Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3398

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

pein ::Blinken zabrinut da bi još neki mogli da budu streljani

Како "још неки"? Ко је стрељан до сада?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

Preskocili ste jedan dobar cinilac/input a to je da za sve sto su R do sad radili, gledali su da imaju pravni osnov ( barem je tako zakljuceno na forumu ako ne gresim ).
Ako je tako, onda ja vidim dve stvari: prvi vezali su sebi ruke za dalje od L&D oblasti a drugi ispada da igraju sa otvorenim kartama...

A ovo da ce da se nesto na zapadu da se promeni, da ce slobodoljubivi/ slobodan svet da se sad da se okrene za 180...to ima samo u HW filmovima...
A da ce da zavrnu gas...nema nista od toga...

Bice ovde velikih razocarenja na MyC...

online
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2335
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

the zivotinja ::Preskocili ste jedan dobar cinilac/input a to je da za sve sto su R do sad radili, gledali su da imaju pravni osnov ( barem je tako zakljuceno na forumu ako ne gresim ).
Ako je tako, onda ja vidim dve stvari: prvi vezali su sebi ruke za dalje od L&D oblasti a drugi ispada da igraju sa otvorenim kartama...


Očigledno nisi informisan da se spremaju referendumi u Hersonskoj i Zaporožskoj oblasti i da će se po svemu sudeći oni pripojiti Ruskoj federaciji. Po tom scenariju, pravno se bilo koja oblast Ukrajine (a i drugih država) može pripojiti Ruskoj federaciji.

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2022
  • Poruke: 84

Gledajuci poteze zapada tokom celog ovog sukoba jasno je da je akcenat samo na eskalaciji. Dosta se provodi vremena razmisljajuci sta ce rusi da urade ali pravo pitanje jeste sta zapad radi. Kompletna ova kriza je, uostalom, proizvedena zbog poteza zapada a ne Rusije.

Ovo bombardovanje NE i ukidanje sengena za ruse koje je pocelo u Estoniji a nastavice se po celoj evropi kao i zaostravanje narativa da je ceo ruski narod odgovoran i treba biti "ociscen" navofdi na dalju eskalaciju od strane zapada.

Kao sto je potpuno jasno da Rusija nema drugog izbora nego da pobedi u ovom sukobu cini se da je i zapad izabrao da nema drugog izbora nego da pobedi u ovom sukobu. Dakle, nece oni da puste Ukrajinu da prestane da gine a i ako ih ne ostane vise uvesce Poljsku i Baltik. Onog trenutka kada bude ocito da dolazi do sloma Ukrajinske vojske zapad ce najverovatnije da uvede Poljske i mesane trupe na zapad Ukrajine i to je skoro siguran sledeci stepen eskalacije.

Uostalom ovo guranje prsta u oko Moskvi sa ubijanjem njenih civila je jasna namera da se natera Rusija na dalju punu mobilizaciju i finalnu eskalaciju.

Samo pogledajte cenjene prozapadne kolege i aktiviste ovde na forumu i njihovo stalno prizivanje ruske opste mobilizacije i pitajte se zasto oni to hoce se odgovor sta zapad zeli sam namece.

Zato svima ne prija ovo sto Moskva trenutno radi. Pobedjuje, ali ne dovoljno brutalno, ne dovoljno brzo, ne dovoljno siroko da bi oni mogli da kazu - e sad i mi ulecemo.

Bojjim se da su ekstremni zapadni krugovi odlucili se za finalni obracun protiv rusije - previse su im vazni njeni resursi i strasne njene bombe. Oni malo razumniji, koji se gade milionskih ljudskih zrtava, trenutno nemaju dovoljno snage da sklone ove sa odlucujucih pozicija.

Zima u evropi i sve to sto se prizeljkuje u americkom politickom zivotu nece promeniti ovaj trenutni pravac zapada i trebace godine da proizvede povoljne uslove za sklanjanje ekstremista sa vodecih pozicija. Samo se nadam da nece do tad biti vec prekasno.

offline
  • Pridružio: 22 Okt 2006
  • Poruke: 416

Frunze
To i hocu da kazem... Dakle sta je sa zapadom, severom...Hoce i Lavov referendum pa u federaciju!?
Dakle ja opet dolazim do zakljucka da se nazire granica....

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Постоји снажан напад на насеља Невелски и Первомајски. Након заузимања Песке, савезничке снаге развијају офанзиву и потискују линије фронта западно од Доњецка.

Javljaju na Bericevog telegram kanalu

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2022
  • Poruke: 84

Samo da se nadovezem na moj prethodni post - kako mislim da se ovaj konflikt zavrsava?

Ako rusi polupaju Poljake, britance i baltik kada udju na mirovnu misiju u zapadnu Ukrajinu ili budu porazeni od strane gore pomenutih nato poltrona (ili eventualno povuku rucnu pre toga).

offline
  • Pridružio: 17 Okt 2021
  • Poruke: 261

https://youtu.be/a8BI7cMXcj4

Jesam li ja dobro razumeo ovog lika da su ova dva sela severno od Harkova zauzele grupe koje su došle iz dva pravca iz RF ?

online
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2335
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Данашњи извештај МО РФ

Потврђено је ослобађање н.м. УДИ у Харковској области.

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25672
  • Gde živiš: I ja se pitam...

stalja ::Samo da se nadovezem na moj prethodni post - kako mislim da se ovaj konflikt zavrsava?

Ako rusi polupaju Poljake, britance i baltik kada udju na mirovnu misiju u zapadnu Ukrajinu ili budu porazeni od strane gore pomenutih nato poltrona (ili eventualno povuku rucnu pre toga).


Не заборавимо: врло ретко су Руси улазили у рат без савезника, а сада их имају највише у историји.
ПС
Огромна предност (искључиво војнички гледано) јесте јединствена команда (да не спомињем друге параметре јер бројке умеју да заварају). НАТО има здружену команду која ће , по старом правилу ланца, бити јака онолико колико је јака најслабија карика (рецимо Естонија, или Летонија).
Да, и да поновим, пошто треба на то увек подсећати: приметили сте (сигуран сам) да Руси не блефирају, а где стану, тешко се оданде склањају, али то већ знају и птице на форумској грани. Wink

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 813 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 7 sakrivenih i 768 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: AMCXXL, Apok, babaroga, bobomicek, cavatina, CheefCoach, dankisha, Daxi184, DPera, Frunze, Georgius, havoc995, hooraay, ivica976, jackreacher011011, Karla, lucko1, maiden6657, mercedesamg, milenko crazy north, nemkea71, operniki, opt1, panzerwaffe, RJ, robytz, rodoljub, royst33, sevenino, Shinobi, slonic_tonic, sokars, suton, theNedjeljko, VJ, wizzardone, yufighter, 125