Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3952

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8444
  • Gde živiš: pecina stroga

kobaja77 ::+ sta ce biti poslije

Jasno, to je veliko pitanje.

Ali, opet sve zavisi koliko daleko je Rusija, tj Putin, spreman da ide sad. Ne mislim samo vojno, mada i vojno je pitanje dokle ce da idu, ne u ratu sa ukrima nego u sukobu sa NATO.

Pitanje je koliko daleko politicki hoce da idu.

Problem je Evropa. Ovakva kakva je. Ukrajina ovakva kakva je je proizvod diletantske politike EU. Koju politiku EU vodi jos od raspada SSSR.

Ameri su samo zajasili problem koji je kreirala EU svojom arogancijom i idiotizmom, idiotizmom koji oni u Briselu zovu spoljnom politikom.

Evropska ekonomija, a prije svega Njemacka, u potpunosti je zavisna od jeftinih resursa koji dolaze iz Rusije (i Ukrajine).

Alternative nema. Moze ugalj da se kupuje i u Africi, iu Juznoj Americi, al ako se kupuje u Rusiji ili u Donbasu, onda je pod broj jedan puno jeftiniji, a pod broj dva, onda moze fabrika da se namontira pored rudnika, pa je onda jos jeftiniji. (Ima li ono Knauf kod Artemjovska).

Znaci ovo je katastrofa za Evropu.

Evropa jeste pod jarmom imbecila i diletanata, koji se zovu ovako ili onako, a u sustini jasu i raju, a cini mi se i biznise, i koji slave svetu Gretu i one sarene sto kolega rece da su metroseksualci (ne poznajem sortu, valjda kolega misli na one sto se karaju po metroima?)

Opet bih citirao madjara, decko mi je favorite veceras

Citat:S.A.: Sure, but in the meanwhile, if the West continues on an escalatory ladder not just with arms, but with sanctions, that will affect Hungary.

P.S.: Oh, very, very badly. The sanctions introduced by the European Union are more harmful to us than to the Russians. With the first package, we shot ourselves in the foot. With the next package, we shot our knee. And when energy was at stake, we shot ourselves in the lungs. What kind of sanctions end up being more painful for those who impose them than they are for those against whom they’re imposed? Doesn’t make sense.


Znaci, ova politika koju vodi EU je protiv zdravog razuma. Jednostavno idiotska.

Kad stane rat, na bilo koji nacin, osim mozda potpunog poraza Rusa, sto ja mislim da je apsolutno nemoguce, jer ovi imbecili nece da ratuju, dakle, kad stane rat, proradice zdrav razum. Ne zato sto zdrav razum pobjedjuje, naprotiv. Biznis je taj koji treba zdrav razum. A zdrav razum je ako Rusija ima jeftiniji gas, kupicemo od Rusa. Inace nismo vise u biznisu.

Evo, cijela Evropa se veceras trese, oce desnica da dobije izbore u Italiji. Polako se mjenjaju stvari u Evropi, i to kao direktna posljedica idiotske politike neoliberala evropskih i ovih sarenih sto se karaju po metroima.

Tako da, sve ce se to dovesti u red, biznis upravlja neoliberalnim kapitalistickim drustvima. Samo ako Putin pobjedi.

Ako Putin pak ne pobjedi, onda smo najebali. Ovi ce tad da uzjase i trebace sto godina da sjasu.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Azog ::Али Амери су то одрадили елегантније пред целим УН-ом, Русију осуђују сви. Малетене испада као земља одметник са нуклеарном арсеналом и без такве финансијске и пропаганде моћи попут Запада

Ali Ameri su to odradili mesarski kao i uvek, izazivajući i učestvujući u osmogodišnjem nizu sukoba koji su krunisali kao avijacija za šiptarske teroriste. Rusiju osuđuje grupica zemalja koja čine zanemarljivih, demografski mrtvih 15% svetske populacije, a pokušavaju da se prodaju kao "svi" ( međunarodna zajednica; slobodni svet )
Propagandni mediji jedine zemlje u istoriji koja je koristila nuklearna oružja po civilnim ciljevima sada predstavljaju Rusiju kao zemlju odmetnika sa nuklearnim arsenalom.
Eto, ne zameri što sam te malko ispravio...

P.S. Evo upravo je pristigla vest da je pored Argentine i Irana koji su podneli formalnu molbu za članstvo u BRICS, sledeća na redu za članstvo Alžir.
Nešto mnogo zemalja u poslednjih par meseci pristupa Šangajskoj kooperaciji i BRICSU. Izgleda nisu dobili dopis o "zemlji odmetniku"

offline
  • S2M  Male
  • Legendarni građanin
  • No pasarán – Sie kommen nicht durch
  • Pridružio: 21 Nov 2009
  • Poruke: 6274

kljift ::https://www.npr.org/2022/09/07/1121477374/north-korean-ammo-will-stretch-russias-supply-but-with-clear-limits-and-drawback
North Korean ammo will stretch Russia's supply, but with clear limits and drawbacks


Opet je akcenat da Rusija nema municije.

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7070

Sto se tice zemalja Evropske Unije po mome misljenjiju prije ce srozati standard svoga stanovnistva na nivo jedne Srbije nego sto ce kontrirati anglo - americkoj politici/naredbama. U Evropi Amerikanci jos od 1945 organizuju izbore i prebrojavaju glasove i drze na tihoj vatri sve te evropske "elite". Ako neko pak iskoci iz zadatog politickog pravca zavrsice ko Aldo Moro ili Vili Brant ili francuski komunisti. Mozda CIA i reaktivira Gladio projekat sa svim znanim i neznanim subverzivnim organizacijama koje Evropu mogu da obrnu s glave na dupe pa da im srozavanje standarda bude jos i najmanji problem. "Privodjenje" jedne Svedske i Finske u NATO po kratkom postupku pokazuje realnu moc AngloAmerikanaca. U tim nezavisnim i neutralnim drzavama politickog cistunstva i pacifizma ker nije zalajao kad su ih uhvatili za uvo i uveli u NATO. Evropa je kuche u chaksire.

offline
  • Karbid 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 23 Maj 2019
  • Poruke: 15

Bobrock1 ::

Ova igračka ima i radar. Tri puta su pucali u S-136 i nisu ga pogodili. Kod Odese. Tako da izgleda da su iranci napravili zaista dobar dron. Izgleda da je jednostavno prespor za ovaj radar. Inače moje mišljenje je da Ukrajina gubi rat do januara 2023. Ako zaista počne onaj pravi rat.



Nesto mu ne odgovara. Mozda radarski odraz, mozda brzina. Mozda jedno i drugo. Mozda dron ima ugradjeno nesto sto mi ne znamo.
Neki su dron vec preimenovali u Doritos Mr. Green
Jedno je sprdnja, ali ljudi ginu za tudje tetke zdravlje. To je ono sto je najgore u celoj prici.

Opet prica o Kalasnjikovima sa mrtvih vojnika.?
Ovo nije konzervirano oruzje. Puska se konzervira tako sto se prvo rasklopljena ocisti, pa se onda dobro unurasnji delovi i cev naulje. Sklopi se puska, prebrise nauljenom tkaninom, pa se zatim nanosi mast za konzerviranje oruzja.
Puska se nikada ne konzervira sa okvirom. U sanduke se odvojeno stavljaju puske i okviri.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3101

ccoogg123 ::

Sada je puno jasnije zašto ih koriste na Odesu i stacionirane objekte a ne na frontu. Šteta jer bi psihološki učinak na ukrajinske jedinice bio vjerojatno stravičan da počnu na njima koristiti ove zjalice u velikom broju. Kao prije 2 god u Nagorno Karabakhu.


Za psihološki i "druge uticaje" na ukrajinsku armiju na frontu biče zaduženi naoružani iranski dronovi, koji isto dolaze.

offline
  • marsi 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 01 Apr 2022
  • Poruke: 12

kad neo liberali proglase nekog za desnicu to mi dodje kao da kazu evo ga neko normalan.

zamenile su se malo teze, sta je desno a sta levo danas! ovi nenormalni prozivaju ove normalne da su ekstremna desnica.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Arrow Tekst za link

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

babaroga ::Ima li ovo uopste optiku ili se navodi inercijalno plus GPS / Glonass

CIme da prati iranac optiku na 2,500km?


Ima izgleda dve verzije, sa 'optikom' i bez, dakle samo koordinate. Veza sa dronom je do 200 km.
Ovi sa optikom imaju komercijalne IC kamere.



Analiza jednog bez optike, verovatno americka, samo je na ukrajinskom (ili ukrajinska za amere).

link za pdf

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8444
  • Gde živiš: pecina stroga

Evo, izlazne ankete kazu da krajnja desnica glatko dobija u Italiji.

Prva neoliberalna kolateralna steta. A zima tek pocinje.

Ovog Matea Salvinija cijeli dan optuzuju da se nekad slikao u Putinovoj majici.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 852 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 2 sakrivenih i 846 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ALBION101, MilosKop, S-lash, Shilok