Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

1792

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2762

Čivi ::U toj situaciji nije pametno baciti bombu unutra, jer bi u strahu izleteli brzo ispred i ubili nekog Rusa u očaju i strahu.

Bačena je ispred vrata da ih nabije još više unutra i ošamuti, kako bi se predali, što se na kraju i desilo.


Bravooooo.
Ovo je vrh.
Da je onaj levi na snimku primio geler od bombe, objašnje bi bilo "evo vi unutra šta može da se desi ako vam ubacimo bombu".
Laughing Laughing Laughing

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Avg 2004
  • Poruke: 1229
  • Gde živiš: u svom mestu

Evo ga do sad najduzi snimak cele akcije zarobljavanja ukrajinskih vojnika, traje oko 22 minuta. Cini mi se da je snimak boljeg kvaliteta. Tako da ovdasnji "eksperti" koji svemu nalaze manu, mogu da daju svoj sud o celoj akciji. Moguce da nama koji ovo posmatrao iz sigurnih domova izgleda jednostavno, ali ljudi koji su akteri ove akcije (i Rusi i Ukrajinci) sigurno da im je adrenalin bio na 200% u tim momentima, a u takvoj situacije cesto instiktivno covek preduzima neke radnje i akcije, samo dobro untrenirani profesionalci mogu malo trezvenije da razmisljaju i deluju.

Citat:[ Видео ]
❗️Вагнер у акцији. У питању су уличне борбе за град Попаснаја. На видео материјалу се види тактика чишћења стамбених објеката који су претворене у ватрене тачке. Том приликом ликвидиран непознат број украјинских војника.10-15 заробљено. Целу акцију снимила извиђачка бпл.
#Тактика #Вагнер #ФронтУкрајина #УличнеБорбе



https://t.me/bograta/11169

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2015
  • Poruke: 107

Sirius ::shadow200

Citat:TB2 u akciji Uništavanja 2 ruska broda oko Zmijskog otoka i ima još negdje snimka uništavanja PVO na Zmijskom otoku jučer..

youtube.com/watch?v=cnvxX4dKfKI


To kad US Military Agenda izmontira, ostaje ti samo da veruješ u video-igrice. GUZ - Glavom U Zid


Prenjelo je dosta različitih medija, ali moguće haha

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25684
  • Gde živiš: I ja se pitam...

ccoogg123 ::Ukri forsiraju severski donjeck rijeku i imaju dva pontona te prebacuju snage. Udaraju po rusima, a navodi ih tb-2. Tako prenosi telegram. Pa ako sve to znaju čak i na telegramu, zašto avijacija to ne riješi???

Зато што се, по свој прилици, то не дешава. Има хиљаде налога на том ''Телеграму'' и свако вуче на своју страну...Шта мислиш, да се то не снима из сателита?

offline
  • Čivi  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 02 Dec 2015
  • Poruke: 584

@Ikan
Bravooooo.
Ovo je vrh.
Da je onaj levi na snimku primio geler od bombe, objašnje bi bilo "evo vi unutra šta može da se desi ako vam ubacimo bombu".
Laughing Laughing Laughing



Ikane, ne mogu da te citiram jer pišem sa telefona, pa ti odgovaram ovako..


Nije mogao taj da primi geler jer se povukao iza druge šupe kad je video da ide bomba, lepo se vidi na snimku. Akcija je uigrana, kao i ekipa.
Vidi se iz aviona.

offline
  • Pridružio: 08 Mar 2022
  • Poruke: 725
  • Gde živiš: na dnu kace

Kratak osvrt na jucerasnji dan:
Rusi unistili transformatore za zeleznicke pruge (transport povoljno prodatog oruzja sa zapada vrsice se uz pomoc modifikovanih Zepelina iz WWI) kao i 310 vojnika i 53 komada vojne tehnike.

Ukrajinci posle zestokih borbi povratili Gostomel i Irpenj, a izucavace se na vojnim akademijama i preuzimanje Cernobila.

https://t.me/opersvodki/4249
VSU gleda prelet neceg, ali ne zeli da dejstvuje jer ne ocekuje stetu.

https://t.me/boris_rozhin/46803?single
Mapa Azovstalja

https://t.me/denazi_UA/8753
Mapa jucerasnjih visokotochnih pogodaka.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1317

@Sirius

Ovo prenose izrazito pro rus kanali, cassad, i sl. A da se nešto događa-događa se. Vidjeti ćemo šta.

offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2762

Citat:❗️Вагнер у акцији. У питању су уличне борбе за град Попаснаја. На видео материјалу се види тактика чишћења стамбених објеката који су претворене у ватрене тачке. Том приликом ликвидиран непознат број украјинских војника.10-15 заробљено. Целу акцију снимила извиђачка бпл.
https://t.me/bograta/11169

Ne mogu to da otvorim, predugačak snimak i nemam telegram, a baš bi voleo da ga odgledam, a naročito do dela koji smo videli i koji je ovde nazančen kao "vatrena tačka".
Mada ne vidim svrhu ove prepiske, zauzeti su stavovi, još ostalo da se izvređamo, a to baš i ne moramo.

offline
  • Nixon 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 03 Apr 2022
  • Poruke: 393

Pffff,konacno sam i na YT nasao video.

offline
  • Pridružio: 22 Mar 2022
  • Poruke: 43

Žukov ::

Sa obzirom da je uspesno predjena reka i uspostavljen stabilan prelaz (popravljen je mislim i sruseni most u Izjumu), logicno je da ce odatle krenuti severni klin.

Gledajuci konfiguraciju terena, bilo bi logicno da se na jug ne spusta dalje od Doline, jer se tu ima dobra zastita sa obe strane a dubljim ulaskom se ne bi nista postiglo osim ako se ne namerava napad na Slovjansk sto ne verujem da ce biti slucaj u prvom delu operacije.



Zapadno mi je logicno da se ode do Grusuvahe i onda iz dva pravca napadne Barvinkovo jer bi se tako pokrilo krilo od mogucih kontranapada, sa severa je tezak napad zbog reke, gde se jedini most nalazi kod samog grada, dok je sa istoka ravnica bez prirodnih zaklona kao i samo jedan jedini put.



Taj pocetni deo bi izgledao ovako nekako:





Nadovezao bih se na svoj post od pre 2 nedelje u vezi severnog klina:

Ovako sad izgleda situacija:



Moja pretpostavka da ce se ici na zastitu krila pre nego sto se bude krenulo spustanje ka Barvinkovu je bilo samo delimicno tacno. Ocigledno je da je pod novom komandom pristup jos oprezniji nego sto sam ja mislio da ce da bude.
Na istocnoj strani se ide na potpuno ciscenje sa istocne strane reke sto ce u potpunosti zastititi istocno krilo, i tu je zadnjih dana i najveci napredak, jer su Ukri izgleda takodje odustali od ozbiljnije odbrane tog dela.
Sa zapadne strane se doslo do tog jedinog mosta kod Grusuvahe i kad se tu stabilizije front, moze se ocekivati da krene spustanje juzno ka Barvinkovu.

E sad zanimljiv deo je kako su Ukri smislili da napadnu ovaj pravac. Napadaju ga na 2 poteza.

Prvi je ocekivan i to je da se odsece logistika iz Belgoroda i dodje u domet napada ruta snabdevanja iz Rusije. Tu su se Rusi izgleda takticki povukli na liniju reke gde im je puno laksa odbrana i sa manje jedinica i gde su veci deo tih jedinica vec prebacili na Izjumski pravac. Po nekim izvestajima ovde su ostali samo DNR dobrovoljci. Ovde Ukri polako izlaze na reku ali mislim da ce tesko uspeti da dalje potisnu Ruse.

Drugi pravac je dosta zanimljiviji. Pre nekoliko dana su se na telegramu provukli izvestaji sa terena kako Ukri grade pontonski most u blizini Protopopovke i da tu planiraju veliku ofanzivu, ali od tad nije bilo nekog drugih vesti koje su bile vezane za to. Sa druge strane reke je tu ogromna suma i nema nikakvih naselja ali ni outeva. Tu je ocigledno planiran prelazak vecih snaga koje bi se krile po sumama i odatle vrsile gerilske napade na ruske kolone.
Danas je rusko Ministarstvo objavilo kako su unistili pontonski most u blizini Protopopovke sto je direktna potvrda da su Ukri stvarno tu i napravili most i planirali napad.
Ostaje pitanje koliko je jedinica tu vec preslo i ostalo sa druge strane i kako ce se tu dalje razvijati situacija sa obzirom da Ukri tu sad nemaju vise kuda da se vrate nazad jer im je unisten jedini prelaz. Da li ce nastaviti po planu da izvrsavaju napade sad kad su odseceni od ostatka vojske? Da li ce popravljati sruseni ponton?
Sa druge strane sa obzirom na ogromnu sumu u tom predelu Rusima bi trebao ogroman broj vojske da precesljaju i ociste ceo taj deo.

Mislim da Rusi nece prodirati dublje pre nego sto rese oba krila, tako da ostaje da se vidi kako ce se dalje razvijati situacija ovde.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 748 korisnika na forumu :: 10 registrovanih, 3 sakrivenih i 735 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bojan5150, brundo65, dragoljub11987, ILGromovnik, Krvava Devetka, Kubovac, radionica1, saputnik plavetnila, Stoilkovic, wizzardone