"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1299

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12565

Sim.a ::@037
Ja sam isto pamtio da je neko to povezao sa Čerčilom ali posle nisam našao u njegovim citatima. Zato nisam ni pomenuo ko je to rekao. Simpatična mi je bez obzira na poreklo a o tome neki kažu
https://katecarruthers.com/2005/02/alleged-quote-b.....servative/


Mislim da je to rekao Bizmark ili nesto slicno tome.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • amstel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 2539
  • Gde živiš: Hiljadu milja od topolivnice

benjamin disraeli,bizmark,georg bernard shaw...svima njima se pripisuje ta izreka,misao..sta god.
a za pisca georga bernarda alijas djordja irskog porekla,je interesantno to ,sto je smatrao da je srpska cirilica najsavrsenije pismo na svetu .u svom testamentu ostavio je ogroman iznos , englezu koji uspe da sredi englesku abecedu nalik na vukovu crilicu tj,jedno slovo jedan glas...takav se jos nije ni rodio.a kamoli nesto uradio po tom pitanju.



offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

Eyes Wide Shut ::Ali, to mu ne daje za pravo da, uperivsi prst u one koji su tu radili u proslosti, sada to isto radi u sadasnjosti! (Olako poigravanje srpskim granicama).
Da li ti se svidja i njegov stav "a kada je to Kosovo bilo nase"?!


U pravu si, naravno. Ne svidja mi se, ne slazem se ja u svemu sa njim Smile . Ponelo me ono sto sam boldovao Smile, ima to svoj znacaj. Ovo o cemu govori je "artiljerijska priprema" "Daciceve platforme". Kada je Kosovo postalo nase, od prilike se zna (doseljavanje Slovena)... Kada smo, kako i pod cijim zverskim pritiskom pali ispod 50%, i to Markovic zna. Zasto ovako prica, pa i to nam je jasno... Sledi politiku svog partijskog lidera.

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Ne znam jel jel neko vec okacio jer je tekst od pre 7 dana al' svakako vredi dvaput procitati :

http://www.intermagazin.rs/vucic-u-vasingtonu-dobio-ponudu-koja-se-ne-odbija/

@ Amstel

Bas me zainteresovalo pa sam gledao po netu za testament i izgleda da su se potrudili da uzmu 0.3 mil funti i da su napravili pismo Shavian ali nisam nasao da li su dobili novac iz testamenta. Navodno je i Esperanto nastao po toj ideji ali testament izricito trazi slova eng jezika po zvucnosti.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Lucije Kvint ::
Ne svidja mi se, ne slazem se ja u svemu sa njim Smile . Ponelo me ono sto sam boldovao Smile, ima to svoj znacaj. Ovo o cemu govori je "artiljerijska priprema" "Daciceve platforme". Kada je Kosovo postalo nase, od prilike se zna (doseljavanje Slovena)... Kada smo, kako i pod cijim zverskim pritiskom pali ispod 50%, i to Markovic zna. Zasto ovako prica, pa i to nam je jasno... Sledi politiku svog partijskog lidera.

Naravno Ziveli Smile
Mene je prevarilo ono "uglavnom se slazem sa svim njegovim stavovima"... Pisanje je vrlo ogranicavajuci faktor - cesto je tesko oceniti kontekst pisanih reci Smile

Naravno da to njegovo priznanje ima svoj znacaj - itekakav! Pruza nam uvid u konzistentnost politike koju strane sile odavno vode prema Srbiji (upravo ono na sta je u svom intervjuu ukazao Dr Petrovic).
Slicno kao sada ova situacija s Trampom... moze da dodje na, kobajagi, "vlast" ko hoce, ali politika se ne menja. Nju odredjuju neki drugi cinioci (istinski vladari). Menjanjem prestavnika vlasti ona ostaje ista.
Stavise, svaki pokusaj njene promene mimo volje pravih vladara iz senke se surovo kaznjava (Kenedi, Djindjic).

Problem je sto se ogroman broj nasih politicara iskompromitovao, na razne nacine. Neko se boji svoje uloge u minulim ratovima, neko je ucestvovao u kradjama i malverzacijama, neko oboje ili nesto trece... Prakticno svi imaju putera na glavi, pa su veoma podlozni ucenama i pritiscima.

Poucan primer je kako su kauboji onomad u Makedoniji ucenama (pod pretnjom objavljivanja tajnih snimaka razgovora) izdejstvovali dozvoljavanje pucistima (teroristima) da napuste Makedoniju nekaznjeni. Nakon toga, svrgavanje vlade.
Ko zna sta sve imaju protiv ovih "nasih" i cime im sve prete.
Secate li se - ima tome neko vreme - one vezirove izjave (parafraziracu, jer se ne secam tacnih reci): "ako im ja ne valjam, nek nadju sebi drugog premijera" (!)

I tako... neko pise za "sendvic", neko za saku srbrnjaka, neko da bi se spasao robije, ili sacuvao sebi glavu. Pa tako i vrli Markovic... on najbolje zna iz kojih motiva to radi.

A da to ne radi slucajno vec namerno - ne moze se osporiti. Jer, kao istoricar, dobro zna da onaj, ko je ziveo na nekom prostoru, na njemu neizostavno ostavlja i svoje tragove (toponimi, arhitektura, spomenici itd). Pa ako Kosovo i Metohija nikada nisu bili nasi - otkuda tu onda maltene iskljucivo samo nasi tragovi? A siptarski, upecatljivo, izostaju?

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Napisano: 12 Avg 2017 21:18

"Вучић: Косово је ипак кључно питање, па Русија, па владавина права

субота, 12. авг 2017, 14:39 -> 19:29

Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да не дели став Дејвида Макалистера, председавајућег спољнополитичког комитета Европског парламента и известиоца за Србију, да је за Европску унију владавина права кључна област за напредак Србије на путу ка чланству. Када земља буде спремна, тада може да се придружи Европској унији, те од Србије зависи какав ће напредак учинити у наредним годинама, поручио Макалистер.

"Кључно питање је Косово, а друго кључно је однос Србије према Русији, а не владавина права, мада западни политичари то увек 'извуку'", рекао је Александар Вучић у заједничком обраћању са Дејвидом Макалистером."
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika.....i-mir.html

Dopuna: 12 Avg 2017 21:20

"Отворено писмо Борису Малагурском или: тресла се гора, родио се Лазански
Поштовани господине Малагурски,

јављам Вам се у вези видео-снимка који је ”Спутњик” објавио под насловом ”Малагурски: Ево решења за Косово!” а пренео већи број информативних портала.

Иако се у њему критички односите према власти, тачније према питању тзв. ”унутрашњег дијалога” не јављам се како бих вам упутио речи подршке већ критику."
https://facebookreporter.org/2017/08/12/otvoreno-p.....-lazanski/

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7078

radionica1 ::sezan ::INTERVJU: Dragan Petrović - Vučić već dugo vremena priprema izdaju Kosova i Metohije! (08.08.2017)

https://m.youtube.com/watch?v=xPZS3ldN13c


Opasno je opleo po Cedomiru Anticu koji se nazalost pridruzio listi za dijalog i otvoreno stao na stranu Genija.
O Dusanu Kovacevicu je sve objasnio.
Ma sve je jasno.

Uglavnom sve sto smo ovde sa mucninom vec rekli, ali on to javno, jasno i glasno po imenu, sto je vrlo hrabro sa njegove strane.

Vidim i Vuk Draskovic seiri.


PS

Jezivo i poucno, ima deo pri kraju gde je u par recenica preko Belgije objasnjen I sv. rat.
Ovo je nesto neverovatno i u isto vreme jako logicno, vredi pogledati, oko 115 minuta otprilike.


Dobar je Petrović. Ima taj kapacitet uma da popamti i objasni političko interešdžijske marifetluke lokalnih gadova. Ono sa Golužom mu je izvanredno poređenje. No najglavnije što je rekao jeste u vezi potrebe za novim ljudima. Sa "kontrolisanima" nema budućnosti jednako kao sa malim Alekom samo što su "kontrolisani" namazaniji i taktičniji od malog Aleka. I nije samo Kosovo u pitanju tu si i anti - socijalni zakoni, uništenje ekonomije, državna ne - bezbjednost, puzanje ka EU. I Miloševića i Koštunicu je objasnio. I Sandu. I vezivanje za mrtvaca.
I ovo sa Belgijom i WWI. Imaš mislim englesku seriju o početku WWI. Bila je na nekom Vajasatu. Svidjela mi se. Upravo govore o ovome što pominje Petrović. Belgija je glavna priča. Srbija je sa druge strana prihvatala sve da izbjegne rat.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17832

Citat:Злочин у Гораждевцу још без казне
http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%.....-bez-kazne

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32778

Минхенски споразум, или како га још Чеси називају Минхенски диктат или Минхенска издаја, је уговор потписан 30. септембра 1938. године на основу кога је Чехословачка уступила Немачкој погранично подручје насељено претежно Немцима – Судетску област.
У Чешкој се ово наводи као највећи израз политике appeasement-а, односно политике уступака у свету до тада. Тако би вероватно и остало да садашња Влада на челу са Дачићем и Вучићем није 19. априла 2013. године потписала Бриселски диктат. Ово наравно није спречило Немачку да коначно, 15. марта 1939. окупира преостали део Чешке, баш као што ни уступање територије Косова и Метохије не значи и крај распарчавању Србије.
http://www.in4s.net/markovic-resenje-za-kosovo-met.....ih-sudeta/

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@...

Sazeto, a sve receno u nekoliko minuta.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 939 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 5 sakrivenih i 882 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, Apok, aramis s, babaroga, Bobrock1, bojank, Brana01, comi_pfc, darios, dekan.m, Djokkinen, dragoljub11987, ikan, ILGromovnik, Joco Skljoco, JOntra, Kaplar2, Karla, kikisp, Koridor, Krusarac, Kubovac, kybonacci, Milan A. Nikolic, milenko crazy north, nikoladim, novator, nuke92, Panter, panzerwaffe, pein, raptorsi, raso7, rovac, Sančo, shaja1, Singidunumac, Sirius, Steeeefan, strelac07, TheBeastOfMG, tmanda323, trutcina, tubular, Vendox, Vlad000, vladaa012, vukovi, W123, zdrebac, |_MeD_|, šumar bk2