Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

3960

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25688
  • Gde živiš: I ja se pitam...

saputnik plavetnila

Citat:Je li Kosovo od NATO anektirano ili će sutra, prekosutra da bude ujedinjeno sa Albanijom u skladu sa ubedljivom voljom naroda koji tamo živi?

Ако није проблем, без увреде наравно, поштеди нас те кафанско-партијашке реторике која се сваког дана понавља с разних медија - и режимских и нережимских. Разлика је, отприлике, као небо и земља. Држава СРЈ је под војним притиском 20 земаља била принуђена да се повуче са ПЗТ (привремено заузете територије). Становништво је протерано бандитско-разбојничком акцијом оружаних побуњеника и НАТО. Крим је двапут имао референдум (први пут га је спровела украјинска влада!) са истим резултатима, а при том тамо није опаљен ни метак. Већинско становништво тамо није мајоризовано вештачким, већ природним путем. Исто тако је и Донбасу. На Космету је мајоризација извршена нелегално, силом, и то је то.

Сви потписани папири, од Кумановског споразума па надаље су правно ништави (то смо већ једном објашњавали) јер су донети под принудом. При том између ''убедљиве воље народа који тамо живи'' и уједињења с Албанијом стоји резолуција 1244 (и наш устав).

Не знам колико ово може краће да се искаже...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Citat:Ово ни у паралелном универзуму не може бити тачно. Не могу се референдум и мобилизација спровести на овај начин преко ноћи. Све је припремљено унапред.

Референдум је био заказан за 4 новембар, а мобилизација је била забрањена реч и онда је дошло до отрежњења после пораза код Харкова и коначно су сабрали 2и2 и видели да ово ирање рата више нема перспективу.

Citat:Ako Rusija ne bude momentalno nakon prvih granata jasno i odlučno odgovorila po sred Kijeva i centrima marionetskog režima, odnosno ne bude li se konačno ponašala prema političko-vojnom establišmentu kao legitimnim centrima odluke koji su pretnje bezbednosti RF, strahujem da će priča o imperativu bezbednosti i nepovredivosti RF postati jedan kliše koji će Zapad revnosno eksploatisati.

Тај воз је прошао одавно, Украјинска војска ракетира Крим, Белогородску, Курску и Ростовску област без икаквог одговора по центрима одлучивања.

online
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3513

Sirius ::

Хајдемо онда по стоти пут од почетка: анексија је принудни чин заузимања туђе територије, супротно вољи народа који ту живи. Анектирани су Судети, анектирана је Босна, анектирана је Аустрија...Крим је уједињен ( воссоединение - тај израз се службено користи) с Русијом. Код нас се користи и глаголска именица присаједињење, што није баш тачан превод. Лакше бисмо се послужили енглеском речју reunion. Мени на Криму кад кажем да се вратио у наручје мајчице Русије толеришу јер им се свиђа песничка слобода, али ово наведено је службена употреба. Тако ће и ове области бити присаједињене или поново уједињене с Русијом уколико се народ тако изјасни.
ПС
Волео бих да видим како би се тај поступак звао када би, рецимо, Канзас или Тексас правоснажно на референдуму изгласали вољу народа да не буду више део САД. Анектирали сами себе? Сецесија? Иридента?

Не баш. Анексија је припајање дела или целе територије друге државе, супротно вољи становништва или власти те државе и међународне заједнице (шта год то било у датом тренутку). Анексија Судета јер имала огромну подршку међу тамошњим (немачким) становништвом, анексија Аустрије је такође имала подршку већине становништва (можда нису хтели нацисте али су хтели аншлус). Једино је анексија БиХ била супротна вољи већине становништва.
Ако анексија нема признањее дотичне државе или "међународне заједнице" онда је нелегална. Без обзира шта мисли дотично становништво.

offline
  • Pridružio: 04 Mar 2022
  • Poruke: 2341
  • Gde živiš: Soncovka, DNR

Buda Baba ::
Референдум је био заказан за 4 новембар, а мобилизација је била забрањена реч и онда је дошло до отрежњења после пораза код Харкова и коначно су сабрали 2и2 и видели да ово ирање рата више нема перспективу.


Опет нетачне информације. Није био заказан за 4. новембар. Један једини политичар, Турчак је предложио да се тад закаже референдум. Или као део обмане украјинаца, или није био информисан са плановима. Нико га није расписао за 4. новембар.

То што си ти написао је обична теорија.

offline
  • Insan 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 12 Okt 2015
  • Poruke: 1584

Navodno Rusi vracaju ove kamione iz rezerve?

https://twitter.com/YaMimocrocodile/status/1574354.....lwtivshd7Q

Cemu ovi kamioni sluze, neki tegljac/sleper?

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Koliko se ja sećam na ovom forumu je pominjano da metak i to ne jedan jeste ispaljen a da je ubio barem jednog oficira Ukrajine koji nije hteo da posluša vojsku koja je držala njegovu jedinicu blokiranu u kasarni pod pretnjom oružjem. Nije se probijao naoružan već nije poslušao naredbu da bude unutra zatvoren.
Tek kad su oružjem zauzeli teritoriju održali su referendum na koji se pozivaju.

Meni je interesantno kako već jedno duže vreme u Srbiji skoro niko ne pominje jedan izraz tako često korišćen osamdesetih pa i delom devedesetih. Iredentizam.
Kao da je nestao iz javne upotrebe.
Hvala kolegi što me je podsetio da pomenem to Smile
Gde nestade stari dobri "Iredentizam i secesionizam" iz političkog rečnika?
Svi stariji se sećaju kako nekad nije bilo Dnevnika a da se to ne čuje.

online
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2585

Zajcevo pred padom!

online
  • Stručljak-Penal
  • Pridružio: 27 Avg 2018
  • Poruke: 10919

Insan ::Navodno Rusi vracaju ove kamione iz rezerve?

https://twitter.com/YaMimocrocodile/status/1574354.....lwtivshd7Q

Cemu ovi kamioni sluze, neki tegljac/sleper?


U VS KrAZ nosi lansirni most, inače je radni konj za sve i svšata, najpopularniji kao tegljač artiljerije. Mislim da je fora što su KrAZ.

offline
  • Pridružio: 18 Apr 2022
  • Poruke: 121

Sto se tice saputnika plavetnila , koja je razlika izmedju Donbasa i Kosova kad su i jedni i drugi vecinom izglasali to sto su izglasali, zna on jako dobro koja je razlika i dzaba se trudite da mu objsanite, on to zna.
To je onaj tip ljudi sa raznih portala sa onim pitanjem "ciji tenkovi su presli granicu ukrainski ili ruski ? Ko je koga napao Rusi ukre ili obrnuto ? Namerno izostavljaju rzalog zbog cega se ti desilo .
Znaju jako dobro ali su jako bezobrazni (u zapadnjackom nadobudnin stilu) i namerno se prave blesavi.

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2022
  • Poruke: 467

Na Harkovskom pravcu sa "Ukrajinske" strane ima više videa boraca iz engleskog govornog područja, Francuza, Poljaka, Čeha nego Ukrajinaca. Možda ovi iz "inostrane legije" više vole da se snimaju, ali moram reći da sudeći po snimcima boraca iz NATO zemalja u Ukrajini ima na hiljade.

Evidentno je da su Rusi stavili prioritet na odbranu Hersonskog mostobrana, zato što su na tom pravcu Ukrajinci onih 25 kvadratnih kilometara zemlje oko trougla Andrejevka - Suvi Stavok - Lozove sudeći po snimcima platili katastrofalno. Praktično im je najveći uspeh na koji su utukli verovetno trocifren broj tehnike i ko zna koliko ljudstva osvajanje Visokopolja.

Sa druge strane, Ruska situacija na Oskolu, tačnije severno od Limana je iz dana u dan sve dramatičnija.
Sudeći po izveštajima boraca, i opet po snimcima, Ukrajinci gube jako mnogo tehnike i ljudstva, ali konstantno napreduju. Prosto ne mogu da verujem da nakon 7 meseci rata ovo pišem, ali srećom po Ruse raspućica polako počinje, pa će usporiti Ukrajince, taman dok stignu Ruske rezerve.

Navodno će Ukrajinci večeras aktivirati Ugledarski pravac. Hajde da vidimo i to čudo kako će da prođe.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1153 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 7 sakrivenih i 1101 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, 9k38, A.R.Chafee.Jr., airsuba, AK - 230, Andrija357, Apok, babaroga, bojanM84, Buzdovan, cifra, darios, Denaya, Dimitrise93, djboj, Dorcolac, dragoljub11987, flash12, hyla, ikan, Istman, Karla, kikisp, kjkszpj, kunktator, laganini123, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, milenko crazy north, Milometer, mrav pesadinac, nemkea71, novator, panzerwaffe, procesor, robertino, Sale.S, Srle993, Stoilkovic, theNedjeljko, tubular, Tvrtko I, W123, zillbg