Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2027

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3635

Генијалац... Mr. Green

Шеф ПС ОЕБС-а предлаже Русији да затвори границу са Украјином
Председник Парламентарне скупштине ОЕБС-а Илка Канерва предлаже Русији да затвори границу са Украјином, како би помогла у броби против раста насиља на истоку Украјине последњих недеља.

Руски лидери говоре о њиховој подршци мирном разрешењу конфликта у Украјини. У складу са тим обећањем позивам Русију да затвори границу, како би зауставила ток било каквог наоружања или бораца – радило се о волонтерима или не – који могу да доспеју у источну Украјину – цитира речи Канерве прес-служба ОЕБС-а.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2015_01_27/SHef-PS-OEB.....inom-0476/



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422327029&v=bxPZ_UzfmJY&x-yt-cl=84838260
Игор Стрелков, интервју са Српском делегацијом



offline
  • Pridružio: 03 Maj 2014
  • Poruke: 103

Нова грчка власт одбила да подржи нове санкције ЕУ за Русију. У тексту се каже да одбијање нових санкција према Русији, може врло лако да доведе до ситуације да Грчка и већ уведене санкције престане да спроводи.


rusvesna.su/economy/1422395254

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Izdajnik ::Gledam na Militar Map oko Debeltseva se pojavile neke zastave. I sve su blize i blize. Nevjerujem da je ANR sve to mogla osvojit. Prije prepostavljan da se Ukrainci povlace. Zna li netko vise o ovome?

БАСУРИН: Украјинске снаге - у страху од опкољавања - почеле да напуштају Дебаљцево
ЗАМЕНИК команданта корпуса армије Доњецке Републике - Едуард Басурин - објавио је: да украјинске јединице, у страху од потпуног опкољавања, почињу да напуштају своје утврђене положаје око Дебаљцева.
„Противник је покушао да контраударима поврати контролу над североисточним делом Дебаљцева. Присили смо их да се врате на полазне позиције. Био је то нови пораз. Да се опет не би нашле у котлу, као код Иловајска, украјинске снаге су почеле да напуштају позиције у Дебаљцеву и око њега“ - прецизирао је Басурин.
Према његовим речима, Кијев за протеклих седам дана имао преко 1100 мртвих, а снаге ДНР и ЛНР - само 62 убијена.
Басурин тврди и да се за то време више од 70 Украјинаца предало одредима двеју република Донабаса.
У борбама вођеним за последњих 24 сата, Кијев је изгубио - открио је Басурин - 21 тенк, 14 других оклопних возила и седам артиљеријских система.
Према сведочењу познатог руског ратног извештача, Дмитрија Стешина, Украјинци су покушали да олакшају положај својих око Дебаљцева - ударом са југа на Доњецк. Тај покушај је био - јавио је Стешин - био „крајње сурово онемогућен“.
Украјински медији су иначе, јавили да су устаници код насеља Нижњаја Кринка оборили балистичку ракету малог домета „Точка-У“. Наводно зенитно-ракетним системом „Тор-М2Е“.
Ако је ово тачно, то би такође могло утицати на даљи ток рата.
Тај систем поседује девет земаља: Русија (више од 120 најновијих модификација), Азербејџан (две батерије), Белорусија (12 ситема), Венецуела (8 система), Грчка (21), Египат (Cool, Кина (60), Иран (29) и Кипар (6)
За разлику од овога, украјински медији прећуткују да је дезертерство војника са фронта попримило масовни карактер.
Упркос свим губицима, против Донбаса, према Басуриновим подацима, још ратује 28.000 Украјинаца, са 300 тенкова, 900 других оклопних возила и 130 вишецевних ракетних бацача.
Поводом онога што се догађало последњих дана, познати израелски војни експерт Јаков кедми, бивши шеф специјалне службе „Натив“, рекао је:
„Кијев није имао никакв војни разлог да заоштрава ситуацију и да креће са гранатирањем градова Донбаса. Изгледа да су украјинске власти покушале да доњецки аеродром претворе у симбол своје ратне славе. То је била њихова греша. То је и злочин“.
Први министар одбране ДНР, Игор Стрелков, указао је да се борбе воде „дуж целог фронта“ и да свакодневно гине 10-15 цивила.
„Кијев има надмоћ у броју војника, а и у неким сегментима војне технике, три до пет пута, али његове санге устаници постепено потискују према западу. Украјински војни врх је у борбе за Дебаљцево био убацио и резервне снаге којима је планирао да - муњевитим ударом - пресече сваку везу између Доњецке и Луганске Републике. Сада од тога - подвукао је - нема ништа, мада још ништа није готово“.
Један од најбољих зналаца Украјине - светски познати аналитичар Ростислав Ишћенко - поводом одлуке којом је украјински премијер, Арсениј Јацењук, увео ванредно стање у Донбасу, а „повишену приправност“ у целој Украјини, указао је:
„Јацењук тим потезом жели да присили Петра Порошенка да прогласи ратно стање. Порошенко се, наравно, томе опире јер добро зна да би - одмах по увођењу ратног стања - могао да има неочекиване проблеме са здрављем. Изгледа да се ситуација у Кијеву усијава“.

Pogledaj samo današnje snimke koliko je artiljerija ispalila raketa i granata , sve će ti se samo kasti.

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201501280007-v0o9.htm

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Треба рећи да су још током претпрошле ноћи на подручју борбених дејстава почела контраофанзивна дејства украјинских оружаних снага и да се настављају током јучерашњег и данашњег дана.Наравно, упркос томе офанзива ВСН и даље траје.Укри су довукли на фронт доста појачања и резерви, стиже им са запада скоро све што је хунти на располагању, а нови транспортни авиони слећу на украјинске аеродроме из Чешке и Пољске и то пуни тенкова и осталих оклопних борбених возила.
Сходно томе укрофашисти су извели контраударе на следећим правцима:
1.Пески - нажалост успели су да врате западни део овог насеља, источни је и даље под контролом ВСН и ту се линија фронта усталила, а борбе су се пренеле мало северније према насељима Воданое и Опитно, као и северно од аеродромске писте где је метеоролошка станица коју је ВСН недавно ослободила.Аеродром се у потпуности успешно чува.Офанзива ВСН на Авдејевку је сплахнула због огромних појачања и жестоке артиљеријске ватре од стране фашиста уз коришћење цивила као живог штита.
2.Верхнеторецко и Красни Партизан - Покушали су Укри да врате ова насеља под контролу и поново блокирају пут Доњецк-Горловка, но нису успели и имали су ту осетне губитке.Тренутно опет покушавају нешто у Верхнеторецком.
3.Горловка - Укри су успели да врате насеље Артемово и крену у пробој на Горловку, али су одбијени и поново потиснути прво у Артемово, а потом из њега назад у Дзержинск.Покушавају да овладају и Мајорском, али тамо се цео дан воде огорчене борбе и за сада је неизвестан исход.
4.Дебаљцевски котао - Северно од Дебаљцева у области Светлодарска, Укри покушавају да спрече формирање котла.Иако су се борбе водиле око Красног Пехара на југу и Попасне на северу, Укри су ударили у средину и успели да врате под њихову контролу насеље Троицко и чак крену даље у офанзиву ка Калинову, Бранки и Ломоватки.То им је међутим била грешка јер су ту жестоко дочекани и разбијени.После тога је кренула офанзива ВСН на Троицко и добрим делом насеље је враћено, но и даље се спорадичне борбе воде у њему.Одбијен је и напад на Красни Пахар и то уз помоћ јединог вишецевног ракетног система "Смерч" који ВСН поседује, другог избора није било јер су Укри из Артемовска довели велике резерве.
5.Еленовка - Јужно од Доњецка покушали су фашисти да пробију линију одбране ВСН, но одбијени су уз велике губитке.После су покушали са командосима неки блиц-продор, али им је и то пропало.
6.На северозападу ЛНР село Желобок и контролни пункт 29 - Покушај заузимања ове две стратешке тачке, но напад фашиста је одбијен.

offline
  • nemam
  • Pridružio: 30 Nov 2011
  • Poruke: 657

Prve vijesti o spajanju snaga lnr i dpr kod debaljceva...


http://fortruss.blogspot.ca/2015/01/first-linkage-between-dpr-and-lpr.html

offline
  • MarkoO 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 27

Sr.Stat. ::http://shrani.najdi.si/?2H/WG/2jOGcOCU/b8w1bk6iaaawe4a.png
Државе које помажу Украјинску војску, међу њима Словенија и Хрватска


Hrvati i Slovenci su ispraznili skladišta od starih deka, plahti i čizama iz JNA.

offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25481

E sad bi Ukropima i ovakav tenak dobro došao...

A evo koga će da kopiraju Oploćenci posle ovog brato-ubilačkog rata u sakupljanju kolekcija raznih Bulata ..

offline
  • Pridružio: 16 Okt 2014
  • Poruke: 100

TabskoPit ::miljan02 ::26.01.15..
youtube.com/watch?x-yt-cl=84838260&.....95pYYSWD7M

Nema nista normalno o slanju svoje vojske na tudju teritoriju. To nikad nije bilo normlano niti ce ikada biti. I to ce se uvek zvati okupacija.

Pricas o necem o cemu nemas pojma. U Litvanija, Letonija, Estonija, Kazahstan, Tadžikistan, Uzbekistan, ukrajini tokom raspada SSSR nije bilo okupacije sa vojskom is tudje zemlje i to je cinjenica. To sto ti mislis da je raspad SSSR isto sto i slanje vojske na tudju teritoriju gde joj nije mesto (znaci van baza gde treba da budu po ugovoru) govori samo o tome kolko duple standarde imas.

I zbog toga Krim nikada nece biti isto kao primere sto si ti dao zato sto su rusi usli na tudju teritoriju, i tu nema nikakve rasprave vise. Da je krim odrzao referendum bez prisustva strane vojske, proglasio nezavisnost i onda rusi usli, onda bi smo mogli da pricamo o slicnostima, ovako ne.

Takodje ti sigurno ne znas dal su prava tatara ugrozena ili ne, pogotovo sto je dosta bilo tema o tome da jesu., posto su oni kao manjina protive ovih promena, i dosta problema nastaje zbog toga, ukljucujuci zatvaranje njihove TV stanice sto sam ovde postavio, a vi pokusavate to da opravdate na svaki moguci nacin.



Posto mi je tek istekao ban od 30 dan i bas nisam siguran da sam ga i zasluzio pitanje za administratora
Ako se vec pustaju postovi kao sto je ovaj da li je dozvoljen komentar na iste jer stvarno neki zasluzuju da se iskomentarisu.

Ako cemo vec na ovoj temi raspravljati o pravima Tatara zasto ne rasprvljamo i o pravima Rusa koji zive u ukrajini odnosno o pravima koja su im ukinuta
novovrijeme.ba/ukrajina-zabranila-ruske-tv-kanale/
naslovi.net/2014-08-19/kurir/ukrajina-z.....e/11331498
blic.rs/Vesti/Svet/486245/Ukrajina-zabr.....vizije-RBC
nspm.rs/hronika/ukrajina-rada-ukinula-j.....alphabet=l

Ako cemo na ovoj temi raspravljati referendumu na Krimu onda mozemo i o majdanskom pucu. Da je Janukovic smijenjen demokratski i onda bi smo mogli da pricamo i slicnostim.

Ruska vojska nije dosla na Krim vec je u skladu sa medjudrzavnim ugovorom vec bila na Krimu i da je nije bilo sad bi Ukrajina i na Karimu sprovodila ATO.

Mozemo raspravljati i o crkvi koja je juce zapaljena u Kijevu
vesti-online.com/Vesti/Svet/466551/Kije.....trijarsije


I sta ovim ti potvrdjujes? Zato sto ukrajina radi nesto lose, to znaci da je rusima oprosteno to isto da rade? Znaci tvoja najlogicnija odbrana za ruse, je napad na ukrajince? Zar ne vidis da tom logikom podkopavas ruse, i upravo potvrdjujes ono sto ja pricam. A to je da obe strane prave gluposti. I ti si pravi dokaz za ono sto sam rekao par strana pre, a to je, ako neko pocne da spominje negativnu stranu rusa, ljudi odmah misle da je taj neko za ukrajince/ameriku i u njihovoj naivnosti postavljaju postove koje pokazuju losu stranu ukrajinaca/amera, i tim samo potvrdjuju da rusija sta radi je lose.

Procitaj ovo dobro i upamti, i to vazi za sve koji citaju. Ako neko, neka zemlja uradi nesto lose (ubije nekog, okupira nesto il bilo kakvo drugo sranje), to ne daje pravo niti opravdanje drugoj strani da radi isto. Sranje je sranje, ma ko ga pravio Very Happy . I nikada u raspravi nemoj tom logikom da se vodis posto samog sebe zatrpavas i ustvari dokazujes da su obe strane podjednako lose. Bolje se drzi standardnog govora da je to sve propaganda jer onda bar ne pucas sebi u noge.

I ne spominji Krim, vosjka tamo je imala tacnu definisano sta sme da radi i gde da se krece, a ne da ide i okupira i blokira sve redom, tako da nema tu nikakvog vadjenja. Rusi so to izveli odlicno, uz minimalnu agresiju, i na tome im skidam kapu, al to ne menja cinjenica da su izveli okupaciju tudje teritorije na kojoj ne smeju da budu da bi prisilno uradili sta su isplanirali.

Inace malo novih vesti/snimaka:

Народная Милиция ЛНР сражается с украинскими карателями
youtube.com/watch?v=s6INnqMOB58&x-.....l=84838260

youtube.com/watch?v=kC2lwRt4rh4&x-.....1422327029

offline
  • Pridružio: 07 Jul 2014
  • Poruke: 276

UNICEF: 1000 dece donjecka u neuslovnim sklonistima (za sve one kojima je zao kiborga)
obavezno pogledati

Tekst za link

https://twitter.com/UNICEF/status/560131472255094784/photo/1

evo i nekih od starijih objava

UNICEF statement on deaths of children in Donetsk, Ukraine

KIEV/GENEVA, 6 November 2014 - UNICEF is saddened to learn that at least two children were killed and four have been injured as a result of shelling of a school sports field in Donetsk city on 5 November 2014. We at UNICEF express our deepest sympathies to the families of the children who have lost their lives or been injured. UNICEF reminds all parties to the conflict that they have a responsibility to keep children out of harm’s way.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 900 korisnika na forumu :: 58 registrovanih, 9 sakrivenih i 833 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., aramis s, bestguarder, BORUTUS, BraneS, BSD, Bubimir, comi_pfc, darkangel, Darko8, dekan.m, Dimitrije Paunovic, Djordje29, Doca, DonRumataEstorski, Dorcolac, DPera, DragoslavS, Duh sa sekirom, hologram, ILGromovnik, Istman, Joja, kalens021, Karla, Kenanjoz, Krusarac, laki_bb, Litostroton, ljuba, Magistar78, Mercury, mgolub, mile23, milenko crazy north, MilosKop, Mixelotti, nemkea71, NoOneEver Dreams, prle122, repac, Sir Budimir, slonic_tonic, sokars, sovanova95, SR-3m, srbijaiznadsvega, Srky Boy, tomigun, vathra, Vlada1389, vladaa012, VojvodaMisic, Webb, wizzardone, Zi0mek, zlaya011