Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3848

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Krvava Devetka ::Istocni dio Kupjanska (na istocnoj strani reke Oskil) je jednim delom u Ukrajinskim rukama tako da Ukrajinske snage imaju jos jedan mostobran.


Ово није баш тачно да кијенске снаге имају мостобран ту. ДРГ кијевских снага су улазиле у источни Купјанск. Исто тако су руске ДРГ улазиле у западни Купјанск јуче.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2588

U Rusko osvojenim delovima DNR, LNR i Hersona ima ukupno oko 4 miliona ljudi?

Koliko bi od prilike moglo muskaraca da se mobilizuje iz ovih regiona koji znaju bar nesto sa oruzjem?

Mozda bi tu mobilizacija mogla da ide i sa Krima, sto je jos 2.5 miliona ljudi, pa bi mogli da procenimo koliko bi sa ili bez Krima Rusija mogla da angazuje vojnika mobilizacijom iz ugrozenih regiona?

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

SM2
По овоме што читам на ТГ каналима изгледа да Русија припрема мобилизацију. Изгледа да рат те почиње.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Napisano: 20 Sep 2022 12:12

Srle993 ::U Rusko osvojenim delovima DNR, LNR i Hersona ima ukupno oko 4 miliona ljudi?

Koliko bi od prilike moglo muskaraca da se mobilizuje iz ovih regiona koji znaju bar nesto sa oruzjem?

Mozda bi tu mobilizacija mogla da ide i sa Krima, sto je jos 2.5 miliona ljudi, pa bi mogli da procenimo koliko bi sa ili bez Krima Rusija mogla da angazuje vojnika mobilizacijom iz ugrozenih regiona?


Само териториja под контролом ДНР и ЛНР пре 24. фебруара је имала око 3,8 милиона људи. Мобилизација у ДНР и ЛНР је већ обављена у фебруару. Добровољачке јединице са Крима су одавно у борбама, а нове су у фази формирања.

Уосталом, мобилизација обично подразумева мобилизацију са територије целе државе. Замисли, објави се мобилизација у Србији само у Пчињском округу...

Dopuna: 20 Sep 2022 12:22

ЛИНК

Референдум у ЛНР ће бити одржан од 23. до 26. септембра!

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2588

Frunze ::

ЛИНК

Референдум у ЛНР ће бити обављен од 23. до 26. септембра!


OPA!
Znaci Rusija od Oktobra:

Rusija += 26,684km2
Rusija += 2,121,322 stanovnika

Ziveli

offline
  • powSrb 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Mar 2015
  • Poruke: 9416

Јел стварно неко мисли да Руси могу да одраде ово, присједине територије и крај рата? Шта Украјинци ће само да престану са нападима и да се замрзне конфликт као 2015? И да се то деси Руси поново где су и били. Добили су милионе гладних уста на територијама које им не значе ништа, да су узели Одесу па да се калкулише.

Нема од тога ништа, Украјинци су јасни, а и Америка којима је ово савршена прилика, кљуцати Русе колико год могу. Руси имају један излаз из овога, или да изгубе, или да реше власт у Кијеву, заузимање Кијева то неће решити, власт ће само да се пресели у Лвов.

Мобилизација исто није нешто што може да се деси преко ноћи, може доћи до стабилизације фронта на дуже време где можемо гледати дугорочно опремање и попуњавање јединица у том случају са Руске стране. А са украјинске такоће, обучавање на западу и опремање новом техником. Па нова рунда после неког периода, месеци или година.

Русија мора да би победила да преполови украјину са Кијевом, и да натера војску и државу на тотални пораз. Све остало је немогућа мисија.

Или ће да их поразе на бојном пољу или ће да изгубе, просто. На свим тим територијама милиони људи очекују пенције и плате, Русија то све мора да плаћа.

offline
  • Pridružio: 24 Sep 2013
  • Poruke: 4550

Jedan od kolega je linkovao prevod većeg dela članka Aleksandra Dugina objavljenog na Jutjubetu. kako tano snimci i kanali znaju da nestanu evo linka ka potralu Cargrad i originalnom tekstu.

https://tsargrad.tv/articles/nachinaetsja-glavnaja.....ina_625556

A ovo je GP prevod intregralnog Duginovog teksta:

Citat:
Počinje: članak Aleksandra Dugina

Proteklih dana došlo je do značajnih promena u odnosu snaga u Ukrajini. Ovo treba razmotriti u celini. Kontranapadi Kijeva su generalno bili neuspešni u oblasti Hersona, ali, avaj, uspešni u oblasti Harkov. Upravo je situacija u Harkovskoj oblasti i prinudno povlačenje savezničkih snaga prekretnica. Ako sada ostavimo po strani psihološke efekte i prirodno iskustvo patriota, treba zabeležiti da smo u čitavoj istoriji SVO-a došli do tačke bez povratka.
Svi kao jedan sada preporučuju preduzimanje vanrednih mera za preokret, a neki od ovih predloga su sasvim racionalni. Ni na koji način ne pretendujemo da budemo originalni, već ćemo samo pokušati da sumiramo najosnovnije tačke i preporuke i stavimo ih u globalni geopolitički kontekst.

Treći svetski rat

Na pragu smo trećeg svetskog rata, na koji nas Zapad opsesivno gura. I ovo više nije strah ili očekivanje, ovo je činjenica. Rusija je u ratu sa kolektivnim Zapadom, sa NATO-om i njihovim saveznicima (mada ne sa svima – Turska i Grčka imaju svoj stav, a niz evropskih zemalјa, pre svega Francuska i Italija, ali ne samo one, ne žele da aktivno učestvuju u ratu sa Rusijom). Pa ipak, opasnost od trećeg svetskog rata je sve bliža.
Da li će doći do upotrebe nuklearnog oružja, otvoreno je pitanje. Ali verovatnoća nuklearnog Armagedona raste svakim danom. Sasvim je jasno, a mnogi američki vojni lideri (poput nedavno bivšeg komandanta Oružanih snaga SAD u Evropi, Bena Hodžisa) to otvoreno proglašavaju, Zapad više neće biti zadovolјan ni našim potpunim povlačenjem sa teritorije bivšeg Ukrajinu, oni će nas dokrajčiti na našem tlu, insistirajući na „bezuslovnoj predaji“ (Jens Stoltenberg), „deimperijalizaciji“ (Ben Hodžis), rasparčavanju Rusije.
Zapad je 1991. godine bio zadovolјan raspadom SSSR-a i našom ideološkom kapitulacijom, pre svega usvajanjem zapadne liberalne ideologije, političkog sistema i ekonomije pod vođstvom zapadnih kustosa. Danas je za Zapad crvena linija postojanje najsuverenije Rusije – čak i unutar granica Ruske Federacije.
Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine na Harkovsku oblast je direktan udar Zapada na Rusiju. Svima je poznato da je ovu ofanzivu organizovala, pripremila i opremila vojna komanda Sjedinjenih Država i NATO-a i da se odvijala pod njihovim neposrednim nadzorom. Ovde se ne radi samo o upotrebi vojne opreme NATO-a, već i o direktnom učešću zapadnih vojnih svemirskih obaveštajnih službi, plaćenika i instruktora. U očima Zapada, ovo je početak „našeg kraja“. Pošto smo odustali od zastoja u odbrani teritorija pod našom kontrolom u Harkovskoj oblasti, možemo biti dalјe poraženi. Ovo nije mali uspeh kijevske kontraofanzive, ovo je prvi opiplјivi uspeh Drang nach Osten NATO snaga.
Naravno, ovo se može pripisati privremenim "tehničkim poteškoćama" i suštinska analiza situacije odložiti za kasnije. Ali to će samo odložiti ostvarenje svršenog čina, a samim tim i nas same oslabiti i demoralisati.
Stoga, vredi hladno priznati: Zapad nam je objavio rat i već ga vodi. Nismo mi izabrali ovaj rat, nismo ga želeli. 1941. takođe nismo želeli rat sa nacističkom Nemačkom i odbijali smo da verujemo u nju do samog kraja. Ali u sadašnjoj situaciji, kada se to de facto vodi protiv nas, to nije od presudne važnosti. Sada je samo važno da je osvojimo, odbranivši pravo Rusije na postojanje.

Kraj SVO

SVO kao ograničena operacija za oslobađanje Donbasa i niza teritorija Novorosije je završena. To se postepeno razvilo u punopravni rat sa Zapadom, gde, u stvari, sam teroristički nacistički režim u Kijevu igra samo instrumentalnu ulogu. Pokušaj da se ona opsedne i oslobodi niz teritorija Novorosije pod kontrolom ukrajinskih nacista, a da se postojeći geopolitički odnos snaga u svetu zadrži nepromenjenim, kao tehnička operacija je propao, i da se pretvaramo da jednostavno nastavlјamo SVO – negde na periferiji pažnje javnosti – dalјe je jednostavno besmisleno.
Protiv naše volјe, sada smo u ratu, i to se odnosi na svakog građanina Rusije: svako od nas je pod oružjem neprijatelјa, teroriste, snajperista, oružanih grupa.
Istovremeno, situacija je takva da je, uz svu želјu, nemoguće sve vratiti na početne uslove – do 24. februara 2022. godine. Ono što se desilo je nepovratno i ne treba se plašiti bilo kakvih ustupaka ili kompromisa sa naše strane. Neprijatelј će prihvatiti samo našu potpunu predaju, poroblјavanje, rasparčavanje, okupaciju. Tako da jednostavno nemamo izbora.
Kraj SVO znači potrebu za dubokim transformacijama celokupnog političkog i društvenog sistema moderne Rusije – prevođenjem zemlјe na vojnu osnovu – u politici, ekonomiji, kulturi i informacionoj sferi. SVO bi mogao ostati važan, ali ne i jedini sadržaj ruskog javnog života. Rat sa Zapadom sve potčinjava.

Vruće tačke u blizini granica Rusije.
1 - Donjecka Narodna Republika, Luganska Narodna Republika, lokacije SVO-a.
2 - Pridnestrovska Moldavska Republika.
3 - Republika Abhazija.
4 - Republika Južna Osetija.
5 - Nagorno-Karabah.

Ideološki front

Rusija se našla u stanju rata ideologija. Vrednosti koje zastupa globalistički Zapad – LGBT, legalizacija perverzija, droga, fuzija čoveka i mašine, totalno mešanje tokom nekontrolisanih migracija itd. – neraskidivo su povezane sa njegovom vojno-političkom hegemonijom i unipolarnim sistemom. Zapadni liberalizam i globalna vojno-politička i ekonomska dominacija SAD i NATO-a su jedno. Boriti se sa Zapadom i prihvatati (mada delimično) njegove vrednosti, u ime kojih on vodi rat protiv nas, rat uništenja, jednostavno je apsurdno.
Naša sopstvena punopravna ideologija danas nam ne bi samo „bila od koristi“. Ako ne, izgubićemo. Zapad će nas i dalјe napadati spolјa, rukama naoružanih i obučenih ukrajinskih nacista, a iznutra – rukama pete, još uvek liberalne kolone, vešto kvareći svest i kvareći dušu mlađe generacije. Bez sopstvene ideologije, koja će jasno definisati ko je prijatelј, a ko neprijatelј, naći ćemo se u takvoj situaciji gotovo nemoćni.
Ideologiju treba odmah generalno izneti, a njena suština treba da bude potpuno i direktno odbacivanje ideologije Zapada, globalizma i totalitarnog liberalizma, sa svim njegovim instrumentalnim podvrstama – uklјučujući neonacizam, rasizam i ekstremizam.

Mobilizacija

Mobilizacija je neizbežna. Rat se tiče svakoga i svakoga. Međutim, mobilizacija ne znači prinudno slanje vojnih obveznika na front. Ovo se može izbeći – na primer, formiranjem punopravnog Dobrovolјačkog pokreta – uz neophodne beneficije i podršku države.
Treba se kladiti na veterane, na posebnu podršku vojnicima Novorosije. Rusija ima malo, ali ima pristalica u inostranstvu. Ne smemo oklevati da od poštenih lјudi iz zemalјa Istoka i Zapada formiramo antinacističke antiglobalističke internacionalne brigade.
Ali glavno je da Ruse ne treba potcenjivati. Mi smo narod heroj. Uz veliku cenu, ali strašnog neprijatelјa, pobedili smo više od jednom ili dva puta u našoj slavnoj istoriji. Pobedićemo i ovaj put, samo ako ovaj put rat protiv Zapada postane popularan. Mi pobeđujemo u narodnim ratovima – u ratovima u kojima se džinovski narod budi da učestvuje.
Mobilizacija podrazumeva potpunu promenu informacione politike. Mirnodopske norme (u stvari, slepo kopiranje zapadnih zabavnih programa i strategija koje samo korumpiraju društvo) moraju biti ukinute. Televizija i mediji uopšte treba da postanu patriotski alati za ratnu mobilizaciju. Svi koncerti su za prednji deo, samo bivanje pozadi je takođe za front. To već postepeno počinje, ali za sada utiče samo na mali deo kanala. I trebalo bi da bude svuda.
Kultura, informisanje, obrazovanje, prosveta, politika, socijalna sfera – sve mora jednoglasno raditi za rat, odnosno za Pobedu.

Ekonomija

Svaka suverena država može da izda onoliko nacionalne valute koliko joj je potrebno. Ako je zaista suvereno. Rat sa Zapadom obesmišlјava nastavak ekonomskih igara po njegovim pravilima. Ratna ekonomija ne može a da ne bude suverena. Da biste pobedili, trebalo bi da potrošite onoliko novca koliko vam je potrebno. Potrebno je samo osigurati da se emisije koncentrišu u posebnom kolu dizajniranom za strateške svrhe. Korupciju u takvim okolnostima treba izjednačiti sa ratnim zločinom.
Rat i udobnost su nespojive stvari. Od udobnosti kao cilјa, kao životnog vodiča treba napustiti. Samo narodi koji su spremni na teškoće u stanju su da pobede u pravim punopravnim ratovima.
U takvim situacijama se uvek pojavi nova plejada ekonomista, čiji je cilј da spasu državu. Ovo je pre svega. Dogme, škole, metode i pristupi su sekundarni.
Takvu ekonomiju možete nazvati mobilizacionom ekonomijom, a možete je jednostavno nazvati vojnom.

Naši saveznici

Saveznici igraju vitalnu ulogu u svakom ratu. Danas ih Rusija nema mnogo, ali postoje. Pre svega, reč je o onim zemlјama koje odbacuju unipolarni liberalni zapadni poredak. Odnosno, o pristalicama multipolarnosti – kao što su Kina, Iran, Severna Koreja, Srbija, Sirija, Centralnoafrička Republika, Mali, a takođe, donekle, Indija, Turska, niz islamskih, afričkih i latinoameričkih zemalјa ( pre svega Kuba, Nikaragva, Venecuela).
U radu sa njima potrebno je mobilisati sve raspoložive resurse, ne samo stručnu, već i narodnu diplomatiju. A za ovo je, opet, potrebna ideologija. Moramo da ubedimo saveznike da smo odlučili da nepovratno raskinemo sa globalizmom i zapadnom hegemonijom i spremni smo da idemo do kraja u izgradnji multipolarnog sveta. Ovde moramo biti dosledni i odlučni. Vreme polutonova i kompromisa je prošlo. Rat Zapada protiv Rusije deli čovečanstvo na različite strane barikada.

Duhovni faktor

Centralni trenutak započete svetske konfrontacije je duhovni, religiozni aspekt. Rusija se našla u stanju rata sa bogobornom antireligioznom civilizacijom koja ruši same temelјe duhovnih i moralnih vrednosti – Boga, Crkvu, porodicu, pol, čoveka. Uz sve razlike između pravoslavlјa, tradicionalnog islama, judaizma, hinduizma ili budizma, sve religije i kulture izgrađene na njima priznaju božansku istinu, visoko duhovno i moralno dostojanstvo ličnosti, poštuju tradicije i institucije - državu, porodicu, zajednicu. Savremeni Zapad je sve to ukinuo, zamenivši virtuelnom realnošću, ekstremnim individualizmom, destrukcijom seksa, univerzalnim nadzorom, totalitarnom „kulturom otkazivanja“, društvom postistine.
Otvoreni satanizam i otvoreni rasizam cvetaju u Ukrajini, a Zapad to samo podržava.
Bavimo se onim što pravoslavni starci nazivaju „antihristovom civilizacijom“. Stoga je uloga Rusije da u ovoj odlučujućoj borbi ujedini vernike različitih vera.
Ne treba čekati da vam svetski neprijatelј uništi kuću, ubije muža, sina ili ćerku... U jednom trenutku će biti kasno. Ne daj Bože da doživimo takav trenutak.
Ofanziva neprijatelјa u oblasti Harkova je upravo to, upravo to. Početak punopravnog rata Zapada protiv nas.
Zapad pokazuje nameru da protiv nas započne rat uništenja – treći svetski rat. Moramo prikupiti sav naš najdublјi nacionalni potencijal da odbijemo ovaj napad. Svakako – misao, vojna moć, privreda, kultura, umetnost, unutrašnja mobilizacija svih državnih struktura i svakog od nas.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Napisano: 20 Sep 2022 12:34

За очекивати је да ће се и на осталим ослобођеним територијама ДНР, Запорожске и Херсонске области обавити референдум у исто време.

Dopuna: 20 Sep 2022 12:36

powSrb ::Јел стварно неко мисли да Руси могу да одраде ово, присједине територије и крај рата?

Референдум није крај, већ почетак рата.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1078

“Nas i Rusa 300 +2+2…” Mr. Green

Rekao bih da su konačno shvatili da sa ukrajinskom stranom nema zajebancije i da u stvari postoji jako ozbiljna prijetnja od potpunog poraza ako ne uvedu drastične promjene u obimu angažovanih snaga.

Za očekivati je masovne udare po biračkim mjestima, baš me zanima kako ruske vlasti planiraju obezbijediti provođenje tih referenduma? Možda online ili poštom bude najmanje rizično po učesnike…

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

powSrb :: На свим тим територијама милиони људи очекују пенције и плате, Русија то све мора да плаћа.

Па ко сад плаћа плате и пензије на ослобођеним територијама? Па Русија...Laughing

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1370 korisnika na forumu :: 56 registrovanih, 6 sakrivenih i 1308 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., aramis s, babaroga, bojank, Brana01, celik, cenejac111, cinoeye, croato, darkangel, DejanSt, Denaya, Dimitrise93, djboj, Djokkinen, draganca, Duh sa sekirom, dzoni19, GandorCC, gomago, goxin, hooraay, hyla, Ilija Cvorovic, Karla, kikisp, Klecaviks, Krvava Devetka, Kubovac, kunktator, ljuba, maiden6657, Marko Marković, mercedesamg, Mi lao shu, MikeHammer, mikrimaus, milenko crazy north, milutin134, oganj123, procesor, rasok, repac, ruma, Srle993, stankolich, suton, theNedjeljko, vathra, Viceroy, VJ, wolverined4, Wrangler, zeo, šumar bk2