Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4074

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

На Вагнеровом тг. каналу критикују и, претпостављам, генерале Дворниоква и Зушка, јер су употребили скраћенице.

Citat:п.с.: Додаћу своја два цента апсолутно измишљених прича, које се, наравно, никада нису десиле

Ради се о пар бриљантних генерала, први ће, на пример, бити Двор*., који је као командант једног од војних округа, као и командант непријатељстава Мариупољског фронта, овако реаговао у ситуацији када је неколико десетина наших бораца одсечено од непријатеља на периферији Мариупоља.

Тражили су помоћ неколико дана од кога су могли, а већ негде трећег дана, допрли су до нашег поменутог лика, са једног са звоњавих страна чули су фразу: – „Ово је моје особље. И заповедаћу им како хоћу“. Одговор команде није био најкомпетентнији. Нису сви момци изашли.

Још један генерал, назовимо га Зу*, био је одговоран за правац Балаклеје, али како кажу, код Зу* постоји брат – пуковник Оружаних снага Украјине из 101. бригаде, елитне јединице ГШ Оружаних снага Украјине, стицајем околности, овај брат је такође ратовао у правцу Балаклеје коју смо сада напустили.

Али све ове приче су, наравно, измишљене и случајне случајности са стварним.

https://t.me/grey_zone/15233

Ps. случајно сам изменио претходну објаву, али угл, на каналу Grey Zone и battle sailor генерала Лапина оптужују и за ствари око Чернигова, али и прелаз код Билигоревке.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Google prevod:
Изјава бораца групе „О”: о оптужбама Рамзана Кадирова на рачун команданта Централног војног округа Александра Лапина

У повлачењу код Лимана, поштено је оповргнути неистину: Сви закључци емотивног текста шефа Чеченије заснивају се на нетачним информацијама: Генерал Лапин НИЈЕ КОМАНДОВАО ОДБРАНОМ ЛИМАНА и НИЈЕ БИО У ПОЗАДИНИ.

▪За повлачење на харковском правцу окривљује се генерал, који није водио одбрану овог сектора, већ је на њега бачен СА МАЛИМ ДЕЛОМ СВОЈЕ ДРУЖИНЕ, као појачање и последњи покушај да се поправи најтежа ситуација на фронту.То је крајње погрешно.

▪Александар Лапин никада није седео у позадини. То могу потврдити сви који су га икада срели. Било да је Сирија или сад Украјина, ово знају скоро сви борци групе „О“.
Ово је вероватно једини командант групе који је у борбеним саставима својих трупа од почетка операције. Дакле, изјава да је Лапин био скривен у Луганску није тачна. Наравно, потребно је тражити кривце, али за све окривити команданта, чија је зона одговорности био потпуно другачији сектор фронта, јесте да се направи груба грешка, од које на крају неће бити могуће извући праве закључке.

Борци групе "Храбри"
т.ме/РВвоенкор
https://t.me/boris_rozhin/65793

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2313

Kadirov izuo. Naklon do poda. A vidim u Ahmatu ima ljudi tj oficira koji kapiraju stvar. Dajte im cin i komandu odmah. Nevjerovatna prica ( a skroz vjerovatna znajuci Ruse) dakle priznanje za nesto gdje nije bio, nekaznjavanje gluposti sa pontona, komanda 100km u pozadini, Gerasimov kaze "ma nece u Liman, ao Lapin tako kaze". JNA iz 91 je vermaht za ove...

online
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 646

Tragikomedija.Staljine ustani.

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

alkatraz080

Није то ништа ново. Русија је стара држава са дугом историјом која се понавља. Данас је владар председник Путин а око њега су моћни олигарси. Некада је владар био цар а око њега моћни бољари. И исте бољке их муче кроз векове. Корупција, непотизам, протекција, полтронство. И наравно закаснеле реформе. Али увек су успевали да их спроведу и да се опораве. Код Руса је увек тежи пут до победе.
Сада је време опасно и критично. Русија мора да дође до неког повољног резултата да би опстала.
У прошлости је Русија западала у крајње очајан положај. Рецимо руска царевина је пропала. Држава се распала али је променила облик и израсла у суперсилу.
Сада хоће да је распарчају и опљачкају. Руси морају да дођу до повољне ситуације да би опстали. Па потом да крену у реформе. Па и Дугин је о томе писао.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1303

Google prevod:
Укронаци се ругају нашим затвореницима.

Руски борци који нису успели да се извуку из Лимана „на повољније границе“ сада су у паклу.

А ово је, дођавола, резултат вођења Новог светског поретка од стране идиотских генерала. Можда ће и сада Владимир Владимирович то видети.
https://t.me/c/1552544518/5781
https://t.me/c/1591373977/5762


PS Sto se tice ovog sto pisu neki TG kanali o Lapinu,on izgleda nije komandovao toj Harkovskoj grupaciji vec neki drugi general,a on je tek to nedavno preuzeo(ako sam dobro razumeo google prevod).Naravno slazem se da je mnogo propusta ako vec o tome mnogi govore koji su na upucen u to.
Po ovom sto ih i Rybar zove "dvorski"okrug(«придворного» округа)moguce da je problem u toj jedinici,a to bese grupa "Z" ako se ne varam.

Немачка министарка одбране Кристин Ламбрехт допутовала је у суботу у ненајављену посету Одеси, где се састала са украјинским колегом Алексејем Резњиковим и обећала да ће Кијеву "наредних дана" испоручити системе ПВО ИРИС-Т СЛМ - Велт ТВ канал
https://t.me/intelslava/38245

offline
  • Pridružio: 07 Jan 2007
  • Poruke: 721
  • Gde živiš: Beograd,Srbija

Mi, većina ovde, da smo živeli 1941. i da smo ovako pratili Barbarosu izdržali bi do septembra, poneko do oktobra.

offline
  • Pridružio: 02 Jun 2021
  • Poruke: 1241

Укри се спрдају на рачун Руса.

Citat:Захваљујемо се „Министарству одбране“Русије на успешној сарадњи у организацији вежбе „Изјум 2.0“. Скоро све руске трупе распоређене у Лиману успешно су прегруписане или у вреће за лешеве или у украјинско заробљеништво.
Имамо једно питање за вас: да ли бисте желели да се понови?


https://twitter.com/DefenceU/status/1576248108690079745

offline
  • Pridružio: 20 Feb 2011
  • Poruke: 483

Још ово на тему Лимана..

Ако РФ нема план да у наредних 3-6 сати подигне озбиљне ваздухопловне снаге укључујући и стратешке бомбардере, и не крене у лупање ових окупарних свежих територија РФ, за почетак а после све до Лавова да се равна, не верујем да ће се све ово добро завршити по РФ у наредних месец-два.....ако би ово у шах претворили, Руси као да су остали без краљице и оба коња....

offline
  • Pridružio: 08 Apr 2022
  • Poruke: 657
  • Gde živiš: Gradac Moravski

Путин уместо што критикује Лењина, могао би нешто да научи нешто од њега



Citat:Ако РФ нема план да у наредних 3-6 сати подигне озбиљне ваздухопловне снаге укључујући и стратешке бомбардере, и не крене у лупање ових окупарних свежих територија РФ

Одмах да ти кажем да нема план!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1078 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 6 sakrivenih i 1015 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Rade, AF-1, amaterSRB, aramis s, armor, BlekMen, Bobrock1, bokisha253, bufanje, cinoeye, Danijel99, dekan.m, Denaya, Dimitrise93, djboj, Djokkinen, DonRumataEstorski, draganca, draggan, esx66, FileFinder, Futurama, Georgius, goxin, Grah0, ikan, Kaplar2, Karla, kikisp, Klecaviks, kobaja77, Krvava Devetka, kunktator, laurusri, Luka Blažević, Marko Marković, mercedesamg, mgolub, milenko crazy north, miodrag, mnn2, nextyamb, opt1, pein, RecA, ruger357, Shinobi, Smiljke, sombrero, Tragač, Vatreni Zmaj, Vlada1389, VojvodaMisic, YugoSlav, šumar bk2, 1107