Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2050

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@...

Mnogo pre nego sto su Rusi uzeli oruzje u ruke, stanovnistvo zapadne Ukrajine je slavilo krvnika ruskog naroda Stepana Banderu.
Jucerasnja povorka omladine negde u Ivano - Frankovskoj oblasti



Gledajuci ove sumorne slike zaludjene omladine, namece se jedan strasan zakljucak:
Nema mira u Ukrajini sve dok jedna od strana u sukobu ne bude do nogu potucena oruzjem.
Obzirim da iza ovih zaludjenih stoji Zapad sa svim svojim "vrednostima", a da su napadniti Rusi, njihov zivotni prostor i njihove vrednosti, mozemo pretpostaviti kakav ce i kojih razmera to okrsaj biti.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

Устаници стегли "Дебељцевски котао"
У заједничкој акцији устаника ДНР и ЛНР практично је завршено опкољавање дебељцевске групе украјинских снага безбедности, саопштио је представник штаба устаника самопроглашене Доњецке народне републике Едуард Басурин.

Шед ДНР Александар Захарченко позвао је украјинске војнике да предају оружје у замену за обећање да ће им бити сачуван живот.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2015_01_30/Ustanici-stegli-Debeljcevski-kotao-2196/
........................................................................................................................................................
Ukrajina: Dezerteri beže u Rusiju
Ukrajina ima problema sa regrutovanjem vojnika za ratovanje u Donbasu. Vašington se zalaže za formiranje jedinica za brzo reagovanje u članicama NATO
+ OSTATAK TEKSTA
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:53146.....e-u-Rusiju
Citat:Ako ne uspemo da sprečimo agresiju na Ukrajinu, moramo da organizujemo komandna mesta i snage brzog reagovanja u zemljama koje graniče sa Ukrajinom - izjavila je Viktorija Nuland, pomoćnica američkog državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju. Ukrajina se graniči sa sedam država od kojih su četiri članice NATO: Poljska, Slovačka, Mađarska i Rumunija. - Sve te zemlje moraju da daju svoj doprinos i u troškovima. Kad je reč o organizovanju snaga brzog reagovanja, neke zemlje već pokušavaju da pobegnu od svojih obaveza.
Кључни део!
Чим су они спали на то да им "походе" финасирају ЕКОНОМСКЕ СИЛЕ са истока европе,све ми је јасно... Cool


Ziveli



offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Эксклюзивный репортаж Евгения Поддубного из дебальцевского котла.

offline
  • Pridružio: 30 Jul 2011
  • Poruke: 775

v_antic ::Bolne slike iz okoline Debaljceva ... ;(
https://twitter.com/rConflictNews/status/561079028808179712


Nekako mi ovo lici cudno. Nigde rana, nigde krvi, tela kao mumificirana, mrsava. Prosto na ledini, ni iza zaklona, ni sa oruzjem, obuceni cudno. Niti kakve tehnike okolo, niti rova. Iskreno mi izgleda da su pokupili kakve mrtvace iz lokalne mrtvacnice, stavili uniforme i izbacili na ledinu da mrznu.

Ne znam???

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

http://srbin.info/2015/01/30/pukovnik-kasad-iz-sev.....ja-stanje/
Jos jedna analiza sveukupne situacije na frontu...

offline
  • nemam
  • Pridružio: 30 Nov 2011
  • Poruke: 657

cezar 35 ::@...

Mnogo pre nego sto su Rusi uzeli oruzje u ruke, stanovnistvo zapadne Ukrajine je slavilo krvnika ruskog naroda Stepana Banderu.
Jucerasnja povorka omladine negde u Ivano - Frankovskoj oblasti



Gledajuci ove sumorne slike zaludjene omladine, namece se jedan strasan zakljucak:
Nema mira u Ukrajini sve dok jedna od strana u sukobu ne bude do nogu potucena oruzjem.
Obzirim da iza ovih zaludjenih stoji Zapad sa svim svojim "vrednostima", a da su napadniti Rusi, njihov zivotni prostor i njihove vrednosti, mozemo pretpostaviti kakav ce i kojih razmera to okrsaj biti.


Evo još malo snimki tih "divnih" ljudi..

https://www.youtube.com/watch?v=7Ux4W5tU87U

Zanimljivo je samo kako je ta nacionalistička retorika svugdje u svijetu ista: Slava nama, smrt njima, čujte nas stranci i slične pizdarije... Samo još jedan dokaz više kako potječe iz jedne te iste kuhinje...

I jedan snimak iz Uglegorska. Ako je već bio, nek moderatori brišu.

https://www.youtube.com/watch?v=8gf08k27WuY

Uglavnom, žestoko se tuku.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Ovaj Forum postao Ko Blic. Sve je praktični osvojeno. Naši samo šta nisu u Kijevu.
Situacija izgleda ovako. Oko Debeltseva su često magle. I po magli bi Ukrainci mogli svemirski brod da uvuku a mi nebi primjetili. Dok naši nestanu sa čizmom na tu cestu nije Džep zatvoren. Ukrainci su u zadnjih dana doveli toliko pojačanja da se to neće brzo potrošiti. Ukrainci su nam uzeli Troickoe to znaci ovi u Krasny Pahor se neće moći dugo držat. Izgleda da smo izgubili i one dvije visine. Od njih smo vidjeli cestu.
Cilj ofenzive zatvorit kotao još nije ispunjen.
Cilj odbacit UA od Donezka još nije ispunjen.
Mariupol isto tako kao i okolina Gorlovke.
Još se može to dogoditi i tek onda se može govorit o uspjehu ofenzive.
Ukrainci govore da od 70 000 poziva na mobilizaciju ih se 46000 odazvalo. I ove godine ce biti 5 valova mobilizacije. Ukrainci ce doći na 200 000 vojnika. To nemoze ANR da pobjedi. Ako Ukrainci ekonomski prežive i nepocnu socijalni nemiri onda ce Novorusija po težinom pritiska popustiti. Zato smatram ekonomski Aspekt mnogo važniji. Pobjeda Syrize u Grčkoj je jedan veliki udar Evropskom jedinstvu. Dogodine su izbori u Španjolskoj i dogodice se isto šta u Grčkoj a onda dolazi Le PEN u Francuskoj i Velika Britanija napušta EU. Dali će do tada Novorusija preživit je pitanje.
Nema masovnih predaja niti bjezanije. I sama ANR kaže da su Ukrainci puno bolje organizirani nego prošlo ljeto. ANR se pojačao ali i Ukainci postaju sve bolji. Nažalost Ukrainci imaju bolji potencijal. Pomažu ih EUSA imaju veću površinu infrastrukturu koja nije ratom uništena i mnogo vise stanovnika. Ili ANR dobije rat ove godina ili ce nestati. Sri Lanka je trebala 20 godina da zgaze Tamile. Kad su krenuli sve je bilo u par dana gotovo. Isto u Krajini. Ako se jedno područje nemoze ekonomski razvijat kad tad propadne. Novorusija je pod sankcijama, i dnevno bombardirana. Kad tad ce ANR izgubit simpatije a Ukrainci sa svojom propagandom ce sve vise i vise Fanatika stvorit.

To je moje mišljenje i rado možemo diskutirat. Ja sam po prirodi pesimista.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 545

https://www.youtube.com/watch?v=0CH_effYxWU

Опет се неки наши из Србије снимају. Smile

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

sremac983 ::Сећам се ко да је јуче било када су многи на овом форуму, летос, говорили, да опкољавање иде траљаво, да новоруси нису у стању да затворе котлове, да немју снаге и шта ти ја знам. Знамо шта се десило летос и како су укропи прошли. Е, исто то ће им се и сада десити током ове зимске офанзиве новоруса.

Изглада да се и овде полако слажу коцкице и да ћемо поново видети бар пар хиљда нових гробова укропа....

Strašno!
Ne znam šta treba da im se desi više ,pa da se okrenu prema Kijevu i da pobiju ona g...a tamo...
I Zaharčenko (i ostali) im se obraćaju javno u pokušaju da ih odvrate i kažu im šta će da im se des i opet im se to desi...
Tako je bilo letos ,a izgleda biće i sad...
Mi se pitasmo kako ne naučiše ništa iz naših grešaka...pa oni iz svojih ne naučiše ništa i to je skoro bilo,pre par meseci...i nije im dosta..
Užas i bezumlje totalno.... Crying or Very sad
Mislio sam da se u 21. veku ne mogu ponoviti krvoprolića 90 ih i da čovečanstvo to neće da dozvoli ,ono brate mili iz goreg u gore... Crying or Very sad

offline
  • Pridružio: 29 Dec 2011
  • Poruke: 833

Citat:Aldžazira Balkans: Austrija, Češka i Slovačka protiv sankcija Rusiji

U ukrajinsko-ruskom sporu potreban je mirovni plan, a nametanje dodatnih sankcija Rusiji nije ispravno, stav je premijera Austrije Wernera Faymana, premijera Slovačke Roberta Ficoa i premijera Češke Bohuslava Sobotke.

Lideri su se zajedno našli na području češkog grada Austerlitz te tim povodom održali zajedničku konferenciju za novinare.

Fayman: Podržati mir

Fayman, Sobotka i Fico sumnjičavo gledaju na novi paket sankcija koji je Rusiji nametnula EU.

Fayman je podsjetio na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a u Bruxellesu te kazao kako nametanje novih sankcija Rusiji neće biti ispravno.

On je istaknuo kako je pristalica mirovnog plana u Ukrajini.

"Neophodno je odmah učiniti sve kako bi se podržao mir. Dodatne sankcije ili ekstreman stav mogu biti hitno rješenje, ali nikad ne smiju zauzeti mjesto mirovnog plana", kazao je Fayman.

Susreti jednom godišnje

On je kazao kako je potrebno provesti mirovni plan temeljen na dogovoru iz Miniska te je istaknuo kako dijalog i nastojanja za pregovorima moraju doći u prvi plan.

Ovo je prvi put da su se premijeri Austrije, Slovačke i Češke sastali zajedno na jednom mjestu.

Istaknuto je da će se ovakvi susreti organizirati jednom godišnje te da će se razgovarati o pitanjima nezaposlenosti, prometa i energetike u Europi.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 815 korisnika na forumu :: 2 registrovanih, 1 sakriven i 812 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bokiboks, Milos82