Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3950

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 29 Maj 2022
  • Poruke: 35

Sto se tice ovih iranskih dronova kamikaza. Zašto ti dronovi ne lete npr. po noći tad ih je lakše uočiti? Kakvu optiku imaju za cilj? Sve dosada sto smo vidjeli su napadi preko dana

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8441
  • Gde živiš: pecina stroga

Ne bih ja bio toliko negativan @kobaja

Ovo jeste tektonski poremecaj al mene tjese dvije stvari.

Prva je Putin. Ako on pozivi ne bojim se. Zasto? Zato sto je dokazao da je prije svega metodican i vrlo stalozen i da ne srlja. Mada mu to mnogi ovdje zamjeraju, ja mislim da je to njegov najveci kvalitet.

Drugo sto me tjesi je sto znam ove majmune na zapadu, znam im sortu. Znam kako misle.

A misle tako sto bi i rodjenu mater dali pod hipoteku da bi opstali. Najpragmaticnija sorta koju moze covjek da zamisli.

Tako da oni ce prvi da stanu kad vide da je vrag odnio salu. Zbog sopstvenog opstanka.

Pitanje je kad ce vrag odnijeti salu. I ja mislim to ce se desiti jako brzo. Mozda jos ove zime.

online
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1304

+ а они лебде изнад Одесе, гађају их по три пута

Evo par glavnih karakteristika i fotografija da se percipira bolje veličina ovih dronova.

Inače oni imaju domet 2500 km, s obzirom koliko sporo lete, pretpostavljam da mogu jako duglo letiti. Po meni savršeno za izviđanje, na kraju ga strmopizdiš ako preživi i to je to. Operater ne zna da pucaju po njemu vjerojatno

https://t.me/historywarweapon/16822

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2012
  • Poruke: 8441
  • Gde živiš: pecina stroga

ccoogg123 ::
Evo par glavnih karakteristika i fotografija da se percipira bolje veličina ovih dronova.

Inače oni imaju domet 2500 km, s obzirom koliko sporo lete, pretpostavljam da mogu jako duglo letiti. Po meni savršeno za izviđanje, na kraju ga strmopizdiš ako preživi i to je to. Operater ne zna da pucaju po njemu vjerojatno

https://t.me/historywarweapon/16822


Ima li ovo uopste optiku ili se navodi inercijalno plus GPS / Glonass

CIme da prati iranac optiku na 2,500km?

online
  • Pridružio: 15 Mar 2022
  • Poruke: 1304

raf87 ::Sto se tice ovih iranskih dronova kamikaza. Zašto ti dronovi ne lete npr. po noći tad ih je lakše uočiti? Kakvu optiku imaju za cilj? Sve dosada sto smo vidjeli su napadi preko dana

Pa odlične su ove snimke u propagandne svrhe Laughing Po noći bi mislio da susjed kosi travu

offline
  • Profesionalna
  • Pridružio: 27 Feb 2022
  • Poruke: 353
  • Gde živiš: U stanu

Dobro veče
O Kalašnjikovima: Odradim smenu na - 10, uđem u zemunicu, u zemunici +30, vlaga ne pitaj. krenem na sledeću smenu za par sati, moj M70ab2 skroz crven od rđe. Bez brige, puca i dalje bez problema, a za lepotu tu je drnč (kao što neko već napisa).
One puške viđene u spotu bi u nekoj našoj kasarni bile posebno negovane i čuvane za dodeljivanje regrutima koji se kurobecaju i pametuju... Idealne na primer za onog malog metrosexualnog (neću da se izrazim homofobično) blogera iz Sankt Peterburga.

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4923
  • Gde živiš: Novi Sad

vukovi ::@zarđale puške

Nemoj da kačim sada nekoliko video klipova gdje "američko savršenstvo" M-4 carabine bukvalno explodira u facu korisniku!
A lijepa, čista, elegantna...
Zanimljivo, kad nemate nešto konkretno, onda se hvatate za zarđale puške, koje u ovim vašim slučajevima nemaju žive veze sa mobilizacijom.


Ovde je magacionera boleo Sebastijan u kakvim uslovima se čuva oružje i kakve ovo veze zarđali AK imaju sa M-4 ? Ko je uopšte poredio te dve puške ?

Jel može neka osnovana kritika na nešto rusko da bude a da se ne lupa kontra i da se ne staje u gard?

Inače ovo je jedinični slučaj, mobilizovani su dobili druge ispravne puške istog dana.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6916

Prvo, razdvojte priču o raspadu SFRJ jer mislim da su republike i imale pravo na samoopredeljenje pod određenim uslovima, dok pokrajine nisu.
Što se tiče Iranskih dronova, slično kao i kod drugih država to kamikaze ili samoubice je samo nadimak. U pitanju je tzv "loitering" municija, odnosno dron čeka i izviđa dok ne pronađe cilj, nije projektil pa se lansira samo na poznati cilj.

offline
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 129

@babaroga
Ma ja nemam problema sa narodom, a zapadu jer ce pre ili kasnije da dogori do nokata i onda se situacija menja. Uostalom zivim u toj jednoj zemlji koja pripada tom nekom zapadu, ali na srecu nismo u NATO-a (nece biti tesko pogoditi Smile) i znam otprilike kakvo je raspolozenje u narodu (uglavnom) a pogotovu zbog prilike da se upoznaju sa bahatoscu i ponasanjem bogatih Ukrajinaca koji su pobegli i ostavili sirotinju da im brani imovinu, pa cak i onih koji su samo pobegli od rata. No mene plasi taj nacizam u redovima onih koji odlucuju i nisam siguran do koje mere su oni spremni da idu (uguse glas naroda), ali ako se ovo produzi mislim da nece dugo izdrzati, kako god.
A to, da ce neka zemlja sa zapada otvoreno slati vojsku da ratuje sa Rusima, pa mislim da je realnije da se ponovo pojave Dinosarusi.
Po meni problem nastaje kad se zavrsi ovo u Ukrajini, jer onda nastaje novi otvoreni "hladni rat" tj. vec je nastao, mada ja mislim da se ni onaj nikad nije zavrsio, samo se malo diskretnije svo vreme odvijao. To smo po sebi vuce mnogo stvari. Nadam se da ce, da se odvija drugacije od onoga sto ja mislim i bio bi srecan da pogresno razmisljam. No vreme ce pokazati sve.

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2010
  • Poruke: 793
  • Gde živiš: RS/BiH

Ljudi

Nema idealne mobilizacije nikad ni nigdje.
Uvijek neko nece u vojsku
Uvijek postoje greske u evidenciji koje nastaju i zbog onih koji je vode a i zbog onih koji su u njoj.Primjer covjek odselio a nadlezni vojni odsjek nije o tome obavjesten ili promjenio radno mjesto ili ili...

Zaduzenje oruzja se radi planski

Na primjer sanduci od 22 do 55 pripadaju 1.ceti 3 bataljona 11.brigade i to je sablon.
I onda se desi da je sanduk 27 zahrdjao.Ustanovi se problem dovuce se sanduk iz rezerve i ide se dalje

Takodje je moguce da su to puske za ovih 15 dana obuke te da ce u maticnim jedinicama zaduziti druge /ratne.

Dronovi

Po Ukr kabalima su izazvali zaprepascenost pa cak i strah. A Iranci dobise top marketing

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1140 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 7 sakrivenih i 1088 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Bokiboks, Boris90, ccoogg123, dika69, Djokislav, DPera, DragoslavS, Džordžino, esx66, FileFinder, Fog of War, HrcAk47, hyla, Ivica1102, JOntra, Još malo pa deda, Kubovac, ladro, laganini123, laki_bb, ljuba, Luka Blažević, maiden6657, mercedesamg, milanovic, mrav pesadinac, naki011, Nemanja.M, Nobunaga, Pohovani_00, prashinar, proka89, royst33, Srle993, ss10, Sumadija34, Tvrtko I, VJ, Vlada78, x9, zeo, zlaya011, 1107