Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2009

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3635

Доњецк и Луганск праве „заједнички фронт“, главне битке у наредних 10-14 дана
УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ВЕЋ БЛОКИРАНЕ
КОД СТРАТЕШКИ ВАЖНОГ ГРАДА ДЕБАЉЦЕВО

Град Попаснаја - за који се већ данима воде борбе - само што није прешао под контролу снага Новоросије која су као појачање добиле две батерије вишецевних ракетних бацача
Украјинска армија изгубила низ важних утврђених пунктова између Бахмутке и Лисичанска и на десној обали Северног Донца. Једнако је важно и што су снаге ДНР преузеле контролу над низом таквих утврђених тачака дуж пута Доњецк-Горловка
Војни коментатор Владислав ШУРИГИН: „Све су ово добици и хватање залета за главне битке које ће уследити, по свему судећи, у наредних 10-14 дана. А те битке ће одлучити исход зимске војне кампање. Кијев је већ принуђен - да би спречио пробој фронта, поготово код Дебаљцева - да активира стратешке резерве које држи око Славјанска и Артјомовска“

+ Остатак текста
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/donjeck-.....10-14-dana



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Šta je sigurno a šta ne.
ANR se utvrdila u Dolomitije. Od Dolomitije do Ceste E40 6km
Borbe u Nowoluganskoje koje je 2 km od iste ceste.
Čišćenje Lozove koja je 5 km od ceste. Na istočnoj strani je ANR uzela dvije kote ispod Sanscharowke. Kote 307,9 i Kote 312. Samo mjesto Sanscharowka se cisti.
Krasny Pahar se cisti i on je 4 km od ceste.
Popasnaya nije osvojena. Još ne.
Neprijatelj je na mnogim djelovima ubacio rezerve.

Sto nije sigurno
Po nekim Ukrainskim izvorima su Tenkovi ANR došli na cestu ali nakon topničkom napada su se povukli.
Izgleda da su se u Krasny Pahar i Mironovka medju sobom pobili Ukrainci. Regularna vojska je opkolila u selu ove iz desnog Sektora i sada su in došli ANR u pomoć

Izvor vineyardsaker.de
I Twitter od Ukrainske strane

Neznam dali je NETKO već javio ali Schumi i Artemovo su naši. Kao i po nepotvrđenim vjestima Novovinograd.
Izgleda da ova kolona koja je bila poklonjena istočno od Avdeevke je imala Informaciju da su se Ukrainci povukli iz Avdeevke i zato su tako glupo nastradali. Neka in je vječna slava.



offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Na Militar Map Ukrainci napadaju Elenovku opet i jako pojačanje u Marinku. Naši napadaju Popasnaya i skoro sve u Džepu. Pa i na jugu od Džepa šta smatram samo da vezu snage Ukrainaca. Po Militar Map je Krasny Pahar nas.

offline
  • ruso  Male
  • Elitni građanin
  • sta stignem
  • Pridružio: 08 Avg 2011
  • Poruke: 1920
  • Gde živiš: Republika Srpska

Novi ::dobri covek ::bokixl ::Neki delovi ovoga snimka su vec bili sam snimak traje oko 20 min upozorenje +18
https://www.youtube.com/watch?v=Kll_DPeUxkA


Zaboravili su ono " U porazu se ne ponizi, u pobedi se ne uznesi..." ili tako nekako.
Gde su heroji koji tuku onog (pot)pukovnika bili dok je on bio sa oruzjem? Lako je istuci bilo koga, narocito ako je vezan. A i on muski trpi sta ga je snaslo. Ima koyones, mora mu se priznati.

Ово и још неколико снимака које смо видели данас само потврђује старо правило да рат буди у човеку све најгоре. Сетите се оног рањеног украјинског пилота хеликоптера кога су на почетку сукоба превезли у болницу. Поступали су са њим ко да им је род ,готово са кривицом што су га ранили приликом оборања. Данас после годину дана рата,рањени украјинац лежи у блату и крвари а ником не пада на памет да му укаже помоћ него се хвата за телефон да се то сними,заробљеници се малтретирају а са лешевима се поступа ко са стоком у кафилерији....Што дуже буде трајао сукоб биће све горе....



To je bilo na pocetku rata. Covjek ima u sebi dovoljno suosjecanja sa patnjom drugog covjeka i tu dozu ljudskosti, dok ne upozna prave ratne strahote. Posle kad vidis smrt svojim ocima, kad ti pogine neko ko ti je bio blizak i sl covjek postaje sve hladniji i bezosjecajniji, prema neprijatelju pogotovo. Tako da me nimalo ne cudi odnos ljudi prema ukro vojnicima na ovim klipovima jer oploxnixi znaju da ni oni sami nebi dobili nista bolje da su uloge obrnute Exclamation

-Sinoc sam se zabrinuo kada se iznenada pojavila ogromna zuta strelica prema Elenovki. Medjutim danas su me docekale dobre vijesti. Smajli
Ako sam dobro shvatio... netko je napisao da su u Krasnom Peharu ukro armija i oplocnici zajedno tukli desni sektor... ili sta je bilo u pitanju onda Confused

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3635

Stoltenberg: NATO nema legiju u Ukrajini
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg demantovao je tvrdnje ruskog predsednika Putina da ukrajinska vojska ratuje u sastavu NATO. Naša podrška sastoji se isključivo od pomoći u reformi vojske i zbrinjavanju ranjenika

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je tvrdnja predsednika Rusije Vladimira Putina da ukrajinska vojska ratuje u sastavu NATO sa ciljem da uruši Rusiju "obična besmislica".


"NATO nema legije u Ukrajini, a jedine strane formacije koje se tamo bore su ruske", rekao je Stoltenberg novinarima nakon sastanka Komisije NATO-Ukrajina u Briselu.

Putin je ranije danas izjavio da "ukrajinska vojska nije vojska, već strana legija, u ovom slučaju, strana NATO legija, koja nema za cilj interese Ukrajine, već ispunjava geopolitički cilj da uruši Rusiju".

Stoltenberg je istakao da NATO politički podržava suverenitet i integritet Ukrajine, a da se praktična podrška sastoji isključivo od pomoći u reformi oružanih snaga i zbrinjavanju ranjenika, za šta su ustanovljeni posebni fondovi.

"Naš stav, kao i stav većeg dela međunarodne zajednice je da za Ukrajinu nema vojnog rešenja i da se ono mora tražiti u pregovorima", rekao je on.

On je optužio proruske snage za masovno kršenje prekida vatre i granatiranje civilnih četvrti primorskog grada Marijupolja u kome je poginulo najmanje 30 ljudi, a optužio je Rusiju da pobunjenicima šalje pomoć u teškom naoružanju, obuci i ljudstvu.

"U poslednje vreme smo uočili pojačan priliv materijala, što uključuje tenkove, savremene raketne sisteme i opremu za noćno izviđanje", kazao je generalni sekretar.

Stoltenberg je ponovio više puta izrečeni poziv Rusiji da poštuje dogovor iz Minska i obustavi podršku pobunjenicima.

On je dodao da NATO podržava ekonomske sankcije koje su Rusiji uvele EU i SAD, uz reči da je važno da Rusija shvati da kršenje međunarodnog prava ima svoju cenu i najavio da će kasnije danas razgovarati sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

Istovremeno, Stoltenberg je za sutra najavio i sastanak ministara odbrane članica NATO posvećen ukrajinskoj krizi kome će prisustvovati i predstavnici Ukrajine.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:53089.....u-Ukrajini

Citat:Istovremeno, Stoltenberg je za sutra najavio i sastanak ministara odbrane članica NATO posvećen ukrajinskoj krizi kome će prisustvovati i predstavnici Ukrajine.
Значи они не помажу војно Украјину,али ипак заседа "здружени" генералштаб...
Сигурно ради "мирног" решења кризе! Cool

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

Fenix Lady ::
Mislim da malo površno gledate na stvari.......

Svi snimci zarobljenih ukro-vojnika, kao i snimci njihovih leševa, su sastavni deo svakog rata, i pripadaju onom delu ratnih dejstava koji se zove medijski rat, a koji ima zadatak da olakša postizanje konačne vojne pobede. Naime, ti snimci postižu dva veoma važna efekta kod protivnika:

1. demorališu protivničke vojnike (one koji su u pozadini/rezervi a kojima je dostupan internet),
2. razbijaju u paramparčad eventualne nove mobilizacije stanovništva u redove Ukra.

Meni je prilično mučno da sve to gledam, ali ih apsolutno podržavam u tome što rade.

Samo mala dopuna
2a. posle ilovajskog kotla masovno su krenule slike zarobljenika jer je neka organizacija tipa "Kijevske žene u crnom" jedino tako dolazila do podataka o svojima, dok su ih zvanični vojni otseci terali kundacima sa vrata. Sad zamisli olakšanje tih žena, majki, dece kad vide zarobljenog ALI ŽIVOG Ukra, pa i danas je praksa da zovu porodice da pokupe svoje zarobljenike i da potpišu da se više nikad neće pojaviti u Donbasu.
Čitava kuknjava oko ovog Ukra koji je dobio par ćuški od Givija je iz potpuno iste kuhinje kao i svojevremoeno kuknjava za onom Savčenko što joj se sudi u Moskvi. Objektivno, šta mi ovde znamo da li neka kamera nije tog Ukra navatala negde 02. maja u Odesi sa bakljom ???? Ili negde sa druge strane nišana u Čečeniji ??? Imaju to lepo službe koje i gledaju youtube i imaju spiskove iz Čečenije.

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Јацењук увео ванредно стање у Донбасу и „повишену приправност“ у остатку УкрајинеУПЛАШИО СЕ ПРОГЛАШАВАЊА РАТНОГ СТАЊА ЈЕР БИ ТО ЗНАЧИЛО
И ОБУСТАВУ ТРАНСПОРТА ГАСА У ЕУ

ВЛАДА украјинског премијера Арсенија Јацењука објавила је да је увела варедно стање на територији бивших Доњецке и Луганске области.

Претходних дана се суочила са захтевима да уведе „ратно стање“ у целој земљи или макар у Донбасу, али су се томе успротивили Јацењукови налогодавци из Вашингтона. Зато се Кијев одлучио за нешто средње:

„Влада је истовремено на територији целе украјине активирала режим повећане приправности. И варедно стање у Донбасу и повећана приправност у остатку земље имају за циљ да обезбеде боље функционисање државних органа. Њихову пуну координацију у функцији безбедности грађана“ - саопштио је Јацењук.

Да је Кијев пошао на увођење ратног стања - то би аутоматски подразумевало прекид свих веза са Русијом из које Украјина добија и струју и угаљ. Такође: Кијев би морао онемогућити транспорт руског гаса за Европу преко своје територије...
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/jacenjuk.....u-ukrajine

offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 274

Bice veselo u narednih nedelju do dve.Iskreno nakon saosptenja Putina,svima je jasno da je dosta bilo zezanja i mazanja ociju i da je bolje da se fasisti smire da ih Rusija ne bi smirivala.Takodje cim su se uspanicili njihovi nalogodavci iz Nato-a i ostalih demokratskih institucija,znaci da im nikako planovi nisu prosli i da ce,a posto su veliki ludaci jos vise zakomplikovati situciju.Sa jedne strane i trebalo bi da Putin najuri tu bandu sto bi se reklo,a sa druge strane izgleda da na to idu fasisti iz nato-a,da bi onda medijski imali 'opravdanje' da je Rusija napala ukrajinu.Voelo bih da gresim ali ovo nece izaci na dobro....

offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25481

Kako su krenuli Opolcenci docice i do Kramatorsk i Slavjanska http://cs623826.vk.me/v623826474/1abca/S7isQn2pV-M.jpg

Pozicije DNR u Mihailovka, ranije tamo su bili Ukrainske pozicije https:
//www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688...
https://www.youtube.com/watch?v=PpC5a_MEptA
Evo jos jedan lep trofej, ovih dana cu da budu mnogo vakvih videa https:
//www.youtube.com/watch?v=0UE0jCXjWog...
https://www.youtube.com/watch?v=0UE0jCXjWog
Т-64Б1М koi su trebalo da zavrse u Kongo, ali Ukrainci nisu ih isporucili Kongo, umesto toga poslali ih v zone ATO. A jedan vec je zaplenjen od strane Opolncence kod Novoazovsk. Opet je pocela dopuna iz Ukrainskog Voentorga....
https://www.youtube.com/watch?v=shN23sFEZJI
Sad neka se neki pitaju kako se sve novorusija snabdeva i odakle??

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

[quote="ruso"]Novi ::dobri covek ::bokixl ::Neki delovi ovoga snimka su vec bili sam snimak traje oko 20 min upozorenje +18
https://www.youtube.com/watch?v=Kll_DPeUxkA


Zaboravili su ono " U porazu se ne ponizi, u pobedi se ne uznesi..." ili tako nekako.
Gde su heroji koji tuku onog (pot)pukovnika bili dok je on bio sa oruzjem? Lako je istuci bilo koga, narocito ako je vezan. A i on muski trpi sta ga je snaslo. Ima koyones, mora mu se priznati.

Ово и још неколико снимака које смо видели данас само потврђује старо правило да рат буди у човеку све најгоре. Сетите се оног рањеног украјинског пилота хеликоптера кога су на почетку сукоба превезли у болницу. Поступали су са њим ко да им је род ,готово са кривицом што су га ранили приликом оборања. Данас после годину дана рата,рањени украјинац лежи у блату и крвари а ником не пада на памет да му укаже помоћ него се хвата за телефон да се то сними,заробљеници се малтретирају а са лешевима се поступа ко са стоком у кафилерији....Што дуже буде трајао сукоб биће све горе....


Posto sam vec izazvao raspravu, da nesto razjasnimo.

Potpuno je normalno sto je Givi bio besan, egzaltiran, sta god. U borbi mu je verovatno skocio adrenalin u crveno, izgubio je prijatelje ili su mu prijatelji ranjeni.

Normalno je sto je vikao. To je posledica stresa. Te posledice stresa ce Givi osecati jos dosta dugo, ali ce morati da se bori sa time. Zelim mu od sveg srca da se sto brze i sto lakse izbori sa time.

Nije normalno sto se saslusavanje ili "covecanje", "prijateljsko ubedjivanje" i slicno snima...
Nije normalno, pored ostalog, sto je terao zarobljenike da progutaju oznake. Protivnik, koji god da je, kakav god da je, se mora postovati. Narocito ako to zasluzuje. A pukovnik i njegovi zasluzuju. Okreni, obrni, dobro su se borili.

Na kraju krajeva, postovanje protivnika pokazuje da si bolji, humaniji, covecniji. Humanost nije slabost. Ako savladam nekoga, to znaci da sam bolji, spretniji, pametniji, jaci od njega. Sto je protivnik na visem nivou, i ja sam bolji.

Osim toga, human odnos prema zarobljenicima je obaveza prema svim konvencijama. Saslusavanje da, maltretiranje ne. Pa nije Givi `kenjac, niti je aerodrom Abu Graib!
To sto se protivnici nisu medjusobno priznali, pravno ne utice na obaveze postovanja konvencija, naprotiv.

U redu je voditi zarobljenike da rasciscavaju grad posle gadjanja, da vide sta su napravili. To ih porazi do te mere, da niko vise ne zeli da se bori... ali pri tome se moraju preduzeti mere da ih tamo ne maltretiraju civili, egzaltirane babe i polupijani starci.
Cim se preda, zarobljenik zasluzuje svaku zastitu i ti si obavezan da mu je pruzis.

Utoliko pre sto ce protivnik i te kako iskoristiti svaku priliku da te prikaze kao poludivljaka koji zasluzuje ono sto mu se desava. Ako je vec tako, zasto protivniku davati municiju u ruke? To sto nacisticki propagandisti nisu bili bog zna koliko efikasni ne znaci da jos dugo nece biti efikasni.

Human odnos prema zarobljenicima (odeca, obuca, hrana, voda, kupanje, lecenje, mogucnost da se cuju sa porodicama, obavestavanje MKCK, smestaj na sigurno...) pored ostalog, doprinece tome da se protivnicki vojnici lakse odluce na predaju i napustanje borbe. A to je, valjda, cilj svake propagande. Uostalom, zar humani odnos prema onima koji su letos presli granicu sa Rusijom i predali se ruskoj vojsci nije doprineo masovnoj predaji Rusima? A to znaci da su oni za duze ili krace vreme izbaceni iz borbe. Sto je cilj svake borbe.

Ah da, i ja sam bio vojnik. Profesionalni, trideset godina. Ucesnik sam svih balkanskih ratova osim ona prva dva od pre sto godina. Znam o cemu pricam. I zato to pricam.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1225 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 11 sakrivenih i 1176 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Andrija357, aramis s, Buzdovan, cavatina, cifra, Denaya, DonRumataEstorski, dragoljub11987, Dukelander, FOX, Istman, ivica976, Karla, kunktator, kybonacci, ladro, M1los, milenko crazy north, Mixelotti, nemkea71, nenad81, pein, Petarvu, RJ, royst33, sasa76, Sirius, slonic_tonic, solic, Srle993, stegonosa, Tvrtko I, wolverined4, YugoSlav, zziko, |_MeD_|