Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2363

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2277

ccoogg123 ::Zanimljiva rabota ruskog tenka. Potpuno sam dođe do ruba grada, počne prašit, odmah ispred njega radi artiljerija. Vraća se, i vjerojatno onda slijedi daljnji udar artiljerije pa ponovo ulazak i td.. Izgleda da ni nlaw-ova više nema toliko na prvim linijama? Snimaju ga dva drona.


video sam u zadnjih dana par snimaka kako ruski su25 mlati po ukrima.

tamo, gde se vode najace borbe, i gde im sad najvise treba, ne da nema nlawa nego izgleda da vise nema ni stringera i slicnih.
potrosili glupi ukri skupe rakete na droncice i orlane, pa sad nemaju kad im stvarno treba.

a od ozbiljnije pvo, sto im je nesto ostalo, nesto ne verujem da ce slati tamo gde su im trupe u poluokruzenju.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 29 Nov 2019
  • Poruke: 212

Народная милиция ЛНР
🗒‼️⚡️Заявление официального представителя НМ ЛНР капитана Филипоненко И.М. по обстановке на 25.05.2022 г.
Освободительным марш Народной милиции продолжается, так вчера подразделениями оборонного ведомства были освобождены н.п. СВЕТЛОДАРСК, ЛУГАНСКОЕ, МИРОНОВСКИЙ и ТОШКОВКА

online
  • Pridružio: 08 Avg 2019
  • Poruke: 5483

Dicus ::


Gledam sve te snimke dejstava iz meni omiljene ruske vazduhoplovne tehnike, kad ono ništa, samo se pitam zašto su uopšte puštali snimke u etar. Da ne pričam da su snimci iz BPL i heliša po kvalitetu na nivou web kamere iz 1999. godine, nije ni čudo što ništa ne uspevaju da urade sa njima. O Krasuhama i ostalim čudima da ne pričam, čemu to služi, a uz to i ne radi. Gotovo sam siguran da bi mi, ovako mali i ne baš najbolje organizovani, za 90 dana rata našli rešenje bar da nas mali komercijalni dronovi ne hebu. Rusija će možda dobiti rat, ali njena tehnika je već doživela fiasko.
.



https://rutube.ru/video/470d3da63f27598f30585493f1ff6828/

https://t.me/milinfolive/80396

https://rutube.ru/video/edfc598c103ae55231904a91bfc1a70c/



Nisu ni loše veb kamere bile 99 rekao bih.



Kada je to zapadna tehnika upotrebljena u ratu ovih razmjera, sa ovakvim protivnikom, u neko relativno skorije vrijeme?

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

zdrebac ::
jer ovde svako veruje u tu pricu da sankcije pogadjaju samo jednu stranu?
rusi nemaju problema zbog njih?



Naravno da u određenoj meri pogađaju i Rusiju. Ali, razmisli malo, zar sankcije nisu predviđenje kao instrument prinude nad Rusijom, te je očekivano da je pogađaju ali nije bilo očekivano da će ovako pogoditi i Evropu.. Ne vidim logiku, a ti? Moja zemlja uvede drugoj zemlji sankcije kao instrument prinude nad njom a onda te snakcije više pogađaju moju zemlju nego tu zemlju tamo.
Nešto mi ne valja račun, a?


Citat:a ovo u europi sto je ima vise veze sa pohlepom nego sa stvarnim posledicama sankcija.
videle firme da mogu da dizu cene koliko im se cefne pa to iskoristavaju do iznemoglosti.
obaraju se rekordi u profitima i isplatama dividendi.
https://www.reuters.com/markets/europe/global-markets-dividends-2022-05-24/


Pohlepa, mešetarenje, profitiranje pojedinaca i grupa...sve su to prateće posledice sankcija. Ne veruješ? Vrati se u 90te.

offline
  • Dicus  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2008
  • Poruke: 2992
  • Gde živiš: Beogard

Ne znam da li shvataš da su svi navedeni snimci dosta kvalitativno tanki, od kojih neki imaju i ozbiljnih problema sa stabilizacijom slike. Da ne pričam o učinku, koji nije baš najjasniji.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Dicus :: O Krasuhama i ostalim čudima da ne pričam, čemu to služi, a uz to i ne radi. Gotovo sam siguran da bi mi, ovako mali i ne baš najbolje organizovani, za 90 dana rata našli rešenje bar da nas mali komercijalni dronovi ne hebu.

Da, Rusi tehnološki zaostaju. Čak bi i mi našli rješenje. Samo, kako je i za koliko je suprotna strana riješila problem na primjer dronova koje šalju Huti? Osim ako nije rješenje toga početak pregovora...
Da li ima nešto novo razvijeno na Zapadu da efikasno spriječava takve napade?
Ali što se tiče sukoba dva svijeta tehnike, lagano Ukrajinci prelaze na zapadnu. Pa ćemo vidjeti razliku. Ili treba prvo proći faza neobučenosti za bolju komparaciju.

I da, malo siva zona. Gdje se ono prvo pojavio MQ-1 i poljubio vrlo brzo zemlju. Više puta. Ali su manje "zujalice" bile problem već tada.

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 165
  • Gde živiš: Beograd

Danima čitam, pa i ovde na forumu, pitanja da li je uopšte trebao ovaj sukob Ruskoj Federaciji. Oprezni sumnjaju, protivnici kritikuju, a mrzitelji svega ruskog ga zovu “besmislenim Putinovim ratom”, avanturom bez povratka i katastrofom. Pripadam onoj grupi sa čvrstim uverenjima da je specijalna operacija u Ukrajini, ne samo bila potrebna Rusiji (izazvana, nametnuta, neizbežna ili šta god) već mnogim drugim zemljama, kao primer, put i vodilja za nov poredak koji je na pomolu.

Najveća vrednost ove SO u Ukrajini je lavina presedana sa pravnim, političkim i ekonomski globalnim posledicama koji su proizašli ili će tek proizaći iz relativno ograničenih vojnih sukoba. Dakle radi se o nizu razbijenih i sada jasno ogoljenih MANTRI Zapada (do nedavno neprikosnovenih vladara svetom) koju su decenijama ponavljali kao dostignuća "međunarodne zajednice" i “međunarodnog prava” a koje je zapravo važilo selektivno i isključivo i samo ako je u interesu “celog sveta” (kako oni na zapadu sebi tepaju) odnosno zapadnih “demokratija”, koje čine zapravo jednu sedminu čovečanstva.

Prva mantra je ona o “nepovredivosti granica” i "suverenosti" država. Ova je srušena već od nasilnog rasturanja SFRJ na "sastavne delove", a onda je Zapad bez skrupula krenuo u silovanje i rasturanje "sastavnih delova". Kada je po istom principu učinjenog presedana, VVP onomad poslao vojsku da zaštiti Ruse u delovima sada već bivše Ukrajine, koja je silom zapadne "demokratije" uzurpirana, Rusija je doživela demonizaciju kakvu svet pamti samo u vreme Hitlera, s tom razlikom da je pomenuti bio daleko humaniji i pošteniji.

Pokazalo se da duboko, ispod površine besomučno ponavljanih mantri o napadu na “suverene” države i nedopustivom menjanju “utvrđenih” granica, otvoreno i sve više, pojavljuju se sveži primeri otvorenih teritorijalnih pretenzija i balavljenja nad “tuđim” teritorijama, koje bi neki rado prisvojili. Evo primera Poljske, sada otvoreno rasističke, odnosno nacističke države, koja je najsmelija u drskosti ispoljavanja teritorijalnih pretenzija. Tiše, ali ne i bez istih namera, čuče u ćošku Mađarska i Rumunija sa željama za soptvenim teritorijalnim proširenjima. Ove navedene ugledne članice EU (4. Rajha) vire iz prikrajka i besramno čekaju šta će od sveg ovog galimatijasa u Ukrajini ispasti i da li će uspeti da otkinu komad teritorije za sebe. Ovde na forumu, često čujemo da RF treba da zapadni deo Ukrajine prepusti Poljskoj. Možemo li onda pitati a zašto samo Poljskoj i po kojoj ceni? Uveren sam da bi eventualno “prepuštanje” zapadne Ukrajine, nakon njenog sasvim izvesnog sloma, bilo moguće samo pod jednim uslovom – razbijanjem NATO i izlaskom interesenata iz njega. Bila bi veoma zanimljiva ponuda sa velikim iskušenjem: NATO ili teritorijalno proširenje. Pogotovo akoTurska pomogne.

Druga mantra je “svetski ekonomski poredak” uspostavljen lihvarskom ideologijom dominacije dolara kao svetske valute, IMF i drugim “međunarodnim” instrumentima ekonomske pljačke prirodnih resursa, ali i moćnog alata prinude neposlušnih država. Pokazalo se međutim, da sankcije funkcionišu samo kod malih država, koje raspolažu ograničenom robom za razmenu, a koje je onda moguće slomitii zabranama normalne trgovine energentima i deficitarnom robom.

Ali šta se dešava kada se svemoćne sankcije (uspešno dokazani instrument prinude zapada), uvedu moćnoj državi, ne samo vojno moćnoj, dakle sposobnoj da se odbrani i od najvećih pljačkaša i nasrtljivaca, nego i ekonomski moćnoj, koja može te sankcije lako da zaobiđe, jer raspolaže konkurentnim prirodnim i privrednim resursima, vidimo jasno da od tog “alata” nije ostalo gotovo nšta. Štaviše, beskrajno su zanimljive samoubice iz EU koje uporno hoće da uvedu nove i nove sankcije iako su već sada svesne da će one zapravo slomiti njihove države i parazitske ekonomije.

Savremeno sredstvo rata – ekonomija, kojom su, bez ispaljenog metka, zapadne zemlje, koje sebe nazivaju demokratijama, decenijama pokoravale druge države i narode, okreće se protiv njih samih i poginuće od oružja koji su sami stvorili. Vreme je za novo doba i druga pravila.

offline
  • Pridružio: 29 Nov 2019
  • Poruke: 212

Srle993 ::Imaju Rusi problema koliko hoces od sankcija, nema tu price... BDP ce im pasti bar 10%, a vrlo moguce i preko 20-30%. EU verovatno nece ni u recesiju uci, ali ce se osetiti na kozi manjak energenata i hrane direktno na stanovnistvu

Koji bdp, nominalni ili ppp? Ja tvrdim da sa ovim kursopm rublje pad bpd nece biti veci od 5% ako i toliko. STa to uopste znaci? Evo preko 70% bdp SAD je potrosnja. Sta to znaci?
Da mi vidimo kako ce bez sirovina zapad da zivi, ne samo ove godine. Rusima bdp sledece godine skoci 10%.
To je sve sustinski nebitno sa stanovista onoga sto se desava. Evo npr. zbog rublje su sada plate izrazene u $ jace nego pre pocetka akcije. I sta sa time?

offline
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1317

+ potrosili glupi ukri skupe rakete na droncice i orlane

Moguće, ali sigurno je vrijedilo, kada ZoranB stavi sve one slike oborenih "vrapčića", pa nema ti goreg udarca na ruski moral od toga... Laughing

Šalu na stranu, navodno ukri dobivaju Reapere, mislim da je to nešto zbog čega bi se Rusi trebali ozbiljno zabrinuti?
__________________________________________________________


I još nešto za one šta traže duge videe da slušaju dok rade- Naš kinez je imao prezentaciju na nekom talijanskom kanalu, pa se tu može čuti njegovo mišljenje i predviđanja, šire slike ovog rata.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2579

panda1 ::

Koji bdp, nominalni ili ppp? Ja tvrdim da sa ovim kursopm rublje pad bpd nece biti veci od 5% ako i toliko. STa to uopste znaci? Evo preko 70% bdp SAD je potrosnja. Sta to znaci?
Da mi vidimo kako ce bez sirovina zapad da zivi, ne samo ove godine. Rusima bdp sledece godine skoci 10%.
To je sve sustinski nebitno sa stanovista onoga sto se desava. Evo npr. zbog rublje su sada plate izrazene u $ jace nego pre pocetka akcije. I sta sa time?


Nisam strucnjak za ekonomiju,

ali prema nominalnom bdp-u se racuna i budzet drzave?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1175 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 5 sakrivenih i 1136 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, Andrija357, Apok, bojank, bufanje, darkojbn, djboj, Duh sa sekirom, dushan, hatman, hologram, HrcAk47, jaeger, Karla, LUDI, Marko Marković, mercedesamg, Milos82, milutin134, minmatar34957, nenad81, ozzy, raptorsi, ruger357, Shinobi, Srle993, stegonosa, TheBeastOfMG, Trpe Grozni, Valter071, Vatreni Zmaj, xaver, zbazin, |_MeD_|