Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2528

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

online
  • Pridružio: 20 Jun 2014
  • Poruke: 7955
  • Gde živiš: Zagreb

Jovane i Bojane
ja već polako kad vidim da vas dvojica jedan drugom replicirate, preskačem post

bez da ulazim u to ko je u pravu ili krivu,
dok god se budete natjeravali tu po forumu, to će štetiti reputaciji i jednog i drugog.
to je igra bez pobjednika i isplati se jedino ako vam je strast tolika da nadjačava tu neospornu činjenicu.

ima vic o tome:
ulovi Zagorac zlatnu ribicu i ona mu kaže
- "ispunit ću ti želju, ali sve što zaželiš, tvom ću susjedu učiniti duplo!"
- "izbij mi jedno oko", kaže Zagorac

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Maj 2007
  • Poruke: 13939

Jovan Nenad ::Ovo si sveo na VERUJTE MENI A NE ŠOJGUU.
Šojgu se pokazao kao nestručan po mnogim vojnim pitanjima.

Očigledno da nemaju. Počev od BMP, preko tenkova neophodno je održavanje na nedeljnom nivou kako bi se u kratkom roku osposobilo i eventualno modernizovalo. To se evidentno nije radilo. Na mnogim snimcima se vidi da bi se mogao iskoristiti samo trup, što je beznačajno, te da je dosta toga već očerupano.

Inače za BMP je potrebno više sati nedeljnog održavanja, kako ne bi izgubio sposobnost da plovi.

Kod transportnih kamnio je delova sve OK, ali kako su ih držali parkirane videli su se ubrzo problemi. Bez povremen vožnje gume su postale krute. Prilikom izduvavanja su se kidale itd.

Briga Amerikance i Poljake da li će neko u Srbiji zabiti glavu u pesak i vikati na druge da ne veruju svojim očima. Very Happy

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3097

https://twitter.com/TriTro29/status/1532053770774925312

Masakr ukra (neznam dal je bilo)

offline
  • Pridružio: 14 Okt 2012
  • Poruke: 2296

Leonardo ::Jovan Nenad ::Ovo si sveo na VERUJTE MENI A NE ŠOJGUU.
Šojgu se pokazao kao nestručan po mnogim vojnim pitanjima.



Prvo, kakav je to argument "Šojgu se pokazao kao nestručan" pa nećemo da mu verujemo o broju tenkova, nego ćemo da verujemo nekome drugom?!?!

Drugo, nemojmo se vraćati na AK-12 jer sam već pisao o tome. Ta forumska nagađanja koja se pretvaraju u istinu da je tobože Šojgu odgovoran, to mačku o rep.
Što reče neki kolega - drag mi je Platon ali mi je istina draža. A istine radi, u prevodu, i Platon svoje tvrdnje dokazuje.

Treće, o kakvoj to mi nestručnosti pobogu ovde pričamo

Ponovo postavljam citat sa univerziteta koji je Šojgu pohadjao

Citat:63 года со дня начала подготовки военных специалистов в Сибирском федеральном университете

Уважаемые коллеги!

19 ноября 2020 года исполняется 63 года со дня начала подготовки военных специалистов в Сибирском федеральном университете.

Система военной подготовки берет свое начало с назначения 19 ноября 1957 года полковника Лапа Ивана Васильевича на должность первого начальника кафедры «Спецподготовка» Красноярского политехнического института, и в настоящее время представлена подготовкой офицеров кадра, офицеров, сержантов и солдат запаса в Военном учебном центре имени Героя Российской Федерации генерала армии Дубынина Виктора Петровича.

За истекшие годы в стенах Университета подготовлено свыше 50 000 высококвалифицированных офицеров. Мы гордимся выпускниками, которые стали видными военачальниками, руководителями государственного и федерального уровня, среди них: Министр обороны Российской Федерации Герой Российской Федерации генерал армии Сергей Кужугетович Шойгу, заместитель Председателя Совета Федераций Федерального собрания, действительный советник Российской Федерации 1 класса Герой Российской Федерации генерал-полковник Юрий Леонидович Воробьев, первый заместитель генерального директора, Статс-секретарь АО «РусатомЭнергоИнтернешнл», Чрезвычайный и Полномочный Посол, генерал-полковник Анатолий Ефимович Сафонов и многие другие.

Сформировавшаяся в Сибирском федеральном университете система военной подготовки обладает мощным научным, методическим и военно-техническим потенциалом.

Сегодня курсанты и студенты военного учебного центра достойно продолжают боевые традиции российских воинов, уверенно осваивают современные вооружение и военную технику, совершенствуют боевую выучку и воинское мастерство.

Поздравляем ветеранов и профессорско-преподавательский состав, желаем крепкого здоровья вам и вашим близким, дальнейших успехов в деле подготовки кадров для Вооружённых Сил Российской Федерации и укрепления боевой мощи нашей Родины!



U nastavku, trenutni direktor insituta koji je pohadajo Šojgu, pukovnik, doktor tehnickih nauka Garin Nikolajevič - doktorirao na primeni GLONASS



offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19156

Lord Nem ::bojank, ne znam da li si bio u ratu ali ja mogu da ti potvrdim da ljudi od 50 godina itekako znaju da ratuju....

Srecom nisam, ali znam dovoljno onih koji jesu nazalost. I uvek je razlog za te 50+ isti, nema dovoljno mladjih. Sa tim sto ovde vidis tenkovske jedinice u DNR/LNR gde su posade sve takvi matorci, a ne sluze da cuvaju seosku zadrugu i pivo ispred iste. Pa se pocnes pitati...

online
  • Pridružio: 08 Dec 2011
  • Poruke: 1959
  • Gde živiš: Novi Travnik - ex Pucarevo

Sve, od samog vrha Oružanih snaga Ruske Federacije, dakle Šojgua i sl. pa do građanske buranije tipa Juri Podoljak redom treba disciplinski postrojiti.

Vidim sad su i 50+ ratnici, a ranije smo utvrdili da nikakav problem nije u bmp-1 i t-62.

Rusija nema 7000+ t-72 (i Šojgu se nalupao u svojoj karijeri i dao takve izjave, tako da je ovo i mali kiks), vrijeme će pokazati da klapa i na drugim poljima, jer sukob uzima danak. Guraju ukrajince, nanose im gubitke ali ne melju ih. Imaju i Rusi gubitke to je jasno.

Vidim mnogo kolega je odustalo od ikakvog komentiranja ove polako agonije od rata u kom 100+ dana jedna velesila, kažu maltene prva kopnena (ili druga nebitno) na 50km od svoje granice sa totalnom artiljerijskom i zračnom dominacijom osvaja selo po selo, doslovno. Uz sve to idu prigodni komentari o mljevenju, bježaniji i sl. Da sutra sukob završi Ukrajincima iz Severodonjecka treba skinuti kapu za pokazano.

Mom, osobnom razočarenju u snage RF ili preciznije u izvedbu svega ovog nema kraja.

Uz sve to, svako malo se desi neki cirkus na ukrajinskoj strani tako da mi je još nevjerovatnije da do danas Donbas nije ruski.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19156

konstruktor ::...Do 24.02.22 rusi su imali 11000 tenkova, od toga 580do 600 t-90.

Ne. ~250 T-90A isporuceno ruskoj vojsci (podatak je iz 2015, ali od tada nisu isporucivani T-90A). ~170 osnovnih T-90 proizvedeno, od toga je jedna partija od 30ak komada otisla za Indiju kao prvi isporuceni (za obuku), 30ak je isporuceno Siriji.
Ostaje ~350 ukupno. + 30ak T-90M.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Samo da dodam i neću ulaziti u dalje diskusije. Naravno da muškarac mođe da ratuje sa 50 god. Ali koji muškarac, ovaj u 21 veku što ne izlazi iz auta, što ga je načelo srce, krvni sudovi, debljina. .....mogli su oni muškarci koji su imali 50 godina ali tamo do 70-ih prošlog veka.

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

konstruktor ::u srbi imate jos generala koi se kunu u t-55, zasto nebi rusi u t-62? najbolje je sacekati da vidimo gde i zasto ce rusi upotrebiti ovih 30tenkovo t-62 i naravno kako. Dosta spekulacije i prasine oko 30 tenkova,kalibra 115,jednodelne municije. Do 24.02.22 rusi su imali 11000 tenkova, od toga 580do 600 t-90.
Nego, da li tebi interventna kuca na vrata kad ovako pises?
U SrbiJi ,koJi, Rusi ,ne bi ,tenkova,

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Bobrock1 ::
Masakr ukra (neznam dal je bilo)
Како је могуће да не знаш да ли је било?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 817 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 3 sakrivenih i 798 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Ben Roj, dragoljub11987, goxin, kuntalo, MilosKop, Nikolaa11, novator, nuke92, procesor, Simon simonović, slonic_tonic, SR-3m, wizzardone, Zikapk, zlaya011, šumar bk2