Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3956

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

bladesu ::🇺🇦Украјина је добила 2 батерије система противваздушне одбране кратког до средњег домета - НАСАМС.


Нису још увек добили, него су договорили њихову испоруку. Кад, не зна се. Речи саветника Зеленског.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Pa još u julu se spominjala prva verzija sistema, iz norveških rezervi.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2095

Frunze ::

Површно запажање.

Украјинци су нападали искључиво из ваздуха и диверзијама територију која (врло битно) је под контролом Русије. Проглашењем територије ДНР, ЛНР, Запорожске и Херсонске области делом Русије, десетине хиљада украјинских војника наћи ће се на територији Русије која није под контролом Русије. То је врло епохална промена.


Krim je na primer onda u kojoj kategoriji? Diverzija na raketni pogon ili teritorija pod kontrolom Rusije?

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2017
  • Poruke: 243

flash12 ::После мобилизације је јасно да ће Путин ићи до ''краја'' у Украјини, војно гледано. Наравно, питање је само шта ће бити тај крај. И даље мислим да је минимум минимума који је Путину потребан да би се оправдао пред Русима и да би могао да прогласи какву год победу, то да се ослободи остатак Донбаса. Не улазим у то да ли је то заиста победа, да не буде да опет провоцирам остатак форума, али мислим да се сви можемо сложити да Путин без Славјанска, Краматорска итд просто не може да обустави цео овај пичвајз.

Али ни то неће магично зауставити рат, ако Руси дођу до граница области, стану и прогласе једнострано примирје или шта год. У најгорем случају ће само отворити нову фазу рата где ће Украјинци вршити напад за нападом, до ко зна кад. У најбољем случају, то би био увод у неки замрзнути конфликт где би се обе стране додатно наоружавале и спремале за другу рунду рата, или други рат, у зависности од изабране номенклатуре и колико времена прође до тога.

Slažem se da je oslobadjanje celog Donbasa minimum minimuma, ali se ne slažem da to neće zaustaviti rat. Rusija, tj. bilo koja sila te veličine može zaustaviti rat kada god poželi. Kada dođu do zaključka da su ispunili cilj ili da im je dosta, intenziviraju raketiranje elektrana i sličnih za svaku državu bitnih postrojenja i eto mira za nedelju dana. Naravno neće doći do zvanične kapitulacije Ukrajine biće iz humanitarnih razloga potpisan neki privremeni mir na neko vreme, pa će se on produžavati. Ukrajina i Zapad neće zvanično prihvatiti da je Donbas deo Rusije i to je to.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2309
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

_Petar ::
Krim je na primer onda u kojoj kategoriji? Diverzija na raketni pogon ili teritorija pod kontrolom Rusije?


Крим је под контролом Украјине? Хајде прочитај још једном шта сам написао.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2017
  • Poruke: 243

babaroga ::Matteo Salvini, jedan od clanova pobjednicke koalicije u Italiji, vodja partije Liga, dobili su 9% glasova

Snimak iz Marta 2022



Jeste koliko sam pratio Salvini je proruski nastrojen, što se može reći i za Berluskonija, ali za razliku od njega ova glavna zvezda italijanske desnice je iznosila proukrajinske stavove.

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2016
  • Poruke: 2095

Frunze ::

Крим је под контролом Украјине? Хајде прочитај још једном шта сам написао.


Vidim ja vrlo dobro sta si ti napisao. I zapitam se da li ti to radis toliko redovno i uporno zbog toga sto ti je to posao jer drugog logicnog objasnjenja nema?!
stankolich je napisao vrlo jasno i tacno, dokazano na vise primera da su ukrajinci napali teritoriju Rusije i to je tacno. Da li su bile sve diverzije ili ne nije bitno jer su napali a nisu ni bile sve diverzije, znamo i za napad helikopterima.

I to nas na kraju vrlo jasno i logicno navodi na zakljucak da kada su mahali ljutito kzaiprstima u kameru preteci da ce svi koji se usude da pomognu nestati kao u oblaku iz crtaca da su blefirali jer se to eto nije dogodilo. I to su cinjenice, nema potrebe vredjati inteligenciju clanova.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6896

Kao što je rečeno u početku, zaustaviće Rusi snabdevanje Ukrajinaca kao što su to uspevali Ameri u svojim ratovima sa sve tepih bombardovanjima. Znači nikako. Rusi sad na liniji fronta i bliskoj pozadini mogu dosta da obogalje Ukrajinsku vojsku a to ne rade u dovoljnoj meri.
Čak je oružje manji problem. Ukrajina ne pliva u nafti a hiljade tona nafte cirkuliše svaki dan i nikom ništa. Čak i u ovom brzinskom napredovanju od pre desetak dana nigde nisu ostali bez goriva ili se to nije primetilo. Kako i odakle?
A sve te pravne smicalice oko SO ili rata jedino utiču na odrešivanje ruku za dejstvo a sve se na kraju svede na to ko je u stanju da osvoji i zadrži teritoriju. Sve ostalo nije bitno. Kao na utakmici. Računa se ko je pobedio a ne da li je Brazil atomska sila za Srbiju.

offline
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10852

chichabg ::
Jeste koliko sam pratio Salvini je proruski nastrojen, što se može reći i za Berluskonija, ali za razliku od njega ova glavna zvezda italijanske desnice je iznosila proukrajinske stavove.


Nije to proruski, bar ga ja ne bih tako nazivao. To je više, anti briselski. Pa onda između ostalog se manifestuje i nekom oralnom podrškom Rusiji. Postoji u Evropi praktičnom na celom političkom spektru anti briselska priča, koja jača, pa varira od države do države. Međ njima stvarno partija koje se zalažu za novu EU od Lisabona do Vladivostoka, opet na celom političkom spektru.

offline
  • Pridružio: 17 Mar 2017
  • Poruke: 243

Inače, utalijanski levicari su u mnogo većem broju proruski nastrojeni. Evo jedan kratak video karakterističnog nastupa mog omiljenog benda Banda Bassotti
https://www.youtube.com/watch?v=-M0Y7AQQ0ms
Oni su hiperaktivni u podršci Donbasu. Godine 2014. su nastupali tamo u sred rata, a od kada je počela specijalna operacija 2022 nosili su tamo humanitarnu pomoć, objavili knjigu knjigu fotomonografiju o zločinima ukrajinskih fašista, na svim koncertima skupljaju školski pibor za decu Donbasa, organizovali su prenos posmrtnih ostataka italijnaskog dobrovoljca stradalog u Donjecku. Sada pokreću veliku akciju Caravan antifaschista itd. itd.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1403 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 2 sakrivenih i 1372 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Alibaba1981, bestguarder, Bobrock1, bojcistv, Bubimir, comi_pfc, croato, Dimitrise93, Dorcolac, GandorCC, Georgius, jackreacher011011, janbo, loon123, Luka Blažević, M1los, Mi lao shu, milimoj, Milometer, mrav pesadinac, Trpe Grozni, Tvrtko I, Vatreni Zmaj, VJ, Vlada1389, vukdra, Wrangler, zlaya011, zziko