Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3404

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6273

raykan ::S2M

Nisu ih proglasili. Proglasio ih estonski ili letonski parlament,koji se o tome pita taman kao i ti, i donji dom Kongresa SAD ili senat,što nije pravosnažno dok predsednička administracija ne odobri

Mada ne znam što se kačiš na to,odobrili-ne odobrili, ni jedna od te dve solucije ne pobija moj argument, ja upravo i tvrdim da to rade da bi odobrili, u što široj formi i sa dosta zemalja


Ne kačim se ja, no ti. Very Happy Koliko se ti i ja pitamo toliko se i Rusi sekiraju za to, ali kao što rekoh, slaba vajda im je od toga.Završiće kao i priča o Buči.Na kraju krajeva, vidjet ćemo za koji dan.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

Gargantua :: Два певача пре и после разговора: :> :> :>

https://t.me/DmitriySteshin/5623

Коментар од канала Сладков плус:

Citat:
СВО. ПРЕЛАЗ ОД РАДИКАЛНИХ УКРАЈИНСКИХ ПЕСАМА НА МИРНЕ РУСКЕ.
Веома занимљива трансформација. Прво, два снажна млада момка певају погрешну песму. Не ради се о лепом украјинском језику, већ о садржају. Узгред, нису складни и плешу не баш елегантно. А на другом кадру достојанствено стоје на клупи испред Руске Заставе, и милозвучно певају песму о Руској Отаџбини. Па, боље је, више је душе! Ако ћемо мало озбиљније, онда морамо да трансформишемо украјинско друштво. Са нормалним, образованим људима биће лакше. Неко ко стоји на клупи мораће прво да пева.


Она два заробљеника прво певају по прилици стару и приглупу бандеровску (тзв. упа) песму Ой, у лузі червона калина (Ој у шуми (лугу) црвена калина), у којој накривљене калине "развесељавају" тужну (пожурену) Украјину. Журба је туга на украјинском... Песма је тренутно главни пропагандни адут разних служби за психолошке операције у УА. Свако мало се снимају флешмоб-ови, углавном на западу Украјине. Од звезда у УА сам видео да песму певају Христина Соловиј и рок група Бумбокс (Андрій Хливнюк), који своје каријере базирају 100 % на украјинском језику. Од рускојезичних је "накривљену калину" певала само Тина Карољ из Дњепра, позната као љубавница олигарха Коломојског. Много ће јој помоћи после рата...
Нека џуџа из Казахстана, Айгүл Үлкенбаева, се исто примила на те звуке украјинског национализма...
Русија је, као и Карољ, чека раширених руку. Остале украјинске к...., које своје певачке каријере базирају на руском и живе од наступа по РФ, су углавном отишле у илегалу.

Друга песма, коју два заробљеника певају под руском заставом је позната песма Брезе (Берёзы) од Коље Расторгујева и групе Љубе (Любэ). Музику је компоновао познати руски композитор, Игор Матвијенко, чији преци су украјинци. Песма је била најава за једну од најбољих руских серија (свих времена) из 2003. године, познату код нас као Подручје (Участок). Ту осим што се на почетку помиње Русија, даље нема ни једне једине речи о национализму. Серију су до 2014. године, више пута, могли да гледају и у Украјини јер су руски канали тамо слободно емитовани од 1991-ве. Учешће у серији су имали неки од најбољих глумаца још од времена СССР-а, и већина њих данас више није жива. За потребе серије су песму певали заједно Расторгујев и глумац Сергеј Безруков, који игра главну улогу.

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BA_(%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB)

Ово је превод песме:

Отчего так в России берёзы шумят,
Отчего белоствольные всё понимают.
У дорог прислонившись, по ветру стоят
И листву так печально кидают.

Од чега у Русији брезе тако шуме,
Зашто бели стубови све разуму?
На путеве тако наслонивши се, по ветру стоје
И лишће тако тужно одбацују.

Я пойду по дороге, простору я рад,
Может, это лишь всё, что я в жизни узнаю.
Отчего так печальные листья летят,
Под рубахою душу лаская.

Ја крећем по путу, простору се радујем,
Можда је то све што ћу ја у животу сазнати.
Зашто тако тужно листови лете,
Под кошуљом душу милујући.

А на сердце опять горячо-горячо
И опять, и опять без ответа.
А листочек с берёзки упал на плечо,
Он, как я, оторвался от веток.

А у срцу опет вруће-вруће
И опет и опет без одговора.
А листић са брезе је пао на раме
Он је као и ја отпао од грана.

Посидим на дорожку, родная, с тобой,
Ты пойми, я вернусь, не печалься, не стоит.
И старуха махнёт на прощанье рукой,
И за мною калитку закроет.

Поседимо пред путовањем, рођена с тобом,
Ти разуми, ја ћу се вратити, не тугуј, не вреди.
И старац ће махнути за збогом руком,
И за мном ће капију затворити.

А овако звучи верзија из серије Подручје:

https://www.youtube.com/watch?v=zQyYidgk-0Y&ab.....0%91%D0%AD

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6273

🇷🇺🇺🇦 A new Russian medium-range anti-aircraft missile system of the new generation S-350 Vityaz seen in the NVO zone.



offline
  • Pridružio: 28 Feb 2022
  • Poruke: 323

Није ме било, а видим овде распевано. Јесење баладе, ветар и лишће. Помислим да сам залутао или је распутица, па стала офанзива. У међувремену сам водио неки приватни рат и дошао до закључка да је много лакше водити туђе ратове, него своје. Јесам нешто пропустио?

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2106

babaroga ::A sta ako se Rusima ne zavrsava ovaj rat?
Možemo i iz drugog ugla:
Šta ako (ili kad) Rusi završe rat vojnom pobedom i izlaskom na poljsku granicu?

Da li bi tada prešli u defanzivu prema zapadu? Da li bi to bio bespotreban gubitak inicijative?!
Možemo napraviti više scenarija ali u mnogima bi morala da postoji direktna pretnja članicama NATO e da bi se inicijativa održala.

Dalje, članice NATO, ma koliko snažna bila njihova antiruska propaganda, ne mogu tako lako nagovoriti svoje građane na nekakve dodatne žrtve (drastično smanjenje standarda i sl). Ne mogu sve dok te pretnje nema tj dok je rat ograničen na Ukrajinu.
Amerikanci bi prvi poželeli pretnju. Istu predstavu su izveli onomad sa Japanom. Sankcijama davili dok Japan nije procenio da mora napasti prvi. A znamo da posle Perl Harbora više niko nije pominjao izolacionizam i da su svi rado prešli na ratnu privredu.

U međuvremenu, Rusija dobija nove i nove instrumente kojima utiče na "slabe karike" NATO. Kada Rusi uđu u Odesu i povežu se sa Pridnjestrovljem tada se otvaraju mogućnosti za uticaj na siromašnije članice NATO i EU. Na Rumuniju, Bugarsku, pa čak i na Mađarsku i Grčku. Kako vojni tako i ekonomski. Prići će im blizu sa ispruženim rukama. U jednoj ruci džak para a u drugoj buzdovan. Mito i batina uvek su bili podrška diplomatiji. A sećam se da sam jednom davno, još u vreme hladnog rata, pročitao izjavu nekog britanskog ili američkog genarala kako će se hipotetički rat protiv SSSR voditi na severu a dobijati na jugu.

Svi se slažemo da se ova igranka neće završiti padom Kijevskog režima i da ima globalni okvir. Velika dešavanja tek slede. Rusija će svakako, u godinama koje dolaze, pokušati da oslabi svog protivnika. I po Sun Cu-u, razbijaće protivničke saveze i praviti svoje.
(Tu će Turska imati zanimljivu ulogu ali o tome drugi put. I pre na drugoj temi.)

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Nadam se da ovo sa Vagnerom nije tacno jer su se pored grupe sa slovom "O" najbolje borili i osvajali

offline
  • Pridružio: 29 Avg 2016
  • Poruke: 2106

zdrebac ::+ jesu li ukrajinci isto ovako ukopani i zapadnije od LNR I DNR?
Sve i da jesu, ne treba gubiti iz vida da je Donbas najurbanizovanije područje Ukrajine. Jedno je odbrana po žitnicama, pustarama i livadama ispred i između velikih gradova a drugo u onakvim aglomeracijama i konurbacijama kakve su po Donbasu. Recimo, sa koliko snaga u stvari Rusi drže onaj prostor s druge strane Dnjepra? I šta bi bilo da tamo angažuju malo masovnije snage? Bolje rečeno, šta će biti kad dođe taj moment?

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2314

Ras007 - pa propustio se da je lakse tudjim k gloginje mlatiti.

Nego ovaj vityaz s350...jel to bjese pandan izraelskom Iron Dome-u?

offline
  • Pridružio: 21 Okt 2020
  • Poruke: 883

Kako Intel Slava vidi razvoj ekonomsko vojnih dešavanja u narednim mesecima :
https://t.me/intelslava/35479
Zanimljivo da ne pominje Odesu

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2334
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Na Telegramu javljaju da su snage DNR i uz podršku snaga RF probile odbranu VSU i napravile ozbiljan napredak u smeru Ugljedara.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1232 korisnika na forumu :: 46 registrovanih, 8 sakrivenih i 1178 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., airsuba, Apok, babaroga, bagor10, Bojan85, bojank, Bubimir, bufanje, CrazyDiablo, darkangel, dejina811, djordje92sm, flash12, GandorCC, Georgius, GORDI, goxin, ivicasimo, Kubovac, kybonacci, loon123, M1los, madza, mean_machine, Mercury, milenko crazy north, Milometer, moldway, nuke92, pein, procesor, radionica1, SR-3m, Srle993, Toper, vathra, vlad4, vladaa012, vladulns, voja64, YugoSlav, zdrebac, zeo, zillbg