Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2044

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2006
  • Poruke: 376

Украјински војници, заробљени у Угљегорску



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1474
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Naf napada malulrovku. Tweetovano prije sat vremena.

Mapa za juce (28mi)



offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

Истурени одреди ДНР ушли у Дебаљцево, почињу уличне борбе
У ТОКУ БОРБЕ ЗА УГЉЕГОРСК И ВЕРХЊЕТОРЕЦКОЈЕ, УКРАЈИНЦИ И ГАЂАЈУ ГОРЛОВКУ И ДОКУЧАЈЕВСК
Начелник штаба полиције ЛНР, Сергеј Козлов, саопштио да Украјинци повлаче неке снаге из околине Дебаљцева и Тошковке према Лисичанску. Посебно је нагласио да је украјинска армија око Дебаљцева за последња 24 сата имала око 100 погинулих
+ ОСТАТАК ТЕКСТА
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/istureni.....icne-borbe
.....................................................................................................................................................
Генералштаб Украјине признао да у Донбасу не ратује против руске армије
ЊЕГОВ НАЧЕЛНИК ЧАК НАГЛАСИО ДА У УКРАЈИНИ НЕМА РЕГУЛАРНИХ РУСКИХ ЈЕДИНИЦА
НАЧЕЛНИК Генералштба украјинске армије Виктор Муженко изјавио је да Кијев располаже информацијама о учешћу у борбама грађана суседне земље и војника оружаних снага Русије, али је нагласио да његове јединице у Донбасу не ратују са реуларним снагама Русије.

Генерал Муженко је своје признање додано разјаснио, рекавши:

„Располажемо само подацима о учешћу у борбама само појединих грађана Русије и појединих војника руске армије који се боре на страни незаконитих оружаних формација. Зато понављам: украјинска армија засад не ратује против регуларних јединица армије Руске Федерације“.

Званични Кијев је више пута оптуживао Москву да је умешана у рат на истоку Украјине. Портпарол украјинске дипломатије, Јевгениј Перебијнис, чак је саопштавао да Кијев располаже доказима да су руске регуларне снаге прешле државну границу и ушле на територију Украјине.

Шеф кијевског режима Петар Порошенко прошле недеље је тврдио да се у Укркарјини налази 9.000 руских војника.

Портпарол руског Министарства одбране, генерал Игор Конашенко, ту и сличне оптужбе назвао је „кијевским халуцинацијама“.
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/generals.....ske-armije

Какви су ово дилетанти...
Ziveli

offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1917
  • Gde živiš: Republika Srpska

Interesantno. Koliko god DNR potisne ukre na Avdejevki toliko oni DNR potisnu u Peskiju. Danas teske borbe za staru Avdjevku i nadam se da ce za pocetak ona pasti takodje i da cemo povratiti kompletan Peski u predstojecim danima. Sjevero-zapadno od Gorlovke teske borbe. Netko je rekao da su ukri povratili Artemovo ali to nije tacno vode se borbe jos uvjek i za jos nekoliko mjesta. Kazete da ukre oko debeljceva pritisce 2.500 boraca Novorusije a da ukropa ima bar 7 000 meni je to cudno i prakticno neizvodljivo sa obzirom da DNR i LNR nemaju nadmoc ni u oklopu ni u artiljeriji. Mislim da se radi o vecem broju ljudi od tih 2.500 hiljade kako se prica. Vec par dana forsiramo frontalni udar na dzep Debeljceva i uskoro bi trebali imati zapazene uspjehe. Predpostavljam da je cilj Armije Novorusije da potisne ukre i da ih natjera na povlacenje. Isto treba istaci da je protiv udar ukropa imao odredjene uspjehe ali je poprilicno i amortizovan, ukropi su ubacili sve u igru vise nemaju da li Novorusija ima neki skriveni adut koji ce da prelomi partiju... nadam se Very Happy

offline
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 72

vathra ::Обарање балистичке ракете, чак и оне малог домета као што је ”Точка” није нимало лак посао јер лети на великој висини, великом брзином, а ка циљу пада вертикално те ПВО систем нема времена да реагује. Цевна артиљерија ту нема шта да тражи.
За Тор систем нисам сигуран да ли би могао да дејствује - наводе да је брзина циље 700-800м/с, док је почетна брзина Точке преко дупло већа.


Obara sve u dometu od 12km reaguje za 2s, Rusi izveli demonstraciju sistema u UAE još 1995 ili 1996 lansirano nekoliko "grad" raketa, nekoliko artiljeriskih zrna iz topova i par avio bombi sve ih oborio.

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

Komsomolskaja Pravda, Koc I Stešin intervju sa borcima Unite Continentale:
Citat:- Летом с вами был еще один серб...

- Сербов у нас много было, они сейчас все уехали домой. У них там сложная политическая ситуация: правительство Вучича, с одной стороны, осуществляет давление на их семьи, с другой стороны, они пообещали им амнистию, всем тем, кто вернется. Поэтому они все собрались и уехали.

http://www.kp.ru/daily/26335.4/3217933/

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1096
  • Gde živiš: Banja Luka

Američki ekspert Mark Galeotti: Zašto Kijev gubi rat na svim frontovima i nema pravo kriviti Rusiju za to?
Citat:"Što je dobro uradila Ukrajina s vojne točke gledišta? Isključujući djelovanje pojedinih postrojbi, odgovor je u ovom trenutku: sve pogrešno!“, za Business New Europe piše američki stručnjak sa Sveučilišta u New Yorku, Mark Galeotti, te dodaje „kao Kijev ne želi priznati svoje vojne neuspjehe“.

Iako profesor Galeotti u ovom sukobu podržava ukrajinsku stranu i prevratničku vladu u Kijevu, tvrdi da, čak i ako Rusija pomaže milicije, to nije dovoljno da bi Kijev mogao opravdati svoje vojne poraze.
Prema stručnjaku, optuživati Moskvu je "standardna ​​reakcija Kijeva", ali stvari nisu tako jednostavne i istina je da Ukrajina ne želi priznati vlastite greške, naglašava Galeotti.

Po njegovom mišljenju, glavni problem u ukrajinskoj vojsci je nedostatak smislene strategije. Kijev i ne zna što zapravo želi: okružiti i opkoliti milicije Donjecka; obuzdati milicije, nadajući se da će mu pomoći gospodarski i politički pritisak na Moskvu ili snažno napasti na liniji bojišta? Zbog slabosti i fragmentacije akcije ukrajinske vojske, rat koji vodi Kijev više liči na uličnu tučnjavu, piše američki profesor.
On kaže da ne zna tko je kriv. Političko ili vojno vodstvo, ili operativno zapovjedništvo.

Cijeli tekst...
http://voxbblog.blogspot.com/2015/01/americki-ekspert-mark-galeotti-zasto.html

online
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2743

Ne mogu verovati da je to sve što Novorusi imaju da (pri)kažu. Svi smo očekivali daleko više, da ne napišem, nešto spektakularno. S obzirom da sam jesenas bio pesimista, pa su me iznenadili, očekujem da će i ovog puta to uraditi.

Elem, aktuelni kotao kod Debaljceva. ANR se dovoljno primakla sa obe strane strateškog puta da ga mogu držati pod artiljerijskom vatrom, ali tako se ne mogu loviti pojedinačna vozila, a njih može biti na hiljade, mora se od njih formirati kolona koja se može tući. Možda bi najlakši način bio da se ofanzivnim miniranjem (grad-om, može da nosi mine u bojevoj glavi) zaspe deonica puta. 100% provereno da niko neće da ide kroz minsko polje. Dok ne dođe inžinjerija i očisti prolaz, a za to vreme je može artiljerija ometati, formiraće se kolone vozila. E te kolone treba tući i nanositi im gubitke.

Možda je i bolje ne zatvarati potpuno neprijatelja u okruženje, jer on onda i nema nikakvog izbora i braniće se, već mu ostaviti uzani prolaz kroz koji može da se izvuče. Pritiskati ga sa svih strana i vršiti taktičke prodore dok mu stanje postane neizdrživo. Ako nastane bežanija, e onda kreće gonjenje i tada zatvoriti kotao. Neprijatelj je napustio polažaje i posle toga može mu ostati kao solucija jedino predaja. Čak i u slučaju da se ne zatvori kotao, gubici će mu biti katastrofalni.

Ko je čitao o Crnogorsko-Turskim ratovima, video je da Crnogorci nigde nisu napadali, čak i kada su napredovali, oni su se branili. Stavili bi pod opsadu neki garnizonizon, blokirali sve prilaze, zauzeli najpovoljnije položaje za odbranu i čekali da krenu Turci da ga odblokiraju. I redovno su ih tukli. Možda Novorusi primenjuju baš tu taktiku iznurivanja neprijatelja dok ne potroši sve rezerve i onda u stilu velikih bitaka 2. S.R. praviti duboke prodore i uništavati neprijatelja.

I dalje se nadam da je Debaljcevo jedna velika demonstracija, koja bi inače ako uspe bila sasvim dovoljna i da su neprijatelju spremili mnogo veće iznenađenje.

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1096
  • Gde živiš: Banja Luka

stalker ::Истурени одреди ДНР ушли у Дебаљцево, почињу уличне борбе
У ТОКУ БОРБЕ ЗА УГЉЕГОРСК И ВЕРХЊЕТОРЕЦКОЈЕ, УКРАЈИНЦИ И ГАЂАЈУ ГОРЛОВКУ И ДОКУЧАЈЕВСК
Начелник штаба полиције ЛНР, Сергеј Козлов, саопштио да Украјинци повлаче неке снаге из околине Дебаљцева и Тошковке према Лисичанску. Посебно је нагласио да је украјинска армија око Дебаљцева за последња 24 сата имала око 100 погинулих

Ovi Ukri sve više podsjećaju na Treci rajh...osim što im je ideologija ista prave i iste greške, sada u Debeljacevu rade ono što su uradili u Ilovajsku, pojedinci pa i čitave jedinice se predaju ali vojni vrh Ukra i pored bezizlazne situacije ne naređuje povlačenje iz okruženja.
Sjetite se Slavjanska i kako je Strelkov postupio, znači ako nemožeš održati položaj povlači se tamo gdje ćeš to moći.
Nadam se da će Ukri proći slično u oba kotla.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

ruso ::Interesantno. Koliko god DNR potisne ukre na Avdejevki toliko oni DNR potisnu u Peskiju. Danas teske borbe za staru Avdjevku i nadam se da ce za pocetak ona pasti takodje i da cemo povratiti kompletan Peski u predstojecim danima.

Peski nisu bili kontrolisani opolcenjem. Zauzeli su rubni deo i tu se drze jos uvek.

Da bi zatvorili kotao kod Debeljceva moraju da zauzmu kotu 307 severno od grada koja kontrolise put.
Ta kota je na nicijoj zemlji, opolcenici su severno ukri juzno.

Strelkov sa informacijama iz prve ruke.
Citat:Итак. Высота 309,7 - гребень "ничейный". Наши - на северных скатах, укры - на южных. Информация точная. На северном фасе "мешка" сегодня активных боев не было.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1306 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 7 sakrivenih i 1259 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Areal84, babaroga, bladesu, Brana01, cenejac111, cikadeda, CikaKURE, Dimitrije Paunovic, Dorcolac, DPera, draganl, galijot, GandorCC, Georgius, hyla, ikan, kihot, krkalon, Krvava Devetka, kybonacci, Lieutenant, ljuba, markF, mercedesamg, milenko crazy north, Milos ZA, MilosKop, Miroljub1979, Mixelotti, nemkea71, nick79, Parker, procesor, robert1979, S-lash, sasa87, Smd, vathra, 79693