Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3403

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Ovaj himars ruse skupo kosta..i to samo 16 komada.
I jos uvek se zeza sa BPL. Sa dovoljnim brojem ozbiljnih BPL sa dobrom optikom bi jih vec pohvatali...a ovako...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Na wikipediji pise da su ameri poslali cetvrtinu stingera ukrajini. Uz to poslali su i druge zemlje...Boze koje su to brojke.

online
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 793
  • Gde živiš: RS/BiH

@kaptain

Radi HIMARS medjutim nace se i za njega rjesenje pitanje je dana.Zanimljivo je da skoro nema dejstva Ukr Tocki a ne vjerujem da su sve potrosili.

Pitam se sta je sa Ruskim satelitima?

offline
  • Pridružio: 13 Mar 2022
  • Poruke: 289

babaroga ::

Ja da ti pravo kazem, od negdje aprila ziv nisam da Putin jednostavno jedno jutro ne objavi prekid vatre i primirje. Znajuci Putina, vrlo moguc scenario. Jer meni je prva asocijacija kad pomislim na Putina oportunizam.

Autor jednostavno kaze da zamrznuti konflikt daje Rusiji garancije da Ukrajina nece nikad uci u NATO cak i ako se rat ne zavrsi nego zamrzne.

Upravo na to Ukrajinci i racunaju ako se setimo onih predvidjanja Arestovica od pre pocetka SO. Zamrznuti konflikt je katastrofa za Rusiju, Komsijska drzava prepuna mrznje, naoruzana do zuba savremenim zapadnim naoruzanjem i obucena od strane istog tog Zapada sa ciljem da poraze Rusiju.
Rusiji odgovara samo potpuna kapitulacija Ukrajine, nakon koje bi Rusija imala uticaj na dalji zivot i smer razvoja iste. Sve ostalo je samo kompromis i to iznudjen i u zavisnosti od detalja manje vise nepovoljan

offline
  • x9  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 1169
  • Gde živiš: Vienna

zna li se jesu li ukrajinci isto ovako ukopani i zapadnije od LNR I DNR? jer ako jesu, bice ovo dug rat.
sve sto vise gledam , dolazim u spoznaju, da Rusi mogu da pobede jedino ako poteraju neprijatelja, ako dodju u okrsaj , direktno, i posle par pobeda bi sve islo lakse.ovako ukrajinci en vide svog neprijatelja samim tim ga se i ne plase.ovako moze da se ratuje do sudnjeg dana.a ostavlja se puno vremena hijenama sa zapada da ensto smisle i sprovedu u delo. rukavice su davno bacene,i sve vise vidim da ukrajinci nece se ni predati a ni EU/USA smanjiti retoriku i pritisak na Rusiju.isti slucaj je i sa nama i Kosovom.

offline
  • Pridružio: 18 Nov 2017
  • Poruke: 1447

Sramota sta ovaj CNN pise tj zapadni objektivni novinari:
https://edition.cnn.com/2022/08/14/europe/ukraine-.....index.html
-znaci rusi imaju vise vojnika u zoni SVO.
-rusi bombarduju "nezakonitim" kasetnim bombama. Niti su nezakonite niti nismo videli da jih nesto koriste. Ali videli smo bombardovanje civilnih gradova Ukrajinskim protivpesadijskim minama. E to je nezakonito. Ali niko o tome ne izvestava.
Kao sto se svi prenose da Rusi bombarduju nuklearku...tj sami sebe.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8443
  • Gde živiš: pecina stroga

E sad kad smo zakljucili da nema kraja rata dok Rusi ne pobjede na bojnom polju, aj da ja ubacim jos jednu kosku.

A sta ako se Rusima ne zavrsava ovaj rat? Zasto? Pa recimo zato sto:

1. Rusi u fazi dva vode proksi rat. ChVK Wagner, Kozaci, dobrovoljci, korpusi LNR i DNR, sace i Ahmat sila, valjda su se odmorili.

2. Rusi ne ratuju protiv Ukrajine, vec protiv NATO. NATO je duboko zagazio u ovaj mutan potocic zvani Ukrajina. Zasad samo politicki i finansijski, ne jos vojno, ali mozda je tu NATO i najtanji, na finansiskom i pogotovu na politickom planu. Rusi bi da ga udave u tom mutnom potoku. Zato im treba ovo da traje, a da se politicki i ekonomski pritisak na NATO povecava.

3. Po meni, jedan od nedeklarisanih Ruskih ratnih ciljeva je polarizacija svijeta na za i protiv neoliberalnog zapada. Kako se stvari do sada odvijaju, Rusi taj aspekt rata lijepo dobijaju. Da ne detaljisem, ali Kina je konacno otvoreno istupila protiv NATO optuzujuci ga da je sirenjem na istok izazvao ovaj sukob. A poslije budalesanja one babe po Tajvanu, sada su Kinesko Americkoi odnosi na mozda najnizem nivou u zadnjih par dekada. Indija je postala najveci kupac ruske nafte. Saudija cvrsto stoji uz Ruse u OPECu. Cijeli Bliski istok cuti, a u sustini navija da Rusi ovo zavrse kako njima odgovara.

4. Rusi polako stvaraju Azijsku koaliciju protiv hegemona. Iran im je sada postao prijatelj, nije vise zemlja otpadnik pod sankcijama. Gasprom investira 40 milijardi dolara u Iranskiu naftnu industriju. Talibanske delegacije smjenjuju se svakodnevno u Moskvi. Erdogan se zdravi sa Putinom u Sochiju. Kineski ambasador u Moskvi izjavljuje da je Washington glavni uzrocnik i pokretac krize u Ukrajini. Debeljko nudi gradjevinske radnike za obnovu Donbasa. Naravno, sve su ovo tek najave, ali pomalja se po prvi put ozbiljna sveazijska politicka platforma otpora hegemonima.

Itd, itd. Mnogo je pokazatelja da je koliko god paradoksalno to zvucalo, ovaj rat znacajno pojacao uticaj Rusije u svijetu, a time i njenu "meku moc" kad su u pitanju njoj bitni regioni kao sto je Azija i Bliski istok. A i Evropa, da se ne lazemo.

Naravno, uvodjenje novog, multipolarnog svjetskog poretka, je proces, koji pocinje rusenjem postojeceg svjetskog poretka. A cini se da upravo to Rusija sada radi intervencijom u Ukrajini i posljedicama te intervencije na razne regione u svijetu.

Stoga, tinjajuci rat koji se vodi u rukavicama, bez velikih razaranja, bez mnogo vojske i blickrig pobjeda, a koji Rusija kontrolise i po intenzitetu i po pravcima razvoja i po pitanju okoncanja sukoba, i koji realno nema nikakve veze sa velikom vecinom svijeta, ali pritom mnogima u svijetu ozbiljno sjebava ekonomiju, socijalni mir, i stabilnost rezima (Sri Lanka na primjer, kao prva zrtva poskupjelog goriva), produzeni rat predstavlja snazan alat u Ruskim rukama za demontazu postojecih odnosa u raznim regionima a na stetu USA ^ Co

offline
  • Pridružio: 13 Jan 2012
  • Poruke: 2264

x9 ::zna li se jesu li ukrajinci isto ovako ukopani i zapadnije od LNR I DNR? jer ako jesu, bice ovo dug rat.
sve sto vise gledam , dolazim u spoznaju, da Rusi mogu da pobede jedino ako poteraju neprijatelja, ako dodju u okrsaj , direktno, i posle par pobeda bi sve islo lakse.ovako ukrajinci en vide svog neprijatelja samim tim ga se i ne plase.


posto se linija fronta dosta polako pomera, ako nisu ukri ukopani negde, imaju dosta vremena da iskopaju nova mesta za odbranu.

dakle, za neko osvajanje teritorije treba bas ovo sto pises, poterati nepriljatelja i ne dozvoliti im da izgradi nove linije odbrane.

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 12560

@babaroga

Zaboravio si najbitnije zbog rat u Ukrajini Amerika mora da znatno da ojača svoje prisustvo u Evropi pa strategija da izoluju Kinu je u problemu. Dakle ako rat potraje jednostavno će Rusija Kini kupiti vreme da kad dođe momenat samo kažu mrš bre iz našeg dvorišta uz naravno batinu u vidu četiri teška nosača aviona i gomile razarača i bombardera. Jednostavno ova poseta američke Marije Antoanete Tajvanu je najveća glupost koju je Amerika uradila od kraja hladnog rata praktično su ponizili Kineze i time zacementirali savez dve druge dve supersile.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1076 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 3 sakrivenih i 1018 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., adamantadv, bladesu, BORUTUS, ccoogg123, darkojbn, Dorcolac, drimer, dule10savic, Frunze, Gosha101980, goxsys, havoc995, ikan, Istman, ivan1973, Kandrbandrdzilo, karevski, Komentator, Kubovac, kybonacci, ladro, laki_bb, ljuba, MaksicZoran, Metanoja, mikrimaus, Mixelotti, nextyamb, nikoladim, nuke92, Oscar, ozzy, panzerwaffe, pera bager, procesor, randja26, S1Mk3, scimitar19, slonic_tonic, Smiljke, solic, sombrero, SR-3m, Stefan M, Stoilkovic, Tas011, Tvrtko I, uros, uruk, Vlad000, voja64, YugoSlav, ZetaMan