Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2041

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2011
  • Poruke: 5389

Susanjin :: Јако сумњиво је све ово...Поздрав свима

Kod nas je uvek sve jako sumnjivo, i na sve strane vidimo teorije zavere. Ja recimo cisto sumnjam da su nasi toliki idoti pa da se u ovom trenutku zameraju Rusiji kako bi u Ukrajinu poslali par desetina tona naoruzanja. A sa druge strane verujem da je dobrom delu nas ovde na forumu poznato da mi u Keniju aktivno izvozimo naoruzanje i prakticno svake godine oni od nas kupuju nesto. Prodali smo im cak i Nore B52 i BOV-ove M11. Bio je ove godine i snimak gde se deo te opreme vidi u Keniji.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

VladimirV ::На знам само шта покушавају украјинске снаге да постигну "Точкама" са војног становишта? Имају велики број самоходних хаубица и ВБР-ова на линији додира, који својим дометом покривају пунктове и утврђења јединица ЛНР и ДНР. Које заправо циљеве хоће да униште употребом скупих балистичких пројектила?
Ja cak mislim da im cilj nije utvrdjeni vojni polozaj, vec grad.
Pored velikog razaranja, ti prokektili izazivaju snazan psiholoski efekat kod stanovnistva.
Ako znamo ko su vojni savetnici u Kijevu, karakter i cilj rata, ovo mi dodje sasvim realno.



online
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 14799

VladimirV ::На знам само шта покушавају украјинске снаге да постигну "Точкама" са војног становишта? Имају велики број самоходних хаубица и ВБР-ова на линији додира, који својим дометом покривају пунктове и утврђења јединица ЛНР и ДНР. Које заправо циљеве хоће да униште употребом скупих балистичких пројектила?
Погледај ове податке:

Головные части
За годы разработки и эксплуатации РК 9К79 для него была создана широкая номенклатура типов боевого оснащения — разработаны и приняты на вооружение головные части, как в специальном (ядерном и химическом), так и в обычном снаряжении:

Н123Ф — осколочно-фугасная ГЧ сосредоточенного действия, в составе ракет 9М79Ф (9М79-1Ф). Масса ГЧ 482 кг, масса взрывчатого вещества ТГ-20 — 162,5 кг, количество осколков — 14,5 тыс. Площадь поражения — 2—3 га. При подлёте к цели ракета совершает доворот (по углу тангажа), чтобы обеспечить угол встречи заряда с целью близкий к 90° для наиболее эффективного использования энергии взрыва БЧ. Для этого же ось заряда осколочно-фугасной ГЧ 9Н123Ф развёрнута относительно продольной оси ракеты на некоторый угол. Воздушный подрыв ГЧ 9Н123Ф производится на высоте 20 метров над поверхностью для достижения максимальной площади поражения;

9Н123К — кассетная ГЧ в составе ракет 9М79К (9М79-1К), содержащая 50 осколочных боевых элементов 9Н24 (массой по 7,45 кг, масса ВВ типа А-IX-20 — 1,45 кг, 316 осколков). Масса ГЧ 482 кг, количество осколков — 15,8 тыс. Подрыв центрального заряда и вскрытие БЧ инициируется радиодатчиком типа 9Э326 на высоте в 2250 м. Площадь поражения — 3,5—7 га. Предназначена такая боевая часть для поражения живой силы и небронированной техники, расположенной на открытой местности;

9Н123Ф-Р (9Н123Ф-Р2, 9Н123Ф-Р3) — осколочно-фугасная ГЧ с пассивной радиолокационной ГСН 9Н215 в составе противорадиолокационных ракет 9М79Р (9М79ФР, 9М79-1ФР), с РЧ типа 9М79М или 9М79-1, при подготовке к пуску устанавливалась частота излучения цели, площадь поражения до 2 га. Начало разработки — 1971 г.;


Расход ракет[править | править вики-текст]
Расход ракет для уничтожения целей при точности определения координат цели 50 м[10]
Пусковые установки РСЗО — 2 9М79К, или 4 9М79Ф
Батарея ракет типа Ланс — 2 9М79К, или 4 9М79Ф
Батарея САУ или буксируемых орудий — 1 9М79К, или 2 9М79Ф
Вертолёты на посадочных площадках — 1 9М79К, или 2 9М79Ф
Склады боеприпасов — 1 9М79К, или 3 9М79Ф
Поражение живой силы, небронированная техника, самолёты на стоянке, и т. д.
На площади 40 Га — 2 9М79К, или 4 9М79Ф
На площади 60 Га — 3 9М79К, или 6 9М79Ф
На площади 100 Га — 4 9М79К, или 8 9М79Ф

----

Примети да може да се користи за дејство по радарима, што је врло употребљиво у овој ситуацију. Такође може да дејствује и по артиљерији противника.

offline
  • nemam
  • Pridružio: 30 Nov 2011
  • Poruke: 657

E kad bi ovoga poklopili gradom... Ili ga malo prošetali Donjeckom..

https://www.youtube.com/watch?v=0UeohFlcGHI

Inače, gdje dođe Uglegorsk? Koji dio fronta? Na Mp. netu se prenose informacije da se u središtu grada vode borbe između ukrajinske vojske i ovih njihovih naci-bataljona. Naravno, prenose se vijesti sa društvenih mreža, ništa potvrđeno. E sad, previše je takvih informacija i poluinformacija o takvim zbivanjima tako da mi se čini, kako juče Cezar reče, da gdje ima dima ima i (puno) vatre. U svakom slučaju to bio bio razvoj događaja kakav bi se samo poželjet mogao.

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2015
  • Poruke: 25

cezar 35 ::
Ja cak mislim da im cilj nije utvrdjeni vojni polozaj, vec grad.
Pored velikog razaranja, ti prokektili izazivaju snazan psiholoski efekat kod stanovnistva.
Ako znamo ko su vojni savetnici u Kijevu, ovo mi dodje sasvim realno.


Сулудо. Не треба ни рећи да је то злочин против становништва. И то сопственог, од кога се очекује да пружи легитимитет држави и тренутној власти.

Мислим да се може рећи да је једна од карактеристика овога рата позамашна употреба артиљерије на обе стране. Имали смо прилику да читамо из новинских извештаја, а и да видимо снимке са јутјуба, да су нека оруђа уништавана. С обзиром да из литературе знамо да су артиљеријски радари веома корисни на равничарском терену, а Украјина је претежно равница, шта мислите колико се заправо користе средства за откривање противничких позиција ради контрабатирања? Прибојавам се да би НАТО инструктори могли са собом донети и такве уређаје. Наравно, ни друго страна неће остати наивна по том питању. Претворило се ово у један велики артиљеријски обрачун.

offline
  • Pridružio: 20 Okt 2014
  • Poruke: 38

Sad se vidi koliko je besmisleno bilo potpisivati primirje, kad je UKR armija bila pred slomom. Do sad bi rat bio gotov.
Ukri su se organizovali, ojacali, valjda su i naucili nesto na greskama.
Nace biti vise lako slomiti ih, a i ako ih slome, niko ne garantuje da im Putin nece opet dati primirje da se konsoliduju, pa da mogu mirno da nastave..

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@VladimirV...
Citat:шта мислите колико се заправо користе средства за откривање противничких позиција ради контрабатирања? Прибојавам се да би НАТО инструктори могли са собом донети и такве уређаје. Наравно, ни друго страна неће остати наивна по том питању. Претворило се ово у један велики артиљеријски обрачун.
Da, klasicna ruska skola....oklop i artiljerija Smile
Ako se vratis nazad kroz temu, mozes naci stranice gde smo pisali da ih je Nato planirao opremiti svojim radarima, a siguran sam da i Ukrajinci imaju nesto u svom arsenalu. Pitanje je sad koliko to koriste i dal' znaju koristi te uredjaje obzirom na slozenost tehnike i personalni sastav ukrajinskih jedinica.
Obzirom na letosnju, a i sadasnju efikasnost novoruske artiljerije, moze se zakljuciti da i oni imaju precizne podatke o poziciji neprijatelja.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3635

У оквиру мобилизације у Украјини позвано је 45.000 људи
Украјински председник Петар Порошенко је изјавио да је од почетка мобилизације уручено 73.000 позива за војску, на обуку је кренуло 45.000 војних обвезника.

Врховна Рада Украјине је 15. јануара одобрила указ председника о спровођењу у току 2015. године три фазе делимичне мобилизације. Прва фаза мобилизације у Украјини је почела 20. јануара.

Начелник мобилизационог одељења Генералштаба Оружаних снага Украјине Александар Правдивец је у четвртак саопштио да је Кијев завршио прву фазу мобилизације: до 3. марта треба да буду готови спискови лица која избегавају ову обавезу
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2015_01_29/U-okviru-mo.....judi-0652/
.......................................................................................................................
У рејону Дебаљцево трају жестоке борбе
Устаници самопроглашене Доњецке народне републике (ДНР) изјавили су да се у рејону Дебаљцово воде жестоке борбе.

По речима министра одбране ДНР Едуарда Басурина, припадници снага безбедности су у току последњег дана 10 пута покушавали да нападну позиције устаника, углавном у западном правцу – око доњецког аеродрома, Горловке и Дебаљцова. У јужном првцу није било покушаја продора.

Устаници су у току дана и ноћи изгубили 7 људи, 41 лице је рањено. По подацима власти ДНР у току дна је погинуло 11 мирних становника, а 27 је рањено.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2015_01_29/U-rejonu-De.....orbe-1171/

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

cezar 35 ::@...

Kijev povlaci ocajnicke poteze.
Na Donbas salje pitomce vojnih akademija.
+ TEKST
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/kijev-sa.....-akademija

ovo je dobar znak...
I pre nisu znali gde udaraju ali ovo govori da je još za stepen gore od toga...
Ziveli

Žao mi klinaca samo ,uludo će da izgube glavu ne znajući zašto ( ne ko naši kaplari kada su znali zašta ginu..)
Tužno... Crying or Very sad

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3635

"Хуманизам и Ренесанса"....

Нове телефонске консултације у троуглу Меркел-Порошенко-Оланд
ТРАГЕДИЈУ У МАРИУПОЉУ НАЗВАЛИ ШОКАНТНОМ И ЗЛОЧИНОМ ПРОТИВ ЧОВЕЧНОСТИ

НОВИ телефонски разговор Ангеле меркел и Франсоа Оланда са петром Порошенком.

Трио је, према очекивањима, изразио забринутост због ескалације ситуације на југоистоку Укејине и кршења споразума из Минска.

Како је објавио кабинет украјинског председника, немачка канцеларка и француски председник су погибију цивила у Мариупољу назвали „шокантном трагедијом и злочином против човечности”.

Објавио је такође да се трио сагласио да су потребни: хитни прекид ватре и одмицање тешког наоружања од линија додира, ослобађање заробљеника и „обнаваљње рада контактне групе”.

Портпарол нермачке владе, Штефан Зајберт, да је Меркелова трагедију у мариупољу назвала „несумњивим кршењем прекида ватре који се ничим не може оправдати”.
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/nove-tel.....enko-oland

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1018 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 4 sakrivenih i 980 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, aramis s, Boris BM, cenejac111, CikaKURE, dankisha, debeli, deimos25, deLacy, Dorcolac, esx66, Georgius, helen1, hooraay, jackreacher011011, Mercury, Milos ZA, milutin134, Mixelotti, mrav pesadinac, Nemanja.M, nenad81, nikoladim, NikolaGTR, NoOneEver Dreams, nuke92, panzerwaffe, RJ, Romibrat, sasa87, vathra, VJ, zbazin