Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3359

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 20 Jun 2018
  • Poruke: 1821

"Prvo Rusi ne gledaju na gubitke poput nas, jer imaju svega pa suma sumara da ratuju još tri godine ovim intezitetom a da ni polovinu ne potroše, jer im je toliko mnogo ostalo od SSSR-a."
Може ли какав доказ за ово?

"Zamislite kada Ruje ubace u petu i izadju na Poljsko Rumunsku granicu a ovi ih dočeukju sa 1/3 od onoga što su pre rata imali."
Да употријебим ријечи колеге форумаша: "Мораће кочити код Берлина да не упадну у Ла Манш".

"Zima će paralistati Ukrajinsku vojsku na svim poljoma."
А Руску неће? На њих зима не дјелује?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 722
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Zanimljiva istorija Saki aerodroma,posebno događaji iz 2014.Imamoi potvrdu za onaj Mi-14 što je topom oboren od strane Suhoja.Imali smo nejasan snimak.Bivši ukrajinski komadant baze iz 2014.

Tekst se nalazi ispod teksta o Zyabrovka aerodromu,koji su belorusi ustupili rusima.


https://babel.ua/en/amp/news/81122-general-staff-b.....ians#ampf=


"For the events in 2014, Ihor Bedzai received the Order of Bohdan Khmelnytsky III degree. And already, during the full-scale invasion in May 2022, Bedzai received the title "Hero of Ukraine", but posthumously. Bedzai died during a search mission near the mouth of the Danube River near Zmiiny Island when his Mi-14 helicopter was shot down by a Russian fighter jet. Now the brigade bears his name — the 10th Naval Aviation Brigade named after the Hero of Ukraine Colonel Ihor Bedzai."

Evo ga i opis tog događaja sa videom,ipak je topom promašio,iz drugog prolaza sa R73 oborio.

https://twitter.com/RALee85/status/1534259284158124033

U jednom delu teksta o aktuelnom aerodromu piše da se od 900 pripadnika tadašnje ukro vojske,osoblja aerodroma, 600 opredelilo da ostane na Krimu,i verovatno nastavi da radi za ruse,kasnije se još 50 vratilo.
Možda se nekom od njih javio zakasneli osećaj patriotizma?Sabotaža?

"In general, according to Bedzai, more than 300 of the 900 soldiers from the brigade went to the mainland. The rest remained in Crimea. But after some time, for various reasons, approximately 50 military personnel also returned to the peninsula, including three crew commanders who flew to Mykolaiv with equipment in March."

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1625

Moram ovo da napišem mada znam da mnogi to smatraju za nerealno kukumavljenje. Znam takodje da se i mnogi slažu al nije ovde popularno kritikovati Ruse baš..

Uz svu svoju sposobnost i tehnološku moć, kako mnogi ovde ocenjuju (..i ja se slažem) Rusi ratuju nekim "idemo na sigurno polako i pošto poto" stilom, da kažem taktikom mada mi ta reč ne zvuči dostojno u ovom slučaju. Kao i u Siriji. Ako si došao da obaviš posao, il jesi il nisi! Nisi duh da se muvaš okolo i praviš misteriju oko svog prisustva dok se polako zavesa leluja i veruješ kako će sve da ide tvojim planom. To ima smisla i bilo bi u redu da nema krvavih i skupocenih situacija koje se nižu bez tehnički efikasnog i adekvatnog odgovora. Uvek se negira i umanjuje situacija kad se primi šamar. Spusti se lopta i samo političari pojačaju ton pa se to pasivno-agresivim političkim sredstvima naplati. Zabole Ukrajince i Amere za pasivno agresivan odgovor Rusa kad imaju jedno drugo plus ceo NATO i njihove ekonomske saveznike. Tako je i sa "prijateljskim" Turcima. Mogu da tuku kako hoce a Rusi pasivno agresivni.

Laže se javnost sa samog vrha na krajnje naivan način za 21vek kao da ljudi nemaju pristup internetu, satelitima ili televiziji uopšte.
Nema poginulih ni štete opreme, a za manje od 24h ceo svet dobije dokaze da je suprotno. (možda ne ceo svet)
- Koga iritira kad čuje tu reč "šamar" u ovom kontekstu bi do sada već trebalo da se navikne. Pričajte priču kakva vam prija, al šamar sledi dogod se adekvatno ne odgovori, što do sad nije bio slučaj! " Hebo strategiju i šah kad ti najbolji Suhoji i "Moskva" gore pred kamerama, a ti negiraš, stišavaš, dok ti struka, piloti i vojnici ginu oboreni od NATO članicea. Negiraš i vrtiš neku politiku koja ti se kasnije opet suprotivi i pobije ti ljude. Ne vidim da se to direktnim krivcima naplati. Naplati se nekim sporednim. Ispaštaju očigledno isto sporedni! Zato se i ponavlja jer to nije u redu!

Po meni su trebali uraditi sve što i jesu svaki put kad se ovako nešto desi, PLUS dupla šamarčina po vojnoj opremi- da se zapamti za ubudće! Tu sosobnost bar imaju tehnički i politički da ograniče kontra reakcije. Počevši od onog Su-24 u Siriji jer to je bio ruski prvi vojni istup na svetsku šahovsku tablu u ovom veku. Mnogi to i dalje smatraju kao višestruko naplaćen prestut, ali u vojnom smislu nije! Zašto? Zato što ako takva dopuštanja radiš u ovom surovom svetu više puta za redom, automatski se stvara slika ograničenosti i nemoći potpaljei drugim poznatim slabostima (koje naravno svako ima), i više njih će da proba da rizikuje i ošamari te. Neki što su placeni i rade za druge, a neki kao Ukrajinci trenutno jer brane što smatraju za svoje. Jednostavni i dokazano kroz istoriju svaki put - totako ide.

Drugim rečima mislim da su Rusi propustili da pravomerno kazne svoje dokazane neprijatelje koji su im prolili krv zadnjih nekoliko puta i to im se redovno vraća.

p.s.
Ja najvise kritikujem one za koje navijam jer im zelim uspeh i mir. Zabole me baš da trošim reči, emocije i vreme na one koje ne volim. Oni koji to ovde neće da razumeju molim nek ne pokušavaju da mi objasne ko sam i za koga sam.

offline
  • Pridružio: 01 Avg 2018
  • Poruke: 158

Ruske pretnje Zapad skoro da više ne uzima ozbiljno. To je posledica čestih pretnji i ostajanja na njima. Moguće da i kada Rusi napokon postupe po upozorenjima koja stalno daju, da ni to ne bude na Zapadu odmah shvaćeno alarmantno, jer je tamo nastupila dodatna debilizacija zbog ruskih praznih pretnji i uzdržavanja od činjenja. Sada se Zapad mora tresnuti više puta, a na početku je bilo dovoljno jedanput.

offline
  • Pridružio: 31 Mar 2017
  • Poruke: 1625

Da su kaznili Turke pravomerno i na vreme, Ukrajna ne bi nikad imala nijedan Bajraktar. Poučna poruka bi bila poslata svima. Koliko je Rusa i njihovih saveznika od tada izginulo i miliona ruske opreme unisteno od prodaje Baraktara Ukrajn i drugimai? Ovi ih još ko za inat sad doniraju dok pazare S400...

Dok ne oboriš majmune brate nece umeti da te shvate,..reče Bora Djordjević, i u pravu je. Nije ovo sport. Ako igraš tu igru, onda igraj.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Rusi ocigledno imaju neke vojne skole koje niko na svetu nema.
Ovo sa bazom je stvarno neverovatno. Pvo na plazi a 6 meseci sve letelice na googleu..da su barem kamuflaznim mrezama sakrivali opremu i avione, pa ti gadjaj....
Ovaj rat je samo dokaz da bi cak i mala zemlja kao srbija mogla da nanese ozbiljne gubitke protivniku uz ulaganje u prava sredstva: bpl, artiljeriju, krstarece i balisticke rakete.
Ja sam se ceo rat 99 nadao da su bile kupljene balisticke iz kine (o cemu se pisalo 9Cool pa da ce letieti na aviano....

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2341

Hehe ti si onda kapetane slusao Seselja 99te...ne valja ti to.

Rusi idu mekano zadnjih 30 godina, stalno neka prica "mi smo partneri", pa prodase nas, pa Sadama pa Gadafija, pa 3 godine Bashara, pa onda mekano 2014 na majdanu.. I u Gruziji je to na guzove bilo. Nisam uopste zacudjen...ne bi me cudilo da i sad Rusi prvi pruze "lulu mira"...pamtite moje rijeci. Ovde se treba dici ulog i to poprilicno jer Zapad i kultura kapitalizma itekako imaju sta da izgube i siguran sam nece rizikovati rat cak I u slucaju odmazde po aerodromima u poljskoj npr...ili njemackoj...da se ja pitam proter'o bi autobus ovuda.. za svaki suhoj ode tornado ili raptor....
Kao i u kafani prvo samar pa ako se bune onda batine...

offline
  • Pridružio: 30 Jun 2020
  • Poruke: 146

Увек су у историји Руси били сила са истока које се запад плаши, није то настало после ДСР и настанком нуклеарног наоружања. То руска сила је на западу третирана на два начина, избегавањем рата са истом, а са тиме су и били дуги периоди мира у Европи, или колективно удруживање за рат са Русима. Па сте имали Наполеона, Кримски рат, Хитлера... Заједничко за све те групне нападе народа Европе на Русију јесте била очита руска слабост у неком тренутку руске историје. Па си Пољаци и Литванци освојили Москву после смутњих времена, Наполеон после руских војних пораза у централној Европи, Немачка и КК монархија су кренули на Русе после руског слома у рату са Јапаном, а Хитлер после јако лошег деловања Црвене армије у Зимском рату са Финцима... Сада Руси, хтели ми то или не, показују бројне слабости својих ОС и тиме опет буде сталну жељу запада да опет крене на исток. Када је почео рат и када су Руси били 3 дана пред Кијевом, запад је ћутао, а многи проруски аналитичари су се наслађивали тиме што се запад прави луд. Но, како је рат одмицао, запад се све више и више охрабљивао у акцијама против Руса, па од шлемова и СДО-а као помоћ, стигосмо до ракета домета преко 100 км. Руси су показали неке војне слабости, пре свега авијације и флоте, то је западна пропаганда још више увећала, а плус на све то имамо и празне руске претње. Поред свега наведеног управо те празне претње су довеле запад до ратне еуфорије, ако се сетимо Путинове изјаве са почетка да ће било ко ко се умеша доживети казну коју никада није искусио у свом животу, дођосмо до тога да и буђава СМ шаље једине своје тенкове на Русију. Запад хоће рат, хоће ескалацију, Руси то не желе па исту и избегавају, али и тиме своје претње праве смешним и неозбиљним. Руси ће морати у једном тренутку да узврате јако, и онда опет имамо велики рат, и историја се опет понавља.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Nisam slusao seselja, vec se posle sankcija 95 u srbiji provlacila vest da srbija nabavlja
- balisticke iz kine dometa 800-1100 km
- povr hj-8
-tenkove T90 iz rusije
-dodatna eskadrila Mig ova 29
-i dodatni pvo
Nije bilo nabavljeno nista kao sto danas znamo.

Mislim da uskoro krecu ozbiljne vojne odmazde protiv Rusije jer ako rusi ne mogu da zaustave 6-12 lansera himarsa, koji jim pritom desetkuju avijaciju. Vidi se da jih sve zesce gadjaju...
Ima na stotine lansera himarsa, preko hiljadu f16, f15, f35, f22... a ti ne mozes da se izboris sa 10ak aviona i lansera? bogami kad pokazes takvu slabost protiv tako slabo nauruzanog protivnika (sto se tice avijacije i dalekometnog oruzja) sledi kazna.

online
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8473
  • Gde živiš: pecina stroga

milan47 ::На фотографијама се виде барем два кратера, значи нешто је погодило базу.

Ceekaj, ako je krater, onda mora da je napad?

Ja sam mislio da ce i ruska FABovka ako je na stajanci i ako eksplodira napraviti krater?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1283 korisnika na forumu :: 59 registrovanih, 8 sakrivenih i 1216 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., AC-DC, babaroga, Ben Roj, bojank, Boris Bosiljčić, Brana01, cavatina, celik, crnitrn, DejanSt, delrey, Dimitrise93, Djokislav, Djokkinen, Dorcolac, dragoljub11987, dule10savic, Georgius, HogarStrashni, hyla, ikan, Ilija Cvorovic, JimmyNapoli, Karla, kokodakalo, Krvava Devetka, ksyyaj, kunktator, kybonacci, ljubacv, maiden6657, mačković, Mercury, milenko crazy north, milimoj, MiroslavD, mnn2, nikoladim, oganj123, opt1, panonski mornar, panzerwaffe, pein, radionica1, royst33, ruso, S1Mk3, Shinobi, Sićko, SR-3m, Srky Boy, stankolich, Vlad000, wizzardone, Wrangler, zdrebac, zeo