Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

4070

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1312

Па, почео је информациони удар у руском информационом простору против руског Министарства одбране – тачније његовог руководства и команде на терену.

У истом низу се прикључују Рамзан Кадиров, Јевгениј Пригожин, канали које контролише Лубјанка, представници безбедносних званичника свих слојева – од Руске гарде до Оружаних снага РФ, посланици Државне думе – имигранти из Министарства одбране Русије.

Једно не одговара свима: акумулирани ефекат вишегодишњих „успешних” извештаја локалне команде. Сада је то резултирало још једним неуспехом на фронту.

И раније је било сличних покушаја да се узбурка друштво. Али сада су иницирани одозго. Да ли ће ово бити од користи, време ће показати.
#Руссиа
@рибар

https://t.me/rybar/39626

Nastavak:
Ако је, зарад шансе за кардиналне квалитативне промене постојећег стања, потребно да се оно што се дешава и одговорни за то изнесу у јавност, нека буде тако.

Али, бојимо се да ће се уместо компетентних кадровских решења поставити пар „јараца пропуста“ на које ће колективно окачити све грехе актуелних дешавања и поред сопствене и туђе кривице.

Никога не бранимо, али генерал-пуковник Лапин сада може само да делује као вентил да испусти пару нагомиланог народног гнева, постајући жртва медијских сукоба који неће довести до решења системских проблема који су нагризли читаву вертикалу команде војске. Волео бих да верујем у супротно. Али тешко је поверовати.

https://t.me/rybar/39629

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Feb 2015
  • Poruke: 2370

Izgleda je vrijeme za novog Zhukova....nema vise zajebancije.
Moze i Lazarevic umjesto Zhukova, bar da sacuva ljude za razliku od doticnog.

offline
  • RiV 
  • Građanin
  • Pridružio: 25 Okt 2006
  • Poruke: 288

Juce je na prisvajanju 4 oblasti u Kremlju, Kadirovu oci bile puna suza, mozda je dobio info da mu stradaju ljudi u Limanu? Pa je otuda i danas ovako reagovao. gde se nalaze njegove jedinice?

offline
  • vobo 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Apr 2011
  • Poruke: 1590

Ceceni su svuda, a i to nisu licno njegove jedinice, nego jedinice MO, MVD i Rosgvardije.
Lavina je pokrenuta, Kadirov, Lapin i jos neki pisu kriticki, par njih brani Lapina. Potrebno je napraviti presek stanja i izvrsiti reformu.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 19250

Karbid ::...Ovde isti oni sto su lupetali kako Sirija gubi, ponovo vedre i oblace forumom.

Sirija je gubila masno. Da Rusi nisu utrcali u ne 5 do 12 nego bukvalno minut do 12 ta prica bi bila davno zavrsena i Asad zavrsio kao i Gadafi.

Citat:
Rusija sigurno nece koristiti nuklearno oruzje, osim ako ne bude istim napadnuta.

I ja mislim da nece, ali oni dozvoljavaju "prvi udar" ako iko ugrozi teritorijalni integritet Rusije.

Citat:Konvencionalni rat mogu da vode decenijama. Zapad taj luksuz nema.!
Niko ne moze da vidi konvencionalni rat visokog intenziteta kao u Ukrajini decenijama. Ne decenijama, 10 godina je naucna fantastika. Ni Rusi, ni Kinezi, ni Ameri, niko.
Shvatas da je tenkova otislo 4 godine 24/7 (osim praznika) proizvodnje UVZ-a za 6 meseci rata? O ostalim vozilima da ne pricam.

offline
  • Pridružio: 20 Feb 2011
  • Poruke: 483

Стратешке грешке морају да се плате и ту нема збора; слажем се апсолутно, на место Шојгуа и Герасимова мора да се поставе ипак енергичнији и одлучнији људи. Искрено, срушила ми се слика коју сам имао о тој двојици....

Уместо да је до сада увелико Русија избила на делту Дунава и границу постави дуж Дњепра, имамо ситуацију да се армија повлачи због с*ања на горњем нивоу командног ланца....

Ово је дошло ко кец на 10 сиенену и осталим западним го**ивим пропагандним орловима, који не престају са дизањем морала укронацошима...

offline
  • Pridružio: 11 Mar 2018
  • Poruke: 395

Dostanic09 ::Ljudi, molim vas o kakvom vi padu Limana pricate. Niti je pao,niti je oslobodjen samo su se Rusi takticki povukli da bi se pregrupisali.

Vreme je da Car i njegovi vazali napuste vlast. Mnogoooo losih odluka, cak i za takvog velikana. Godine su uradile svoje

Previše buke smo naduli oko Limana. Ako su preživeli Harkovsku oblast preživeće i ovo.
Moje pitanje je Dostanic09, OK, slažem se da Car ode. Ali ko će da dođe? Ako kažeš „neki mladi i pametni“ ko su ti mladi i pametni? I videli smo već i u Rusiji 90-tih, i u Ukrajini 90-tih, i kod nas i na raznim drugim mestima šta ostaje posle „demokratizacije“ društava koja jednostavno nisu spremna za zapadni tip demokratije. Ta društva ne počnu da liče na zapadnu Evropu, počnu da liče ni na šta.

Zato i dalje mislim da je Putin najbolja šansa Rusije da preživi narednih 10 godina. Ne zato što volim autoritarne režime, nego zato što Rusija još jednu „demokratizaciju“ ne bi preživela. A zapad ovog puta ne bi stao na pola posla kao 90-tih, ovoga puta bi išao do kraja, do raspada Rusije.

Unutrašnjih problema ima u Rusiji koliko hoćeš, ali na nesreću oni sad nisu ni bitni. Sad je bitna ruska vojska, i da li ona ima unutrašnje snage da se transformiše u hodu. Da li ima snage da se iz jedne poluslepe i zbunjene armije koja je zaspala negde u prošlom veku pretvori u jednu agilnu i modernu vojnu silu.

I to na kraju krajeva nikakve veze nema ni sa Putinom ni sa demokratijom, ima veze sa kompetentnošću. Ni Staljin nije bio demokrata pa je 1945 imao (verovatno) najjaču vojnu silu na svetu.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2008
  • Poruke: 6941

Rusija možda može da vodi neki rat tamo negde decenijama. Ovde ne može. Narod će u najmanju ruku da pobegne. Ko bi pri pameti ostao da mu se svake dve nedelje smenjuje vlast i da ga malo hapse ovi malo oni. Čekaće malo i ćao. Neće Rusiji ostati za koga da se bori.
Zato tu i nema nešto mnogo opcija. I postojeće snage su mogli odavno da izvuku, da se ne radi o njihovom narodu, da po potrebi koncentrišu i da slamaju Ukrajince na otvorenom. Tamo gde njihove doktrine upotrebe iz SSSRa i rade kako su osmišljene. Ne bi se smarali oko gradova i naroda.

offline
  • Pridružio: 20 Okt 2020
  • Poruke: 120

Kao i u svakoj organizaciji i u vojsci postoje slojevi i oni koji rade i oni koji ne rade. Kada se nalaze resenja? Kad je problem isplivao i stigao do managementa i kada se napravi eskalacija. Da li mislite da je sve ovo bas toliko slucajno i da se ne prave razne igre okolo ne bi li se opravdala upotreba ovoga ili onoga. Ili mozda spasao neko u UKR od politickog poraza ili istrgovalo necim. Ono sto ja mislim je da ce trenutna situacija biti iskoriscena za ciscenje kadrova u RF generalstabu ali i da ce posluziti jastrebovima da udare snazno. Nece Rusi gadjati taktickim nuklearkama zbog Limana ali to moze biti povod za neku drugu akciju.
Njihov mentalitet je takav da ih bas briga za ljude i da su spremni da se povlace i do Moskve. Sem toga igra nerava i politicke trgovine...setovanja buduceg dela i pregovaranja, a mozda je spektakl od juce potpis pobede koju ce da proglase...
Poenta je ne nasedati na male teritorijalne pobede ili trgovine.

offline
  • Pridružio: 09 Sep 2014
  • Poruke: 1312

Битка за Херсон: ситуација на сајту Андрејевског
од 19.00 часова 01.10.2022

▪После јучерашњег неуспешног покушаја јуриша на село Давидов Брод, украјинске формације су кренуле у нову офанзиву на положаје Оружаних снага Русије у селу. Укупно, непријатељ је укључивао више од 20 возила и оклопних возила, укључујући тенкове.

▪Руска артиљерија почела је да делује на борбене формације Оружаних снага Украјине и уништила је неколико оклопних возила Козак, које су украјинске формације успеле да повуку у позадину. Преостала опрема почела је да прелази Ингулетс на понтону изграђеном у области Беле Кринице.

▪ Борбе у тој области се настављају. Непосредни циљ украјинских формација је да са запада стигну у Давидов Брод и пресеку пут за Белогорку.

▪Непријатељ покушава да се учврсти у шумским плантажама на левој обали Ингулета, Оружане снаге РФ наносе ватрену штету јединицама Оружаних снага Украјине.

#дајџест #мапа #Николајев #Русија #Украјина #Херсон
@рибар

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 444 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 1 sakriven i 437 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Atomski čoban, darios, ILGromovnik, opt1, rasok, Shilok