не желе да ратују да преседе мобилизацију у Русији.

Становници западних области Украјине одбијају да иду у војску. "Шефови 14 сеоских савета Ивано-Франковске области одбили су да приме позиве. 57% позваних војних обвезника Ивано-Франковске области није дошло на медицинску комисију. 37% обавештених војних обвезника Ивано-Франковске области напустило је територију Украјине" - то је цитат са Фејсбук-странице саветника председника Украјине Петра Порошенка, Јурија Бирјукова. Извештај о резултатима прве недеље мобилизације шокирао је. Посебно га је изненадило понашање становника западних области Украјине, који су традиционално били ослонац прозападног кијевског руководства и нису волели источни Донбас. За украјинске власти ово непослушање Кијеву било је непријатно изненађење. Мада, како следи из извештаја, Украјинци у целини не горе од жеље да узму оружје у руке, истиче политиколог, директор Кијевског центра за политичка истраживања и кофликтологију Михаил Погребински.

Становници не само западних области, већ и читаве Украјине не схватају најбоље зашто треба да ризикују своје животе. Пропаганда је већ прешла ту границу када је могла да подиже патриотско расположење. Ради се о томе што раније већина становника западне Украјине ништа није имала против самоуправе источних региона. Својевремено смо спроводили истраживања – они нису били против да се тамо користи руски језик. И чињеница да многи од раније позваних у војску једноставно нису дошли кући или су се вратили обогаљени, уз то неуспеси украјинске армије на фронту – све то не подстиче борбени дух.

Нови талас опште мобилизације, већ четврти по реду, био је проглашен у Кијеву 20. јануара. Војни обвезници од 25 до 60 година требало је у року од три месеца да добијају и усавршавају бојеве навике далеко од куће. Власти Украјине су обећале да резервисти, исто као и 20-годишњи мобилисани, неће бити упућивани у "кризна жаришта". Али људи им не верују, зато се труде да нађу могућност да избегну мобилизацију. Ко може, одлази у иностранство. Хостели и мотели у пограничним областима Румуније пуни су младих Украјинаца. Река оних који беже од мобилизације тече ка Пољској. У Русију прелазе читава села. тим поводом председник РФ је чак дао наредбу да се размотри питање да Украјинци који не желе да постану топовско месо могу да остану на територији РФ без статуса избеглице више од предвиђених 30 дана.

Администрација украјинског председника већ припрема поправке Кривичног законика како би пооштрила казне за неодазивање на мобилизацију. Министарству одбране Украјине потреби су резервисти – из актуелног таласа мобилизације и два следећа, који су планирани ове године. Стање на фронту за Кијев је критично. Без обзира на бројну надмоћ, наоружање, авијацију, војска се повлачи. Имају велике губитке. Украјинске власти чак су поново ступиле у контакт са лидерима проглашене Доњецке и Луганске народне републике у покушају да обуставе бојева дејства која тренутно теку у корист устаника.

Тако је било у септембру прошле године, када је неуспех на фронту подстакао Кијев да закључи у Минску мировне договоре. Али уместо реалног примирја и политичког решавања конфликта, Кијев је искористио предах за прегруписње снага и нову агресију. Овог пута Донбасу су потребне чвршће гаранције. Кијев није расположен да их да. Зато поново покушава да добије на времену, а сам ужурбано гура новајлије у ровове.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/2015_01_28/Gradani-Ukrajine-ne-zhele-da-ratuju-4945/
Cool



offline
  • Pridružio: 25 Jan 2015
  • Poruke: 70

Ukrajinci zavarili svoje vojnike u tenku

Snage Armije Novorosije saopštile su da su zarobile dva tenka pod Avdejevkom. Tenkovi nisu odgovarali na vatru, pa su Rusi odlučili da ih zarobe. Ustanovili su da su svi poklopci za izlaz iz tenka zavareni, a pod gusenicama postavljene mine. U tenkovima su našli živu posadu, koja im je ispričala da su nedavno mobilisani, ali da su odbijali da "poginu u glupom ratu". Stoga je ukrajinski komandant naredio da ih zavare i miniraju kako ne bi mogli da pobegnu ili se odvezu sa položaja, a sve u nadi da će otvoriti vatru na sunarodnike......

vesti-online.com/Vesti/Svet/466736/Ukra.....ke-u-tenku

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

НУЛАНД: NATO мора формирати командне центре у шет земаља уз линију фронта
КЕРИЈЕВА ПОМОЋНИЦА НИЈЕ ПРЕЦИЗИРАЛА ШТА ПОДРАЗУМЕВА
ПОД „ЛИНИЈОМ ФРОНТА“

ПОМОЋНИЦА Џона Керија - Викторија Нуланд у чијој надлежности су Европа и Евроазија - позвала је у име Вашингтона NATO пакт да створи „командне тачке и снаге за брза реаговања у шест земаља Европе“.

При том је прецизирала: „Морамо такве командне центре што пре формирати у свих шест земаља које се налазе на линији фронта“.

Иступивши у америчком Институту Брукинг, није побројала тих шест земаља, нити је прецизирала шта је имала у виду кад је помињала „линију фронта“. Међутим, нагласила је да је NATO (као да агресије на Југославију није било) одбрамбена алијанса и да је његова улога осујећивање и одбијање агресије. Упркос томе, додала је, „NATO мора бити у приправности“.

Нуланд је апеловала на земље алијансе да редовно финансирају NATO и да повећају војне расходе. Указала је да неке већ покушавају да изврдају те обавезе („настоје да се ослободе удице“).

Током прошле године с из Брисела и Вашингтона могло чути да ће се командни центри NATO појавити у Пољској, Естонији, Литванији и Естонији.
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/nuland-n.....iju-fronta

offline
  • MarkoO 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 27

Stala ofenziva? Confused

cassad-eng.livejournal.com/111892.html

Moj slobodni prijevod:

-ofenziva svugdje stala osim oko Debaltseva koji još uvijek nije zatvoren

-Ukri kontroliraju većinu Peskog, Avdejevku drže čvrsto i nanijeli su tamo dosta gubitaka Novorusima tijekom prošlog tjedna

-Novorusi zauzeli dio Marinke

-Nakon zauzimanja Yelenovke postoji opasnost da Ukri prekinu komunikaciju Donetska prema jugu

-Nema promjena oko Mariupola, iako su navodno Novorusi zauzeli Vinogradnoye,

-ofenziva Ukra oko Gorlovke s ciljem preuzimanja položaja oko Krasnog Partizana i Majorska, Novorusi u defanzivi

-Nema većeg uspjeha u probijanju obrane Debaltseva (što je i logično jer su Ukri znali u kojoj se poziciji nalaze i imali dosta vremena na pripremu obrane), glavni pritisak ide sa sjeveroistoka gdje potiskuju Ukre. Lokalci kažu da su se Novorusi približili predgrađima.

-Ukri u protunapadu na ranije zauzete pozicije kod Krasnog Pakhara odakle se planirala daljnja ofenziva s ciljem presijecanja M-103 ceste (što su Ukri očito shvatili).

-Popasnaja još nije zauzeta. Obje strane pretrpjele veće gubitke, Novorusima fali municije. Kod ceste prema Bakhmutki ofenziva stala

-Gubici na obje strane veliki i premašuju službene brojke, usprkos tome moral je na visini.

-Usprkos najavama Ukri drže front i nema naznaka raspadanja fronta (za sada)

-Veliki problemi Ukra oko mobilizacije, navodno će 4. val biti prekinut, ali će nešto ljudi ipak biti mobilizirano nakon čega slijedi 5. val.


Sve u svemu daljnji će razvoj situacije ovisiti o ishodu Debaltseva. Novorusi su tu posljednjih dana ubacili dosta ljudi, a Ukri svoju brojčanu nadmoć koriste da bi povratili izgubljeno.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Obje strane se hvale uspjesima. ANR je stiska polako Džep i prišli su Debelezevu jako blizu. Ukrainci ušli u Troickoe i pokušavaju ga osvojit. ANR šalje pojačanje. Stahanovo je sad Ukrainski.
Kod Peskija i Avdeevke imaju Ukrainci inicijativu. Izgleda da su borbe u Spartaku.
Ukrainci su ubacili ogromne rezerve i pokušavaju sa velikom predmoc ANR pobjedit. Gubici su na obje strane ogromni. Sa ovim tempom je pitanje vremena tko ce prvi iskrvarit.
Mnogo propagande u vezi mobilizacije. Jedni prikazuju videospot kako stanovnici navaljuju ići u vojnike a druga strana prikazuje totalnu pasivnost. Vjerovatno je istina negdje u sredini.
Nema potvrđenih vješti o dezeterstvu.

offline
  • Pridružio: 15 Jul 2008
  • Poruke: 111

da li neko prepoznaje dva mlada momka ...

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Izgleda da je Givi privukao pažnju... Samo im fali još jedna Karla del Ponte ili neki Bramerc Smile

Radio Free Europe - Radio Liberty: Disturbing Videos Raise War-Crimes Concerns In Ukraine

http://www.rferl.mobi/a/ukraine-prisoners-of-war-s.....16285.html

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1474
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Krivoy rog gradani okupirali administrativne prostorije tj.skupstinu grada. Ne znam zasto.



Evo i video pa ako neko nesto uspije da shvati ne pricaju o nikakvim zahtjevima. Bar mi se tako cini.
https://www.youtube.com/watch?v=uDrjS-cQ0Tk&x-yt-cl=84838260&x-yt-ts=1422327029

online
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25467

http://ukraina.ru/news/20150127/1011914713.html
Генерални директор Међународног монетарног фонда Цхристине Лагарде је рекао да Украјина не би требало очекивати финансијску помоћ онима док се ситуација у земљи стабилизује

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1078 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 6 sakrivenih i 1015 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Asparagus, babaroga, bankulen, bojanM84, bokisha253, BORUTUS, BraneS, brundo65, ccoogg123, CrazyDiablo, Dannyboy, djboj, Djokkinen, Doca, DonRumataEstorski, DragoslavS, Duh sa sekirom, dule10savic, GandorCC, GenZee, Grah0, helen1, Ivan Campo, Joja, Kubovac, kunktator, kybonacci, loon123, LUDI, mean_machine, Metanoja, mgolub, milenko crazy north, milimoj, misa1xx, naki011, Nemanja.M, nenad81, novator, opt1, Panter, panzerwaffe, Parker, royst33, sap, savaskytec, Seeker, slonic_tonic, solic, stalja, Stija zmija, theNedjeljko, VJ, vladulns, voja64, Wrangler