Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4071

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • RiV 
  • Građanin
  • Pridružio: 25 Okt 2006
  • Poruke: 288

Sojgu je bio komandant Vatrogasaca tj gorske sluzbe pre dolaska na mesto komandanta Armije... Lazarevic bi ovo drugacije kao nasi preci u Bordinskoj Bitci u sastavu Carske armije imperatora Aleksandra I pod komandom feldmaršala Kutuzova bili su: general pešadije Mihailo Andrejević Miloradović, general Đorđe Arsenijević Emanuil, general-poručnik Jovan Jegorović Šević, general-major Jovan Stepanović Adamović, general-poručnik i tajni savetnik Nikola Bogdanović Bogdanov, general-poručnik Nikola Vasiljević Vujić, kavalerijski general baron Ilija Mihajlović Duka, general-major grof Petar Ivanović Ivelić, general-major Abram Petrović Ratkov i general-ađutant Nikola Ivanović de Preradović.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6896

@Mitraljeta
Putin će biološki da ode. I šta posle njega. Sistem koji nije navikao na smenu vlasti i gde nema spremnog naslednika ide u haos kako god. Ali to nije za ovu temu.

offline
  • Pridružio: 23 Mar 2022
  • Poruke: 586
  • Gde živiš: United Kingdom

Problem kod vecine clanova na forumu je sto stalno podcenjujete sve redom, pocevsi od Ukrajinaca pa je onda propadala Evropa i Amerika a sad je i Rusija propala. Cekam da dodate i Kinu i ostatak sveta pa da onda svi sednemo, zagrlimo se i da pevamo Kumbaya.

Drugi problem je sto ne citate poruke drugih clanova kako treba vec cekate samo da udarite repliku, a da ste citali ne bi bili iznenadjeni eazvojem situacije jer su mnogi clanovi upozoravali, kunktator, Denaya, babaroga i drugi.

Treca stvar- “kandzija puca na kraju”

U Vijetnamu i Avganistanu su SAD i Sovjeti dobili vise od 95% bitaka s nesrazmerno malim gubitcima u odnosu na protivnika pa su i jedni i drugi ipak izgubili rat.

Sto se “shock i awe” taktike u Iraku i Avganistanu tice, inicijalno je bio uspeh, ali kad pogledate rezultate- nisu uopste slavno. Nato uopste ne racuna zrtve kontraktora i saradnika, ako njih uracunamo a i 30 000 SAD vojnika koji su posle izvrsili samoubistvo, broj mrtbvih Amera i ostalih je negde oko 200 000.

offline
  • Pridružio: 10 Jan 2011
  • Poruke: 84

@Коридор
Лазаревић је благо. Са таквим командантом можеш да идеш у борбу. И треба ти командант који ће да подметне кичму као брану кретенским одлукама политичара и заштити своје војнике.
Ово је као септембра 91. када су нас школовани официри ЈНА напустили и ми преко ноћи спадосмо на команду резервиста. ( Ту, на пар стотина километара од Београда, да не кршим правила форума).
Видећемо, Русија је одувек таква била, нерационална у сатирању својих људи.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

bladesu ::

▪Руска артиљерија почела је да делује на борбене формације Оружаних снага Украјине и уништила је неколико оклопних возила Козак, које су украјинске формације успеле да повуку у позадину. Преостала опрема почела је да прелази Ингулетс на понтону изграђеном у области Беле Кринице.


Nije mi jasno, zašto pontone ne sruše sa dronovima. 50kg bojeva glava valjda bi bila dovolno. Šetaju preko pontona gore dole. Ako nisu ruje u stanju da sruše nekolicinu pontona, onda imaju problem.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1296

Bobrock,mislim da namerno na tom mestu ne ruse poton jer su ih na tom pravcu Rusi najvise i nalupali,a Ukrima izgleda nije dosta pa stalno dolaze po jos.

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2013
  • Poruke: 5235

Skakac7 ::Insan
Један човек на одређеном месту стварно може да направи велику штету. Али овде ипак није проблем у једном човеку па био он и генерал. Сигурно је и његова кривица велика. Али ако Руси не уништавају понтонске мостове ту је проблем целе војске. Зашто не уништавају понтонце? Имају бпл да их уоче. Имају артиљерију имају и авијацију. Па ипак. Између оног који уочи понтонце до оног пилота који добије задатак и координате да их уништи налази се систем. Ако је тај систем толико лош да није у стању да у догледно време уништи понтонски мост онда су Руси пукли.

Izdaja, para buši gdje burgija neće. Da sad postroje svu vojsku sa tog fronta sve sa tim generalima i oligarsima i strijeljaju svakog desetog, a onima koji napuste položaj bez komande strijeljaju obitelj , da vidiš morala.

offline
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 129

novator ::90% kolega na forumu koji sada pišu da je Ukrajina jedna od jačih vojski svijeta, sa jakom tehnikom itd prije 10 mjeseci su pisali da isti nisu ni izvježbani, nit imaju dovoljno operativne tehnike, nit mogu bilo kako parirati Rusiji.

Također se pisalo da nemaju mentalitet isilovaca ili Arapa i da neće partizanski ratovati (a pobiše sve funkcionere u pozadini, dižu u zrak pruge, skladišta, avione).

U Ukrajini se linija već neko vrijeme pomiče istočno. Ovdje (u Limanu) se i sada traži neko opravdanje ili čak traži neki fenomenalan potez Rusa u smislu: dobro su se izvukli. Liman nije ostavljen kao sjeverni front. Rusi su ovdje stali da se brane i pop.shili su.

Čovjek prije tri sata postavi vijest o padu Limana i dobi opomenu. Za tri sata dolazi potvrda općeg povlačenja i opet ne znamo da li je to konačno. Preko 30 dana Ukrajina ima inicijativu u ratu sa vojnom velesilom. Slažem sa sa Skakačem o stanju na frontu.

I kako gore netko reče: Liman je prvi grad Ruske Federacije kojeg je osvojila Ukrajina.


Evo ja i dalje tvrdim da je ukrajinska vojska jako slaba, ali u nekim drugim okolnostima (redovnim ili normalnim okolnostima). Voleo bih da vidim kako bi to izgledalo da su se npr. sukobile Poljska i Ukrajina za zapadni deo Ukrajine. Mislim pricamo ovde o necemo, a i ti kao i ja i svi mi ovde znamo da celi taj zapad besomucno salje brda naoruzanja ukrajinskoj vojsci i to izmedju ostalog, jako dobrog i modernog naoruzanja, pruzaju im svaku mogucu izvidjacku i obavjestajnu pomoc, obucavaju godinama njihove jednice, salju pse rata, kriminalce i monstrume zeljne krvi... Ostalo je jos da im posalju i avijaciju i takticke nuklearne rakete pa da zaokruzimo pricu. Ili da se sami aktivno ukljuce.

Rekao sam milion puta i bezveze je da vise ponavljam, ali evo jos jednom za tebe: Rusija ce ovaj rat dobiti , na ovaj ili onaj nacin, ali ce ga dobiti. Bice tu jos puno ovakvih situacija, da ne kazem brljotina sa ruske strane, ali u konacnici, Ukrajina ovo ne moze dobiti. Mozda bi ti u nekim drugim okolnostima dao i za pravo, ali ovde imas celi NATO koji vodi hibridni rat protiv Rusije, i ako Rusija sebi dozvoli da ovo izgubi moze slobodno da skida gace i da okrene guzove (da izvines). Drugim recima ovo je puno vise od obicnog sukoba, koji se moze resiti nekim kao diplomatskim resenjem, jer je sve otislo predaleko i ja sam ubedjen da nas ceka neko novo Kumanovo na ukrajinski nacin, samo sto ce biti mozda Istanbul ili Budimpesta umesto Kumanova.

Ovde se ne radi ni o kakvom sukobu sa novim Hitlerom kako nazivaju VVP, nego o tome da je zapadna ekonomija na izdisaju i treba hitno inekciju, a to su ocigledno ruski resursi i samim tim ovo lagano opkoljavanje vec decenijama. No mislim da je doslo do krajne tacke i da ce ovo da promeni celi svet. E sad koliko daleko sve moze da ode ja ne mogu da znam, ali bojim se da je vec otislo predaleko.

Aki si nekad citao neki moj post, a nisam ih nesto previse ni ostavljao, ja se nikad nisam nesto previse bavio nekim gradovima, linijama fronta i pojedinostima, nego sam pokusavao da sliku sagledavam malo sire, a i zivim na tom "zapadu" pa vidim i sta se ovde desava, tako da mislim da se ne varam.

Da postoji brljotina sa ruske strane, to je cinjenica i ne zelim uopste to da pobijam, ali ih i te kako ima i sa druge.
Na kraju da jos jednom (po ko zna koji put) naglasim, da je najveca tragedija sukob dva bliska slovenska naroda i to da ce proizvesti na hiljade sirocica, zena bez muzeva, majki bez sinova...na zalost Sad

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2018
  • Poruke: 395

stegonosa ::@Mitraljeta
Putin će biološki da ode. I šta posle njega. Sistem koji nije navikao na smenu vlasti i gde nema spremnog naslednika ide u haos kako god. Ali to nije za ovu temu.

Ne menjaju se sistemi, sistemi ostaju isti a menjaju se ljudi. A u Rusiji nema sistema, tj Putin je sistem. Zato mislim da bi njegov odlazak u ovom trenutku bio katastrofalan.
A što se vojske tiče, o Gerasimovu sam rekao sve što sam imao da kažem još na početku ove nesrećne SVO pa više neću da komentarišem.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3043

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1576183505373257733

GP":Kolona Rusa napušta Lyman kroz selo Zarichne, 30. rujna."

Ako sam juče stavio snimak bežanije treba napomenuti, da je bilo i uredno povlačnje tako civila kako vojnika. Do sada je bilo i snimaka najviše 10 zarobljenih rusa ukupno i sličan broj poginulih. I tehnike nije bilo više od 5 komada tenkova. I informacija o 5000 okruženih rusa kod Limana nije potvrdena pa je izgleda patka.

Na kraju če mozda da izpadne da su imali ukri mnogo veče gubitke kada su nastupali.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1374 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 5 sakrivenih i 1336 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ageofloneliness, bestguarder, Bokiboks, Brana01, CikaKURE, darkangel, doom83, Dukelander, Excalibur13, FileFinder, kolle.the.kid, ljuba, Lošmi, Lutvo_Redzepagic, Marko Marković, marsovac 2, Mcdado, Metanoja, Misirac, Mixelotti, MrNo, nikoli_ca, Srle993, Stanlio, Trpe Grozni, uruk, vathra, Vlad000, voja64, yrraf, zbazin, zlaya011