Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

2613

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 14 Feb 2022
  • Poruke: 339

@Markoni29

Vidi se pogodak, barem jedan u zadnji deo helikoptera. Naravno da zvuk kasni, nije on baš toliko brz Smile

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 26 Feb 2022
  • Poruke: 307

Ok Kairos , znacinije bas tako beznacajno Zolote.
Ali koliko sam shvatio jos Ukrajinci ga drze ....

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 94
  • Gde živiš: Beograd

[quote="Sirius"]Nixon"
[quote]Lavrov se obratio javnosti: Niko neće srušiti odnose Srbije i Rusije[/quote]

Још један од изванредних спољно-политичких потеза ове државе, што је доказ да се политика води из једног центра, а при том се промишља неколико потеза пред супарником.
Главу дајем да је Лавров (као вероватно и овај наш) знао да неће моћи да долети у Србију, зато је посета тако громогласно најављивана (неуобичајено гласно за тај ниво дипломатије).
Када су се ''мислиоци'' Запада (а то значи конгломерат много набеђених дипломата који морају да се за нешто питају) залетели са овим забранама, онда су и последње подмукле аргументе извукли на површину. Tushe, што би рекли мачеваоци или рвачи.

Човек на сва звона најавио да ће доћи, наши би ко зна како реаговали да им није (вероватно) дошапнуто и ето скинутих гаћа, с опроштењем.

При том је Шолц пожурио да каже да неће слетати у Србију ако тамо слети Лавров, као да ће је он обешчастити!! Не знам колико вам је јасно колико много ова епизода говори о стратешкој иницијативи руске дипломатије. Све су они могли то и телефоном да одраде, али су паника и страх да не виде Лаврова на црвеном тепиху и уз батаљон Гарде (који му формално не припада), урадили своје...[/quote]

Izvini, mašim poentu kako je ovo ruski tuše.
NATO crvi svakako nemaju ni obraz ni svoju glavu tako da je njima svejedno, progutaće koje god govno iskenja ujka Sem i još će hvaliti ukus. Oni su ubeđeni da je ovo njihova diplomatska pobeda.
Slobodarski svet zna s kim ima posla bez obzira dal je Lavroru dozvoljen prelet ili nije.
Ja bih rekao ista meta isto odstojanje, ne vidim gde su tu Rusi dodatno poentirali.

offline
  • armor 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 28 Sep 2020
  • Poruke: 8

Kakva bi bila situacija ako se nesto desi sa ovom vladom i sazivom parlamenta Ukrajine, u smislu dodje do nekog hipotetickog prevrata i na vlast se vrati Kremlj frendli ekipa, sta bi u tom slucaju se desilo sa dugovima koje je sadasnja vlast stvorila za naoruzanje?

offline
  • Pridružio: 26 Feb 2022
  • Poruke: 307

M8sl8m da to bez rata izmedju naci Ukrajinaca i vojske Ukrajine nije moguce.
Drugo uz Zelenskog bi zapad odmah ubacio placenike sa zapada i to citave jedinice da ga brane.

offline
  • Mrkva 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 21 Jan 2018
  • Poruke: 817


Nisam neki poznavatelj vojne taktike, međutim je li ovo što vidimo na slici ono što se napose u ruskoj terminologiji naziva vrećom?
Znači ovo je na jugu, kada su ukropi imali zadnji protunapad pa je kao ispalo da su probili obranu kod Davidovog Broda. Međutim ispalo je da su ih ruske snage sa sporednih linija poklopile toliko žestoko da su se odmah povukli nazad. Imam osjećaj da je to bio cilj rusa pa da nakon početnog "uspjeha" im odmah suzbije sve nade za ikakav veći poduhvat.

Markoni29 ::
Какав црни Валдемар? Владимир. Влада мир човече.
Тихомир, Љубомир, Миомир, Славомир, Радомир...
Шта значи Валдемар? Схватите једном људи. Ми њих зовемо Немци. Мутавци. Они су узимали речи од Словена а не обрнуто.


Nisam siguran jesi li mi pročitao post s razumijevanjem.
Napisao sam doslovno: Citat:po drugoj teoriji to ime je derivativ iz germanskog Waldemar.
Znači, samo teorija, ništa više ili manje. Iako nije niti malo neobično kada bi prevodili ili prilagodili strana imena domaćim jezicima bez obzira koje im je značenje.
Nije skroz točno ni da nisu uzimali imena od pragermana jer imena tipa Igor ili Oleg izvorno jesu germanska. Ono, ne bi da ne znam koliko je slavenskih toponima i izraza germanizirano.
Imaš još jednu teoriju da naziv nemci nije samo po mutavcima već je izveden od arhaizma nemanjast što znači osoba svijetle kose ili puti.
Iz jedne usput nadodane rečenice teoretske naravi bi mi kao vadio mast bez ikakvog razloga. Kako ovdje pale populistički upisi onda si dobio gomilu pluseva.

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2106

Свјатогорск, данас:

Мост се не види, прекривен је облаком. Ионако већ знамо да је срушен. Али још гори и са леве стране реке.

Слика је у бедној резолуцији али ово је једини сателит доступан нама сиротињи.

offline
  • Pridružio: 21 Mar 2022
  • Poruke: 14

brundo65 ::latex ::Poljaci prodali Ukrajincima 630 miliona evra oruzja. Ukrajincima ce trebaciti decenije da vrate dugove svojim "prijateljima".

----------------
Posle procitanog teksta mi se stvori par pitanja.
Ako ukri kapituliraju ili se stvori neka nova ukrajina(sto ce se i dogoditi)ko i kako vraca ove kredite?
Sta su garanti ovih kredita?
Nadam se da to nisu zaplijenite Ruske pare.


Ако Украјина буде имала прилику да враћа дугове, то у преводу значи да ће их враћати Русија, јер је опстајање Украјине у оваквој форми и са оваквом владајућом структуром руски пораз. Украјина у неком смањеном облику нема изгледа на опстанак. Поцепаће се на још мање делове пре него и настане тај облик Украјине, па се може сматрати да то више није Украјина. У том случају пошто је умро дужник, а имовине нема за сравњавање дуговања, као и наследника, дуг се отписује.

offline
  • Cigi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Jan 2011
  • Poruke: 2830
  • Gde živiš: Novo mesto

Arrow https://www.youtube.com/watch?v=aGElfN6sats
Ovaj kaže, da su Rusi prešli reku i zauzeli selo Tetianivka i da su zbog toga Ukrajinci srušili most i napustili Sviatohirsk. Nije još 100% siguran, više sutra.

offline
  • Pridružio: 24 Mar 2022
  • Poruke: 59

fakti.org/quo-vadis-orbi/rusi-na-dva-mesta.....rsku-lavru
Руси на два места прешли реку Северски Доњец, ослободили надалеко чувену Свјатогорску лавру
Створили су претпоставке да директно угрожавају три важна града – Лисичанск, Славјанск и Краматорск

________________________________________________________________

МИНИСТАР спољних послова Доњецке Републике – Наталија Никанорова – изјавила је да ће убрзо престати украјинска ракетирања главног града ДНР.

Открила је да за то „припремљен спацијални војни план“. Није, међутим, пристала да наведе било какве подробности.

Независно од овога, није немогуће да ће проблем украјинских удара по Доњецку решити даљи развој ситуације на „донбаском фронту“.

Руска војска је на још једном месту форсирала реку Северски Доњец и дошла коначно у прилику да украјинску армију избаци из важног града Лисичанска. И да потом из тог смера крене у офанзиву на украјинске позиције око Краматорска и Славјанска, где је тренутно сконцентрисана украјинска донбаска главнина.

Руси су исту реку прешли и код места Долина које су Украјинци грчевито бранили јер је одатле само двадесетак километара до Славјанска.

Са опкоиљавањем Славјанска и Краматорска почеће генерална битка за Донбас, мада ће са падом Лисичанска цела Луганска Република бити ослобођена.

За све Русе – и у Украјини и у Русији -посебан значај има околност да је Северски Доњец пређен код чувеног Свјтогорског манастира.

Та „света лавра“ је од непроцењивог значаја за целокупно руског православље, а ослобођена је у налету руских специјалаца.

Министар одбране РФ Сергеј Шојгу саопштио је да је дуж леве обале Северског Донца, поред градова Лиман и Свјатогорск, ослобођено и 15 насеља.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 850 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 1 sakriven i 842 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ALBION101, babaroga, gorantrojka, Marko Marković, Maschinekalibar, suton