Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2532

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

kunktator ::Damn! Satelit je prošao iznad Donbasa ali ono najzanimljivije prekriveno je oblacima.
Šta bi na kraju sa onim mostom u Svjatogorsku? Ovde se ne vidi.


Most je ceo. Imam video, ali je veci od 5 mb, mrzi me da kacim negde.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

S2M ::Finske odhakovane Mr. Green



Pomalo se ubrzavaju stvari.


То је, у ствари, оно што сам претходно поставио:



Надам се да ће Кункт и Денаја имати коментар.

offline
  • Pridružio: 30 Apr 2014
  • Poruke: 81

E još samo fali da se pojavi awathar ili kako se već zove i konstatuje kako Rusi gube na svim frontovima čim se ovde raspravlja o baba seri u vozovima iz sovjetskog doba i biciklinu (mrzi me da sad tražim nazad kako se zovu kolica u dalmaciji)

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Voja1978 ::
Sojgu je politicar. Nije nuzno da govori istinu. To sto je "general" u Rusiji i dalje ne znaci da je sluzio vojsku, raspitaj se malo. I onda se pitamo kako 100 dana nakon pocetka rata Ukrajinci i dalje bezbrizno sede na poslednjoj stanici trolejbusa u Donjecku. Pusti Sojgua, on nije ono sto se ovde misli da jeste.




Ja se raspitao.
Šojgu je oficir odmah nakon zavrsene skole. Oficir (pa i general) ne sluzi niti se poziva da sluzi vojsku kao svaki civil regrut koji moze na odsluzenju vojske da postane samo vojnik. To bi kao novinar koji se bavi(o) vojnim temama trebalo da znaš. A očigledno ti je negde promaklo. Šojgu je normalno preveden nakon zavrsenog školovanja u rezervu.
Dalje, Šojgu je porucnik po cinu 1977, 1993. je general major a 2003. godine general armije. Gledajući samo protok vremena - to je 26 godina sto i nije bas malo za bilo koga sa cinovima.

Može ovde da se barata sa nekim poluinformacijama ali ono što je činjenica da je od kad je ovaj "nestručnjak" i "neznalica" na čelu, sa novcem koji ima na raspolaganju, konstantno radi na osavremenjavanju vojske. I koliko vidim, time su zadovoljni oni koji treba da budu zadovoljni.

Citat:I onda se pitamo kako 100 dana nakon pocetka rata Ukrajinci i dalje bezbrizno sede na poslednjoj stanici trolejbusa u Donjecku

Iz "nezavisnih" izvora:

https://www.bbc.com/news/world-europe-61675915

Citat:Ukraine war: Zelensky says Russia controls a fifth of Ukrainian territory




Ja ne bih rekao baš da taj trolejbus može da se voza. Šta više, posle svakog kruga, ostaje bez jednog stajališta.

offline
  • Ratarstvo
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 257

Bio je vec snimak, inace postavljen prije 4 sata.
U glavnoj ulozi The Sun.

Pitanje za sve vas, zasto drvece nije zeleno!? (Znaci bila.je zima.prije 4h) Dobro je kad je ovako, dok ima repriza znaci da ide nekako😁

https://youtu.be/RtmtSJSh5sk

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

Jovan Nenad ::Ja se raspitao. Šojgu je oficir odmah nakon zavrsene skole. Oficir (pa i general) ne sluzi niti se poziva da sluzi vojsku kao svaki civil regrut koji moze na odsluzenju vojske da postane samo vojnik. To bi kao novinar koji se bavi(o) vojnim temama trebalo da znaš. A očigledno ti je negde promaklo.
Može ovde da se barata sa nekim poluinformacijama ali ono što je činjenica da je od kad je ovaj "nestručnjak" i "neznalica" na čelu, sa novcem koji ima na raspolaganju, konstantno radi na osavremenjavanju vojske. I koliko vidim, time su zadovoljni oni koji treba da budu zadovoljni.


Kako mozes da postanes oficir ako nisi sluzio u vojsci ili makar zavrsio skolu rezervnih oficira? Mozes da zavrsis Medicinski fakultet pa da ti priznaju cin ali to je zbog postavljenja, to te ne cini generalom koji vodi vojsku u rat. Ko je to zadovoljan? Osim na ovom forumu, ko je zapravo zadovoljan rezultatima koje postize ruska vojska u ovom ratu?

Citat:I onda se pitamo kako 100 dana nakon pocetka rata Ukrajinci i dalje bezbrizno sede na poslednjoj stanici trolejbusa u Donjecku
Citat:Ukraine war: Zelensky says Russia controls a fifth of Ukrainian territory

Ja ne znam da li si ti gledao mape skoro ali kazi mi koliko se nalazi prva ukrajinska linija od centra Donjecka? Pogledaj poslednje javljanje Zarkovica pa vidi koliko je on zadovoljan rezultatima ruske vojske. A od njega ni ti ni bilo ko drugi nije veci rusofil, tako da njega tesko mozes da optuzis za stvari koje optuzujes mene ili druge ljude koji primete da nesto ovde nije kako treba.

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

Postavljeno je na drugoj temi da Moskva definitivno isporuku M142 dozivljava kao prijetnju i ponovo najavljuje gadjanje centara za donosenje odluka.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Шта је интересантно. Углавном се прво појави вест да је неко место заузето. Затим да није заузето већ се воде борбе. И после неког времена то место бива ослобођено. Што иде у прилог информацији да Руси врше неку врсту борбеног извиђања да открију положаје украјинске војске а затим систематски унштавају те положаје артиљеријом и авијацијом. Па тек онда заузимају пешадијом и оклопом.

Шта је још интересантно. Северодоњецк. По мапи Руси контролишу већину града. И то најурбанији део. Украјински положаји нису у густо насељеном подручју. Руси су брзо и без великог рушења заузели већину Северодоњецка. А затим застали.

И још интересантног. Басурин је изјавио да ће украјинске снаге у Северодоњецку и Лисичанску ускоро бити опкољене. Чини ми се да су његови извештаји најпрецизнији од свих МО. Мислим да су се до сада поклапала саопштења са стањем на терену када је у питању Басурин тјст. ДНР.

offline
  • Pridružio: 22 Nov 2014
  • Poruke: 523
  • Gde živiš: na koridoru

Bobrock1 ::https://twitter.com/TriTro29/status/1532053770774925312

Masakr ukra (neznam dal je bilo)


-----------------
Za 5 sati ovo je vec 5o ponavljanje.Citali ovde iko ista ili se samo postavljaju stvari na koje se naleti. GUZ - Glavom U Zid

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6271

Voja1978 ::
Pogledaj poslednje javljanje Zarkovica pa vidi koliko je on zadovoljan rezultatima ruske vojske. .

Uz dužno poštovanje obojici, ali stvarno je irelevantno to što je Zarković ili ti zadovoljan ili nije zadovoljan rezultatima.Ili bilo ko na kraju krajeva.
Zarković nema pojma zašto je to tako.Ja sam gledao to javljanje i tu se nalupao za sve pare.Zanio se previše.Ljepo mu je Berić jednom objasnio ali on se zanese i ne zna da stane u tom zanosu.Pa btw upliće tu i AV itd.....

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 892 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 7 sakrivenih i 854 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., antonije64, Apok, Ben Roj, bokisha253, BRATORIII, draganca, drimer, Georgius, hatman, ILGromovnik, kihot, Kubovac, Leonov, mercedesamg, Misirac, Mixelotti, operniki, opt1, pein, raptorsi, sasa87, Sirius, stalja, Toper, Trpe Grozni, Tvrtko I, vukdra, x9, ZetaMan