Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2599

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32751

«Киберберкут» выложил личные данные боевиков «Айдара»
http://rusvesna.su/news/1434315888



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Markoni29 ::
Рубља има покривеност у злату и девизним резервама.


Nema, i da bi koristili rezerve zlata morali bi da promene ustav. Sve je to u nadleznosti CB i Rusija nema nikakvu kontrolu nad time.
Slicno si postovao kako Britanija vlada svetom, sto je potpuno pogresno, posle II sv. rata Amerika je preuzela tu funkciju, zajedno sa dolarom koji je postao svetska valuta.
Britanija vise nema nikakav uticaj na svetska zbivanja. Samo prati gazdu.



offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Šta mi se nesvidja. Izmedju Minsk1 i Minsk 2 je ANR na vise mjesta napravili MALE pomake. Osvajali neke kontrolne punktove i uzvisine. Sada poslje Minsk2 se ANR povlači sa nekih područja. Krasny Pahar, Shumy Predgradje Popasnaya i kod Mariupola sve do Sirokino. Znam da su to taktička povlačenja ali nigdje vise se neide naprijed.
Ukri imaju veliku prednost sto oni nemaju problema svaku kuću da sruše i svaku ulicu da razore. Naši štede gradove i sela. Gadjaju samo vojne mete. Bojim se bez obzira koliko to brutalno zvuci, da se tako nedobivaju ratovi.
Na Frontu je sada uspostavljena ravnoteža. Ali Ukri imaju puno veće rezerve nego ANR.

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

http://www.pravda.rs/2015/06/15/dirljivo-snajperis.....asa-video/
Деки пише о страдалој деци Донбаса...

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

http://www.pravda.rs/2015/06/15/amerikanci-salju-b.....iju-video/
Амерички дронови за навожење Украјинске артиљерије!

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 725

dobri covek :: i zaista ogromne kolone tehnike, koja, kako kaze komentator, ide u zonu ato.
https://www.youtube.com/watch?v=dPZ9teO5f2I
Optimista, kakav sam vec, prokomentarisacu - ide popuna za narodnu vojsku.


Ко пажљиво преброји технику видеће да је реч о механизованом батаљону на бтр са четом оклопних аутомобила, мешовитом дивизиону вучне артиљерије, мешовитом ракетном дивизиону са разним системима ракетних бацача и две батерије ПВО ракета, једна на челу а друга на зачељу колоне. Пар хамера. Остатак камиона је у функцији позадинског обезбеђења. Испод у коментарима пише да је вероватно реч о Кијеву. Сви коментари испод су про-руски, један чак каже да је све то углавном металолом тј. отпад, ваљда мислећи на бтр.

offline
  • Pridružio: 06 Jun 2009
  • Poruke: 79

vk.com/album111228080_214932797

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

mickie ::Markoni29 ::versus ::Granicar19 ::

Ukrajina se ne spasava sa 2-3 milijarde na svakih tri meseca, njoj je i pre ove gungule trebalo 15 milijardi, sada joj treba minimum tri do cetiri puta vise. I to u vremenskom periodu od 6 meseci.


Rat je oduvek bila skupa stvar. V. Britanija je npr tek pre neku godinu Amerima otplatila dug iz Drugog Svetskog Rata! Osim podatka kolika je cifra duga bitne su još dve stvari: koliki je to % gdp-a i koliko poverenje postoji između kreditora i kreditiranog. S obzirom da je zapad odabrao i praktično postavio sadašnju vlast u Ukrajini i da ima uvid šta rade realno je da će im dozvoliti da se zaduže višestruko više i na duži period nego što bi to dozvolili Janukovičevoj Ukrajini.

Samo pogledajte zapadne zemlje koje Ameri posredno kontrolišu (kao % BDPa) - sve su dosta zadužene jer duguju jedni drugima u krug. To je moguće jer najveći deo tih kredita preko MMFa kontrolišu SAD kao jedinstven centar moći. Rusiji npr niko ne bi dao tolike kredite u odnosu na BDP jer nisu pod njihovom kontrolom a prvo pravilo biznisa je "zaštiti svoju investiciju".

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt (mnogi od podataka su 2-3 godine stari ali tu teško da je nešto baš epohalno moglo da se izmeni za tako kratak period bar što se tiče zapadnih zemalja o kojima govorim).

Ne morate se preterano brinuti za ekonomiju Ukrajine, ceo zapad stoji iza nje dogod sa druge strane Rusija tamo troši pare na rat. Sigurno da zapad neće Urajinu učiniti bogatom, ali isto tako neće dozvoliti da kolabira onako kako je kolabirala ekonomija SRJ. Ako države eks Yu pogotovu Srbija nije morala da bankrotira od devedesetih do danas Ukrajina sigurno neće morati (mada treba imati u vidu da postoji i strateško proglašavanje bankrota nasuprot onom prisilnom).


Запад.А ту пре свега мислимо на САД мада је то у суштини В.Британија.
Дакле САД решава све проблеме тако што ФЕД наштампа доларе.И снизи каматну стопу на 0.
А балон од сапунице се увећава и увећава и увећава.Докле?
Запад је дужан својим грађанима.А проблем реши тако што наштампа новац.
Колико дуго може да тегли Украјину?Па докле год може и себе да тегли.
Пандам ММФ-у и светксој банци већ постоје.Велики број светских аналитичара види Кинески ремимби као нову резервну светску валуту.


Vi ne pratite, Amerika je prestala da stampa dolare jer ce im puci penzioni fondovi i fondovi osuguranja. Uskoro ce povecati i kamatnu stopu. EU ne daje pare Ukrajni, iako su sad oni poceli da stampaju evre. Od 1.1 trilijarde nece nista dati Ukrajni. Putin im je reko da daju, ali oni ne daju. MMF ne da pare, trazi da se refstruktuiraju stari dugovi, ali kreditori nece da otpisu nista. Znaci nema para ni od MMF-a. Jedino su od amerikanaca dobili garancije za 1 milijardu obveznia. To nisu pare, te obveznice treba da emituju pa da ih kupi neka budala koja ce da poveruje garancijama Amerike da ce bankrotirana Ukrajna da vrati pare i da nece da trazi otpis duga kao sto sada trazi 40% otpis duga i preti defoltom.

O tome pisu ruski sajtovi, mrzi me sad da trazim linkove, potrazite tekstove blogera crimson alter i fritz morgen oni su sve lepo objasnili. Ali na Ruskom. Svodi se na to da ce se ili desiti defolt Urine, ili ce MMF morati da im da pare pod pritiskom Amerikanaca i protiv svog statuta, sto ce slomiti MMF kao organizaciju i ojacati nove rusko-kineske zamene za MMF. Ne mislim da ce Amerika zrtvovati MMF zbog Ukrajne. Jer ce Ukrajnu da izgubi u svakom slucaju, a MMF im treba i posle.

Američki dolar neće preživjeti 2015!
http://bigportal.ba/americki-dolar-nece-prezivjeti-2015/

offline
  • mickie 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 21 Jan 2012
  • Poruke: 532

Nije potvrdjeno, to je reko Lipton a glavna je Lagard. Lagard ostaje pri svome. Ako Amerikanci smene Lagard i postave liptona, onda ce biti para, ali bice i propasti MMF-a a i rata izmedju Urine i Rusije.

offline
  • Troja 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 02 Okt 2014
  • Poruke: 675

Opet pozari u Kijevu.

http://srbin.info/2015/06/15/kijev-u-plamenu-u-ukr.....ija-vec-i/

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 565 korisnika na forumu :: 13 registrovanih, 1 sakriven i 551 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bluper, Dannyboy, darionis, draggan, Džordžino, Krusarac, milenko crazy north, Milos82, Motocar, Sančo, sasa76, Shilok, šumar bk2